ترس کودک از راه رفتن و برای از بین رفتن این ترس چه کنیم؟
ترس کودک از راه رفتن ممکن است سبب دیرتر راه افتادن آنها شود. هنگامی که کودک با سرعت رشد کمتری نسبت به کودکان هم سن خود، به این نقاط عطف رشد می رسد، می تواند باعث ایجاد نگرانی در والدین او شود و انتظار برای این لحظات به جای هیجان انگیز بودن باعث استرس در والدین می شود. یکی از اولین مواردی که باعث نگرانی والدین می شود، اولین قدم های کودک است. بسیاری از والدین این تجربه را دارند که فرزندشان از راه رفتن می ترسد. اگرچه این موضوع می تواند برای عده ای دردسرساز باشد، اما به طور گسترده ای در میان کودکان شایع است و برای غلبه بر این مسئله کارهای زیادی می توان انجام داد.
آیا ترس کودک از راه رفتن طبیعی است؟
اولین قدم برای عبور از این ترس درک علت آن است. اولین و مهمترین نکته این است که توجه داشته باشید بسیاری از کودکان، تقریبا 40٪ از آنها، در سنی شروع به راه رفتن می کنند که دیرتر از حد متوسط در نظر گرفته می شود. این واقعیت نشان می دهد که این یک مسئله ای غیرمعمول نیست. بنابراین، ترس کودک از راه رفتن نباید نگرانی زیادی ایجاد کند.
در واقع این ترس از راه رفتن نیست بلکه علت ترس کودک از راه رفتن مربوط به افتادن است. به دلیل اینکه هنوز عضلات پای کودک در این سن به رشد کافی نرسیده است، درنتیجه کودک مستعد افتادن است. بنابراین فکر افتادن و آسیب دیدن، کودک را از برداشتن اولین قدم می ترساند. با توجه به این واقعیت، خیلی عجیب نیست که کودک کمی دیرتر از سایر بچه ها راه رفتن را شروع کند.
چه زمانی ترس کودک از راه رفتن نگران کننده است؟
با این حال، اگر کودکی در سن 18 ماهگی هنوز راه نمی رفت و یا تلاشی برای راه رفتن نمی کرد، این مسئله می تواند ناشی از عدم رشد مهارت های حرکتی کودک باشد. در این مرحله است که باید نگران شوید و به پزشک متخصص مراجعه کنید.
برای از بین رفتن ترس کودک از راه رفتن چه کنیم؟
کاری که والدین می توانند برای غلبه بر ترس از راه رفتن انجام دهند، این است که به کودک کمک کنند تا به این کار عادت کند. در حقیقت، برداشتن اولین قدم ها و راه رفتن برای کودک چیز جدیدی است. یعنی کودک باید با آن کنار بیاید و به آن عادت کند تا یکی از برنامه های عادی روزانه او شود.
دستان کودک دوست داشتنی خود را بگیرید و سعی کنید به او کمک کنید تا چند قدم راه برود. این کار می تواند او را با شکل و به طور کلی استفاده از عضلات پا آشنا کند. انجام مکرر این کار چند بار در روز کمک بزرگی به کودک است، حتی اگر سعی کنید این تمرین قسمتی از کارهای روزمره او باشد تاثیرش بیشتر می شود.به این ترتیب کودک شما با راه رفتن احساس راحتی بیشتری می کند، زیرا انتظار دارد هر روز در یک زمان مشخص این کار انجام شود.
کودک شما از افتادن می ترسد!
همانطور که در ابتدای متن ذکر شد، ترس واقعی از افتادن است نه راه رفتن. یک روش ساده اما موثر برای غلبه بر این ترس این است که اگر از بین نمی رود، حداقل شدت ترس را کمتر کنید.
از ابزارهای حمایتی کودک استفاده کنید.
اکثر والدین قبل از به دنیا آمدن کودک سعی می کنند تا جای ممکن فضاهای خانه را برای او ایمن کنند. هنگام آموزش برداشتن اولین قدم به کودک، ایمن کردن فضاهایی که برای راه رفتن در خانه هستند باعث شگفتی می شوند. استفاده از مبلمان دارای لبه های گرد و ایمن کردن کف خانه کمک بزرگی به کودک محسوب می شود. هدف از این کارها این است که اگر کودک افتاد درد کمتری داشته باشد. به این ترتیب، او به این شدت از قدم برداشتن نمی ترسد.
