molfix-مولفیکس

دوشیدن شیر مادر با دست چه مزایا و معایبی دارد؟

دوشیدن شیر مادر با دست چه مزایا و معایبی دارد؟

وقتی سینه ها پر از شیر و دردناک می شود، چه باید کرد؟ شاید برای شیردهی فرزندتان به مشکل بر بخورید. بهترین راه این است که بتوانید به صورت دستی شیر خود را بدوشید. شیردوشها ابزارهای خوبی هستند ولی آیا می توان بیرون از منزل از آنها استفاده کرد؟ اگر برق قطع شود با شیر دوش برقی چه می کنید؟ بهترین کار این است که یاد بگیرید دوشیدن شیر مادر با دست چگونه است. در ادامه این مقاله تمامی نکات مربوط به دوشیدن شیر مادر با دست را برای شما شرح خواهیم داد.

دوشیدن شیر مادر با دست

با وجود بهترین شیردوشها در بازار شاید بپرسید که شیردوشیدن با دست به چه کار می آید؟ درست است که شیردوشهای متنوعی وجود دارند اما بهتر است شما روش دستی یا هر دوی آنها را یاد بگیرید. دوشیدن شیر مادر با دست زمانی مفید است که:

• فرزند شما پیش از موعد به دنیا آمده و شما باید به او شیر آغوز بدهید. آغوز غلیظ است و به مقدار کم تولید می شود. اگر از شیردوش استفاده کنید، مقدار زیاد آن به لبه های شیردوش می چسبد و قابل استفاده نیست.

• شیر در سینه تجمع کرده و پستان سفت شده است به طوریکه کودک نمی تواند آن را به دهان بگیرد، دوشیدن شیر با دست، آن را نرم تر و تغذیه را راحت تر می کند.

• شیردوش کار نکند، خراب شود، باتری ها از بین رفته باشند یا شما به برق دسترسی نداشته باشید.

• هنگامی که از نوزاد دور هستید، شیر در سینه تجمع کرده و باعث ناراحتی می شوند. دوشیدن شیر با دست می تواند این فشار را تسکین دهد.دوشیدن شیر با دست در هر زمان و هر مکان رایگان و در دسترس شماست. برقراری تماس پوست به پوست بین دست و پستان، ترشح شیر را افزایش می دهد. ممکن است متوجه شوید که ترکیب دوشیدن شیر مادر با دست و با شیر دوش ، باعث افزایش ترشح شیر می شود. ماساژ روی سینه همزمان با شیردوش جریان شیر را تسریع می کند. بعد از متوقف شدن جریان اصلی، چند قطره آخر هم خارج می شود.

تکنیک دوشیدن شیر مادر با دست

درست مثل هر مهارت جدید دیگری، دوشیدن شیر مادر با دست به تمرین نیاز دارد.اگر بلافاصله نتوانستید این کار را انجام دهید، ناامید نشوید، هر چقدر بیشتر تمرین کنید، راحت می توانید از عهده آن بر بیایید. ماما یا کارشناس بهداشت می توانند راهنمایی های ارزنده ای ارائه کنند.

آماده باشید

قبل از دوشیدن شیر مادر با دست، ابتدا باید شرایط ایمنی برای نوزاد فراهم آورید.

ابتدا دستان خود را کاملاً با آب و صابون بشویید. اگر می خواهید شیر را برای مصارف بعدی بدوشید، حتماً از یک ظرف استریل شده استفاده کنید. می توانید قبل از دوشیدن شیر، پستانها را با استفاده از یک حوله مرطوب گرم آماده کنید. چند دقیقه ماساژ ملایم به جریان شیر کمک می کند. راحت و آرام باشید.

برای تحریک "بازتاب روان شیری" به تصویر یا ویدئویی از کودک خود نگاه کنید، به صداهای ملایم ضبط شده او گوش فرا دهید، یا بوی او را استشمام کنید. برای دوشیدن شیر با دست مراحل زیر را دنبال کنید:

1- دست خود را به شکل حرف "C" باز کرده و پستان را با انگشت سبابه و شست بگیرید.

