molfix-مولفیکس

شروع غذای کمکی ،از چند ماهگی میتوان به نوزاد غذای کمکی داد؟

شروع غذای کمکی ،از چند ماهگی میتوان به نوزاد غذای کمکی داد؟

بهترین سن برای شروع غذای کمکی یکی از چالش های پیش روی تعداد زیادی از مادران است. برخی منابع می گویند که شروع غذای کمکی باید از پایان شش ماهگی باشد درحالی که برخی دیگر پایان پنج، حتی چهارماهگی را برای شروع غذای کمکی مناسب می دانند. در این ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که سن مناسب برای شروع غذای کمکی چند ماهگی است و در این رابطه به چه نکاتی باید توجه کنید. بنابراین اگر در مورد زمان شروع غذای کمکی برای نوزاد مطمئن نیستید، در ادامه غذاهای مناسب برای رژیم غذایی جدید نوزاد ارائه می‌گردد.

بهترین سن برای شروع غذای کمکی نوزاد چندماهگی است؟

در چند دهه گذشته، دستورالعمل‌ها برای شروع غذای جامد، تغییرات بسیاری کرده است. آکادمی اطفال امریکا می‌گوید اگر نوزاد شما به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه می‌کند، حدوداً ۶ ماه صبر کنید، در حالی که آکادمی آمریکایی آلرژی، آسم و ایمنی شناسی می‌گوید که ۴ تا ۶ ماه زمان مناسبی است. بیشتر متخصصین تغذیه کودک بر این مسئله توافق دارند که بسته به آمادگی نوزادان، تغذیه با غذای جامد باید بین چهار تا شش ماهگی شروع شود. به گفته دکتر ناتالی موت، پزشک متخصص اطفال، شروع غذای جامد پیش از ۴ ماهگی درست نیست. "این اقدام نه تنها هیچ فایده‌ای ندارد بلکه خطر ابتلا به مشکلات وزن، آلرژی غذایی و خطر خفگی بر اثر غذای سفت افزایش خواهد یافت." همچنین باید مراقب باشید غذای جامد را خیلی دیر شروع نکنید. پس از شش ماه ممکن است شیر مادر یا شیر خشک به تنهایی قادر به تامین نیازهای تغذیه ای نوزاد نباشند، بنابراین غذاهای مکمل می‌توانند کمک کنند. همچنین نوزادان به وسیله غذای جامد با طعم‌ها و بافت‌های مختلف آشنا می‌شوند که به آنها کمک می‌کند در آینده به راحتی غذاهای مختلف را بخورند.

آیا نوزاد برای غذای جامد آمادگی دارد؟ چگونه می‌دانید نوزاد شما برای خوردن مواد جامد آماده است؟

دکتر دینا دی مگیو، متخصص اطفال از شهر نیویورک می‌گوید به وضعیت نوزاد توجه کنید. بیشتر نوزادان بین ۵ تا ۶ ماهگی علائم آمادگی برای غذاهای متنوع را نشان می‌دهند که شامل موارد زیر هستند:

• داشتن کنترل خوب سر: حتی اگر نوزاد شما هنوز نمی‌تواند به تنهایی بنشیند، اما باید بتواند سر خود را نگه دارد تا بتواند مواد غذایی جامد را شروع کند.

• قادر به نشستن با پشتیبانی

• عدم پس زدن غریزی با زبان: این رفلکس باعث می‌شود زبان کودک به طور اتوماتیک غذا را از دهان بیرون بفرستد و این به معنای جلوگیری از خفگی است.

• علاقه نشان دادن به چشیدن غذا: دکتر دی مگیو می‌گوید: "وقتی نوزاد شما هنگام غذا خوردن به شما خیره می‌شود و سعی دارد غذای شما را بگیرد، علامت خوبی است که زمان شروع غذای جامد است"

با چه غذایی باید نوزاد را تغذیه کرد؟

فرنی و حریره بادام اولین غذای متداول برای نوزاد است، اما لازم نیست تنها گزینه باشد. گوشت، سبزیجات و میوه نیز می‌توانند گزینه‌های خوبی برای هفته های بعد باشند. دستور خاصی برای معرفی غذاها وجود ندارد. فقط دوتا سه روز بین غذاهای جدید فاصله ایجاد کنید تا تشخیص آلرژی راحت‌تر باشد. علائم احتمالی شامل نفخ، افزایش گاز، بثورات اطراف دهان یا مقعد، اسهال، آبریزش بینی یا چشم‌ها و کج خلقی‌های غیرمعمول است.

نظریه‌ای وجود دارد که می‌گوید در هنگام شروع غذای کمکی، قبل از دادن میوه، سبزیجات را به نوزاد بدهید، زیرا پس از طعم شیرین میوه ممکن است سبزیجات را نپذیرد. اما طبق گفته دکتر ناتالی استاسنکو متخصص تغذیه اطفال، این نظریه که سبزیجات بهتر است به اثبات نرسیده است، اما می‌دانیم که نوزاد باید انواع مختلف طعم‌ها را بچشد.

مثل همیشه اگر سوالی دارید، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

 

بیشتر بدانید:

1- مخاطرات زود یا دیر شروع کردن غذای کمکی (تغذیه تکمیلی) نوزاد

2- شروع غذای کمکی در کودکانی که دچار حساسیت غذایی هستند

3- مناسبترین سن برای شروع تغذیه تکمیلی نوزاد

4- نکات مهم در تهیه و نگهداری غذای کمکی نوزاد

استدیو عکس فیلیک

منبع: parents