molfix-مولفیکس

در شیردهی روزی چند لیوان آب بنوشیم ؟راهکارهای آبرسانی کافی به بدن

در شیردهی روزی چند لیوان آب بنوشیم ؟راهکارهای آبرسانی کافی به بدن

یکی از سوالات مشترک در میان اغلب مادران شیرده این است که در شیردهی روزی چند لیوان آب بنوشیم و چکار کنیم تا بدنمان کم آب نشود؟ در واقع توصیه های موجود در این زمینه بسیار متفاوت و دارای ضد و نقیض های فراوانی است. ما در متن حاضر قصد پرداختن به این باور قدیمی که در دوران شیردهی هرچه آب بیشتری بخورید شیر بیشتری خواهید داشت را نداریم. بلکه به ذکر موارد مهمتری خواهیم پرداخت تا شما بتوانید پاسخ سوالات خود را در اینجا بیابید. پس اگر می خواهید بدانید که در شیردهی روزی چند لیوان آب بنوشیم، لیوان خود را پر از آب کرده و تا پایان متن با ما همراه باشید.

در شیردهی روزی چند لیوان آب بنوشیم؟

مادران جوان معمولا پس از زایمان غرق در انجام وظایف مادرانه خود شده و در نتیجه نوشیدن آب کافی در طول روز را فراموش می کنند. یک مادر غیر شیرده به طور معمول باید در حدود 9 لیوان آب در روز بنوشد. آیا این مقدار در مادران شیرده تغییر می کند؟

از آنجایی که شیر مادر تشنگی و نیاز نوزاد به آب را برطرف می کند شما باید در دوران شیردهی علاوه بر تامین نیاز بدن خود به آب نیاز نوزادتان به این مایع حیاتی را نیز تامین کنید. این جمله بدان معنا است که باید مصرف آب روزانه خود را حداقل به میزان 3 لیوان افزایش دهید. به عبارت دیگر باید میزان مصرف آب خود را در این دوران به 12 لیوان در روز برسانید. این امر سبب می شود که بدن شما آب کافی برای رفع نیازهای خود و نوزادتان داشته باشد.

آیا نوشیدن این مقدار آب در روز موجب رقیق شدن شیر مادر خواهد شد؟

به هیچ وجه. واقعیت آن است که آب تقریبا 60 درصد از حجم بدن شما را به خود اختصاص داده است و در حدود 87 درصد شیرمادر نیز از آب تشکیل شده است. بدن شما و نوزادتان برای هضم غذا، دفع سموم و بسیاری دیگر از عملکردهای حیاتی خود به آب نیاز دارد.

همچنین عوامل بسیار زیادی از جمله آب و هوای گرم و مرطوب، پرداختن به ورزش و فعالیت های شدید بدنی و بیماری هایی مانند تب، اسهال و استفراغ وجود دارند که می توانند باعث دفع آب بدن شده و در نتیجه شما را مجبور به تجدید ذخایر آب بدن کنند.

زیاده روی در نوشیدن آب یا به اصطلاح هیدراتاسیون بیش از حد بدن باعث می شود که آب مازاد از طریق کلیه ها و به صورت ادرار از بدن دفع شود. این امر موجب مراجعات مکرر به دستشویی به منظور تخلیه مثانه خواهد شد. در نتیجه مصرف زیاد آب و مایعات در دوران شیردهی سبب آبکی شدن شیر شما نمی شود. اگرچه هیدراتاسیون بیش از حد بدن برای یک مادر سالم با خطرات چندانی همراه نیست ولی به خصوص در مادران شیرده و مبتلا به بیماری های خاص می تواند منجر به بروز تغییرات خطرناکی از جمله عدم تعادل الکترولیت ها و اختلال در انتقال پیام های عصبی بدن شود.

در شیردهی روزی چند لیوان آب بنوشیم؟ اهمیت نوشیدن آب کافی

توصیه های نادرستی مانند "خوردن برای دو نفر" در دوران بارداری و حتی شیردهی بسیار رایج است. در حالیکه افراط در مصرف هر ماده غذایی حتی آب نوشیدنی با اثرات بسیار سوئی همراه بوده و تاثیر بالقوه ای بر سلامت خود و نوزادتان خواهد داشت.

