molfix-مولفیکس

بهترین برنامه غذایی و بهترین میان وعده برای کودکان چیست؟

بهترین برنامه غذایی و بهترین میان وعده برای کودکان چیست؟

آیا کودک عزیز شما خیلی بازیگوش است یا در زمان غذا خوردن بسیار کم می خورد و انگار که سیر است؟ میان وعده های سالم به کودکان کوچک کمک می کنند تا مواد مغذی مورد نیاز برای رشد کردن و قوی شدن را دریافت کنند. برخلاف آن چیزی که مادر شما از زمان کودکی شما تا حالا می گوید، بهتر است بدانید که خوردن میان وعده ها لزوما نباید اشتهای بچه شما را برای خوردن غذای اصلی کم کنند. در ادامه این متن به شما خواهیم گفت که بهترین میان وعده برای کودکان چیست و چگونه بهترین میان وعده ها برای کودکان را آماده کنید.

بهترین میان وعده کودکان

در واقع، وقتی صحبت از میان وعده های کودکان دوست داشتنی می شود، این میان وعده های سالم باید بخشی از غذای اصلی آنها باشد. برای کودک کوچولوی شما، با آن شکم کوچکش، عملا غیرممکن است که بتواند به اندازه نیاز در وعده های غذایی اصلی غذا بخورد و حتی اگر این امکان وجود داشته باشد، شما به سختی می توانید یک کودک نوپا را مجبور کنید به مدت طولانی پشت میز بنشیند تا یک وعده غذایی اصلی را به طور کامل بخورد. به هر حال، کودکان کوچکتر بیشتر از غذا خوردن به بازی کردن علاقمند هستند. پس نتیجه می گیریم که میان وعده های غذایی مغذی برای بین دو وعده غذایی اصلی و پر کردن شکم این کوچولوی بازیگوش لازم هستند. اما اگر این یک دلیل کافی برای ادامه مصرف میان وعده های سالم نیست، این نکته را در نظر بگیرید که مصرف میان وعده ها در فواصل منظم، باعث کاهش از دست رفتن انرژی به دلیل گرسنگی زیاد می شوند.

کودکان نوپای کوچک باید چند بار در روز میان وعده مصرف کنند؟

مادران همیشه این سوال را دارند که بهترین برنامه غذایی برای بچه های کم سن و سال چیست؟ نکاتی که در ادامه مطرح می شوند به کودک کوچک شما کمک خواهند کرد تا احساس سیری و گرسنگی خود را بشناسد و همچنین روش خوبی است تا فرزندتان در تمام عمر خود وزن ایده آلی داشته باشد.

• به وعده های غذایی کوچک فکر کنید. به جای سه وعده غذایی اصلی در روز، هر دو تا سه ساعت یک وعده غذایی کوچک یا میان وعده به کودک بازیگوش خود بدهید. این کار باعث می شود شکم کودک نوپای شما تا حدی که نیاز دارد، پر باشد و قند خون و انرژی او برای سبک زندگی خودش که مدام در حال حرکت و جنب و جوش است در وضعیت خوبی باشد.

• یک برنامه غذایی درست را رعایت کنید. در این قسمت نمونه یک برنامه غذایی روزانه را برای شما می نویسیم: با شروع صبح به کودک دلبندتان اول صبحانه بدهید، بعد از آن یک میان وعده در حدود 10 صبح، بعد وعده نهار، یک میان وعده در هنگام عصر و در نهایت شام را به او بدهید. اگر فاصله بین شام تا زمان خواب طولانی است، می توانید یک میان وعده دیگر قبل از خواب به او بدهید.

• اجازه ندهید کودکتان بیش از حد ریزه خواری کند. اگر او دائما در حال خوردن چیزی باشد ممکن است بیش از نیاز غذا خورده و این یعنی احتمال اضافه وزن و الگوی غذایی بد در آینده بیشتر می شود، بین وعده ها و میان وعده ها باید فاصله باشد تا او کمی هم احساس گرسنگی را تجربه کند.

