چگونه باد شکم نوزاد را خالی کنیم و3 روش برای آروغ زدن نوزاد؟
احتمالا فرزندتان طی اولین ماههای شیردهی هوای زیادی را میبلعد و باعث میشود، شکم او از گاز پر شود. راه حل این مسئله، آموختن روش و زمان مناسب برای آروغ زدن اوست. این که بدانید چگونه باد شکم نوزاد را خالی کنیم، درجلوگیری از بروز دل دردهای کولیکی اهمیت بسیار زیادی دارد. سه روش زیر را برای آروغ زدن نوزاد به یاد بسپارید:
چگونه باد شکم نوزاد را خالی کنیم؟
گرچه خالی کردن باد شکم نوزاد کار بسیار ساده ای است اما اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا درصورتی که حباب هاب هوای گیر افتاده درون معده به داخل روده وارد شوند، احتمالا مجبود خواهید بود که شب تا صبح درحالی که گریه های بی امان او را تحمل کنید مدام او را در بغل خود تکان دهید.
1- وضعیت روی شانه:
نوزاد را به شکلی نگه دارید که سر او روی شانه شما قرار گیرد (کودکان بزرگتر باید توانایی بالا نگه داشتن سر خود را داشته باشند). پائین تنه او را با دست خود نگه دارید و با کف دست دیگر خود، پشت او را مالش دهید یا به پشت او به آرامی ضربه بزنید.
2- وضعیت نشسته:
کودک را روی رانهایتان بنشانید، دست خود را برای پشتیبانی روی سینه او قرار دهید. نوزاد را کمی به سمت جلو متمایل کنید تا اینکه چانه او روی دست شما قرار گیرد (کودکان بزرگتر به پشتیبانی زیادی نیاز ندارند). با دست دیگرتان، پشت او را مالش دهید یا به آرامی به پشت او ضربه بزنید.
3- وضعیت روی ران:
کودک را بصورت عرضی روی رانهایتان بخوابانید، صورت او باید به سمت زمین باشد، بطوریکه بازوان او به سمت جلو کشیده شده و جهت سرش به پهلو باشد. یکی از رانهای خود را کمی بلند کنید تا اینکه سر و سینه کودک بالاتر قرار گیرد. پشت کودک را با دست آزاد خود مالش داده یا به آرامی به پشت او ضربه بزنید.
شیردهی پستانی؟ بلافاصله بعد از اینکه فرزندتان را شیردهی کردید، آروغ او را بگیرید، یعنی هنگامی که هنوز در وضیت شیردهی قرار دارید، بعد از آروغ، اگر فرزندتان هنوز هم به نوشیدن شیر علاقه نشان می دهد، دوباره او را شیردهی کنید و وقتی کار به پایان رسید، دوباره آروغ او را بگیرید.
شیردهی شیشهای؟ پس از نوشیدن هر 100 میلیلیتر او را به آروغ زدن وادارید. زمانی که ناراحت به نظر میرسد و به آرامی شیر می نوشد باید برای آروغ زدن او اقدام کنید.
حال که می دانید چگونه باد شکم نوزاد را خالی کنیم، تمامی روش ها را باید امتحان کنید تا مشخص شود کدامیک بر روی فرزند شما موثر است.
بیشتر بدانید:
1- شناخت دلایل و روش های درمان نفخ در نوزادان و شیرخواران
2- آیا کولیک و یا قولنج نوزادی قابل درمان است؟
3- نحوه صحیح اروغ گرفتن نوزاد چگونه وآیا کاملاً بادگلو زده است؟
4- آرام کردن نوزاد مبتلا به رفلاکس گوارشی