molfix-مولفیکس

آیا دادن آووکادو به نوزاد مجاز است و فواید آن چیست؟

آیا دادن آووکادو به نوزاد مجاز است و فواید آن چیست؟

احتمالا می دانید که آووکادو به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی از چربی های مفید، برای مادران باردار بسیار مفید است. اما این سوال مطرح است که آیا دادن آووکادو به نوزاد مجاز است؟ از چند ماهگی می توانیم دادن آووکادو به نوزاد را شروع کنیم؟ اگر درخصوص دادن این میوه به نوزادتان سوالی دارید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

از چند ماهگی دادن آووکادو به نوزاد را شروع کنیم؟

به محض آماده شدن نوزاد برای شروع تغذیه تکمیلی و مصرف مواد غذایی جامد، که عموماً در حدود 6 ماهگی است، آووکادو نیز ممکن است به او معرفی شود. اما بهتر است با طعم های ساده تر شروع کرده و ارائه آووکادو به نوزاد را به هشت ماهگی موکول کنید. آووکادو در صورت رسیده بودن، میوه ای نرم و مغذی بوده و به عنوان اولین مواد غذایی که قرار است به نوزاد داده شود، انتخابی فوق العاده است.

آیا دادن آووکادو به نوزاد مفید و سالم است؟

بله کاملا. آووکادو جزو انتخاب های محبوب والدین به عنوان اولین غذاها برای نوزادان است و درک دلیل آن بسیار آسان است. تهیه این میوه آسان بوده و سرشار از چربی های سالم برای نوزادان است. علاوه بر چربی های محافظ سلول برای رشد و تکامل مغز، آووکادو دارای ویتامین B، ویتامین C و K، فولات، منیزیم، پتاسیم، مس و فیبر است. به راستی که با وجود این گنجینه غنی از ویتامین ها و مواد معدنی، آووکادو یک غذای عالی برای فرزند شما است. از این میوه خوشمزه غافل نشوید.

آیا دادن آووکادو به نوزاد خطر خفگی دارد؟

به طور معمول آووکادو از جمله مواد خطرناک برای وقوع خفگی محسوب نمی شود اما فراموش نکنید که این میوه باید کاملاً رسیده باشد تا خوردن آن برای فرزند کوچکتان بی خطر باشد. آووکادوی رسیده باید بافتی نرم داشته باشد اما اصلا له شده نباشد. شما می توانید این میوه مغذی را نواری به شکل چوب های بلند برش داده و به فرزندتان بدهید و یا اینکه آن را له و پوره کرده و هر بار یک قاشق را از آن پر کرده، در ظرف غذای نوزاد بگذارید و اجازه دهید تا خودش به تنهایی قاشق را برداشته و بخورد. فقط از کثیف شدن فضای اطراف نترسید و اجازه دهید فرزندتان از خوردن این وعده غذایی خوشمزه و مفید لذت ببرد.

آیا دادن آووکادو به نوزاد حساسیت زا است؟

خیر. آووکادو یک آلرژن معمول نیست و اغلب مصرف کنندگان این میوه با آن هیچ مشکلی ندارند اما دیده شده افرادی که دارای سندرم آلرژی دهانی هستند (همچنین به عنوان آلرژی غذایی به گرده نیز شناخته شده و سبب بروز علائم حساسیت در دهان، زبان، لب ها و گلو می شود) ممکن است به آووکادو واکنش نشان دهند. بنابراین هنگامی که قرار است برای اولین بار به فرزندتان آووکادو بدهید، حتما در نزدیکی او باشید و به دقت او را مشاهده کنید تا در صورت بروز علائم حساسیت متوجه این مساله شوید.

چگونه می توان آووکادو را برای بچه هایی که از شیر گرفته شده اند، آماده کرد؟

هر نوزادی طبق جدول زمانی مختص به خود رشد می کند. پیشنهادات آماده سازی آورده شده در زیر فقط یک نمونه کلی و برای اطلاع رسانی بوده و قطعا جایگزین مشاوره حرفه ای با متخصص اطفال و یا متخصص تغذیه نخواهند بود. بنابراین هرگز توصیه های پزشکی حرفه ای را نادیده نگیرید و یا بر اساس آنچه که در اینجا خوانده اید و یا در اطرافتان دیده اید، از راهنمایی های پزشکی ارائه شده توسط پزشکان، چشم پوشی نکنید.

