تهوع در بارداری پوچ هم وجود دارد؟ علایم ، علل و درمان و ...

تهوع در بارداری پوچ هم وجود دارد؟ علایم ، علل و درمان و ...

بارداری پوچ به شرایطی گفته می شود که ساک بارداری تشکیل می شود اما خبری از جنین در درون آن نیست. ترس از مواردی مثل رخ دادن بارداری پوچ، بارداری خارج رحمی و ... در هفته های ابتدایی حاملگی که هنوز ساک بارداری درون رحم مشاهده نشده است، سبب می شود که مادران نگران این موضوع باشند که آیا تهوع در بارداری پوچ نیز وجود دارد؟ یا خیر.

آیا در بارداری پوچ حالت تهوع وجود دارد؟

حاملگی پوچ به نوعی از حاملگی گفته می شود که به علت اختلالات کروموزومی جفت بدون اینکه جنین رشد کند، به رشد خود ادامه می دهد. این نوع حاملگی مثل  بارداری طبیعی علائمی مثل تهوع، خستگی و.. هم ایجاد می کند.

تهوع در بارداری پوچ هم مثل بارداری طبیعی به علت بالا رفتن هورمون هاست که در اثر فعالیت جفت به وجود می آید. درحقیقت علت اصلی تهوع در بارداری ورود هورمون بتا اچ سی جی از جفت به جریان خون مادر است که در بارداری پوچ نیز رخ خواهد داد.

در بارداری پوچ ، جفت به رشد خود ادامه می دهد ولی عمر آن به علت اینکه جنین وجود ندارد، مدت بارداری کوتاه است. معمولا نیمی از حاملگی های پوچ منجر به سقط در سه ماهه اول بارداری می شود. احتمال ایجاد این بارداری در خانمهایی که سن بالای 35 سال یا کمتر از 20 سال دارند، بیشتر است.

علائم بارداری پوچ چیست؟

بارداری پوچ مثل یک بارداری طبیعی است ولی در بیشتر مواقع علائم زیر را ایجاد می کند:

  • تهوع در بارداری پوچ بیشتر و ممکن است همراه با استفراغ باشد.
  • گاهی کیست هایی مثل خوشه انگور از شما دفع می شود.
  • به ندرت ممکن است درد لگن، پایین شکم و کمر هم وجود داشته باشد.

بارداری پوچ به علت وجود نداشتن جنین زود پایان می یابد. حتی ممکن است آن را با خونریزی قاعدگی اشتباه بگیرید.

چه عواملی باعث ایجاد بارداری پوچ می شوند؟

  • بالا بودن سن مادر:

با بالا رفتن سن مادر، احتمال بروز بارداری کاذب یا پوچ افزایش پیدا می کند. در مادران بالای 35 سال این احتمال بیشتر است. تحقیقات نشان داده که بالا رفتن سن پدر هم در افزایش شانس ایجاد حاملگی پوچ تاثیر دارد.

  • سابقه ی حاملگی پوچ:

معمولا بانوانی که سابقه ی سقط جنین و حاملگی پوچ دارند، حدود 30 درصد شانس ابتلا به بارداری پوچ در آنها بیشتر می شود.

  • ابتلای مادر به بیماری های مزمن

احتمال ایجاد بارداری پوچ در بانوانی که مبتلا به کمبود ید و دیابت هستند، بیشتر است.

  • مشکلات دهانه ی رحم ( سرویکس) و رحم

مشکلات سرویکس و رحم هم در ایجاد حاملگی پوچ موثر است.

  • سیگار، الکل و مواد مخدر

تحقیقات نشان داده است که مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر می تواند در بروز حاملگی پوچ نقش داشته باشد.

چطور می توان بارداری پوچ را تشخیص داد؟

تهوع در بارداری پوچ رخ می دهد، علائمی مثل خستگی، بزرگ شدن شکم و سینه های متورم هم ممکن است دیده شود. ولی تشخیص اصلی بارداری پوچ با سونوگرافی است که نطفه و جنینی وجود ندارد. نخستین سونوگرافی تشخیص ساک حاملگی و جنین در هفته های هشت تا سیزدهم بارداری انجام می شود. در حاملگی پوچ، جنینی داخل کیسه ی حاملگی وجود ندارد.

درمان حاملگی پوچ چیست؟

اگر در سونوگرافی پزشک تشخیص حاملگی پوچ بدهد، توصیه هایی را برای درمان شما خواهد داد. چون جنینی وجود ندارد، این حاملگی خودبخود از بین می رود و دفع می شود. معمولا دو هفته طول می کشد تا سقط جنین اتفاق بیافتد. حدود هشتاد درصد سقط ها در سه ماهه ی اول بارداری رخ می دهد و حتی ممکن است قبل از آنکه شما متوجه بارداری شوید، خونریزی صورت بگیرد و سقط انجام شود. اما گاهی ممکن است سقط اتفاق نیافتد به همین سبب پزشک مصرف دارو و یا جراحی را پیشنهاد می کند.

داروها:

پزشک برای انجام سقط ممکن است داروهای خوراکی یا واژینال تجویز کند. این داروها معمولا شامل میزوپروستول یا سیتوتک است. بعد از مصرف این داروها رحم منقبض و خونریزی آغاز می شود. معمولا چند روز طول می کشد تا بدن همه ی بافت را خارج کند. مصرف دارو باعث انقباض های شدید می شود و گرفتگی عضلات شکم، درد، تهوع و یا اسهال ممکن است به وجود بیاید.

 کورتاژ:

 دیلاتاسیون و کورتاژ (D&C)  یک روش جراحی برای خارج کردن بافت از رحم است. در این روش برای دسترسی به محتویات رحم، ابتدا به وسیله ی ابزارهایی گردن رحم باز می شود. سپس با خراشیدن دیواره ی رحم، جفت و محتویات بافتی ای که به رحم چسبیده اند، خراش داده شده و خارج می شوند. کورتاژ می تواند خطراتی مثل خونریزی شدید، عفونت رحمی، آسیب به رحم، ضعیف شدن آن و زخم های رحمی را ایجاد کند. پزشک بسته به سن و سابقه ی پزشکی شما ممکن است یکی از این دو روش را پیشنهاد کند. بعد از انجام سقط به صورت خودبخودی، مصرف دارو یا جراحی، سونوگرافی انجام می شود تا از حذف و تخلیه محتویات رحمی اطمینان حاصل شود. حالت تهوع در بارداری پوچ یکی از نشانه های بارداری است و با انجام سقط یا کورتاژ از بین می رود.

مطالعه بیشتر:

دلایل تشکیل نشدن و دیده نشدن ساک حاملگی

اکتروپیون سرویکس چیست و چه نشانه های دارد؟

 بارداری کم خطر پس از 35 سالگی

تاثیر ورزش در دوران بارداری بر خستگی و افسردگی پس از زایمان