بهترین میان وعده برای کودکان چیست؟

خب حالا که به عنوان مادر و پدر می دانید که چه زمانی باید این میان وعده های سالم را در اختیار کودکتان قرار دهید، مانع بعدی شما این است که بفهمید این میان وعده های سالم چه هستند. در حالت ایده آل، میان وعده های کودکان باید ترکیبی از کربوهیدرات ها (مواد قندی)، پروتئین، میوه ها یا سبزیجات باشد.

روش های اضافه کردن پروتئین به رژیم غذایی کودکان و درست کردن بهترین میان وعده برای کودکان

شما می توانید به سادگی از هر گروه غذایی که ممکن است در وعده غذایی اصلی کودکتان مصرف نکرده است را به عنوان یک میان وعده به او بدهید. به عنوان مثال، اگر کودک شما یک کلوچه یا کیک غلات کامل برای صبحانه خورد، یعنی او یک وعده کربوهیدرات با فیبر زیادی دریافت کرده است، بنابراین در زمان میان وعده می توانید یک تکه پنیر (برای دریافت لبنیات و پروتئین) همراه با کمی میوه های خرد شده (برای دریافت فیبر و مواد مغذی اضافی) به او بدهید. یا اگر کودک شما برای شام یک همبرگر گوشت همراه با نان گندم کامل (پروتئین و فیبر) خورده است، می توانید به عنوان دسر بعد از شام به او توت فرنگی مخلوط شده با ماست ( دریافت مواد مغذی و فیبر بیشتر به همراه لبنیات) برای او سرو کنید.

نکاتی برای درست کردن بهترین میان وعده برای کودکان

• در موقعیت های درست، میان وعده را برای کودک خود سرو کنید. هنگامی که کودک شما خسته یا بی حوصله است، سعی نکنید او را مجبور کنید که میان وعده ای که آماده کرده اید را بخورد. در این زمان ها درست است که خوردن یک کلوچه مقوی به نظر شما خیلی عالی است، اما کودک شما نیاز به بازی سرگرم کننده یا بازی با شما دارد و پس از سرحال شدن او، میان وعده را بیاورید.

• در زمان میان وعده ها ایمنی کودک خود را بررسی کنید. زمانی که کودک بازیگوش شما در حال چهار دست و پا رفتن یا دراز کشیده است، هرگز به دلیل خفگی هیچ نوع ماده غذایی را به او ندهید. فقط زمانی که کودکتان بر روی زمین یا صندلی نشسته تنقلات و میان وعده ها را به او بدهید.

• در زمان میان وعده ها همان کارهایی را انجام دهید که برای وعده غذایی اصلی انجام می دهید. میان وعده ها را مانند غذای اصلی زمانی که کودک نشسته به او بدهید. با این کار هم ایمنی کودک عزیزتان حفظ می شود و هم از همین حالا آداب غذا خوردن را یاد می گیرد و در ضمن خرده های خوراکی ها خانه را کثیف نمی کند. اگر در زمان صرف میان وعده در خارج از خانه هستید، بهتر است یک میان وعده بدهید که او بتواند در کالسکه یا صندلی ماشین بخورد. فقط حواستان به این نکته باشد که در این زمان ها مدام میان وعده را در اختیار او قرار ندهید، زیرا عادت بدغذایی برایش بوجود می آورید.

• برای قبل از خواب شبانه کودکتان یک میان وعده کوچک در نظر بگیرید. اگر قبل از خواب به فرزند خود یک وعده غذایی با حجم کم بدهید به او کمک می کند تا قند خونش در هنگام خواب شبانه پائین نیاید زیرا با افت قند خون کودکتان سریعا از خواب بیدار می شود و شما و او بد خواب می شوید. پس برای داشتن خواب بهتر حتما به او یک خوراکی بدهید و سعی کنید این وعده شامل کربوهیدرات و پروتئین باشد مانند یک لیوان شیر گرم به همراه یک تکه کیک خانگی. هرگز شب ها به کودک خود شکلات ندهید زیرا کافئین دارد و خواب شبانه او را دچار مشکل می کند.

• اجازه ریزه خواری میان وعده به مدت طولانی را به کودکتان ندهید. حتما ساعات مشخصی از روز را برای هر وعده اصلی و میان وعده داشته باشد و اجازه ندهید کودک در بین این ساعات با ریزه خواری شکم خود را پر نگه دارد و نسبت به احساس سیری و گرسنگی بی تفاوت شود. همچنین ریزه خواری باعث پوسیدگی دندان و محدود کردن بازی او می شود.

