آیا استرس باعث عقب افتادن پریود می شود ؟

آیا استرس باعث عقب افتادن پریود می شود ؟

با درنظر گرفتن زندگی پر استرس امروزه و شیوع بی نظمی های مربوط به قاعدگی، یکی از سوالات رایج درمیان بانوان این است که آیا استرس باعث عقب افتادن پریود می شود؟ چگونه می توان از تاثیرات مخرب استرس بر قاعدگی جلوگیری کرد؟

رابطه بین استرس و عقب افتادن پریود

رابطه بین استرس و عقب افتادن پریود یکی از اخباری است که احتمالا امروزه بسیار زیاد به گوشتان می خورد. درحقیقت استرس و عقب افتادن قاعدگی رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند. طول سیکل های ماهانه بانوان به طور معمول 28 روز درنظر گرفته می شود و یک هفته تاخیر در شروع خونریزی می تواند عقب افتادگی قاعدگی را مطرح کند. این تاخیر با عوامل بسیار زیادی از جمله تغذیه، ورزش و فعالیت های بدنی، ساعات خواب و بیداری و ... در ارتباط است. یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر نظم دوره های ماهانه استرس است تا حدی که استرس های مزمن می توانند تا ماه ها قاعدگی را به تاخیر بیندازند. 

داشتن مقدار کمی استرس در زندگی طبیعی بوده و درواقع بخش جدایی ناپذیر زندگی شهری است اما اضطراب بیش از حد چه فیزیکی و چه روحی نه تنها می تواند سلامتی شما را به خطر اندازد، بلکه بدون شک بر سیکل های ماهانه شما نیز تاثیر گذار خواهد بود زیرا استرس باعث عقب افتادن پريود و بی نظمی قاعدگی می شود.

افت سطح هورمون پروژسترون در روزهای قبل از قاعدگی سبب خون ریزی ماهانه می شود، استرس از طریق ترشح هورمون کورتیزول، بر تعادل هورمون پروژسترون تاثیر گذاشته و سبب تاخیر در پریودی خواهد شد.

 

مقابله با استرس و جلوگیری از بی نظمی های قاعدگی

برای مقابله با استرس و جلوگیری از بی نظمی های قاعدگی روش های زیر را به شما پیشنهاد می کنیم:

1- ریلکسیشن

حال که می دانید آیا استرس باعث عقب افتادن قاعدگی می شود یا خیر زمان آن رسیده که با کمک تکنیک های تن آرامی از شر این عامل مخرب و مزاحم خلاص شوید. برای ریلکس شدن می توانید از انواع روش ها همانند گوش دادن به یک موسیقی آرام، اختصاص دادن زمانی برای انجام کارهای هنری مورد علاقه، شنا و ... درصورت امکان برنامه منظمی برای گرفتن ماساژ کمک بگیرید.

2- کافئین و الکل را کنار بگذارید

در پاسخ به پرسش آیا استرس باعث عقب افتادن پریود می شود، دریافتید که استرس از طریق افزایش مقدار هورمون کورتیزول می تواند قاعدگی را به تاخیر اندازد. لازم به ذکر است که مصرف الکل و مصرف بیش از حد کافئین نیز با افزایش مقدار هورمون کورتیزول می توانند نتایج مشابهی را ایجاد کنند.

3- خواب کافی

یک فرد بالغ روزانه به 6 تا 8 ساعت خواب با کیفیت احتیاج دارد. بدخوابی های پیاپی و یا بی خوابی های طولانی مدت می تواند به شدت تعادل هورمونی بدن شما را برهم زده و قاعدگی تان را به تاخیر اندازد.

نکته بسیار مهم ان است که باید در ابتدای کار مساله ای که سبب ایجاد استرس در زندگی شما شده را بشناسید. آن را بررسی کرده و راهکارهای حل و یا کنار آمدن با آن را پیدا کنید. اکنون می دانید که آیا استرس باعث عقب افتادن پریود می شود یا نه؟ بنابراین درصورت نیاز می توان از یک روانشناس مجرب و کارآزموده در جهت حل مشکلات بهره برد.

 

مطالعه بیشتر:

1- 5 مورد از داروهای گیاهی برای پریودی سریع

2- علت ترشحات قهوه ای واژن قبل و بعد از پریود چیست؟

3- کاپ قاعدگی چیست و استفاده از آن چه مزایا و معایبی دارد؟

4- نشانه ها و علائم پریود شدن در بانوان چیست؟