molfix-مولفیکس

آنفولانزا در هنگام شیردهی آیا از طریق شیر مادر منتقل گردد؟

آنفولانزا در هنگام شیردهی آیا از طریق شیر مادر منتقل گردد؟

شیر مادر باعث ایجاد ایمنی و محافظ در مقابل بسیاری از بیماری های تنفسی از جمله آنفولانزا می شود. مادر مشکوک به آنفولانزا، در حالی که به شیردهی از سینه ها ادامه می دهد، باید تمام اقدامات احتیاطی ممکن را برای جلوگیری از انتقال ویروس آنفولانزا به نوزاد خود انجام دهد. در ادامه این مقاله تمامی نکات لازم درمورد ابتلا به آنفولانزا در هنگام شیردهی را خواهید خواند.

آیا آنفولانزا در هنگام شیردهی می تواند از طریق شیر مادر منتقل گردد؟

خیر. آنفولانزا از طریق شیر مادر به نوزادان انتقال نمی یابد. ویروس آنفولانزا عمدتاً به صورت شخص به شخص و از طریق قطرات تنفسی هنگامی که افراد سرفه می کنند، عطسه می کنند، یا صحبت می کنند، منتقل می شود و یا احتمالاً وقتی شخصی سطح یا اشیایی را که ویروس آنفولانزا بر روی آن است لمس نموده و سپس دهان یا بینی خود را لمس می کند، انتقال می یابد.

آیا ادامه شیردهی درصورت ابتلا به آنفولانزا در هنگام شیردهی امکان پذیر است؟

بله. شیر مادر مادر حاوی آنتی بادی ها و سایر عوامل ایمونولوژیکی است که می تواند به محافظت از نوزاد او در برابر آنفولانزا کمک کنند. شیر مادر منبع تغذیه توصیه شده برای شیرخوار حتی در هنگام بیمار بودن مادر است. اگر مادری بسیار بیمار و بدحال باشد به گونه ای که نتواند از سینه خود به نوزادش شیر دهد، یک فرد دیگر که سالم است می بایست از کودک مراقبت کند و در عین حال باید مادر شیرده را ترغیب و حمایت کند تا بتواند مرتباً شیر خود را دوشیده و کودک همچنان به دریافت شیر مادر خود ادامه دهد. قبل از دوشیدن شیر مادر، مادران باید دستان خود را به خوبی با آب و صابون بشویند و در صورت استفاده از پمپ، به توصیه های لازم برای تمیز کردن مناسب آن عمل کنند. از آنجا که ممکن است تولید شیر سینه ها در برخی از مادرانی که بیمار هستند کاهش یابد، ممکن است مادران برای رفع نگرانی های مربوط به تولید شیر، کاهش احتمال ابتلا به عفونت پستان و حمایت از رابطه شیردهی بین مادر و فرزند در این دوران، به پشتیبانی شیردهی اضافی از طرف یک مشاور شیردهی نیاز داشته باشند.

آیا نوزادانی که آنفولانزا دارند می توانند به خوردن شیر از سینه مادر ادامه دهند؟

بله. هنگامی که کودک مبتلا به آنفولانزا شده است، مادر می بایست به ادامه شیردهی از سینه ها یا تغذیه نوزاد با شیر دوشیده شده تشویق گردد. نوزادانی که بیمار هستند برای کم آب نشدن و هیدراته ماندن بدنشان به دریافت میزان کافی از مایعات نیاز دارند و شیر مادر بهترین گزینه است. اگر کودک قادر به شیر خوردن مستقیم از سینه مادر نیست، شیر دوشیده شده می بایست از طریق فنجان، سرنگ یا شیشه شیر به نوزاد داده شود.

آیا درصورت آنفولانزا در هنگام شیردهی ملاحظات ویژه ای در مراقبت های بهداشتی پس از زایمان وجود دارد؟

بله. نوزادان آلوده به ویروس آنفولانزا در معرض خطر بالای عوارض جدی از جمله مرگ قرار دارند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) در مورد مادرانی که آنفولانزا دارند و نوزادانشان، توصیه های خاصی دارد که در شرایط بیمارستانی در هنگام زایمان اعمال می شوند. 

اگر شیردهی مستقیم از سینه به دلیل جدایی موقتی مادر و کودک قطع شود، مادر شیرده می بایست برای دوشیدن شیر خود مرتباً تشویق و حمایت شود تا کودک همچنان به دریافت شیر مادر خود ادامه دهد. یک مادر شیرده که مبتلا به آنفولانزا است ممکن است در بیمارستان و پس از ترخیص، به پمپ های مخصوص دوشیدن شیر بیمارستانی و پشتیبانی بیشتر از شیردهی نیاز داشته باشد تا بدنش بتواند به تولید شیر خود ادامه داده و احتمال ابتلا به عفونت پستان در او کاهش یابد. پیش از دوشیدن شیر سینه ها، مادران باید دستان خود را به خوبی با آب و صابون بشویند و در صورت استفاده از پمپ، توصیه های لازم را برای تمیز کردن به صورت مناسب انجام دهند. اگر مادر ناچار به دوشیدن شیر از سینه ها است، شیر دوشیده شده مادر باید در صورت امکان توسط یک فرد مراقب دهنده سالم که آنفولانزا ندارد، به نوزاد داده شود.