2- انگشت شست باید در قسمت بالای پستان و بقیه انگشتان دست زیر پستان قرار بگیرند و شکل دست به صورت "C" باشد .

3- انگشتان دست و انگشت شست شما باید به فاصله 5/2 سانتی متری پشت نوک سینه باشد و هاله پستان را لمس کند. گرفتن یا فشاردادن نوک پستان، آن را زخم می کند.

4- از دست دیگر خود برای نگه داشتن ظرف استریلی استفاده کنید که برای جمع آوری شیر در نظر گرفته اید، مانند یک فنجان، کاسه یا شیشه شیر. برای اینکه شیر هدر نرود، می توانید از قیف استفاده کنید.

5- نوک پستان باید مستقیماً بالای ظرف قرار بگیرد.

6- وقتی آماده هستید، با انگشتان دست و انگشت شست پستان را به آرامی به عقب و به طرف بدن خود فشار دهید.

7- حالا انگشتان و انگشت شست را به آرامی به سمت یکدیگر یعنی به جلو حرکت دهید.

8- بدون اینکه دست را بردارید، دوباره انگشتان دست و انگشت شست را به عقب بازگردانید. حرکت دست روی پستان به صورت غلتشی (عقب به جلو) انجام می شود. این روش به خروج شیر از مجاری شیری کمک می کند.

9- روند دوشیدن شیر باید با ملایمت صورت گیرد. بافت حساس پستان به راحتی کبود شده یا آسیب می بیند. پستان را نکشید، مالش یا فشار ندهید، همچنین نباید دست را روی بافت پستان به عقب و جلو حرکت دهید.

10- کمی به جلو خم شوید تا شیری که از پستان خارج می شود، مستقیماً درون ظرف جمع شود. سعی کنید دست با شیر تماس نداشته باشد.

11- بر اساس یک ریتم مشخص عمل کنید، مراحل شش تا 10 را با سرعت ثابت تکرار کنید، تا زمانی که تمام شیر دوشیده شود.

12- اگر جریان شیر متوقف شد، دست را حول پستان بچرخانید تا به موقعیت دیگری برسید. حالت دست باید به شکل "C" یا "U" یا حالتی بین این دو و حرکت رو به پایین یا عقب باشد. با تغییر موقعیت دست، شیر از مجاری جریان پیدا می کند.

13- همین مراحل را روی پستان دیگر نیز تکرار کنید.

دوشیدن شیر از هر دو سینه باید حدود 20 تا 30 دقیقه طول بکشد. می توانید این شیر را فورا به شیرخوار بدهید یا برای تغذیه های بعدی از آن استفاده کنید. شیر مادر در یخچال تا 5 روز و در فریزر بیش از 6 ماه قابل نگهداری است.

مزایای دوشیدن شیر مادر با دست

دوشیدن شیر با دست فواید بسیار دارد. این روش، طبیعی، رایگان و همیشه در دسترس است. به غیر از ظرفی که شیر را در آن جمع کنید، به تجهیزات دیگری نیاز ندارید. حتی اگر ظرف در اختیار نباشد، می توانید آن را درون سینک یا یک دستمال یا پارچه یا هر چیزی که دم دست دارید، بدوشید. دوشیدن شیر با دست به آرامی و بدون هیچ سر و صدایی انجام می شود.

اگر قبل از استفاده از شیردوش، شیر را با دست بدوشید، ترشح افزایش یافته و کودک نیز شیر بیشتری خواهد داشت.

راحتی پستانها بعد از دوشیدن شیر در مورد هر نوع تغییری که نیازمند توجه پزشکی است، به مادر هشدار می دهد.

مضرات دوشیدن شیر مادر با دست

استفاده از شیردوش سریعتر و کارآمدتر است و زمان کمتری می برد. یادگیری روشهای دوشیدن دستی شیر به تمرین نیاز دارد، بنابراین کمی طول می کشد تا بتوانید به آرامش برسید.