در ادامه به برخی از مهمترین دلایل نوشیدن آب کافی در روز و نقش آن در سلامت بدن اشاره می شود:

1- آبرسانی کافی به بدن مادر و نوزاد

نوزاد بخصوص در شش ماه اول پس از تولد کلیه نیازهای غذایی خود را از بدن مادر دریافت می کند. به این معنا که برخی مایعات مصرفی مادر برای تولید شیر اختصاص می یابند. بدن مادر در جریان تولید شیر مقداری از مایعات دریافتی خود را از دست می دهد که این مساله می تواند منجر به مشکل دهیدراتاسیون یا کم آبی بدن شود. عدم جایگزینی مایعات از دست رفته بدن باعث کاهش جریان شیر و در نتیجه ابتلا نوزاد به کم آبی خواهد شد. در این شرایط نوشیدن آب کافی و جایگزینی مایعات از دست رفته بدن بسیار ضرورت داشته و به حفظ سلامت خود و نوزادتان کمک موثری خواهد کرد.

2- کمک به رفع یبوست

یبوست از جمله مشکلات ناخوشایند و شایع در میان مادران باردار به شمار می رود. دردی که مادران جوان به خصوص در دوران پس از زایمان و در هنگام تلاش برای دفع مدفوع تجربه می کنند بسیار سخت و طاقت فرسا است. تحمل درد یبوست در دوران پس از زایمان به مراتب برای مادران دشوارتر است. توصیه می شود به جای ترس و وحشت از رفتن به دستشویی و تحمل درد و ناراحتی در هنگام دفع دردناک مدفوع تا حد امکان آب بیشتری بنوشید تا در بهبود عملکرد گوارش و اجابت مزاج آسان تر به شما کمک کند.

3- افزایش تولید شیر

یکی از سوالات رایج اغلب مادران شیرده این است که آیا نوشیدن آب فراوان می تواند باعث افزایش تولید شیر مادر شود؟ بر اساس مطالعات انجام شده توسط محققان که نتایج نهایی آن در مجله Pediatrics منتشر شد نوشیدن زیاد آب لزوما باعث افزایش تولید شیر مادر نخواهد شد. ولی با این حال عدم دریافت آب و مایعات کافی در طول روز می تواند میزان تولید شیر مادر را تحت تاثیر قرار دهد. کاهش تولید شیر به این معنا است که نوزاد به منظور رفع گرسنگی وقت بیشتری را صرف مکیدن شیر کرده ولی با این حال مقدار شیر کمتری دریافت می کند. همچنین مواجهه با مشکل کم آبی در دوران شیردهی احتمال ابتلا به عوارضی مانند سرگیجه، تحریک پذیری و حتی احساس درد در سینه ها را در مادران افزایش می دهد. در حالیکه با نوشیدن آب و مایعات کافی می توان به راحتی از بروز این مشکلات پیشگیری کرد.

در شیردهی روزی چند لیوان آب بنوشیم؟ علائم کم آبی بدن

علائم کم آبی بدن از مادری به مادر دیگر متفاوت است. احساس تشنگی نشان دهنده آن است که بدن شما به طور خفیفی مبتلا به کم آبی است. همچنین رنگ تیره ادرار نیز یکی از واضح ترین علائم ابتلا به مشکل کم آبی و نیاز بدن به نوشیدن آب و مایعات بیشتر است. سایر علائم کم آبی بدن عبارتند از:

• خشکی و ترک خوردگی لب ها

• یبوست

• سردرد

• ضعف و سرگیجه

• گرفتگی عضلات

• تحریک پذیری

کاهش تولید شیر

• کاهش دفعات مراجعه به دستشویی. مراجعه روزانه کمتر از 4 بار به دستشویی می تواند نشانه واضحی از وجود مشکل کم آبی باشد. فشار موجود بر روی مثانه در دوران پس از زایمان به مدت حداقل 8 هفته یا دو ماه باعث مراجعه مکرر مادران به دستشویی می شود.

در شیردهی روزی چند لیوان آب بنوشیم؟ راهکارهایی برای آبرسانی کافی به بدن

مادران جوان در دوران پس از زایمان به دلیل مشغله فراوان و رسیدگی به امور نوزاد نوشیدن آب و مایعات کافی در طول روز را فراموش می کنند. در ادامه به راهکارهای ساده ای برای کمک به هیدراتاسیون کافی بدن در این دوران اشاره می شود:

• چنانچه نوزاد خود را همواره در مکان مشخصی شیردهی می کنید سعی کنید برای یادآوری به خود یک پارچ آب را در آنجا قرار داده و هر بار پس از شیردهی لیوان خود را پر از آب کرده و از آن بنوشید.

