molfix-مولفیکس

بازی با نوزاد شش ماهه

بازی با نوزاد شش ماهه

وقتی نوزاد شما به شش ماهگی می رسد تا حد زیادی می تواند به محرک های محیطی پاسخ دهد. در این زمان باید روش های بازی با نوزاد شش ماهه را یاد بگیرید و بدانید که چگونه می توانید هم او را سرگرم کنید و هم از طریق بازی با نوزاد شش ماهه به رشد مهارت های جسمی و ذهنی او کمک کنید.

بازی با نوزاد شش ماهه، هفته اول

دو بازی سرگرم کننده که می‌توانید در این هفته با کودک انجام دهید.

فرود آمدن قاشق

در ۶ ماهگی کودک می‌تواند برخی غذاها را بخورد. اما گذاشتن غذا در دهان چالش بزرگی خواهد بود و معمولا کل صورت کودک کثیف خواهد شد. این بازی جالب ممکن است برای شروع غذا خوردن کودک مناسب باشد.

مهارت‌هایی که کودک فرا می‌گیرد: با قاشق غذا خوردن

چیزی که نیاز دارید: یک قاشق مخصوص کودک

یکی از ترفندهایی که می‌توان به وسیله آن به کودک غذا داد، این است که او را شگفت زده کنید. آن وقت زمان زیادی را روبروی شما می‌نشیند تا به او غذا دهید. ممکن است کودک از «هواپیمایی که قرار است فرود بیاید خسته شده باشد». راه‌های زیادی وجود دارد تا کودک را برای غذا خوردن به هیجان آورید.

برای ایجاد هیجان بگویید «موشک قراره روی ماه فرود بیاد». قاشق را زیر میز یا بالای سینی صندلی بگیرید. به حالتی که محتویات قاشق نریزد و به آرامی و با دقت هنگامی که کودک می‌گوید: «ماه» قاشق را در دهان او بگذارید.

قاشق را به طور طبیعی و در دیدرس کودک قرار دهید و بگویید: «الان مسابقه قایق سواری است» یا قاشق را در هوا بالا و پایین ببرید و بگویید: «یه نهنگ تو اقیانوس شنا می‌کنه». یا یک دلفین با حرکتی زیبا و سریع به داخل آب شیرجه می‌زند. یکی دیگر از روش‌های قدیمی و جذاب «هوهو... چی‌چی» است که شما قاشق را جلو می‌برید و به طرز جادویی آن را داخل قطار که دهان کودک است،‌ می‌کنید.

به هم زدن دست‌ها (دس دسی کردن)

در این سن کودک یاد می‌گیرد همان‌طور که به همه چیز دست می‌زند،‌ دستان خود را به‌هم بزند. حتی قبل از این‌که این مهارت را بیاموزد، از دست زدن به هیجان می‌آمد. مهم‌تر اینکه فرصتی پیش می‌آید تا کودک روبرو شما بنشیند و کارهای شما را تقلید کند. به همین سبب دس دسی کردن یکی از روش های بازی با نوزاد شش ماهه است.

مهارت‌هایی که کودک می‌آموزد: هماهنگی بین دو دست

چه چیزهایی نیاز دارید: چیزی لازم نیست

«کیک پتی» بازی قدیمی محبوب کودکان است، اما نسخه جدید آن کمی چالش‌برانگیز است. روبروی کودک روی زمین بنشینید. اگر کودک هنوز نمی‌تواند به تنهایی بنشیند، یک بالش پشت او بگذارید. سپس این آهنگ را به هر لحنی که دوست دارید بخوانید و حرکات را به طور عملی نشان دهید:

دست، دست، دست بزن... (اینطوری)

دست‌های کوچولوت را به هم بزن.. (اینطوری)

دست،‌دست، دست بزن... (اینطوری)

دست‌های کوچولوت را به هم بزن... (اینطوری)

بکوب،‌بکوب،‌ پا بکوب ...(اینطوری)

سر،‌ سری،‌ سر،‌سر، سری ... (اینطوری)

بمال، بمال دلت رو... (اینطوری)

به کودک کمک کنید حرکات را خودش انجام دهد، به این معنا که مچ پای او را بگیرید و کمک کنید تا پاهایش را به زمین بکوبد. می‌توانید به سرودن اشعار هر چه خنده‌دارتر ادامه دهید. ابروهای خود را تکان دهید،‌ زبان خود را بیرون آورید تا کودک به قهقهه بیفتد.

به خاطر داشته باشید، هر کودک با کودک دیگر متفاوت است. اگر فکر می‌کنید به طور کامل برای این بازی‌ها آماده نیستید می‌توانید هفته‌های بعد امتحان کنید.

بازی با نوزاد شش ماهه، هفته دوم

دو روش سرگرم کننده برای بازی با نوزاد شش ماهه وجود دارد که می‌توانید در این هفته با کودک انجام دهید.

