molfix-مولفیکس

چند ساعت قبل از واکسن باید استامینوفن داد؟

چند ساعت قبل از واکسن باید استامینوفن داد؟

بیشتر مادران می دانند که دادن قطره استامینوفن به نوزاد بهترین راه کاهش درد و بی قراری ناشی از تزریق واکسن و تب بعد از آن است. اما چند ساعت قبل از واکسن باید به نوزاد استامینوفن بدهیم؟ قبل از واکسن نوزاد چه کنیم؟ برای کاهش درد و ناراحتی توصیه می کنیم آمادگی لازم را برای ویزیت و واکسیناسیون فرزند خود توسط پزشک به دست آورید و کارهایی را که لازم است قبل، حین انجام تزریق و بعد از آن برای حمایت و مراقبت از فرزندتان انجام دهید را یاد بگیرید.

چند ساعت قبل از واکسن به نوزاد استامینوفن بدهیم؟

بسیاری از مادران گمان می کنند که باید یک تا دو ساعت قبل از تزریق واکسن و مراجعه به مرکز بهداشت اولین دوز قطره استامینوفن را به نوزاد بدهند تا درد کمتری را حس کند اما این کار اصلا صحیح نیست. زیرا بیحالی ناشی از قطره استامینوفن ممکن است مانع از تشخیص به موقع بیحالی ناشی از واکنش بدن نوزاد به واکسن شده و نتوان به درستی مواردی همچون حساسیت به واکسن و ... را تشخیص داد. به همین سبب توصیه ی شود که اولین دوز قطره استامینوفن را بعد از رسیدن به منزل، پس از تزریق واکسن به نوزاد بدهید. در ادامه راهکارهایی را برای شما شرح داده ایم که می توانید قبل از واکسن، در حین و بعد از آن به کار گیرید تا دلبند شما درد و ناراحتی کمتری را حس کند.

قبل از واکسن چه کنیم؟

درباره واکسن هایی که فرزند شما دریافت خواهد کرد اطلاعات به دست آورید.

• درباره مواد سازنده واکسن هایی که از متخصص بهداشت یا متخصص اطفال فرزند خود دریافت کرده اید، بخوانید و هرگونه سؤالی که در ذهنتان شکل می گیرد را بنویسید.

• با بررسی نظرات، تجربیات و اطلاعات دیگران، درمورد مزایا و خطرات واکسن هایی که فرزند شما قرار است دریافت کند، دانسته های خود را افزایش دهید. همچنین می توانید در مطب پزشک درخواست کنید بروشورهایی که حاوی اطلاعاتی در باره ی واکسن هستند را به شما بدهند.

• سوابق آزمایشات ایمنی بدن و واکسیناسیون کودک خود را (در صورت وجود) به پزشک تحویل دهید. ارائه یک گزارش کامل و جدید از فرزندتان، اطلاعاتی را راجع به واکسن هایی که او تا الان دریافت کرده است، به پزشک می دهد.

قبل از واکسن و در حین مراجعه به مراکز بهداشتی جهت واکسیناسیون، مراقب فرزند خود باشید و اسباب بازی، کتاب یا پتو مورد علاقه ی او را بسته بندی کنید و با خود ببرید تا او را در هنگام واکسیناسیون آرام کند.

تصویر سازی متناسب و آرامش بخش

قبل از واکسن، به فرزند خود کمک کنید تا واکسن ها را به عنوان یک چیز خوب ببیند. هرگز فرزندتان را برای واکسیناسیون با گفتن این كه "اگر بدرفتاری كنی، به پرستار می گویم که یک آمپول به تو بزند" تهدید نکنید و درعوض، برایش یادآوری کنید که واکسن ها می توانند او را از بیماری ها در امان نگه دارند.

دانستنی های پزشکی

بروز یک بیماری خفیف معمولاً دلیلی برای انجام مجدد واکسیناسیون نیست. در هنگام بیماری فرزندتان مطالب بیشتری در مورد واکسن ها و اثر آن ها بخوانید.

در مطب پزشک

اگر در مورد واکسیناسیون سؤال دارید، از پزشک یا متخصص بهداشت بپرسید. پزشک حاضر در مطب، در مورد واکسن هایی که فرزند شما در آن روز دریافت می کند، اطلاعات نسبی را به شما ارائه می دهد. بروشورهای واکسن شامل اطلاعاتی در مورد خطرات و فواید هر واکسن است. اگر پزشک این اطلاعات را در اختیار شما قرار نداد، می توانید خودتان آن را درخواست کنید.

با روش های پایین، تزریق واکسن را برای فرزندتان آسان تر کنید:

برای نوزادان و شیرخواران

• حواس نوزاد یا شیرخوار خود را با نوازش، آواز خواندن یا آرام صحبت کردن پرت کنید و او را دلداری دهید.

• لبخند بزنید و با شیرخوار خود ارتباط چشمی برقرار کنید. به فرزندتان بگویید که همه چیز درست پیش می رود و مشکلی نیست.

• فرزند خود را با یک اسباب بازی یا کتاب مورد علاقه اش مشغول کنید. دادن یک پتو به فرزندتان که بوی آشنایی می دهد به او کمک می کند تا احساس راحتی و آرامش بیشتری داشته باشد.

• هر زمان که برایتان ممکن بود، نوزاد یا شیرخوار خود را محکم در آغوش خود نگه دارید.

• هنگامی که فرزند شما تمام واکسن ها را دریافت کرد، هوایش را داشته باشید. او را در آغوش بکشید و نوازش کنید. صدایی آرامش بخش، همراه با کلمات محبت آمیز و آغوش گرم به او اطمینان می دهد که همه چیز خوب پیش رفته است.