8 تا 9 ماهگی: برای تهیه بی خطر آووکادو برای فرزند شیرخوار خود، در ابتدا میوه ها را پوست بگیرید و هسته آن را خارج کنید. برای نوزادانی که برای اولین بار است که این میوه را می خورند و به تازگی مصرف مواد غذایی جامد را شروع کرده اند، می توانید بافت درونی میوه را به چهار قسمت تقسمی کرده، آن ها را له و پوره کرده و هر بار یک قسمت از آووکادو را در قاشق غذای فرزندتان پر کرده و آن را به او بدهید. یا اینکه می توانید آووکادو به چهار بخش تقسیم کرده و هر بار یک تکه از آن را به فرزندتان بدهید، اگر قسمت های تقسیم شده آووکادو به دلیل نرم بودن، از دست فرزند شما لیز خورده و خارج می شود، می توانید این قطعات را در آرد سوخاری، آجیل آسیاب شده، دانه های شاهدانه و یا پودر نارگیل خشک بچرخانید تا با ایجاد بافتی زبر، به فرزند کوچک شما کمک کند تا راحت تر و بدون دردسر قطعات میوه را در دست گرفته و آن ها را بخورند.

توجه: فقط مراقب باشید که گندم و آجیل از جمله آلرژن های رایج هستند و عاقلانه است که در مقادیر بسیار کم شروع کنید تا در صورت بروز حساسیت، متوجه آن شوید.

9 تا 12 ماهگی: در این سن مهارت های حرکتی فرزند کوچک شما از جمله مهارت چنگ زدن و در چنگ گرفتن اجسام (جایی که انگشت شست و انگشت اشاره به هم می رسند) در حال رشد و پیشرفت است. بنایراین می توانید قطعات میوه را به دست او داده و به همین ترتیب می توانید اندازه قطعات آووکادو را کوچک و کوچک تر کرده تا به حدی برسید که آن ها به اندازه یک لقمه کوچک شوند. غلتاندن قطعات در دانه های شاهدانه، پودر نارگیل و یا آرد سوخاری به فرزند شما کمک می کند تا راحت تر قطعات نارگیل را در دستان کوچک خود بگیرد. همچنین می توانید برای تشویق فرزندتان به استفاده از ظروف و قاشق و چنگال، قاشق را برای او پر کرده و بعد اجازه دهید تا خودش قاشق را برداشته و برای خوردن تلاش کند. با این کار به او کمک خواهید کرد تا مهارت غذا خوردن به صورت مستقل را تمرین کرده و آن را پرورش دهد.

12 تا 24 ماهگی: حالا دیگر در این سن می توانید تکه های آووکادو را به حدی کوچک کنید که به اندازه لقمه شده و بعد آن ها را به فرزندتان بدهید. به علاوه می توانید به طور کامل از آووکادو در پخت و پزهای خود استفاده کنید. بعداً در این محدوده سنی، پس از اینکه فرزند نوپای شما در استفاده از قاشق به صورت مستقل تسلط یافت، سعی کنید آووکادو را به شکلی متفاوت سرو کنید: یک آووکادو را همراه با پوست آن به دو بخش نصف کرده و هر بار یک نیمه آن را به فرزندتان بدهید تا با قاشق درون آن را تراشیده و بخورد.

نکته کلیدی: آووکادو هنگامی که از درخت چیده می شود، شروع به رسیدن می کند. اگر نیاز دارید که آووکادوی سخت و تازه چیده شده، به سرعت رسیده و نرم شود، آن را در یک کیسه کاغذی قهوه ای رنگ همراه با یک موز قرار دهید. این کار باعث آزاد شدن گاز اتیلن می شود و روند رسیدن آووکادو را تسریع می کند.

 

دستور تهیه

گواکامولی (خمیر تهیه شده از آووکادوی له شده همراه با چاشنی ها و ادویه ها) تقویت کننده مغز

مواد مورد نیاز برای تهیه:

  • دو عدد آووکادو
  • - روغن زیتون
  • - آب لیمو
  • - کیک های برنجی کم نمک و نازک

طرز تهیه:

1. دو آووکادو را نصف کرده و هسته هایشان را خارج کنید.

2. بافت درون میوه ها را درون یک کاسه کوچک بریزید. مقدار خیلی کمی روغن زیتون و یک لیوان آب لیموی تازه به آن اضافه کنید و به خوبی با چنگال آن ها را له و مخلوط کنید.

