molfix-مولفیکس

نحوه صحیح اروغ گرفتن نوزاد چگونه وآیا کاملاً بادگلو زده است؟

نحوه صحیح اروغ گرفتن نوزاد چگونه وآیا کاملاً بادگلو زده است؟

وقتی مادر می شوید، مشغله های زیادی در رابطه با نوزاد نورسیده ذهن شما را درگیر می کند. مواردی که قبلاً در زندگی مشترکتان با آن مواجه نبودید و هیچ وقت راجع به آن صحبت نکرده بودید؛ مثل بادگلو زدن و مدفوع کردن نوزاد.

ناگهان متوجه می شوید علاوه بر تنظیم شیردهی و خواب نوزاد، تمام فکر شما متوجه مسایلی چون بادگلو زدن و خارج شدن باد از شکم نوزادتان شده است! نحوه صحیح اروغ گرفتن نوزاد چیست؟ آخرین باری که مدفوع کرده است چه زمانی بوده و مدفوعش چه وضعیتی داشته است؟ آیا کاملاً بادگلو زده است؟ بله. این ها جذاب ترین مکالماتی است که شما و همسرتان تمام وقت به کار خواهید برد.

نحوه صحیح اروغ گرفتن نوزاد 

نوزاد زمانی سر حال است که دچار دل درد و گاز معده نباشد. یک ضرب المثل قدیمی می گوید، شکم روان بهتر از مادر مهربان است. مواردی مثل اسهال، یبوست و گاز معده نه تنها باعث دل درد و ناآرامی نوزاد می شود، بلکه برای والدین هم ایجاد استرس می کند. علاوه بر استفاده از محصولاتی مانند شربت و مشابه آن که باعث سهولت در خارج کردن گاز معده می شود، روش های مناسب دیگری هستند که در تسریع بخشیدن به این عمل بسیار موثر هستند.

 به آرامی و راحتی

مهمترین نکته درمورد نحوه صحیح اروغ گرفتن نوزاد این است که هنگامی که برای خارج کردن بادگلو نوزاد از روش مالیدن پشت او استفاده می کنید، به خاطر داشته باشید هرچه مالش های وارده آرام تر باشد، اثر بهتری خواهند داشت. دستتان را به صورت دایره وار با فشار مستمر و یکنواخت بر پشت او بمالید. تصور کنید کسی بخواهد شما را ماساژ دهد، چه انتظاری دارید؟ چگونه از یک ماساژ لذت می برید؟ همان کار را با نوزاد خود انجام دهید. ماساژ را به آرامی ادامه دهید و روند حرکت دستتان را تغییر ندهید. اجازه بدهید نوزاد در کنار شما احساس آرامش کند. با ملایمت رفتار کنید و وضعیت قرار گرفتن او را ناگهان تغییر ندهید.

 نحوه صحیح آروغ گرفتن نوزاد، قرار دان نوزاد روی شانه ها

این روش کار بسیار ساده ای است که بیشتر مادران انجام می دهند و در نگاه اول کاری عجیب و سخت بنظر می آید. ولی مطمئن باشید مثل بقیه موارد از پس این روش هم به خوبی بر می آیید. نوزاد را روی شانه هایتان بخوابانید و پشتش را به آرامی ماساژ دهید. این عمل باعث می شود فشار کمی به شکم او وارد شود و هوایی که در معده اش جمع شده است براحتی خارج شود. در نظر داشته باشید قبل از این مرحله یک حوله یا دستمال روی شانه هایتان انداخته باشید!

 نشاندن نوزاد

نکته دیگر درمورد طرز صحیح آروغ گرفتن نوزاد، طرز صحیح نشاندن نوزاد است. نوزاد را روی پاهایتان به صورت نشسته نگه دارید و مراقب سینه و سر او باشید. سپس او را به آرامی به سمت جلو خم کنید و پشتش را بمالید. حتما حوله یا دستمال آماده داشته باشید. در بسیاری از موارد نوزاد خیلی سریع عکس العمل نشان داده و بالا می آورد؛ زیرا ماهیچه هایی که عمل بلع را به سمت معده هدایت می کنند، هنوز تکامل نیافته اند. ولی نگران نباشید؛ با تغذیه مناسب و کافی و روند رو به رشدی که نوزادتان دارد هر چه بزرگ تر می شود، این ماهیچه ها قوی و قوی تر می شوند.

خواباندن

اگر ترفندهای بالا کارساز نشدند، نوزاد را به پشت روی پاهایتان بخوابانید و سرش را تا حدی بالا بیاورید که بتوانید پشت او را ماساژ دهید. چند ضربه به پشت او بزنید. شدت فشار و ضربه ای که به نوزاد می زنید باید با دقت انجام شود. با گذشت زمان به قدری در این کار مهارت پیدا می کنید که باور کردنی نخواهد بود.

 نحوه صحیح اروغ گرفتن نوزاد، وقفه انداختن بین شیردهی

اگر نوزاد شما از شیر مادر تغذیه می کند، زمان مناسب برای گرفتن بادگلو هنگامی است که از یک سینه به طور کامل شیر خورده باشد. قبل از این که شیردهی را از سینه بعدی شروع کنید، حتماً چند دقیقه ای را برای گرفتن بادگلو نوزاد زمان بگذارید. اگر نوزادتان با شیر خشک تغذیه می شود، همین کار را زمانی انجام دهید که نیمی از شیشه شیر را خورده باشد. و بعد از گرفتن باد گلو بقیه شیر خشک را به او بدهید. اگر نوزادتان باد گلو نزد، دوباره سعی کنید به مدت 5 تا 10 دقیقه او را راه ببرید و در آغوش خود جا به جا کنید.

 نحوه صحیح اروغ گرفتن نوزاد، توجه کردن به نیاز نوزاد

اکنون دیگر متوجه شده اید چه زمانی حال نوزادتان بهتر است. هر روز که می گذرد شما نسبت به قبل آب دیده تر می شوید. هم چنین علائمی در نوزادتان مشاهده می کنید که نیاز او را به بادگلو زدن احساس می کنید. نشانه هایی مثل زمانی که نوزاد خودش را داخل شکم جمع می کند و یا به طرفین خم و راست می شود و تمایلی به خوردن شیر ندارد. او گرفتار حباب های هوای داخل شکمش شده است و فشار زیادی را تحمل می کند. سعی کنید با خارج کردن این حباب ها موجب آسایش و آرامش او را فراهم کنید و نوزاد را از شر دل درد خلاص کنید.

 

بیشتر بدانید:

1- روش های گرفتن آروغ نوزاد

2- پیشگیری از رفلاکس معده (برگرداندن یا بالا آوردن شیر) در نوزادان

3- کولیک نوزادان از چه زمانی آغاز و تا چند ماهگی ادامه دارد؟

4- آیا شیر مادر باعث دل درد و ناآرامی نوزاد است؟

 

استدیو عکس فیلیک