• هر کجا که می روید یک بطری آب با خود حمل کرده و آن را در معرض دید خود قرار دهید تا نوشیدن آن را فراموش نکنید.

• چنانچه نمی توانید طعم آب معمولی را تحمل کنید سعی کنید آن را با استفاده از کمی لیمو، نعنا، خیار و حتی توت فرنگی طعم دار کنید.

• میزان مصرف شکر خود را به حداقل برسانید زیرا شکر مانع از جذب آب در بدن خواهد شد.

• مصرف مواد غذایی از جمله خیار، هندوانه و سوپ که دارای آب زیادی هستند را در برنامه غذایی روزانه خود در این دوران بگنجاند.

• از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین مانند نوشابه و الکل که موجب کم آبی بدن می شوند خودداری کنید.

توصیه می شود که به عنوان یک مادر شیرده در این دوران به طور مرتب آب و مایعات کافی دریافت کنید. با انجام این کار علاوه بر هیدراته نگه داشتن بدن خود و نوزادتان از ابتلا به مشکلاتی مانند یبوست نیز پیشگیری می کنید. ضمن آنکه عدم دریافت مایعات کافی در این دوران می تواند میزان تولید شیر مادر را نیز تحت تاثیر قرار دهد. حال که می دانید در شیردهی روزی چند لیوان آب بنوشیم، نوشیدن آب کافی در روز را به یکی از اهداف خود تبدیل کنید. چنانچه در انجام این کار دچار فراموشی می شوید استفاده از اپلیکیشن هایی که برای این منظور طراحی شده اند می توانند در یادآوری مصرف مایعات به شما کمک کنند.

مطالعه بیشتر:

1- علت درد هنگام مدفوع بعد از زایمان چیست ؟

2- کم آبی بدن یا از دست دادن آب بدن در دوران بارداری

3- علایم کم ابی بدن در بارداری را چگونه می توان تشخیص داد؟

4- در بارداری چقدر آب بخوریم و چرا باید آب کافی به بدنم برسد؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های در شیردهی روزی چند لیوان آب بنوشیم؟

آیا نوشیدن این مقدار آب در روز موجب رقیق شدن یم آبکی شدن شیر مادر خواهد شد؟

زیاده روی در نوشیدن آب یا به اصطلاح هیدراتاسیون بیش از حد بدن باعث می شود که آب مازاد از طریق کلیه ها و به صورت ادرار از بدن دفع شود. این امر موجب مراجعات مکرر به دستشویی به منظور تخلیه مثانه خواهد شد. در نتیجه مصرف زیاد آب و مایعات در دوران شیردهی سبب آبکی شدن شیر شما نمی شود.

علائم کم آبی بدن در دوران شیردهی چیست؟

خشکی و ترک خوردگی لب ها. یبوست. سردرد. ضعف و سرگیجه. گرفتگی عضلات. تحریک پذیری. کاهش تولید شیر

برای جلوگیری از کم آبی بدن در شیردهی چه کنیم؟

• هر کجا که می روید یک بطری آب با خود حمل کرده و آن را در معرض دید خود قرار دهید تا نوشیدن آن را فراموش نکنید. چنانچه نمی توانید طعم آب معمولی را تحمل کنید سعی کنید آن را با استفاده از کمی لیمو، نعنا، خیار و حتی توت فرنگی طعم دار کنید. میزان مصرف شکر خود را به حداقل برسانید زیرا شکر مانع از جذب آب در بدن خواهد شد. مصرف مواد غذایی از جمله خیار، هندوانه و سوپ که دارای آب زیادی هستند را در برنامه غذایی روزانه خود در این دوران بگنجاند.

در دوران شیردهی چند لیوان در روز باید آب بخوریم؟

باید مصرف آب روزانه خود را حداقل به میزان 3 لیوان افزایش دهید. به عبارت دیگر باید میزان مصرف آب خود را در این دوران به 12 لیوان در روز برسانید. این امر سبب می شود که بدن شما آب کافی برای رفع نیازهای خود و نوزادتان داشته باشد.

منبع: momlovesbest