با وجود تمرین، برخی مادران به راحتی نمی توانند این تکنیک ها را اجرا کنند و شیر بگیرند. به یاد داشته باشید در صورت بروز مشکل حتما از مشاوره متخصصین بهره بگیرید.

آرامش و دوشیدن

اکنون که با مزایا و مضرات دوشیدن شیر مادر با دست آشنا شدید و می دانید که باید چه مراحلی را طی کنید، آگاه باشید که مانند هر کار دیگری به تمرین بیشتری نیاز دارید، اما بالاخره دشواری ها بر شما آسان می گردند.

تغذیه با شیر مادر بهترین شروع برای کودک است. مواردی وجود دارد که به دلایل مختلف نمی توانید از سینه به او شیر بدهید. دوشیدن شیر مادر با دست به این معنا است که فرزند شیر خوار شما هر موقع که بخواهد می تواند از مزایای شیر مادر بهره مند گردد. همچنین اگر سینه ها بیش از حد پر شوند یا در صورت کمبود شیر به جریان و ترشح شیر کمک می کند.

مطالعه بیشتر:

1- روش نگهداری و استفاده از شیر دوشیده مادر

2- آیا دوشیدن شیر باعث افزایش شیر مادر می شود؟

3- نکات مثبت و منفی استفاده از شیردوش برای شیردهی به نوزاد

4- شیردوش برقی مزایا و معایب و چه نکاتی را باید رعایت کنید؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های دوشیدن شیر مادر با دست

چه زمانی دوشیدن شیر مادر با دست کمک کننده است؟

فرزند شما پیش از موعد به دنیا آمده و شما باید به او شیر آغوز بدهید. آغوز غلیظ است و به مقدار کم تولید می شود. اگر از شیردوش استفاده کنید، مقدار زیاد آن به لبه های شیردوش می چسبد و قابل استفاده نیست. شیر در سینه تجمع کرده و پستان سفت شده است به طوریکه کودک نمی تواند آن را به دهان بگیرد، دوشیدن شیر با دست، آن را نرم تر و تغذیه را راحت تر می کند. شیردوش کار نکند، خراب شود، باتری ها از بین رفته باشند یا شما به برق دسترسی نداشته باشید.

چرا دوشیدن شیر مادر با دست بهتر از شیر دوش است؟

هنگامی که از نوزاد دور هستید، شیر در سینه تجمع کرده و باعث ناراحتی می شوند. دوشیدن شیر با دست می تواند این فشار را تسکین دهد.دوشیدن شیر با دست در هر زمان و هر مکان رایگان و در دسترس شماست. برقراری تماس پوست به پوست بین دست و پستان، ترشح شیر را افزایش می دهد. ممکن است متوجه شوید که ترکیب دوشیدن شیر مادر با دست و با شیر دوش ، باعث افزایش ترشح شیر می شود. ماساژ روی سینه همزمان با شیردوش جریان شیر را تسریع می کند. بعد از متوقف شدن جریان اصلی، چند قطره آخر هم خارج می شود.

برای جاری شدن شیر قبل از دوشیدن چه کنیم؟

می توانید قبل از دوشیدن شیر، پستانها را با استفاده از یک حوله مرطوب گرم آماده کنید. چند دقیقه ماساژ ملایم به جریان شیر کمک می کند. راحت و آرام باشید. برای تحریک بازتاب روان شیری به تصویر یا ویدئویی از کودک خود نگاه کنید، به صداهای ملایم ضبط شده او گوش فرا دهید، یا بوی او را استشمام کنید.

دوشیدن شیر مادر با دست چه معایبی دارد؟

استفاده از شیردوش سریعتر و کارآمدتر است و زمان کمتری می برد. یادگیری روشهای دوشیدن دستی شیر به تمرین نیاز دارد، بنابراین کمی طول می کشد تا بتوانید به آرامش برسید. با وجود تمرین، برخی مادران به راحتی نمی توانند این تکنیک ها اجرا کنند و شیر بگیرند. به یاد داشته باشید در صورت بروز مشکل حتما از مشاوره متخصصین بهره بگیرید.

منبع: momlovesbest