اسباب بازی تو قوطی

هم‌اکنون کودک به این درک رسیده است که اجسامی که دیده نمی‌شوند هنوز هستند (پایداری اجسام). او احتمالا علاقه دارد که اجسام در مقابل چشمانش ظاهر و ناپدید شوند. بازی اسباب بازی تو قوطی را می‌توانید با استفاده از وسایل ساده در خانه این بازی را انجام دهید.

مهارت‌هایی که کودک فرا می‌گیرد: درک پایداری اجسام

وسایل مورد نیاز: سطل ماست یا یک قوطی مقوایی بزرگ، چوب (مخصوص غذاخوردن چینی‌ها)،‌ مداد، خط ‌کش، یک اسباب‌بازی کوچک رنگی (عروسک‌های انگشتی بهترین گزینه هستند) و کمی چسب نواری یا چسب مایع.

سوراخی در زیر قوطی ایجاد کنید و چوب،‌ مداد یا خط‌ کش را از سوراخ بیرون آورید. حتی با یک چوب از حیاط خانه‌تان می‌توانید این کار را انجام دهید! یک عروسک کوچک پلاستیکی یا انگشتی سر چوب بچسبانید. حالا یک اسباب‌بازی دست‌ساز دارید که غیب می‌شود. اگر چوب را پایین بکشید، اسباب بازی غیب می‌شود و با بالا بردن چوب، عروسک مقابل چشمان کودک ظاهر می‌شود.

ببین چه اتفاقی می‌افتد

هنگامی‌که کودک شروع به درک رابطه علت و معلول می‌کند، دوست دارد هرکاری انجام دهد تا ببیند چه اتفاقی می‌افتد. حتی عوض کردن کانال تلویزیون یا خاموش کردن چراغ برای او هیجان‌انگیز است. اجازه دهید کودک به کشف علت و معلول در دنیای اطراف خود بپردازد.

مهارت‌هایی که کودک فرا می‌گیرد: درک علت و معلول

وسایل مورد نیاز: هیچ وسیله‌ی نیاز نیست

با تغییرات ساده مانند باز و بسته کردن در کابینت یا کمد شروع کنید. روشن و خاموش کردن چراغ نه تنها رابطه علت و معلول را برای کودک معرفی می‌کند بلکه کودک روشنایی و تاریکی را هم می‌آموزد.

از این مرحله به بعد، کمی بازی را فعال‌تر کنید. توپی را روی زمین به سمت کودک هل دهید یا عروسکی را در لبه میز قرار دهید و آن را به سمت صندلی هل دهید. در ادامه ماجراجویی کودک، به او اجازه دهید شیر آب سرد را باز و بسته کند.

بازی با نوزاد شش ماهه، هفته سوم

دوبازی سرگرم کننده وجود دارد که می‌توانید در این هفته با کودک انجام دهید.

آشپز عروسکی

وقت شام زمان مناسبی برای کشف این است که هر عمل، عکس‌العملی دارد. این بازی بهترین روش برای پرت کردن حواس کودک هنگام خستگی و بی‌حوصلگی کودک هنگام غذا خوردن است.

مهارت‌هایی که کودک فرا می‌گیرد: رابطه علت و معلول،‌ با قاشق غذا خوردن

وسایل مورد نیاز: خرس یا عروسکی که بازوهای انعطاف‌پذیر دارد، یک قاشق مخصوص کودک

اگر کودک در غذا خوردن از دست شما لجبازی می‌کند، از اسباب‌بازی محبوب کودک یا خرس عروسکی او کمک بگیرید. یکی از عروسک‌های محبوب کودک را سر میز شام بیاورید و بگویید امشب این دوست مخصوص قرار است شام را برای ما سرو کند. قاشق را دست عروسک بدهید تا این «مهمان شام» غذای کودک را به او بدهد. گویا معجزه شده و محبت خرس عروسکی کارساز بوده است!

روش فوق‌العاده دیگر برای بازی با نوزاد شش ماهه این است که عروسک یا حیوان محبوب کودک را در مقابل او بنشانید و دور گردن او قلاده‌ای ببندید و بگویید قرار است او به شما غذا دهد. حواستان باشد عروسکی را که کودک به آن وابسته است، برای این کار انتخاب نکنید زیرا بعد از بازی باید عروسک را به دقت بشویید!

بطری حباب

حتما می‌دانید که نگاه کردن به لامپ‌های مذاب و رنگی بسیار مسخ‌کننده است. در اینجا روشی به شما یاد می‌دهیم که با مبلغ ناچیزی بتوانید برای کودک وسیله‌ای جذاب بسازید. مطمئن باشید چیزی که درست می‌کنید وسیله دوست‌داشتنی کودک در حمام و خانه خواهد بود.

