molfix-مولفیکس

علائم سرطان در کودکان و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

علائم سرطان در کودکان و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

امروزه اثبات شده است که سرطان علل گوناگونی دارد. برخی از کودکان هستند که به دلیل تغییرات ژنی خاصی که از والدین خود به ارث می برند، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به نوع خاصی از سرطان ها هستند. این کودکان ممکن است نیاز به انجام معاینات پزشکی منظم و دقیقی داشته باشند که شامل آزمایشات ویژه ای برای جستجوی علائم سرطان در کودکان هستند. در ادامه این متن به شما خواهیم گفت که علائم سرطان در کودکان چیست و چه زمانی باید دنبال کمک های پزشکی باشید.

آیا غربالگری برای پیدا کردن علائم سرطان در کودکان ضروری است؟

غربالگری ها مجموعه تست هایی هستند که برای سنجش احتمال وجود یک بیماری مانند سرطان، در افرادی که هیچ نشانه‌ای از آن بیماری را ندارند، انجام می‌شوند. البته که برخلاف بزرگسالان، سرطان‌های دوران کودکی بسیار نادر هستند و بنابراین انجام آزمایشات غربالگری با هدف جست و جوی سرطان در کودکانی که در معرض خطر بالای ابتلا به این بیماری عذاب آور قرار ندارند، به طور گسترده‌ توصیه نمی‌شود.

علائم سرطان در کودکان چیست؟

اگرچه بسیاری از سرطان ها در بچه ها، توسط پزشک و یا توسط والدین یا بستگان آن ها در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند. اما به صورت کلی تشخیص بیماری سرطان در کودکان کار دشواری است زیرا علائم اولیه ناشی از سرطان در اغلب موارد مانند نشانه ها و علائمی است که در اثر بیماری ها یا جراحات بسیار شایع تر ایجاد می شوند. اگر شما هم فرزند کوچکی در خانه داشته باشید به خوبی می دانید که بچه ها اغلب اوقات به راحتی بیمار شده و یا بدن آن ها دچار تورم یا کبودی می شود که چنین اتفاقاتی ممکن است علائم اولیه سرطان را پوشانده و شما را به اشتباه بیندازند. اگرچه که سرطان در کودکان معمول نیست، اما اگر دلبند شما دارای علائم و یا نشانه های غیرمعمولی است که با گذشت زمان از بین نمی روند و یا از شدت و تعداد آن ها کاسته نمی شود، لازم است تا این مساله را به صورت جدی پیگیری کرده و به متخصص اطفال مراجعه کنید. از جمله علائم هشداردهنده ای که باید مراقب آن ها باشید، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- وجود یک توده یا تورم غیرمعمول در بخشی از بدن

- رنگ پریدگی غیرقابل توضیح و از دست دادن انرژی

- به آسانی کبود شدن نقاط مختلف بدن و یا خونریزی

- احساس درد مداوم در یک ناحیه از بدن

- لنگیدن

- تب یا بیماری غیرقابل توجیه که با گذشت زمان از بین نمی رود

- سردردهای مکرر، اغلب همراه با استفراغ

- تغییر ناگهانی در چشم ها یا در بینایی

- کاهش ناگهانی و بدون دلیل وزن بدن

بیشتر این نشانه‌ها احتمالا ناشی از چیزی غیر از سرطان، مانند جراحت و یا عفونت هستند. با این حال، اگر کوچولوی شما این علائم را داشته باشد، ضروری است به پزشک مراجعه کنید تا علت این مشکلات شناسایی شده و در صورت نیاز درمان شود. به یاد داشته باشید که اگرچه سرطان در کودکان یک بیماری کمیاب است، اما به دلیل اهمیتی که تشخیص و درمان زودهنگام دارد، باید حسابی حواستان را جمع کنید و در صورت مشاهده هر یک از علائم بالا، پیگیری های لازم را بدون از دست دادن وقت انجام دهید.

اگر می خواهید علائم سرطان خون در کودکان را بدانید اینجا کلیک کنید.

اگر می خواهید علائم سرطان ریه در کودکان را بدانید اینجا کلیک کنید.

اگر می خواهید علائم سرطان استخوان در کودکان را بدانید اینجا کلیک کنید.

اگر می خواهید علائم سرطان کبد در کودکان را بدانید اینجا کلیک کنید.

