بی توجهی کودک به مادر یا پدر به چه علت است؟
اینکه علت بی توجهی کودک به مادر یا پدر چیست و چرا فرزند شما یکی از والدین را نسبت به دیگری ترجیح می دهد، دلیل دارد اما نگران نباشید، این یک موضوع شخصی نیست. در این مقاله سعی شده پشت پرده این دلبستگی را بیان کنیم و اینکه چطور شما و همسرتان می توانید کانون توجه کودک را به اشتراک بگذارید: موقعیتی را تصور کنید که کودک نوپای شما با صدای بلند اعلام می کند که او فقط مامان را می خواهد (یا فقط بابا را می خواهد) تا بطری شیر او را پر کند، چیزی را در جایی قرار دهد یا مشکلات او را حل کند. این رفتار نشان دهنده چیست؟
علت بی توجهی کودک به مادر یا پدر چیست و چرا کودک یکی از والدین را ترجیح می دهد؟
بعضی مواقع یک کودک نوپا برای نشان دادن حس استقلال به یکی از والدین علاقه بیشتری نشان می دهد. در واقع او می خواهد ثابت کند که می تواند خودش به تنهایی انتخاب کند، همانطور که بر خوردن غذای خاصی اصرار می کند و یا هر بار باید نوشیدنی خاصی را بنوشد. شاید هم آشنایی او و راحتی با برنامه روتین روزانه علت این رفتار باشد. زمانی که اصرار می کند مامان یا بابا آن کار خاص را انجام دهد، علت می تواند عادت کردن او به این روش باشد.
علت بی توجهی نوزاد به مادر
نوزاد هنوز درکی از ترجیح دادن پدر به مادر یا بلعکس ندارد بنابراین فکر نکنید که نسبت به شما بی توجه است. او نه ماه است که در وجود شما رشد کرده و شاید هنوز به مرحله ای نرسیده که بتواند واکنش های مورد نظر شما را بروز دهد. برای همین باید بیشتر با او وقت بگذرانید، او را در آغوش کشیده و ببوسید تا بیشتر و بیشتر به شما عادت کند.
بی توجهی کودک به مادر یا پدر
اینکه از طرف کودک طرد شوید و او در تمام اوقات یکی از والدین (پدر و یا مادر) را ترجیح دهد کمی سخت است. اما سعی کنید از این رفتار کودک دلگیر نشوید و اگر والدی هستید که کودک او را ترجیح می دهد احساس گناه و یا غرور نداشته باشید، فقط به دلیل اینکه فرزندتان شما را به پدرش ترجیح می دهد و از شما حرف شنوی بیشتری دارد.
این رفتار یک بازی مورد علاقه در کودکان نوپا است و هیچ ارتباطی به محبوب بودن یکی از والدین ندارد و پس از گذشت زمان این روند تغییر می کند و والد دیگری مورد ترجیح کودک می شود. به عنوان مثال کودکی که در تمام اوقات فقط به مادر چسبیده بود ناگهان فقط به پدر دلبسته می شود و یا برعکس.
نحوه برخورد با بی توجهی کودک به مادر یا پدر
مانند سایر رفتارهای کودک این رفتار نیز پس از مدت کوتاهی اصلاح می شود. به یاد دارید که فرزند عزیزتان فقط سیب زمینی می خورد و از خوردن سایر غذاها خودداری می کرد؟! بنابراین این نیز بگذرد. با رعایت نکات زیر می توانید در این بازی ترجیحی کودک تساوی ایجاد کنید:
• ارزش ها را تقویت کنید.
اگر والد برگزیده هستید، سعی نکنید که تمام فعالیت های لذت بخش با کودک را به تنهایی انجام دهید و والد دیگر را به نوعی حذف کنید. سعی کنید والد دیگر را در مواردی که کودک مشتاقانه منتظر انجام آن است قرار دهید. به عنوان مثال، می توانید در موارد زیر والد دیگر را برای همراهی کودک کمک کنید: برای پارک رفتن، خواندن داستان های مورد علاقه قبل خواب، درست کردن غذای مورد علاقه کودک و...
• به طور موقت در برابر شرایط به وجود آمده تعظیم کنید.
اگر به طور مداوم به والد دیگر اجازه دهید که در جایگاه اصلی قرار بگیرد، در این صورت پذیرفتن نقش او در برابر کودک آسانتر خواهد شد. در حالی که والد دیگر در خانه است سعی کنید کارهای مورد علاقه خود را انجام دهید، قدم بزنید و نهار بخورید و...
در این صورت همه اعضای خانواده برنده این بازی می شوند. شما زمانی را برای خود اختصاص می دهید، والد دیگر فرصتی برای نشان دادن خود به کودک پیدا می کند و کودک هم متوجه می شود که پدرش (یا مادرش) مهارت های جالبی برای سرگرم کردن او دارد.
• خود را مشغول انجام کاری نشان دهید.
زمانی که همگی با هم در خانه هستید، می توانید با گفتن " عزیزم، من الان مشغول کاری هستم، بابا می تونه بهت کمک کنه" از کانون توجه کودک دور شوید و در مقابل وسوسه خود که می خواهید به سمت فرزند دلبندتان بروید مقاومت کنید.
• عشق خود را به کودک نشان دهید حتی اگر والد دیگر را به شما ترجیح می دهد.
بسیار آزاردهنده است زمانی که کودک عزیزتان والد دیگر را به شما ترجیح می دهد. اما حتی اگر کودکتان محبت شما را نادیده می گیرد، اجازه ندهید این احساسات باعث آسیب به شما شوند و ناامید شوید. اگر واکنش منفی نشان دهید کودکتان بیشتر به والد مقابل می چسبد، بنابراین صبور باشید و رفتار مثبت داشته باشید تا کودکتان درک کند که همچنان به او علاقه دارید حتی اگر در حال حاضر او شما را ترجیح نمی دهد.
• فعالیت های جدیدی را برنامه ریزی کنید.
اینکه کودکتان با هر یک از والدین اوقات دو نفره داشته باشد بسیار خوب است اما وقتی او یکی از والدین را ترجیح می دهد داشتن این زمان با والدی که مورد توجه کودک نیست بسیار با ارزش است. اگر بی توجهی کودک به مادر را حس می کنید، بهتر است فعالیت هایی را داشته باشید تا آنها را با هم انجام دهید، مانند: خرید روز جمعه، آماده کردن میز غذا و هر فعالیتی که مورد علاقه فرزندتان است. با این کار رابطه عمیق تری میان شما و فرزندتان شکل می گیرد.
مطالعه بیشتر:
7 راهکار برای تربیت فرزندانی شاد و خوش بین
نحوه برخورد با بچه های شیطون چگونه باید باشد؟
بهترین روش برای تربیت فرزند در شرایط امروزی چیست؟
علت وابستگی کودک به والدین چیست و از چه زمانی شروع می شود؟