• میان وعده های رنگارنگ درست کنید. وقتی غذاها به طور طبیعی رنگ های زیبا داشته باشند مانند تمشک های قرمز بسیار برای کودک جالب هستند. هرگز از میان وعده های موجود در فروشگاه که رنگ مصنوعی به آنها اضافه شده است به کودکتان ندهید. با درست کردن میان وعده های سالم مطمئن می شوید که فرزند شما تمام مواد مغذی مورد نیازش را دریافت کرده است. سعی کنید از رنگ های رنگین کمان استفاده کنید. به عنوان مثال: گوجه فرنگی و توت فرنگی برای رنگ قرمز، هویج برای نارنجی، زغال اخته برای آبی، ذرت و انبه برای رنگ زرد و کیوی و کلم بروکلی برای رنگ سبز. فقط بخاطر داشته باشید که میوه ها و سبزیجات خام را در سایز کوچک خرد کنید تا از خطر خفگی جلوگیری شود. رنگ های روشن تر را می توانید با برنج، نان و غلات اضافه کنید.

• مصرف قند و نمک کودکتان را به حداقل برسانید. مصرف غذاهایی که قند و نمک بالا دارند، می تواند باعث بروز برخی مشکلات مربوط به سلامتی کودکتان در سنین بالاتر شود. این مشکلات شامل: فشارخون بالا، چاقی، بیماری های قلبی و موارد دیگر است. متأسفانه، به محض اینکه کودک نوپای شما با طعم قند و نمک آشنا می شود، جلوگیری از خوردن خوراکی های شیرین و شور بسیار سخت خواهد بود. بنابراین بهتر است در سنین پائین مصرف این مواد را کمتر کنید و پس از گذشت زمان می توانید به او توضیح دهید که این مواد چقدر برای سلامتی مضر هستند و فرزندتان راحت تر درک خواهد کرد.

ایده هایی برای تهیه بهترین میان وعده برای کودکان

والدین همیشه برای تهیه میان وعده ها به ایده نیاز دارند. در اینجا ما برای شما تعدادی میان وعده سالم و مفید را آموزش می دهیم. فقط همیشه بخاطر داشته باشید که خوراکی های کودکان نوپا باید به قطعات کوچک تقسیم شوند تا از خطر خفگی جلوگیری شود.اگر هر کدام از گزینه هایی که ذکر می شود برای فرزند شما مناسب نیست آنها را تغییر دهید یا بطور کامل نادیده بگیرید.

• ماهی پخته شده به همراه غلات پخته شده یا یک تکه نان درست شده با گندم کامل که بهترین میان وعده برای کودکان دیابتی است.

• برش های کوچک سیب مخلوط شده با پنیر و یا کره بادام زمینی ( آکادمی اطفال آمریکا در گذشته توصیه می کرد که برای دادن بادام زمینی تا بعد از یکسالگی منتظر بمانید، اما حالا، متخصصان می گویند شروع غذاهای آلرژی زا باید تقریبا همزمان با شروع غذاهای جامد دیگر باشد، زیرا این کار باعث می شود از بروز آلرژی بادام زمینی در آینده جلوگیری شود. البته اگر در خانواده خود سابقه حساسیت غذایی دارید حتما قبل از دادن بادام زمینی با پزشک متخصص مشورت کنید.)

• هویج خرد شده به همراه نخود پخته شده و سیر

• یک تکه نان پیتای کامل یا نان گندم با تکه ای پنیر همراه آن

• یک تکه نان ذرت به همراه سبزیجات یا سس های خانگی برای طعم دار کردن آن

• کلوچه خانگی، یا کیک همراه با یک تکه پنیر که بهترین میان وعده برای کودکان لاغر است.

• بیسکویت غلات کامل با کره بادام زمینی به همراه آب میوه طبیعی

• غلات صبحانه غنی از فیبر با شیر یا بدون آن که بهترین میان وعده برای کودک دو ساله به شمار می رود.