• علاوه بر این، شیرخواران را می توان از طریق قنداق کردن، تماس پوست به پوست و شیردهی آرام کرد. اگر او بیش تر از 6 ماه سن داشته باشد، می توانید به او نوشیدنی شیرین نیز بدهید.

برای کودکان و نوجوانان بزرگتر

• به موارد جالب موجود در اتاق واکسیناسیون اشاره کنید تا باعث حواس پرتی او شود.

• برای او داستان تعریف کنید یا یک آهنگ بخوانید.

• اگر گریه کرد، به او توجه کنید.

• هرگز کودک را به خاطر "شجاع نبودنش" سرزنش نکنید.

• با کودک خود نفس عمیق بکشید تا به کاهش دردش کمک کند.

غش کردن (سنکوپ) در بین نوجوانان بلافاصله پس از تزریق واکسن می تواند اتفاقی شایع باشد. برای جلوگیری از هرگونه صدمه ای که می تواند در اثر سقوط در هنگام ضعف ناگهانی رخ دهد، کودک یا نوجوان شما باید 15 دقیقه بعد از تزریق در محل به صورت نشسته بماند. قبل از ترک مرکز بهداشت، از پزشک اطفال بخواهید که در مورد استفاده از مسکن ها مانند آسپیرین و سایر کارهایی که می توانید در خانه برای آسایش و قطع درد فرزند خود انجام دهید، راهنماییتان کند.

بعد از تزریق واکسن

بعضی اوقات بچه ها واکنش های خفیفی را در برابر تزریق، مانند درد در محل تزریق، بثورات پوستی یا تب از خود بروز می دهند. این واکنش ها طبیعی است و خیلی زود از بین می روند.

این نکات به شما کمک می کند عوارض خفیف را شناسایی کنید و شدت آن ها را به حداقل برسانید:

• برگه اطلاعات واکسن (ها) را که پزشک فرزندتان به شما داده است بخوانید تا در مورد عوارض جانبی احتمالی واکسن بر فرزند خود اطلاعات کاملی به دست آورید.

• از پارچه خنک و مرطوب یا کمپرس سرد برای قرار دادن در محل تزریق استفاده کنید تا به کاهش قرمزی، درد و یا تورم کمک کند.

• اگر فرزندتان تب کرد، دمای بدنش را با یک اسفنج یا پارچه سرد کاهش دهید.

• به فرزندتان بیشتر مایعات بدهید. طبیعی است اگر برخی از بچه ها در طی 24 ساعت پس از دریافت واکسن، کمتر میل به غذا خوردن داشته باشند.

• می توانید با اجازه و تشخیص متخصص، یک داروی مسکن را به فرزند خود بدهید.

• طی این چند روز توجه بیشتری به فرزندتان داشته باشید. اگر نشانه یا علامت نگران کننده دیگری را در فرزند خود دیدید، با یک پزشک مشورت کنید.

اگر همچنان سوالی در رابطه با اقدامات قبل از واکسن و یا بعد از آن داشته باشید، می توانید آن را در اپلیکیشن نی نی پلاس از کارشناسان ما بپرسید.

مطالعه بیشتر:

1- نحوه استفاده داروهای سرماخوردگی در کودکان

2- سرماخوردگی نوزاد و علائم سرماخوردگی نوزاد چگونه است؟

3- علائم و داروهای مجاز برای پایین آوردن تب در کودکان و نوزادان

4- شناخت علائم و روش های درمان سرماخوردگی و تب نوزاد

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های قبل از واکسن

برای آرامش نوزاد قبل از واکسن چه کنیم؟

قبل از واکسن و در حین مراجعه به مراکز بهداشتی جهت واکسیناسیون، مراقب فرزند خود باشید و اسباب بازی، کتاب یا پتو مورد علاقه ی او را بسته بندی کنید و با خود ببرید تا او را در هنگام واکسیناسیون آرام کند.

قبل از واکسن یک سالگی چگونه کودک را آرام نگه داریم؟

قبل از واکسن، به فرزند خود کمک کنید تا واکسن ها را به عنوان یک چیز خوب ببیند. هرگز فرزندتان را برای واکسیناسیون با گفتن این كه اگر بدرفتاری كنی، به پرستار می گویم که یک آمپول به تو بزند تهدید نکنید و درعوض، برایش یادآوری کنید که واکسن ها می توانند او را از بیماری ها در امان نگه دارند.

برای آرامش کودک حین واکسن زدن چه کنیم؟

• حواس نوزاد یا شیرخوار خود را با نوازش، آواز خواندن یا آرام صحبت کردن پرت کنید و او را دلداری دهید. لبخند بزنید و با شیرخوار خود ارتباط چشمی برقرار کنید. به فرزندتان بگویید که همه چیز درست پیش می رود و مشکلی نیست. فرزند خود را با یک اسباب بازی یا کتاب مورد علاقه اش مشغول کنید. دادن یک پتو به فرزندتان که بوی آشنایی می دهد به او کمک می کند تا احساس راحتی و آرامش بیشتری داشته باشد. هر زمان که برایتان ممکن بود، نوزاد یا شیرخوار خود را محکم در آغوش خود نگه دارید.

آیا ممکن است کودک بعد از تزریق واکسن غش کند؟

بله. غش کردن (سنکوپ) در بین نوجوانان بلافاصله پس از تزریق واکسن می تواند اتفاقی شایع باشد. برای جلوگیری از هرگونه صدمه ای که می تواند در اثر سقوط در هنگام ضعف ناگهانی رخ دهد، کودک یا نوجوان شما باید 15 دقیقه بعد از تزریق در محل به صورت نشسته بماند.

منبع: cdc