molfix-مولفیکس

ماه هفتم بارداری،علایم بارداری در ماه هفتم بارداری چیست؟

ماه هفتم بارداری،علایم بارداری در ماه هفتم بارداری چیست؟

وقتی به ماه هفتم بارداری رسیده اید یعنی وارد سه ماهه آخر یا سه ماهه سوم بارداری شده اید. اکنون شکم شما به حدی برجسته شده که به خوبی باردار بودنتان را نشان می دهد. احتمالا با حس کردن حرکات جنین درون شکم که یکی از هیجان انگیزترین و نیز لذت بخش ترین لحظات بارداری است، هر روز بیش از پیش مادر شدنتان را حس می کنید.

علایم بارداری در ماه هفتم بارداری

وارد نیمه سوم بارداری شده‌اید و طبیعی است که متوجه بزرگ شدن رحم و پیشرفت بارداری‌تان شوید. از علایم این ماه از بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• درد کمر

• خستگی

• تورم مچ پا

سوزش سر دل

• استریا

• خارش پوست

• انقباض عضلات پا

• تکرر ادرار

• تنگی نفس

• اضطراب

• انقباضات براکستون هیکس یا انقباضات کاذب

فراموش نکنید هر فردی با دیگری متفاوت است و می‌تواند تجربیات مختلفی در دوران بارداری داشته باشد. ممکن است برخی افراد تنها بعضی از این علایم را داشته باشند.

مواردی از این علایم می‌تواند سبب نگرانی مادران آینده شود که به آنها اشاره خواهیم کرد:

خطوط استریا: در ماه هفتم بارداری رحم بزرگتر شده و ممکن است مادر متوجه خطوط استریا روی شکم، سینه‌ها، دست‌ها و .. شود اما بعد از زایمان به مرور این خطوط کمرنگ شده و گاه ناپدید می‌شود.

خارش پوست: با بزرگ شدن و کش آمدن پوست، خارش در بارداری تقریبا طبیعی است و برای تسکین آن می‌توانید از روغن‌های طبیعی یا کرم‌های مرطوب کننده و حمام آب ولرم بجای آب داغ استفاده کنید.

رشد و نمو جنین در ماه هفتم بارداری

رشد جنین: بعد از هفته 33 بارداری جنین معمولا خود را برای تولد آماده کرده و شروع به سر و ته شدن می‌کند. این کار باعث افزایش فشار روی لگن شده و فشار را از روی ریه‌ها برمی‌دارد و مادر راحت تر می‌تواند نفس بکشد. استخوان‌های جنین در این هفته در حال سفت شدن است. اما جمجمه هنوز نرم است تا جنین بتواند راحت تر از کانال زایمان عبور کند. در زمان زایمان لبه‌های بخش‌های مختلف جمجمه روی هم می‌آید و به همین دلیل است که برخی نوزادان با سری شبیه به مخروط متولد می‌شوند. اما نگران نباشید زیرا حالت جمجمه بعد از چند روز به شکل طبیعی خود برخواهد گشت.

تغییرات جنین: فضای داخل رحم در ماه هفتم کمتر شده است و به همین دلیل جنین تحرک کمتری دارد. با این وجود هنوز هم مادر می‌تواند حرکات فرزندش را حس کند.

تغییرات مادر: مرکز ثقل مادر در این ماه تغییر کرده است و به همین دلیل مادر حس تعادل کمتری دارد و هنگام راه رفتن ممکن است تلوتلو بخورد. هر چه شکم بزگتر شود خم شدن برای مادر هم سخت تر خواهد شد و حتی مدل راه رفتن او ممکن است تغییر کند. از این پس رشد و وزن گیری جنین بیشتر شده و مادر سنگین تر می‌شود. رگ‌های روی پستان‌ها نمایان تر شده و نوک سینه‌ها تیره تر می‌شوند.

در ماه هفتم بارداری چیکار کنم؟

استراحت کنید: تا جای ممکن استراحت کنید. گرچه خوابیدن با بزرگ شدن شکم دشوارتر می‌شود سعی کنید به پهلو و با قرار دادن بالشی زیر شکم و بین زانوها بخوابید.

در مورد زایمان پیش از موقع اطلاعاتی کسب کنید: گاه برخی مادرها نگران زایمان پیش از موقع می‌شوند و انقباضات براکستون هیکس یا انقباضات کاذب ‌را با انقباضات واقعی زایمان اشتباه می‌گیرند. برای فائق آمدن بر ترس و نگرانی بهتر است در رابطه با علایم زایمان پیش از موقع، خونریزی و درد کمر اطلاعات بیشتری پیدا کنید. اگر شک دارید دچار زایمان پیش از موقع شوید یا در این رابطه سئوالاتی دارید با متخصص مشورت کنید.

با همسرتان در مورد احساساتتان صحبت کنید: بارداری دوره ای احساسی است. در رابطه با احساسات خود با همسرتان صحبت کنید و آرام باشید.

در مورد انقباضات کاذب زایمان اطلاعات بیشتری کسب کنید: این انقباضات دروغین که اصطلاحا به آن براکستون می‌گویند در طول سه ماهه آخر بارداری ممکن است چندین بار بروز کند. بهتر است در رابطه با آنها به اندازه کافی بدانید.

چالش یافتن نام کودک: در ماه هفتم بارداری اگر هنوز نامی برای فرزندتان انتخاب نکرده‌اید فرصت خوبی است تا اینکار را آغاز کنید.

 

بیشتر بدانید:

1- سفت شدن شکم در ماه 7 بارداری، آمپول پرلوتون مشکل ساز است؟

2- وزن طبیعی جنین در هفته های مختلف بارداری (به همراه جدول و نمودار)

3- اندازه شکم در ماه های مختلف بارداری چقدر است؟

4- تغییرات شگفت انگیز جنین طی 9 ماه بارداری

منبع: in.pampers 

استدیو عکس فیلیک