تقویت عضلات پاهای کودک
روش دیگر برای کمک به کودک تقویت عضلات پاهای کوچک او است. دلیل دیگری که باعث کشمکش در این مورد می شود، عدم رشد کامل عضلات پا است. بنابراین، حفظ تعادل در هنگام ایستادن برای کودک دشوار است. با این حال، والدین می توانند کارهایی انجام دهند که منجر به تقویت این عضلات شوند.تلاش شما می تواند برای ساده کردن حفظ تعادل موثر باشد. در حالی که کودک روی پاهای والدین ایستاده دست های او را بگیرید و اجازه دهید بالا و پایین بپرد تا عضله سازی صورت بگیرد.
این تمرین به کودک کمک می کند که با پاهایش کاری را انجام دهد، در حالی که می داند تحت حمایت شما است. به یاد داشته باشید، که در طول این تمرین حتما ایمنی لازم را برای کودک ایجاد کنید تا منجر به بیشتر شدن ترس او نشود. مواردی مانند چهار دست و پا رفتن و یا هرچیزی که باعث لگد زدن شود، باعث افزایش قدرت عضلات پا می شود.
کودک خود را به راه رفتن تشویق کنید
علاوه بر تمام این کارها، تشویق کودکان به راه رفتن، راهی عالی برای کمک به کودک برای غلبه بر ترس راه رفتن است. تشویق کلامی و جسمی مانند در آغوش گرفتن و بوسیدن او جزئی از این تشویق هستند.
استفاده از مواردی مانند اسباب بازی و یا افراد مورد علاقه در این مرحله مفید هستند. رایج ترین و موثرترین شکل این کار این است که، والدین در طرف دیگر اتاق بایستند و کودک را تشویق کنند که به سمت آنها راه برود. استفاده از وسایلی که حرکت می کنند، نیز می تواند کمک کند. به عنوان مثال، یک سبد خرید اسباب بازی به کودک داده شود، که هم با کمک آن راه می رود و هم برای حفظ تعادل می تواند روی آن فشار بیاورد.
کودک خود را به خاطر تلاش هایش در راه رفتن حمایت کنید
درک این نکته که کودکان هم انسان هستند بسیار مهم است. آنها انگیزه ها و احساسات زیادی مانند بزرگسالان سالم دارند. به این ترتیب، از کودک خود بخاطر سعی و تلاشی که برای این کار انجام می دهد تعریف کنید تا انگیزه پیدا کند.
تشویق باعث می شود که کودک شما به تلاش و تمرین راه رفتن ادامه دهد. کودکان از تعریف و تمجید پدر و مادرشان بسیار خوشحال شده و احساس افتخار می کنند. بنابراین اگر نوزادی ببیند که بخاطر تلاش برای راه رفتن، والدینش بسیار خوشحال می شوند، هر چقدر هم که سخت باشد باز هم به تلاش ادامه می دهد. حتی اگر فرزندتان بر روی زمین افتاد، باز هم او را تشویق کنید و بخاطر سخت کوشی از او تشکر کنید.
نتیجه گیری
در مجموع، اولین های زندگی کودک لحظات مهمی هستند و واقعا هم همینطور است. این خاطرات به معنای لحظاتی است که نه تنها استرس زا نیستند، بلکه خاص هستند و برای همیشه به یاد می مانند. بیشتر از هر چیز دیگری، فقط به یاد داشته باشید که هر کودکی با کودک دیگر متفاوت است و در زمان های مختلف موانع مشخصی را پشت سر می گذارد. ترس کودک از راه رفتن کاملا طبیعی است. کودکی که کمی دیرتر از دیگران راه می رود، مشکلی نیست که به تنهایی نگران کننده باشد.فقط والدین می توانند با انجام این راهکارها و داشتن اطلاعات کافی بر ترس کودک از راه رفتن و نیز نگرانی خود غلبه کنند و این لحظات خاطره انگیز را ثبت کنند.
مطالعه بیشتر:
ترس از غریبه ها در نوزادان و کودکان را چه کنیم؟
اصول و روش های ایمن سازی خانه برای کودکان
راه نرفتن کودک نشانه چیست، آیا جای نگرانی وجود دارد؟
راههای مقابله با ترس کودکان ،راههای مقابله با ترس کودک چیست؟