molfix-مولفیکس

شیردهی در صورت ابتلا به لوپوس چگونه است؟

شیردهی در صورت ابتلا به لوپوس چگونه است؟

لوپوس نوعی بیماری خود ایمنی است که می تواند مشکلاتی را برای مادر طی بارداری ایجاد کند. افراد مبتلا به لوپوس با رعایت نکات خاصی می توانند بعد از زایمان به شیردهی ادامه دهند. در ادامه این مطلب همه چیز را درمورد شیردهی در صورت ابتلا به لوپوس برای شما شرح می دهیم.

لوپوس چیست؟

لوپوس یک بیماری خود ایمنی بلند مدت است که در آن سیستم ایمنی بدن بیش از حد فعال می شود و به بافت های نرمال و سالم حمله می کند. التهاب، تورم و آسیب به مفاصل، پوست، کلیه ها، خون، قلب و ریه ها نشانه های این بیماری به شمار می آیند. گاهاً به دلیل ماهیت پیچیده این بیماری، آن را "بیماری هزار چهره" می نامند.

لوپوس در سال 2015 پس از آنکه یکی از افراد (خواننده ای به سلنا گومز) مشهور اعلام کرد در سنین نوجوانی به این بیماری مبتلا و تحت درمان قرار گرفته است، توجه عمومی را به خود جلب کرد. لوپوس یک بیماری مسری نیست و از طریق مقاربت یا روش های دیگر منتقل نمی شود. اما در موارد نادر، مادران مبتلا به بیماری فرزندانی به دنیا می آورند که مبتلا به نوعی لوپوس به نام لوپوس نوزادی هستند.

علت بیماری لوپوس چیست؟

محافظت از بدن و دفاع در مقابل آنتی ژن هایی چون ویروس ها، باکتری ها و میکروب ها بر عهده سیستم ایمنی بدن است. این کار با تولید پروتئین هایی به نام آنتی بادی انجام می گیرد. گلبول های سفید یا لنفوسیت های" بی" این پادتن ها را تولید می کنند. هنگامی که فرد به بیماری خود ایمنی مانند لوپوس مبتلا می شود، سیستم ایمنی بدن نمی تواند بین مواد ناخواسته یا آنتی ژن ها و بافت سالم تمایز قایل شود. در نتیجه، سیستم ایمنی در برابر بافت سالم نیز همانند آنتی ژنها، آنتی بادی ترشح می کند که باعث تورم، درد و آسیب بافت خواهد شد.

شایع ترین نوع آنتی بادی که در افراد مبتلا به لوپوس ایجاد می شود، آنتی بادی ضد هسته نام دارد که بخشهای هسته ای سلول که مرکز فرماندهی سلول آنتی ژن است، هدف قرار می دهد. این آنتی بادی ها در خون به گردش در می آیند و به دلیل خاصیت تراوایی برخی دیواره های سلولی به آنها درون سلول نفوذ می کنند. آنتی بادی های ضد هسته می توانند به DNA سلول واقع در هسته حمله کنند به این دلیل برخی از انواع لوپوس اندامهای بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و بعضی دیگر این قابلیت را ندارند.

شیردهی در صورت ابتلا به لوپوس

لوپوس منتشر یا لوپوس اریتماتوس سیستمیک (SLE) بیماری خودایمنی مزمنی است که باعث مشکلاتی در بارداری می‌شود. هرچند اغلب مادرانی که به لوپوس مبتلا هستند می‌توانند با کمی دقت به شیردهی خود با موفقیت ادامه دهند. اگر تصمیم به شیردهی دارید بد نیست موارد زیر را در نظر بگیرید:

• سلامتی خود: به دلیل اینکه نشانه‌های لوپوس مانند ورم مفاصل، کهیر و خستگی ممکن است در دوران بارداری و یا بعد از زایمان تشدید شود، ممکن است در روزهای اول زایمان احساس بیماری کنید و شیردهی برای هفته‌های اول زایمان سخت باشد.

• رشد کودک شما: بیش از نیمی از مادرانی که به لوپوس مبتلا هستند دچار زایمان زودرس می‌شوند و برخی کودکان ممکن است کوچک‌تر از حد انتظار باشند و در این شرایط شیردهی به نوزاد کار بسیار دشواری خواهد بود.

• ایمنی دارو: داروهای درمان لوپوس وارد شیر مادر می‌شوند و برای کودک مضر هستند. برای مثال به بانوانی که به لوپوس مبتلا هستند توصیه می‌شود، قبل از بارداری مصرف متوتروکسات را متوقف کنند. متخصصان مصرف این دارو را در زمان شیردهی توصیه نمی‌کنند. از طرف دیگر، داروهایی مانند آزاتیوپرین، هیدروکسی کلروکین، دوزهای پایین پردنیزون و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی در دوران شیردهی ریسک کمتری دارند.

