molfix-مولفیکس

تاثیر ورزش در دوران بارداری بر خستگی و افسردگی پس از زایمان

تاثیر ورزش در دوران بارداری بر خستگی و افسردگی پس از زایمان

ورزش منظم در دوران بارداری به شما کمک می کند که سالم بمانید و بهترین باشید. شما مادر عزیز می توانید با ورزش منظم در دوران بارداری وضعیت خود را بهبود ببخشید و برخی ناراحتی های رایج مانند کمر درد و خستگی را کاهش دهید. مطالعات نشان می دهند که فعالیت بدنی در دوران بارداری می تواند از دیابت بارداری جلوگیری کند. همچنین استرس را کاهش می دهد و توانایی بدنی بیشتری را برای فعالیت و زایمان ایجاد می کند.

اگر شما قبل از دوران بارداری فعالیت بدنی داشته باشید، باید سعی کنید در دوران بارداری نیز فعالیت خود را ادامه دهید. مطمئنا نمی توانید مثل سابق تمرین کنید در عوض، ورزش و فعالیت اکنون برای شما راحت تر است .ورزش هایی مانند ایروبیک می تواند بسیار مفید باشد.

ورزشکاران حرفه ای در دوران بارداری باید حتما زیر نظر متخصص زنان و زایمان باشند. اگر قبلا هرگز به طور منظم ورزش نکردید، می توانید زیر نظر دکتر متخصص خود با یک برنامه ایمن تمرینات ورزشی را در دوران بارداری شروع کنید. پیاده روی در دوران بارداری بسیار مفید می باشد. تحقیقات نشان می‌دهند که 30 دقیقه ورزش در روز به ویژه ورزش آرام تا حدود بسیار زیادی افسردگی در دوران بارداری را کاهش می دهد.

 

چه افرادی نباید در دوران بارداری ورزش کنند؟

بانوانی که در دوران بارداری مشکل جسمی دارند مانند آسم، بیماری قلبی یا دیابت، ممکن است پزشک ورزش را برای آنها منع کند. همچنین برای بانوانی که در دوران بارداری شرایط زیر را دارند نیز ورزش می تواند مضر باشد:

بانوان در دوران بارداری باید قبل از شروع یک برنامه ورزشی، با پزشک خود مشورت کنند. پزشک معالج شما همچنین می تواند دستورالعمل های تمرین ورزشی شخصی خود را براساس تاریخچه پزشکی شما ارائه دهد.

 

چه ورزش هایی در دوران بارداری ایمن هستند؟

اکثر تمرینات ورزشی را تا زمانی که با احتیاط تمرین کنید می توانید زیر نظر متخصص در دوران بارداری انجام دهید. فعالیت های بی خطر و پر جنب و جوش، شنا کردن، پیاده روی سریع، دوچرخه ثابت و ایروبیک (توسط مربی باتجربه) در دوران بارداری مناسب می باشد. این فعالیت ها دارای آسیب کمتری هستند، به نفع تمام بدن شما کار می کنند و می توانند تا زمان تولد فرزندتان ادامه پیدا کنند.

تنیس و بدمینگتون به طور کلی ورزش های ایمنی هستند، اما تغییرات بدنی در دوران بارداری ممکن است بر حرکت سریع شما در فعالیت ها تاثیر بگذارد.

 

تاثیر ورزش بر افسردگی در دوران بارداری و پس از زایمان

تقریبا 13٪ بانوان باردار و 10 تا 15٪ بانوان پس از زایمان دچار افسردگی می شوند. تحقیقات نشان می دهند که ورزش برای درمان افسردگی در بزرگسالان به طور کلی کارآیی دارد. با توجه به مزایای بسیار تمرین ورزشی بر روی خلق بانوان در دوران بارداری و پس از زایمان و همچنین مزایای سلامتی عمومی ورزش، پزشک متخصص باید بانوانی که در دوران بارداری هستند و همچنین آنهایی که در دوران پس از زایمان به سر می برند را به ورزش تشویق کنند.

تحقیقات نشان می دهند که ورزش می تواند تاثیر موثری بر افسردگی در دوران بارداری و همچنین دوره پس از زایمان داشته باشد .فقدان ورزش در دوران بارداری با افزایش علائم افسردگی همراه است. محققان دریافتند که عدم رضایت از تصویر بدنی عامل اصلی افسردگی در دوران بارداری و پس از زایمان می باشد و همچنین عدم ورزش قبل از بارداری نیز در زمینه افسردگی در دوران بارداری موثر می باشد.

تحقیقات نشان می دهد بانوانی كه قبل از بارداری ورزش نمی كردند احتمال ابتلا به افسردگی در دوران بارداری درآنها دو برابر بیشتر از آنهایی است که حداقل دو ساعت در هفته ورزش می کردند. بانوانی که در دوران بارداری فعاليت بدني دارند مصرف داروهای ضد افسردگی در آنها 19٪ کمتر از بانوانی است که در دوران بارداری فعال نیستند. خوشبختانه، ورزش کردن در خانه هم می تواند مانند فعالیت های ورزشی دیگر مفید باشد. فعالیت بدنی منظم با سلامت جسمی و روانی مرتبط می باشد .

با توجه به عدم تمایل برخی از بانوان برای استفاده از داروهای ضد افسردگی در دوران پس از زایمان و دسترسی محدود به درمان های روان شناختی و مشاوره، ورزش به عنوان یک امکان درمانی بسیار مفید پیشنهاد می شوند.

 

مطالعه بیشتر:

1- پیشگیری از افسردگی پس از زایمان با مصرف امگا 3

2- عوارض مصرف داروهای ضد افسردگی در بارداری

3- شناخت علائم و درمان افسردگی دوران بارداری (baby blues)

4- تمرینات ورزشی مخصوص سه ماهه اول بارداری

5- ورزش ها و تمرینات مناسب دوران بارداری

 

استدیو عکس فیلیک