molfix-مولفیکس

از چند ماهگی به نوزاد عدس بدهیم؟ فواید دادن عدس به نوزاد

از چند ماهگی به نوزاد عدس بدهیم؟ فواید دادن عدس به نوزاد

عدس یکی از بهترین حبوباتی است که می توان به نوزاد داد. این دانه سبب جذب آهن می شود و در جهت جلوگیری از ابتلای نوزاد به کم خونی بعد از شروع غذای کمکی بسیار مفید خواهد بود. در ادامه این متن به شما خواهیم گفت که فواید دادن عدس به نوزاد چیست و دادن عدس به نوزاد از چند ماهگی امکان پذیر است.

زمان دادن عدس به نوزاد چند ماهگی است؟

دادن عدس به نوزاد شش ماهه مانعی ندارد. ممکن است به محض آماده شدن کودک برای مواد جامد، که عموماً حدود ۶ ماهگی است، عدس را به کودک خردسال خود ارائه کنید. عدس در واقع دانه های یک گیاه بوته مانند است که تصور می شود یکی از قدیمی ترین حبوبات کشت شده در جهان باشد. عدس منبع خارق العاده ای از پروتئین و آهن است که از ۶ ماهگی که ذخایر آهن کودکان کاهش می یابد و به مقدار بیشتری آهن نیاز دارند، واقعا یک غذای مناسب برای آنان است.

فواید دادن عدس به نوزاد چیست؟

کاملا عدس یکی از غذاهای سالم گیاهی است که کودک می تواند بخورد. عدس یکی از بهترین منابع گیاهی آهن و سرشار از ویتامین ها، فولات و منیزیم است. به علاوه عدس دارای پروتئین و فیبر نیز هست. در نهایت، عدس همچنین حاوی مواد معدنی دیگر، از جمله مس، که جذب آهن را امکان پذیر می کند، در مقادیر ایده آل است.

در حدود ۶ ماهگی، ذخایر آهن کودک شروع به کاهش می کند، بنابراین مهم است که هنگام شروع مواد جامد روی غذای غنی از آهن تمرکز کنید. به ویژه نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند به غذاهای غنی از آهن نیاز دارند، زیرا شیر مادر حاوی آهن بسیار کمی است. به همین دلیل است که به عنوان مثال، غذای کودک برنج غنی شده با آهن که توسط متخصصان اطفال به عنوان اولین غذا برای نوزادان توصیه می شود. با این حال، نیازی نیست که غذای برنج اولین غذای کودک باشد غذاهای زیادی وجود دارند که به طور طبیعی دارای آهن و ویتامین های دیگری هستند که می توانند به راحتی در رژیم غذایی کودک استفاده شوند.

عدس دارای انواع متفاوت زیادی است که هر کدام ارزش غذایی متفاوتی را ارائه می دهند که با رنگهای منحصر به فرد مشخص می شود. عدس قرمز و زرد ریز است و به سرعت پخته می شود، در حالی که عدس سبز، قهوه ای و سیاه درشت تر است و برای پخت به زمان بیشتری احتیاج دارد. عدس بلوگا (سیاه) پرمصرف ترین ماده مغذی است و بیشترین تراکم پروتئین، فیبر، آهن، کلسیم و پتاسیم را ارائه می دهد و رنگ سیاه به این معنی است که سرشار از آنتی اکسیدان است که از سیستم ایمنی بدن کودک شما حمایت می کند.

آیا دادن عدس به نوزاد خطر خفگی دارد؟

خطر بستگی به نحوه آماده سازی آن دارد. عدس بسیار ریز است و به خودی خود خطر خفه کننده گی ندارد، اما وقتی با مواد دیگر مانند پنیر پخته شود، می تواند خمیری شده و بزرگتر شود. برای دادن پوره عدس به نوزاد باید مراقب باشید تا پوره خمیری شکل حالت چسبندگی نداشته باشد، می توانید آن را با کمی شیر مادر یا شیر خشک رقیق کنید.

آیا دادن عدس به نوزاد حساسیت زا است؟

خیر، آلرژی به عدس غیرمعمول است، اگرچه از نظر تئوری، هر کسی می تواند به هر غذایی حساسیت داشته باشد.

چگونه عدس را برای نوزادانی که از شیر گرفته می شوند، تهیه کنیم؟

هر نوزادی طبق جدول زمانی خود رشد می کند. پیشنهادات آماده سازی در زیر فقط برای اطلاع رسانی است و جایگزین مشاوره حرفه ای، توصیه های متخصصان پزشکی یا بهداشت کودکان، متخصص تغذیه و غذا خوردن کودکان نیست. توصیه های پزشکی حرفه ای را هرگز نادیده نگیرید و یا به دلیل آنچه در اینجا خوانده اید در جستجوی تأخیر آن نداشته باشید.

۶ تا ۹ ماهگی: عدس بسیار سالم است اما خوردن آن با دست برای نوزادان خردسال بسیار دشوار است. در این سن به راحتی می توانید عدس قرمز و زرد پخته را له کرده و با یک قاشق یا در ظرفی که برای کمک به نیفتادن، به میز چسبیده است، در اختیار کودک قرار دهید.