مراقبت از نوزاد درصورت ابتلا به آنفولانزا در هنگام شیردهی

یک مادر مبتلا به آنفولانزا باید اقدامات لازم را برای جلوگیری از انتقال ویروس آنفولانزا به نوزاد خود انجام دهد (صرف نظر از روش تغذیه). زیرا نوزادان در معرض خطر عوارض جدی مربوط به آنفولانزا هستند. این اقدامات احتیاطی مخصوصاً در مورد نوزادان زیر سن 6 ماه اهمیت دارد زیرا نمی توان آنها را علیه ویروس های آنفولانزا واکسینه کرد. مادران مبتلا به آنفولانزا باید قبل از دست زدن به شیرخوار یا هر وسیله ای که کودک به آن دست می زند (از جمله در هنگام تغذیه) و هر زمان که عطسه می کنند، دست خود را با صابون و آب کاملاً شسته و خشک کنند.

اهمیت شیر مادر در صورت ابتلا به آنفلولانزا در هنگام شیردهی

شیر مادر بهترین منبع تغذیه برای نوزاد است و از طریق آنتی بادی ها و سایر فاکتورهای ایمنی از فرزند شما در برابر عفونت ها محافظت می کند. اگر مادری در صورت ابتلا به آنفلولانزا در هنگام شیردهی بسیار بیمار و بدحال باشد به گونه ای که نتواند از سینه خود به نوزادش شیر دهد، فردی دیگر که سالم است می بایست شیر دوشیده شده از سینه های مادر را به نوزاد بدهد. هر زمان که مادر میخواست شیر خود را بدوشد، باید دستان خود را به خوبی با آب و صابون بشوید و در صورت استفاده از پمپ، به توصیه های لازم برای تمیز کردن مناسب آن عمل کنید.

مطالعه بیشتر:

1- 10 فایده تغذیه نوزاد با شیر مادر

2- آیا آنچه می‌‌خورید بر شیرتان اثر می‌گذارد؟

3- چه موقع باید نوزاد را با شیشه شیر آشنا کرد؟

4- آیا مصرف آنتی بیوتیک در دوران شیردهی بی‌خطر است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های آنفولانزا در هنگام شیردهی

آیا آنفلولانزا در هنگام شیردهی می تواند از طریق شیر مادر منتقل گردد؟

خیر. آنفولانزا از طریق شیر مادر به نوزادان انتقال نمی یابد. ویروس آنفلوانزا عمدتاً به صورت شخص به شخص و از طریق قطرات تنفسی هنگامی که افراد سرفه می کنند، عطسه می کنند، یا صحبت می کنند، منتقل می شود و یا احتمالاً وقتی شخصی سطح یا اشیایی را که ویروس آنفولانزا بر روی آن است لمس نموده و سپس دهان یا بینی خود را لمس می کند، انتقال می یابد.

آیا ادامه شیردهی درصورت ابتلا به آنفلولانزا در هنگام شیردهی امکان پذیر است؟

بله. شیر مادر مادر حاوی آنتی بادی ها و سایر عوامل ایمونولوژیکی است که می تواند به محافظت از نوزاد او در برابر آنفولانزا کمک کنند. شیر مادر منبع تغذیه توصیه شده برای شیرخوار حتی در هنگام بیمار بودن مادر است.

اگر مادر مبتلا به آنفولانزا نتواند به فرزند خود شیر بدهد چه کنیم؟

اگر مادری بسیار بیمار و بدحال باشد به گونه ای که نتواند از سینه خود به نوزادش شیر دهد، یک فرد دیگر که سالم است می بایست از کودک مراقبت کند و در عین حال باید مادر شیرده را ترغیب و حمایت کند تا بتواند مرتباً شیر خود را دوشیده و کودک همچنان به دریافت شیر مادر خود ادامه دهد. قبل از دوشیدن شیر مادر، مادران باید دستان خود را به خوبی با آب و صابون بشویند و در صورت استفاده از پمپ، به توصیه های لازم برای تمیز کردن مناسب آن عمل کنند.

آیا نوزادانی که آنفولانزا دارند می توانند به خوردن شیر از سینه مادر ادامه دهند؟

بله. هنگامی که کودک مبتلا به آنفولانزا شده است، مادر می بایست به ادامه شیردهی از سینه ها یا تغذیه نوزاد با شیر دوشیده شده تشویق گردد. نوزادانی که بیمار هستند برای کم آب نشدن و هیدراته ماندن بدنشان به دریافت میزان کافی از مایعات نیاز دارند و شیر مادر بهترین گزینه است. اگر کودک قادر به شیر خوردن مستقیم از سینه مادر نیست، شیر دوشیده شده می بایست از طریق فنجان، سرنگ یا شیشه شیر به نوزاد داده شود.

منبع: cdc