molfix-مولفیکس

چطوری بینی نوزادم رو تمیز کنم ودلایل گرفتگی بینی نوزاد چیست؟

چطوری بینی نوزادم رو تمیز کنم ودلایل گرفتگی بینی نوزاد چیست؟

برخی نوزادان مدام با مشکل پر بودن بینی دست و پنجه نرم می کنند و شما به عنوان اولین و مهمترین مراقب آنها باید بدانید که چطوری بینی نوزادم رو تمیز کنم. در این مقاله به دلایل گرفتگی بینی نوزاد اشاره‌‌ می‌کنیم و نکاتی کاربردی را درمورد این که چطور بینی نوزاد رو تمیز کنیم به شما‌‌ می‌آموزیم.

 دلایل گرفتگی بینی نوزادان

- گرفتگی بینی در نوزادان‌‌ می‌تواند به دلیل باقی ماندن‌‌ مایعات داخل رحمی در بینی نوزاد باشد.

- گرفتگی بینی در نوزادان طی چند روز رفع‌‌ می‌شود.

- در نوزادان متورم شدن بافت داخلی بینی دلیل احتقان و گرفتگی بینی‌‌ است.

- استفاده از آب نمک یا قطره یا آسپیراتور بینی می‌تواند در پاک کردن مخاط و رفع گرفتگی مفید باشد.

- اگر نوزاد در تنفس مشکل داشت حتما به متخصص مراجعه کنید.

 چطوری بینی نوزادم رو تمیز کنم؟

در چند روز اول پس از تولد ممکن است احساس کنید نوزاد بینی پری دارد. این موضوع طبیعی و به دلیل مایعات درون رحم است. ممکن است نوزاد در چند روز اول پس از تولد عطسه کند که دلیل آن خارج کردن مایعاتی است که راه تنفسی او را بسته است. نوزاد متولد شده با بینی پر ممکن است هنگام تنفس فین فین کند و صدایی شبیه خروپف درآورد. گرفتگی بینی باعث‌‌ می‌شود نوزاد دهانش را برای تنفس باز کند که این موضوع خود سبب بروز مشکلاتی در شیرخوردن‌‌ می‌شود. احتقان بینی در نوزادان تازه متولد شده معمولا پس از یک هفته رفع‌‌ می‌شود اما در غیر این صورت باید به متخصص مراجعه کنید.

در این میان خشکی هوا معمولا روند بهبودی را کند‌‌ می‌کند. در هوای خشک پوشش ظریف و حساس بینی نوزادان ترک‌‌ می‌خورد و ممکن است رگ‌های خونی شکسته شده و خونریزی کند که این موضوع خود احتمال سرماخوردگی را بالاتر‌‌ می‌برد. خشکی بینی نوزادان در فصول سرد سال بدتر‌‌ می‌شود اما در فصول گرم نیز احتمال خشکی هوای داخل خانه وجود دارد.

عوامل موثر در گرفتگی بینی نوزادان

  • خشکی هوا
  • مواد تحریک کننده مانند گرد و غبار، دود سیگار یا عطرها
  • بیماری‌های ویروسی از جمله سرماخوردگی

در این شرایط اگر‌‌ شیرخوار شما در تنفس یا تغذیه مشکل دارد لازم است با متخصص در رابطه با آن مشورت کنید.

چطور بینی خشک نوزاد را نرم کنیم؟

راه تنفسی‌‌ شیرخوار خود را مرطوب نگه دارید.‌‌ می‌توانید قطره بینی از داروخانه تهیه کنید و در بینی نوزاد یا‌‌ شیرخوار بریزید. برای انجام راحت تر اینکار نوزاد را به پشت بخوابانید، زیر شانه‌هایش حوله‌ای نرم بگذارید تا سرش به عقب متمایل شود، بعد قطره بینی را آرام نوک بینی فشار دهید تا وارد سوراخ بینی شود. دو یا سه قطره در هر سوراخ بیاندازید و بعد از 30 تا 60 ثانیه اقدام به خالی کردن بینی کنید. بهتر است کنار تخت نوزاد بخور گرم یا سرد قرار دهید. بخار به مرطوب شدن مخاط بینی و تخلیه راحت‌تر آن کمک‌‌ می‌کند.

چطوری بینی نوزادم رو تمیز کنم؟

شیرخوار را به شکم بچرخانید بعد به کمک گوش پاک کن یا دستمال کاغذی بخشی از مخاط بیرون زده را بگیرید تا تمام آن بیرون کشیده شود. در این شرایط نوزاد ممکن است به عطسه یا سرفه بیافتد که این موضوع خود به تخلیه مخاط بینی کمک‌‌ می‌کند.

مراقب باشید گوش پاک کن را نباید داخل بینی نوزاد یا‌‌ شیرخوار کنید. تنها لبه آن را بچرخانید تا مخاط را همراه خود به بیرون هدایت کند.

از فین گیر یا آسپیراتور بینی نوزاد استفاده کنید.

برای تخلیه بینی نوزاد‌‌ می‌توانید از آسپیراتور کمک بگیرید که لوله‌ای باریک است و داخل بینی نوزاد‌‌ می‌شود و با مکش مخاط اضافه را بیرون‌‌ می‌کشد و در محفظه خود‌‌ می‌ریزد.

چطوری بینی نوزادم رو تمیز کنم، چطور از آسپیراتور استفاده کنیم؟

قبل از استفاده آن را با آب داغ شسته و کاملا خشک کنید.

فیلتر آن را پاک کرده و مجدد نصب کنید.

سر‌‌ شیرخوار را به عقب و به سمت راست متمایل کنید. و ابتدا یکی دو قطره سرم یا قطره بینی داخل سوراخ راست بینی بچکانید. بعد سر را به چپ متمایل کرده و همین کار را با سوراخ چپ بینی انجام دهید.

بعد از 30 ثانیه، در اسپیراتور خلائ ایجاد کرده، نوک آسپیراتور را در ورودی بینی قرار داده و با آزاد کردن خلائ به کشیده شدن مخاط از درون بینی به داخل فیلتر کمک کنید.

نوزاد را بلند کرده و مجدد اینکار را انجام دهید تا بینی کاملا تخلیه شود. گوش پاکن را به آب گرم آغشته کرده و داخل بینی را کاملا تمیز کنید.

بعد از هر بار استفاده از آسپیراتور فیلتر آن را جدا کرده و بشویید. شستشو با آب داغ و خشک کردن آن کافی است و نیازی به جوشاندن وسیله نیست.

کی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اکنون که می دانید چطوری بینی نوزادم رو تمیز کنم، لازم به ذکر است در صورت مشاهده علایمی نظیر تب، راش‌های پوستی، گرفتگی و پری بینی همراه با ورم پیشانی، چشم‌ها، بینی و حلق، گرفتگی بینی بیش از دو هفته، سختی در تنفس، سختی در تغذیه یا بروز درد و عصبی بودن‌‌ شیرخوار لازم است به متخصص مراجعه کنید.

منبع: aboutkidshealth

 

بیشتر بدانید:

1- نخستین سرماخوردگی نوزاد پس از تولد

2- درمان سرماخوردگی نوزاد!

3- شناخت علائم و روش های درمان سرماخوردگی و تب نوزاد

4- احتقان و گرفتگی بینی نوزاد و آبریزش بینی

استدیو عکس فیلیک