۹ تا ۱۲ ماهگی: کوکوی عدس می تواند در این سن راهی عالی باشد زیرا کودک به راحتی تکه های گرد کوکو را با دست برداشته و می خورد. ریختن ادویه جات را فراموش نکنید!

۱۲ تا ۲۴ ماهگی: این سن بسیار خوبی برای تمرکز روی عدس سیاه و سبز است هم از نظر بافت و هم از نظر رنگ. سالادهای عدس سرد و گرم، سوپ های غلیظ و غذاهایی که می توان عدس را کنار آنها سرو کرد مانند پوره سیب زمینی، همگی مناسب این سن کودک هستند.

★ نکته: عدس از آن دسته غذاهایی است که ماندگاری بالایی دارد، اما پخت عدس کهنه تر مدت بیشتری طول می کشد و احتمالاً در این فرآیند مقداری پوست جدا می شود، بنابراین تا حد ممکن به دنبال عدس تازه تر باشید.

دستور تهیه میجادرا با پوره سیب زمینی

مواد مورد نیاز:

• 1 فنجان عدس سبز

• 1 عدد پیاز یا موسیر، ریز خرد شده

• زیره

• گشنیز

• دارچین

• زردچوبه پودر شده

• 1-2 سیب زمینی

طرز تهیه:

1. سیب زمینی ها را بشویید و پوست بگیرید. پوره سیب زمینی را با استفاده از روش دلخواه خود (با زودپز یا قابلمه و غیره) تهیه کنید و آن را گرم نگه دارید تا آماده سرو شوید.

2. برای پخت عدس، آن را آبکشی کنید، سپس در یک قابلمه کوچک بریزید و روی آن حدود دو تا سه سانتی متر آب بریزید. قابلمه را به جوش آورده و به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که عدس نرم شود بپزید. در یک صافی آبکش کنید، سپس آن را در یک کاسه بریزید.

3. در حین پختن عدس، پیاز یا موسیر را در کمی روغن زیتون تفت دهید تا شفاف شود. مقداری از هر ادویه را اضافه کنید و هم بزنید تا پیاز در ادویه جات مخلوط شود. مخلوط را برای یک دقیقه روی حرارت متوسط بپزید، تا عطر ادویه جات خارج شود و سپس مخلوط پیاز را به عدس اضافه کنید. خوب مخلوط کنید.

4. برای دادن عدس به نوزاد، عدس را در کنار پوره سیب زمینی سرو کنید، تا کودک شما ببیند دو رنگ و دو ماده غذایی وجود دارد. اگر کودک شما خودش تغذیه می کند، می تواند عدس و سیب زمینی را با دست در دهان خود بگذارد یا می توانید قاشق ها را پر کنید تا از روی میز بردارد یا از شما بگیرد.

 مطالعه بیشتر:

1- دادن برنج به نوزاد آیا اشکالی ندارد و فواید دادن برنج چیست؟

2- از چند ماهگی به نوزاد آب قلم بدهیم؟ فواید آب قلم برای نوزاد

3- از چند ماهگی به نوزاد کلم بدیم؟فواید دادن کلم به نوزاد چیست؟

4- از چند ماهگی می توانیم به نوزاد اسفناج بدهیم؟ فواید دادن اسفناج به نوزاد

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های دادن عدس به نوزاد

از چند ماهگی می توانیم به نوزاد عدس بدهیم؟

دادن عدس به نوزاد شش ماهه مانعی ندارد. ممکن است به محض آماده شدن کودک برای مواد جامد، که عموماً حدود ۶ ماهگی است، عدس را به کودک خردسال خود ارائه کنید.

فواید دادن عدس به نوزاد چیست؟

کاملا. عدس یکی از غذاهای سالم گیاهی است که کودک می تواند بخورد. عدس یکی از بهترین منابع گیاهی آهن و سرشار از ویتامین ها، فولات و منیزیم است. به علاوه عدس دارای پروتئین و فیبر نیز هست. در نهایت، عدس همچنین حاوی مواد معدنی دیگر، از جمله مس، که جذب آهن را امکان پذیر می کند، در مقادیر ایده آل است.

آیا دادن عدس به نوزاد خطر خفگی دارد؟

خطر بستگی به نحوه آماده سازی آن دارد. عدس بسیار ریز است و به خودی خود خطر خفه کننده گی ندارد، اما وقتی با مواد دیگر مانند پنیر پخته شود، می تواند خمیری شده و بزرگتر شود. برای دادن پوره عدس به نوزاد باید مراقب باشید تا پوره خمیری شکل حالت چسبندگی نداشته باشد، می توانید آن را با کمی شیر مادر یا شیر خشک رقیق کنید.

آیا دادن عدس به نوزاد حساسیت زا است؟

خیر، آلرژی به عدس غیر معمول است، اگرچه از نظر تئوری، هرکسی می تواند به هر غذایی حساسیت داشته باشد.

منبع: solidstarts