3. خمیر تهیه شده گواکامول را در ظرفی بریزید که نوزاد بتواند به راحتی با دست آن را جمع کند و بردارد. اگر فرزند شما به تازگی خوردن مواد جامد را شروع کرده و هنوز آماده نیست تا به تنهایی غذا بخورد، هر بار یک قاشق را از گوآکامول پر کرده و به فرزندتان بدهید یا به او کمک کنید تا خودش قاشق را بردارد.

از امتحان کردن طعم های مختلف نترسید

آووکادو یک میوه کاملاً همه کاره است و با هر ادویه و غذایی خوش طعم خواهد بود اما به خصوص با مرغ، ماهی، لیمو، انبه ، نعناع و گوجه فرنگی کاملاً سازگار است. پس از ترکیب کردن آن ها نترسید و دنیایی از طعم های جدید و خوشمزه خلق کنید. برای دادن آووکادو به نوزاد طعم های مختلف را امتحان کنید.

مطالعه بیشتر:

1- چگونه غذای کودک را مقوی و مغذی کنیم؟

2- از چند ماهگی به نوزاد انار بدهیم؟ فواید دادن انار به نوزاد

3- آیا دادن میوه خشک به نوزاد بی خطر است و فواید میوه خشک چیست؟

4- از چند ماهگی می توانیم به نوزاد تمشک بدهیم؟ فواید دادن تمشک به نوزاد

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های دادن آووکادو به نوزاد

آیا دادن آووکادو به نوزاد مفید و سالم است؟

بله کاملا. آووکادو جزو انتخاب های محبوب والدین به عنوان اولین غذاها برای شیرخواران است و درک دلیل آن بسیار آسان است. تهیه این میوه آسان بوده و سرشار از چربی های سالم شیرخواران است. علاوه بر چربی های محافظ سلول برای رشد و تکامل مغز، آووکادو دارای ویتامین B، ویتامین C و K، فولات، منیزیم، پتاسیم، مس و فیبر است. به راستی که با وجود این گنجینه غنی از ویتامین ها و مواد معدنی، آووکادو یک غذای عالی برای فرزند شما است. از این میوه خوشمزه غافل نشوید.

از چند ماهگی دادن آووکادو به نوزاد را شروع کنیم؟

به محض آماده شدن شیرخوار برای شروع تغذیه تکمیلی و مصرف مواد غذایی جامد، که عموماً در حدود 6 ماهگی است، آووکادو نیز ممکن است به او معرفی شود. اما بهتر است با طعم های ساده تر شروع کرده و ارائه آووکادو به نوزاد را به هشت ماهگی موکول کنید. آووکادو در صورت رسیده بودن، میوه ای نرم و مغذی بوده و به عنوان اولین مواد غذایی که قرار است به شیرخوار داده شود، انتخابی فوق العاده است.

آیا دادن آووکادو به نوزاد خطر خفگی دارد؟

به طور معمول آووکادو از جمله مواد خطرناک برای وقوع خفگی محسوب نمی شود اما فراموش نکنید که این میوه باید کاملاً رسیده باشد تا خوردن آن برای فرزند کوچکتان بی خطر باشد. آووکادوی رسیده باید بافتی نرم داشته باشد اما اصلا له شده نباشد. شما می توانید این میوه مغذی را نواری به شکل چوب های بلند برش داده و به فرزندتان بدهید و یا اینکه آن را له و پروه کرده و هر بار یک قاشق را از آن پر کرده، در ظرف غذای شیرخوار بگذارید و اجازه دهید تا خودش به تنهایی قاشق را برداشته و بخورد.

آیا دادن آووکادو به نوزاد حساسیت زا است؟

خیر. آووکادو یک آلرژن معمول نیست و اغلب مصرف کنندگان این میوه با آن هیچ مشکلی ندارند اما دیده شده افرادی که دارای سندرم آلرژی دهانی هستند (همچنین به عنوان آلرژی غذایی به گرده نیز شناخته شده و سبب بروز علائم حساسیت در دهان، زبان، لب ها و گلو می شود) ممکن است به آووکادو واکنش نشان دهند. بنابراین هنگامی که قرار است برای اولین بار به فرزندتان آووکادو بدهید، حتما در نزدیکی او باشید و به دقت او را مشاهده کنید تا در صورت بروز علائم حساسیت متوجه این مساله شوید.

منبع: solidstarts