شیردهی در صورت ابتلا به لوپوس با عوارض جانبی داروها

عوارض جانبی داروهای لوپوس در شیر مادر ممکن است برای کودکان نارس مخصوصا آن‌هایی که خیلی کوچک یا بیمار باشند شدیدتر باشد. ممکن است نوع دارو و میزانی که برای دیگری مناسب باشد برای شما مناسب نباشد. از پزشک خود در مورد امنیت مصرف دارو در دوران بارداری سوال کنید. متخصص ممکن است در صورت نیاز، داروی دیگر یا دوز کمتری از داروی شما را تجویز کند.

موفقیت در شیردهی در صورت ابتلا به لوپوس

اگر کودک بسیار کوچک یا ضعیف است که نمی‌تواند به درستی شیر بخورد یا پستان را بگیرد، می‌توانید به دوشیدن شیر خود بپردازید تا هر دو برای شیردهی آماده شوید. همچنین می‌توانید در صورت اجازه پزشک از بانک شیر استفاده کنید. یک مشاور شیردهی می‌تواند به شما کمک کند.

اگر در مورد امنیت داروهایی که برای کنترل لوپوس مصرف می‌کنید تردید دارید در وبسایت نی نی پلاس در مورد داروهایی که در زمان شیردهی مصرف می‌کنید و تاثیراتی که این داروها بر شیر مادر دارد اطلاعات بیشتری کسب کنید.

اگر در مورد داروهایی که در زمان شیردهی مصرف می‌کنید نگران هستید، این وبسایت داروهای جایگزینی به شما پیشنهاد می‌کند. ممکن است به یک متخصص نیاز داشته باشید تا از اطلاعات پزشکی سر در بیاورد. اما تحقیقات شما شروع خوبی برای تصمیم گیری مصرف داروست. اپلیکیشن نی نی پلاس نیز برای نصب بر روی تلفن همراه شما در دسترس است. برای اطلاعات بیشتر درمورد شیردهی در صورت ابتلا به لوپوس با کارشناسان مجموعه نی نی پلاس در تماس باشید.

مطالعه بیشتر:

1- آیا داشتن رابطه جنسی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند؟

2- لوپوس در بارداری ، علائم بیماری لوپوس در بارداری چیست؟

3- چطور سیستم ایمنی را تقویت کنیم،نکاتی برای رعایت در زندگی روزمره

4- چطور سیستم ایمنی را تقویت کنیم و علت اصلی تغییرات سیستم ایمنی چیست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های شیردهی در صورت ابتلا به لوپوس

لوپوس چیست؟

لوپوس یک بیماری خود ایمنی بلند مدت است که در آن سیستم ایمنی بدن بیش از حد فعال می شود و به بافت های نرمال و سالم حمله می کند. التهاب، تورم و آسیب به مفاصل، پوست، کلیه ها، خون، قلب و ریه ها نشانه های این بیماری به شمار می آیند. گاهاً به دلیل ماهیت پیچیده این بیماری، آن را بیماری هزار چهره می نامند.

علت بیماری لوپوس چیست؟

محافظت از بدن و دفاع در مقابل آنتی ژن هایی چون ویروس ها، باکتری ها و میکروب ها بر عهده سیستم ایمنی بدن است. این کار با تولید پروتئین هایی به نام آنتی بادی انجام می گیرد. گلبول های سفید یا لنفوسیت های بی این پادتن ها را تولید می کنند. هنگامی که فرد به بیماری خود ایمنی مانند لوپوس مبتلا می شود، سیستم ایمنی بدن نمی تواند بین مواد ناخواسته یا آنتی ژن ها و بافت سالم تمایز قایل شود. در نتیجه، سیستم ایمنی در برابر بافت سالم نیز همانند آنتی ژنها، آنتی بادی ترشح می کند که باعث تورم، درد و آسیب بافت خواهد شد.

آیا داروهای لوپوس وارد شیر مادر می شوند؟

داروهای درمان لوپوس وارد شیر مادر می‌شوند و برای کودک مضر هستند. برای مثال به بانوانی که به لوپوس مبتلا هستند توصیه می‌شود، قبل از بارداری مصرف متوتروکسات را متوقف کنند. متخصصان مصرف این دارو را در زمان شیردهی توصیه نمی‌کنند. از طرف دیگر، داروهایی مانند آزاتیوپرین، هیدروکسی کلروکین، دوزهای پایین پردنیزون و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی در دوران شیردهی ریسک کمتری دارند.

آیا مادری که لوپوس دارد می تواند به فرزند خود شیر بدهد؟

اگر کودک بسیار کوچک یا ضعیف است که نمی‌تواند به درستی شیر بخورد یا پستان را بگیرد، می‌توانید به دوشیدن شیر خود بپردازید تا هر دو برای شیردهی آماده شوید. همچنین می‌توانید در صورت اجازه پزشک از بانک شیر استفاده کنید. یک مشاور شیردهی می‌تواند به شما کمک کند.

منبع: babycenter