مهارت‌هایی که کودک فرا می‌گیرد: مهارت‌های حرکتی

وسایل مورد نیاز: یک یا چند بطری پلاستیکی شفاف با در محکم، رنگ غذا و مایع ظرفشویی

این مورد یکی از جذاب ترین روش های بازی با نوزاد شش ماهه است. یک بطری باریک و شفاف پلاستیکی مانند بطری نوشابه‌های گازدار یا بطری آب بردارید و یک سوم آن را آب بریزید. کمی مایع ظرفشویی و چند قطره رنگ غذا به آن اضافه کنید. بطری را به کودک بدهید. حتما در بطری را محکم ببندید! به او نشان دهید چگونه بطری را تکان دهد و به حباب‌های رنگی خیره‌کننده‌ای که در آن تشکیل می‌شود، نگاه کند. تعدادی بطری با رنگ‌های خوراکی مختلف درست کنید و رنگ‌ها را به کودک معرفی کنید تا کودک با رنگ‌های مختلف آشنا شود. وقتی کودک بزرگ‌تر می‌شود برای جنب و جوش بیشتر بازی می‌توانید بطری‌ها را روی زمین بغلتانید تا کودک حرکت حباب‌ها را تماشا کند.

بازی با نوزاد شش ماهه، هفته چهارم

دو بازی سرگرم کننده وجود دارد که می‌توانید در این هفته با کودک انجام دهید.

قایم کن و بخور

به احتمال زیاد هنوز کودک از درک اینکه اجسام ناپیدا هنوز هستند لذت می‌برد (پایداری اجسام). دالی بازی هنگام غذا خوردن هیجان زیادی برای کودک دارد و او را تشویق به خوردن می‌کند.

مهارت‌هایی که کودک فرا می‌گیرد: مهارت‌های حرکتی،‌ درک پایداری اجسام

وسایل مورد نیاز: حوله تمیزی که روی قوری قرار می‌دهید،‌ غذاهای انگشتی، فنجان یا یک ظرف کوچک

این بازی جالب برای مواقعی است که برای کودک میان‌وعده‌ای درست می‌کنید که خیلی آبدار و نرم نیست و می‌توانید آن‌را به او نشان بدهید. بعد داخل دستمال قایم کنید. بگذارید کودک دستمال را بردار و خوردنی را ببینید که هنوز آن‌جاست، حتی با ‌این‌که چند دقیقه قبل آن‌را نمی‌دید.

می‌توانید کمی شعبده‌بازی کنید. دو تکه میان‌وعده را جلوی چشمان کودک قرار دهید، بعد فنجان یا هر ظرف دیگری را که داخلش از بیرون مشخص نیست روی خوردنی‌ها قرار دهید. فنجان یا ظرف دیگری را که زیرش چیزی نیست در کنار آن دو ظرف قرار دهید.ظروف را

جا به جا کنید تا کودک بتواند هر ظرف را بردارد و ببیند زیر کدامیک خوردنی وجود دارد.

فرود عالی

هیچ چیز به اندازه یک بازی با پایان هیجان‌انگیز برای کودک سرگرم‌کننده نیست. بازی را با آهنگی موزون که برای کودک آسان باشد، به پایان برسانید. این ترکیب برنده است.

مهارت‌هایی که کودک فرا می‌گیرد: مهارت‌های حرکتی،‌ درک علت و معلول

وسایل مورد نیاز: به چیز خاصی نیاز نیست

روی یک قالیچه داخل خانه یا بیرون روی چمن نرم دراز بکشید و کودک را روی شکم، به زانوهایتان تکیه دهید. دست‌های او را بگیرید و شعر کودکانه «هامپی دامپی روی دیوار میشینه... هامپی دامپی یکدفعه میفته» را بخوانید. هنگام گفتن کلمه «میفته» زانوهای خود را باز کنید تا کودک از روی پاهایتان به آرامی به روی زمین بیفتد. دستان خود را برای مراقبت از کودک زیر سرش بگیرید یا بالشی نرم اطراف او بگذارید.

ادامه شعر را با کودک روی زمین بخوانید. وقتی به عبارت «دوباره با هم» می‌رسید، ‌او را قلقلک بدهید. کمک کنید دوباره کودک روی زانوهای شما بنشیند و شعر کودکانه دیگری بخوانید و برای فرود بعدی بدون اینکه کودک متوجه آن شود،‌ اقدام کنید.

حال که انواع روش های بازی با نوزاد شش ماهه را یاد گرفتید، هرچه زودتر آنها را امتحان کنید تا ببینید که به کدامیک بیشتر علاقه نشان می دهد.

 

بیشتر بدانید:

1- جدول کامل برنامه غذایی برای نوزاد 6 ماهه

2- تغییرات نوزاد در شش تا نه ماهگی

3- مقدار غذای کودک شش ماهه چقدر باید باشد و شامل چه موادی است؟

4- اسباب بازی مناسب نوزاد 6 ماهه تا 9 ماهه

استدیو عکس فیلیک

منبع: babycentre و babycentre و babycentre و babycentre