molfix-مولفیکس

علائم سوزاک در بارداری چیست و چگونه قابل پیشگیری است؟

علائم سوزاک در بارداری چیست و چگونه قابل پیشگیری است؟

داشتن یک بارداری سالم و ایمن با وجود ابتلا به سوزاک غیر ممکن نیست. شما باید به دقت تحت نظارت پزشک باشید و کلیه اقدامات مناسب و ضروری را برای اطمینان از سلامت جنین خود انجام دهید. سوزاک در بارداری به این معنا نیست که شما نمی‌توانید یک نوزاد سالم داشته باشید.

در دوران بارداری به منظور محافظت از جنین در حال رشدتان بسیار مهم است که سلامتی خود را در اولویت قرار دهید. این برای مادرانی که به بیماری های مقاربتی مبتلا هستند و باردار می‌شوند و یا در هنگام بارداری دچار یک بیماری مقاربتی می‌شوند، می‌تواند تبدیل به چالش سخت‌تری شود. اما علائم سوزاک در بارداری چیست؟ آیا می توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد؟ چه روش های درمانی برای سوزاک در بارداری وجود دارد؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

سوزاک چیست؟

سوزاک یک بیماری مقاربتی بسیار مسری است که هم آقایان و هم بانوان را آلوده می‌کند و از طریق شخص مبتلا به سوزاک انتقال پیدا می‌کند. در صورت عدم درمان، باکتری ها در طی چند روز و یا چند هفته از محل عفونت گسترش می یابند. خبر خوب این است که سوزاک می‌تواند با درمان مناسب مداوا شود.

 

علائم سوزاک چیست؟

سوزاک می‌تواند به سختی تشخیص داده شود، زیرا ممکن است با علائم واضح و فوری آشکار نشود. برای بسیاری از افراد مبتلا به سوزاک، اولین علامت این است که شریک جنسی او در گذشته یا حال علائمی از خود نشان بدهد.

علائم سوزاک مردان

برخی از آقایان ممکن است علائمی نشان ندهند، اما سایر آقایان علائمی دارند که به شرح زیر است:

  • سوزش در هنگام ادرار
  • ترشح غیر معمول از واژن

علائم سوزاک زنان

همانند آقایان، بانوان نیز ممکن است هیچ نشانه‌ای از خود بروز ندهند. علائم اولیه حتی ممکن است با عفونت مثانه اشتباه گرفته شود. با این حال، این بدان معنا نیست که علیرغم فقدان علائم، عوارض سخت و جدی سوزاک ایجاد نشود.

علائم سوزاک در بانوان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد در هنگام دفع ادرار
  • افزایش ترشحات واژینال
  • خونریزی واژینال غیر طبیعی
  • خارش مقعدی
  • سوزش مقعدی (در آقایان و بانوان)
  • خونریزی مقعدی (در آقایان و بانوان)
  • حرکات روده‌ای دردناک (برای آقایان و بانوان)

به طور کلی، سوزاک در صورت درمان می‌تواند به طور کامل از بین برود. با این حال، تأخیر در درمان ممکن است عوارض طولانی مدت ایجاد کند.

عوارض و تأثیرات طولانی مدت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

بیماری های التهابی لگن (PID)، که موجب ایجاد زخم در بافت می‌شود و می‌تواند منجر به انسداد لوله های فالوپ، بارداری خارج رحمی، ناباروری و دردهای مزمن لگن شود.

 

راههای پیشگیری از سوزاک و عوارض آن در بارداری

تنها با یک شریک جنسی رابطه داشته باشید که آلوده به بیماری سوزاک نباشد و فقط با شما ارتباط جنسی داشته باشد. در غیر این صورت، از کاندوم لاتکس برای مقاربت از طریق واژن یا مقعد استفاده کنید تا خطر ابتلا به سوزاک ( و سایر بیماری های مقاربتی) را کاهش دهید ( توجه داشته باشید که قزص های ضد بارداری، آمپول ها، ایمپلنت، و دیافراگم نمی تواند از شما در برابرسوزاک یا دیگر عفونت های مقاربتی، محافظت کند).

به منظور پیشگیری از عوارض سوزاک در بارداری، توصیه می‌شود که در اولین ملاقات با پزشک خود در هنگام بارداری تحت آزمایش برای تشخیص سوزاک قرار بگیرید. اگر فکر می‌کنید در معرض خطر هستید، توصیه می‌شود این اقدامات احتیاطی را انجام دهید تا درمان مناسب و به موقع برای شما انجام شود. این امر باعث کاهش احتمال ایجاد عوارض ناشی از سوزاک و همچنین خطر انتقال آن به جنین شما می‌گردد.

در صورت عدم درمان، سوزاک می‌تواند منجر به افزایش خطر سقط جنین و زایمان زودرس شود. علاوه بر این، سوزاک می‌تواند در هنگام زایمان واژینال از مادر به نوزاد تازه متولد شده، منتقل شود، که می‌تواند منجر به عفونت چشمی شدید در صورت عدم درمان شود.

 

درمان سوزاک در بارداری

در صورت تشخیص، سوزاک در نوزادان به سادگی درمان می‌شود .اگر شما مبتلا به سوزاک هستید، بسیار مهم است که در اسرع وقت اقدام به درمان خود و همچنین پیشگیری از انتقال این بیماری به نوزاد‌تان در هنگام تولد کنید. درمان سنتی سوزاک بدون عارضه، یک دوز "سفتریاکسون" است که مصرف آن برای مادران باردار و جنین ایمن است. اما عدم درمان آن عوارضی نظیر زایمان زودرس، عفونت پرده های اطراف جنین، عفونت منتشره خونی و حتی سقط جنین را به دنبال خواهد داشت.

 

 مطالعه بیشتر:

1- روش های برای درمان خانگی سوزاک در بارداری

2- علائم سوزاک چیست و چه عوارضی برای مردان و زنان دارد؟

3- نحوه آزمایش و درمان سوزاک در بارداری چگونه است؟

 

استدیو عکس فیلیک