لیزر موهای زائد در شیردهی آیا امکان پذیر است؟
موهای زائد همیشه و همیشه یکی از مشکلات آزاردهنده بانوان است و تلاش برای برطرف کردن آنها یکی از دغدغه های بسیاری از بانوان محسوب می شود. امروزه یکی از روش های متداول برای از بین بردن دائمی موهای زائد لیزر است. اما آیا لیزر موهای زائد در شیردهی ضرر دارد؟ آیا اثربخشی لیزر موهای زائد در شیردهی کم است؟ در ادامه این مقاله همه چیز را درمورد لیزر موهای زائد در دوره شیردهی خواهید خواند.
آیا لیزر موهای زائد در شیردهی ضرر دارد؟
حالا از تولد فرزند شما در حدود چهار ماه گذشته است. در این زمان شما و فرزندتان هر دو شرایط بهتری نسبت به روزهای ابتدایی پس از زایمان پیدا کرده اید! به تدریج وارد یک ریتم منظم شده اید و زندگی کمی به روال طبیعی بازگشته است. به طوری که حتی می توانید زمانی را به مراقبت از خود اختصاص دهید، شاید بتوانید گاهی به باشگاه بروید، گاه به گاه به سالن ماساژ رفته و ماساژ بگیرید و حتی برای رسیدگی بیشتر به خودتان به آرایشگاه بروید! احتمالا این فکر برایتان ایجاد می شود که لیزر موهای زائد در شیردهی روش خوبی است؟
آیا لیزر موهای زائد در شیردهی مشکلی ندارد؟
لیزر کردن موهای زائد و داشتن پوستی بدون مو و بی نقص مطمئنا از خواسته های بیشتر زنان است. اینکه مداوم درگیر زدودن موهای زیادی باشید امری خسته کننده بوده و احتمالا به دنبال راهی هستید تا برای همیشه از شر این موها راحت شوید و اینجاست که ذهن همه به سمت لیزر می رود. اگر مادری شیرده هستید و در این مورد مرددید، باید بگوییم که موفق باشید. خوشبختانه هیچ مدرک و یافته علمی تأیید نمی کند که لیزر موهای زائد در دوران شیردهی خطرات خاصی برای مادر شیرده و یا فرزند او ایجاد کند. با این حال، بیشتر مراکز لیزر موهای زائد حاضر به خدمات دهی به مادران شیرده در این زمینه نیستند. کسانی که می خواهند این روش را انجام دهند معمولاً لازم است، از پزشک زنان خود مجوز و نامه دریافت کرده و آن را به مرکز ارائه دهنده خدمات لیزری ارائه دهند. پس چرا مراکز لیزر موهای زائد، از انجام خدمات برای مادران شیرده بدون نامه و مجوز پزشک، سرباز می زنند؟ انجام لیزر موهای زائد در هنگام شیردهی چه خطر و ضرری دارد؟ با ما در این مقاله همراه شوید تا بیشتر در این مورد بدانید و به یک چشم اندازه کلی دست پیدا کنید.
لیزر موهای زائد چگونه کار می کند؟
لیزر موهای زائد با فرآیندی به نام "فتوترمولیز انتخابی" عمل می کند. این بدان معنی است که از نور لیزر برای گرم شدن و از بین بردن انتخابی فولیکول های مو روی پوست استفاده می شود. مطمئناً طیف نور می تواند توسط پیازهای مو و پوست جذب شود. این ممکن است برای شما ناراحت کننده باشد چرا که اثری مشابه آفتاب سوختگی دارد اما خوشبختانه این اتفاق برای فرزند شیرخوار شما خطری به همراه ندارد. بدیهی است که هیچ کس از شما نمی خواهد قبل از سفر به ساحل، علی رغم قرار گرفتن در معرض نور، از پزشکتان مجوز بگیرید.