• تکه هایی از میوه طبیعی منجمد با یک لیوان شیر

• اسموتی ماست تهیه شده با ماست، شیر، یخ و هر میوه ای که فکر می کنید کودک دلبندتان دوست دارد مانند: موز، توت فرنگی، بلوبری و طالبی

• انواع توت ها که با ماست یخ زده مخلوط شده است.

• برش های موز درون ماست، یا به همراه غلات

• برش های سیب، هلو یا گلابی که درون مایکروویو پخته شده و با دارچین طعم دار شده است و با ماست مخلوط شده باشد.

• یک پیتزای کوچک درست شده با سس گوجه، پنیر و سایر سبزیجات مورد علاقه کوچولوی دوست داشتنی

• انواع میوه های یخ زده کوچک

• سالاد تخم مرغ با سبزیجات پخته شده نیز بهترین میان وعده برای کودکان محسوب می شود.

• سالاد میوه با ترکیب انواع میوه ها شامل: هلو، شلیل، آناناس، موز، سیب و....

• یک ساندویچ کوچک که درون آن پنیر، خیار و گوجه یا گردو گذاشته می شود خود بهترین میان وعده برای کودکان است.

• ترکیب انواع میوه با شیر که براحتی درون دستگاه مخلوط کن قابل تهیه می باشد.

• میتوانید انواع میوه خرد شده و تکه های پنیر را مانند کباب بر روی سیخ درست کنید.

• نان موزی که درون آن می توانید از گردو و یا سایر مغزها استفاده کنید.

• درست کردن چیپس با سیب زمینی شیرین

• می توانید انواع ماکارونی را به همراه سس خانگی و سبزیجات درست کنید.

• تخم مرغ نیمرو شده را روی یک تکه نان تست بگذارید و با سس خانگی تزئین کنید که خود بهترین میان وعده برای کودکان محسوب می شود.

مطالعه بیشتر:

روش های تهیه غذای مقوی برای کودک سه ساله

میان وعده سالم و مقوی برای کودکان کدام است؟

مواد غذایی مناسب برای کودکان زیر دو سال چیست؟

6 میان وعده سالم و خوشمزه برای شیرخواران و کودکان

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های بهترین میان وعده برای کودکان

کودکان نوپای کوچک باید چند بار در روز میان وعده مصرف کنند؟

• به وعده های غذایی کوچک فکر کنید. به جای سه وعده غذایی اصلی در روز، هر دو تا سه ساعت یک وعده غذایی کوچک یا میان وعده به کودک بازیگوش خود بدهید. این کار باعث می شود شکم کودک نوپای شما تا حدی که نیاز دارد، پر باشد و قند خون و انرژی او برای سبک زندگی خودش که مدام در حال حرکت و جنب و جوش است در وضعیت خوبی باشد.

آیا باید بگذاریم کودک گرسنه شود بعد به او غذا بدهیم؟

• اجازه ندهید کودکتان بیش از حد ریزه خواری کند. اگر او دائما در حال خوردن چیزی باشد ممکن است بیش از نیاز غذا خورده و این یعنی احتمال اضافه وزن و الگوی غذایی بد در آینده بیشتر می شود، بین وعده ها و میان وعده ها باید فاصله باشد تا او کمی هم احساس گرسنگی را تجربه کند.

بهترین میان وعده برای کودکان چیست؟

شما به عنوان مادر و پدر می دانید که چه زمانی باید این میان وعده های سالم را در اختیار کودکتان قرار دهید، مانع بعدی شما این است که بفهمید این میان وعده های سالم چه هستند. در حالت ایده آل، میان وعده های کودکان باید ترکیبی از کربوهیدرات ها (مواد قندی)، پروتئین، میوه ها یا سبزیجات باشد.

چه زمانی به کودک میان وعده بدهیم؟

در موقعیت های درست، میان وعده را برای کودک خود سرو کنید. هنگامی که کودک شما خسته یا بی حوصله است، سعی نکنید او را مجبور کنید که میان وعده ای که آماده کرده اید را بخورد. در این زمان ها درست است که خوردن یک کلوچه مقوی به نظر شما خیلی عالی است، اما کودک شما نیاز به بازی سرگرم کننده یا بازی با شما دارد و پس از سرحال شدن او، میان وعده را بیاورید.

منبع: whattoexpect