بسته به نوع سرطان علائم دیگری نیز ممکن است ایجاد شوند. بنابراین در صورت مشاهده هر نوع علامت غیرمعمول توصیه بر این است که به یک متخصص مراجعه نمایید.

چه زمانی باید برای علائم سرطان در کودکان به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت مراجعه به متخصص، وی در مورد سابقه پزشکی و علائم فرزندتان از شما سوال می کند و سپس دلبندتان را معاینه خواهد کرد. اگر سرطان باعث ایجاد علائم شده باشد، پزشک ممکن است آزمایش های تصویربرداری (مانند اشعه ایکس) یا آزمایش های دیگری را درخواست کند تا با دقت بیشتری شرایط کودک را بررسی کند. گاهی اوقات در صورت یافتن توده یا تومور غیرطبیعی، ممکن است نیاز باشد تا پزشک مقداری یا تمام بافت غیرطبیعی را بردارد تا بتواند آن را در زیر میکروسکوپ بررسی کرده و از لحاظ وجود سلول های سرطانی مورد ارزیابی قرار دهد. این کار در عرف پزشکی با نام بیوپسی یا نمونه برداری شناخته می شود.اگر مشخص شد که فرزند دلبندتان مبتلا به سرطان است، هرگز امید خود را از دست ندهید و باور داشته باشید که کوچولوی شما خوب خواهد شد. فقط کافی است قوی باشید و پس از مشاهده علائم سرطان در کودکان و نیز تشخیص بیماری، تحت نظر پزشک عمل کرده و به علاوه در مورد مقابله با این بیماری، حرکت رو به جلو و کنترل آن مطالب مفیدی بیاموزید.

مطالعه بیشتر:

امید به زندگی کودکان سرطانی افزایش یافته است

علائم سرطان خون در کودکان و درمان این نوع سرطان چیست؟

علائم سرطان ریه در کودکان و انواع سرطان ریه در کودکان چیست؟

علائم سرطان استخوان در کودکان و درمان این نوع سرطان چیست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های علائم سرطان در کودکان

آیا غربالگری برای پیدا کردن علائم سرطان در کودکان ضروری است؟

غربالگری ها مجموعه تست هایی هستند که برای سنجش احتمال وجود یک بیماری مانند سرطان، در افرادی که هیچ نشانه‌ای از آن بیماری را ندارند، انجام می‌شوند. البته که برخلاف بزرگسالان، سرطان‌های دوران کودکی بسیار نادر هستند و بنابراین انجام آزمایشات غربالگری با هدف جست و جوی سرطان در کودکانی که در معرض خطر بالای ابتلا به این بیماری عذاب آور قرار ندارند، به طور گسترده‌ توصیه نمی‌شود.

چه زمانی باید برای علائم سرطان در کودکان به متخصص مراجعه کنیم؟

اگرچه که سرطان در کودکان معمول نیست، اما اگر دلبند شما دارای علائم و یا نشانه های غیرمعمولی است که با گذشت زمان از بین نمی روند و یا از شدت و تعداد آن ها کاسته نمی شود، لازم است تا این مساله را به صورت جدی پیگیری کرده و به متخصص اطفال مراجعه کنید.

شایعترین علائم سرطان در کودکان چیست؟

تب یا بیماری غیرقابل توجیه که با گذشت زمان از بین نمی رود. سردردهای مکرر، اغلب همراه با استفراغ. تغییر ناگهانی در چشم ها یا در بینایی. کاهش ناگهانی و بدون دلیل وزن بدن

پزشکان برای تشخیص قطعی علائم سرطان در کودکان چه می کنند؟

در صورت مراجعه به متخصص، وی در مورد سابقه پزشکی و علائم فرزندتان از شما سوال می کند و سپس دلبندتان را معاینه خواهد کرد. اگر سرطان باعث ایجاد علائم شده باشد، پزشک ممکن است آزمایش های تصویربرداری (مانند اشعه ایکس) یا آزمایش های دیگری را درخواست کند تا با دقت بیشتری شرایط کودک را بررسی کند. گاهی اوقات در صورت یافتن توده یا تومور غیرطبیعی، ممکن است نیاز باشد تا پزشک مقداری یا تمام بافت غیر طبیعی را بردارد تا بتواند آن را در زیر میکروسکوپ بررسی کرده و از لحاظ وجود سلول های سرطانی مورد ارزیابی قرار دهد

منبع: cancer