تغییرات نوزاد در پنج ماهگی و نکاتی که باید بدانید چیست؟
پنج ماهگی زمان گذار برای کودک محسوب می شود. می توانید انتظار داشته باشید که مراحل اولیه گفتار واقعی را آغاز کند. همچنین ممکت است چهار دست و پا برود و این به آن معنی است که شما باید خود را برای اولین حرکات کودک آماده کنید. در این مقاله به بررسی تغییرات نوزاد در پنج ماهگی می پردازیم و به شما خواهیم گفت که در این زمان شیرخوار شما چه دگرگونی هایی را در الگوی خواب و خوراک و ... تجربه می کند.
تغییرات نوزاد در پنج ماهگی، مهارت های حرکتی
کودکان در این سن قادرند به مدت بیشتری صاف بنشینند. اگرچه هنوز به حمایت نیاز دارند ولی قادرند چند ثانیه بدون کمک، در حالت نشسته تعادل خود را حفظ کنند. برخی کودکان در سن پنج ماهگی قابلیت غلت زدن دارند، آنها به تدریج برای خزیدن و چهار دست و پا رفتن آمادگی کسب می کنند. البته این مرحله دو ماه بعد کامل می شود. مراقب باشید وقتی فرزندتان شروع به غلت زدن کرد، به هیچ عنوان او را روی تخت یا هر سطح بلند دیگری که امکان سقوط و آسیب دیدگی وجود دارد، تنها رها نکنید.
نکته دیگری که در سن پنج ماهگی کودک جلب توجه می کند این است که او با قدرت بیشتری می تواند اشیا را به دست بگیرد. او اشیا را با کف دست و نزدیک به خود می گیرد و آن از این دست به دست دیگر می دهد. حتی توانایی به دست گرفتن بطری و لیوان دسته دار را نیز دارد.
تغییرات نوزادان در پنج ماهگی، خواب کودک پنج ماهه
اغلب کودکان در این سن شبها می خوابند. اگر چنین نیست او را به خواب منظم شبانه تشویق کنید. روال مشخصی برای خواب در نظر بگیرید، با یک حمام آب گرم شروع کنید، چند دقیقه بعد از حمام او را تکان دهید و برایش لالایی و داستان بخوانید. مطمئنا پلکهایش سنگین شده و به خواب فرو می رود.
می توانید کودک را داخل گهواره قرار دهید تا خودش بخوابد. به این ترتیب، او یاد می گیرد به جای تکیه به شما، خودش به خواب برود. در ساعات روز، فرزند شما یک بار در صبح و بار دیگر بعد از نهار به چرت کوتاه روزانه نیاز دارد. سعی کنید خواب او را به اندازه ای به تعویق نیاندازید که کودک خسته و بدعنق شود. او را به عنوان اولین نشانه خواب، در گهواره قرار دهید.
تغییرات نوزاد در 5 ماهگی، حواس پنج گانه
بینایی کودک در این مقطع در حال رشد ولی هنوز به دید کامل نرسیده است. او می تواند فواصل مختلف را به خوبی ببیند و چشم ها بدون اینکه منحرف شوند بر روی سوژه های مختلف متمرکز می شوند. در پنج ماهگی، درک رنگ بهتر می شود و کودک می تواند به تفاوت بین دو طیف از یک رنگ پی ببرد اما هنوز رنگهای اصلی مانند قرمز ، آبی و زرد را ترجیح می دهد.
تغییرات کودک در 5 ماهگی، برقراری ارتباط
کودک در این سن اصوات مختلف تولید می کند و گاهی این اصوات شبیه واژگان واقعی مانند بابا و ماما است. خیلی هیجان زده نشوید، ادای این کلمات هیچ معنایی برای کودک ندارد. دو ماه دیگر صبر کنید تا خطاب به شما مامان و بابا را صدا بزند.
در پنج ماهگی، کودکان نسبت به صداهایی که می شنوند ، مانند پارس کردن سگ یا استارت موتور ماشین واکنش نشان می دهد. اگرچه هنوز نمی توانند کلمات را درک کنند، اما سر خود را به سمت صدای نام خود می چرخانند یا به دستورات ساده '' نه" می گویند.
نکاتی درمورد تغییرات نوزاد در پنج ماهگی
• نوزادان عاشق موسیقی هستند، پس انواع آهنگ ها اعم از پاپ و کلاسیک را برایش پخش کنید. او نیز در واکنش به این صداها دست می زند، می خندند و یا حتی با ترانه همراهی می کند.
• به فرزندتان اسباب بازی های ساده و رنگی مانند مکعب های نرم یا جغجغه بدهید. هنگامی که هر وسیله را به او می دهید، نام اسباب بازی را تکرار کنید مثلا بیا این مکعبه یا این جغجغه است، به این ترتیب او واژگان جدید بیشتری می آموزد.
• مراقب باشید سیم تلفن در تخت یا بستر کودک نباشد، در این سن ممکن است کودک خود را روی زانو و دست های خود بکشد و در سیم تلفن یا هر چیز مشابه دیگر گیر کند.
• اگر تاکنون در منزل اقدامات احتیاطی محافظت از کودک انجام نداده اید، هر چه سریعتر این کار را انجام دهید. تمامی پریزهای برق را بپوشانید، محلولهای شوینده و سایر مواد خطرناک را در کابینت های قفل شده قرار دهید. اشیایی که خطرات خفگی دارند از دسترس اطفال دور نگه دارید. همچنین لیوان های حاوی قهوه یا مایعات داغ را در مجاورت کودکان یا میز با رومیزی بلند قرار ندهید، ممکن است کودک رومیزی را به سمت خود بکشد و حادثه جبران ناپذیری رخ دهد. توجه داشته باشید که تغییرات نوزاد در پنج ماهگی در کودکان مختلف ممکن است تا حد زیادی متفاوت باشد و بسیاری از تکامل ها کمی زودتر یا کمی دیرتر در آنها رخ دهد.
مطالعه بیشتر:
1- تغییرات نوزاد در سه تا شش ماهگی
2- اسباب بازی مناسب نوزاد 3 ماهه تا 6 ماهه
3- تغییرات نوزاد از بدو تولد تا سه ماهگی
4- بازی با نوزاد پنج ماهه ،چند روش برای بازی با نوزاد پنج ماهه