molfix-مولفیکس

عکس عفونت بند ناف نوزاد و آیا بند ناف نوزاد عفونت می کند؟

عکس عفونت بند ناف نوزاد و آیا بند ناف نوزاد عفونت می کند؟

بند ناف یک عضو حیاتی در دوران جنین است که اکسیژن و مواد غذایی را از جفت به جنین می رساند. بعد از تولد که جنین می تواند با دهان نفس کشیده و شیر بخورد، دیگر نیازی به این بند حیاتی نیست. به همین سبب در هنگام تولد بریده شده و جهت جلوگیری از خونریزی آن را با کمک کلامپ مسدود می کنند. لازم است بعد از تولد مراقب باشید تا این عضو دچار عفونت نشود. در این متن عکس عفونت بند ناف نوزاد و نیز راهکارهای ساده برای جلوگیری از عفونت بند ناف را برای شما شرح داده ایم.

آیا احتمال دارد بند ناف نوزاد عفونت کند؟

بله، درصورتی که مراقبت های لازم را نداشته باشید و یا اقدام به انجام برخی از روش های سنتی نادرست بر روی بند ناف کنید، احتمال عفونت کردن این ناحیه وجود دارد. این عفونت اومفالیت Omphalitis نامیده می شود. علائم اومفالیت شامل موارد زیر است:

  • قسمت ابتدایی بند ناف که به شکم نوزاد متصل است متورم و قرمز می شود.
  • خون ریزی از بند ناف ادامه پیدا می کند.

توجه داشته باشید که خروج چند قطره خون از بند ناف نوزاد در روزهای ابتدایی که معمولاً به صورت لکه های کوچک خون بر روی لباس او دیده می شود، خون ریزی ادامه دار محسوب نشده و اشکالی ندارد.

  • بوی بد بند ناف
  • خروج ترشحات چرکی از بند ناف
  • دردناک بودن محل اتصال بند ناف

باتوجه به تکامل نیافته بودن سیستم بدنی نوزاد خصوصاً در هفته های ابتدایی، هرگونه عفونتی در این زمان از جمله اومفالیت، بسیار جدی محسوب می شود و باید هر چه سریع تر آن را درمان کرد.

 چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

درصورتی که هر یک از علائم عفونت و شرایط مشابه عکس عفونت بند ناف را در محل بند ناف نوزادتان مشاهده کردید و یا بندناف دچار خون ریزی ممتد شد، در ضمن حفظ آرامش خود، با پزشک تماس بگیرید.

آیا برای افتادن بند ناف نوزادم دیر شده است؟

پس از گذشت حدوداً 10 روز برخی از والدین گمان می کنند که باید تاکنون بند ناف نوزادشان می افتاده است، به این دلیل دست به اقداماتی مانند گذاشتن انواع مواد و وسایلی مانند سکه بر روی آن می کنند. اما انجام هیچ یک از این کارها نه تنها توصیه نمی شود بلکه احتمال بروز عفونت را نیز به شدت افزایش می دهد. به یاد داشته باشید که شاید مدت زمان بیشتری طول بکشد اما نیازی به هیچ دخالتی نیست و بند ناف فرزندتان خودش خواهد افتاد.

اگر با گذشت دو ماه بند ناف هنوز به نوزاد متصل است، باید به پزشک مراجعه کنید. علت این امر معمولاً ادامه ی خون ریزی بند ناف و یا عفونت آن است. پزشک با برطرف کردن مشکل زمینه ای شرایط را برای جدا شدن خودبخودی آن هموار خواهد کرد.

منبع: americanpregnancy

 

بیشتر بدانید:

1- مزایا و خطرات تاخیر در بریدن بند ناف چیست؟

2- چرا بند ناف دور گردن جنین می پیچد؟

3- ذخیره ی خون بند ناف (Cord blood banking)

4- چگونه مواد مغذی از جفت به جنین می رسد؟

استدیو عکس فیلیک