آیا شیردهی از سینه ها، مانع لیزر درمانی است؟
برخی موارد منع استفاده در دوران شیردهی وجود دارد. مصرف برخی از آنتی بیوتیک ها و سایر داروها در دوران شیردهی، می توانند حساسیت پوست شما به نور خورشید و نور لیزر، هیپرپیگمانتاسیون یا همان تیره شدن پوست و بروز لکه های تیره بر روی آن (از جمله آفتاب سوختگی)، هیپوپیگمانتاسیون (کمرنگ شدن پوست به دلیل آسیب پوستی) و احتمالاً سایر مشکلات و آسیب های مرتبط با پوست را افزایش دهند. به عنوان مثال، برنزه بودن بخشی از پوست، ممکن است خطر تاول زدن و تغییر رنگدانه ها را افزایش دهد. اما ما نظر و یافته های چندین منبع متخصص برجسته را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که شیردهی هرگز به عنوان منع استفاده از لیزر درمانی در نظر گرفته نمی شود.
آیا در مورد لیزر موهای زائد در شیردهی مطالعات تحقیقاتی انجام شده است؟
خیر، متاسفانه هیچ مطالعه علمی در مورد خطرات احتمالی لیزر موهای زائد در شیردهی برای مادران شیرده و فرزندان شیرخوارشان وجود ندارد. اصلا چرا باید چنین مطالعه ای وجود داشته باشد؟ همانطور که هیچ بررسی ای در مورد تأثیر سفر مادر به یک ساحل آفتابی بر سلامت او با فرزند شیرخوارش وجود ندارد، در مورد اثرات لیزر هم بررسی انجام نشده است. یا اینکه قطعا هیچ کسی نگران و به فکر برخورد نزدیک پوست مادر با نور هنگام فوت کردن شمع های کیک تولد نیست! بنابراین هنوز با در نظر گرفتن این دو تجربه یا اتفاق که به همان اندازه به لیزر درمانی مشابه هستند، خود شما بگویید، چگونه ممکن است به شیرخوار آسیبی برسد!
چرا می گوییم لیزر موی زائد در دوران شیردهی مناسب نیست؟
هیپرپیگمانتاسیون: در طی چرخه باروری، بارداری و تولد نوزاد، تغییرات و نوسانات گسترده هورمون ها به احتمال زیاد باعث ایجاد هایپرپیگمانتاسیون یا تیره رنگ شدن پوست (ملاسما) می شوند. هایپرپیگمانتاسیون ممکن است به خودی خود یک اثر و مشکل نامطلوب باشد، اما همچنین ممکن است باعث ایجاد برخی از زخم های غیرقابل مشاهده در پوست شما شود.
رشد مجدد موها: همچنین ممکن است هورمون ها باعث رشد سریعتر موهای برداشته شده شوند. بنابراین انجام لیزر، ممکن است تا زمانی که شیردهی را انجام می دهید، چندان مثمرثمر نبوده و بی ارزش باشد.
داروهای بیهوشی: نگرانی دیگری که من شنیده ام مربوط به داروهای به کار گرفته شده برای ایجاد بی حسی موضعی است که همراه با پروسه لیزر درمانی استفاده می شود. این احتمال وجود دارد که این داروها، برای شما یا فرزند شیرخوار شما واکنش آلرژیک ایجاد کنند.
نکته اصلی در مورد لیزر موهای زائد در شیردهی
هیچ مطالعه ای نشان دهنده خطرآفرین بودن لیزر موهای زائد در دوران شیردهی نیست. صحبت های پیرامون این مساله، بیشتر در مورد خطرات احتمالی یا اتلاف وقت و پول (به دلیل کاهش اثربخشی لیزر در اثر هورمون های شیردهی) است. به هر حال اگر در مورد لیزر موی زائد در شیردهی مردد هستید و یا اینکه می خواهید لیزر موهای زائد در زمان شیردهی را انجام دهید، باید با دکتر خود صحبت کنید. پزشک شما بهترین راهنمایی را با توجه به شرایطتان انجام خواهد داد.
مطالعه بیشتر:
1- لیزر در دوران بارداری بی خطر است؟
2- با موهای زائد در دوران بارداری چه کنیم؟
3- آیا الکترولیز موهای زائد در بارداری مجاز است؟
4- ایا لیزر موهای زائد در بارداری برای جنین خطرناک است؟