molfix-مولفیکس

نه گفتن به کودک،آموزش مهارت نه گفتن به کودکان

نه گفتن به کودک،آموزش مهارت نه گفتن به کودکان

خواه به کودک خود بگویید که او نمی تواند برای بازی بیرون برود زیرا هوا خیلی سرد است، یا اینکه قبل از اینکه تکالیف خود را تمام کند نباید به خانه یکی از دوستانش برود، شنیدن کلمه "نه" هر چند وقت یک بار می تواند برای کودکان مفید باشد. این یک مرز مشخص را تعیین می کند و در صورت استفاده مناسب، اهمیت دادن شما را نشان می دهد. روش های زیادی برای نه گفتن به کودک وجود دارد، اما همه آنها موثر نیستند. اگر به فرزندتان نه می گویید، مهم است که نشان دهید حرفتان قطعی است.

آموزش مهارت نه گفتن به کودکان

برای آموزش نه گفتن به کودکان چند راهکار وجود دارد از جمله:

پاسخ قطعی بدهید

شنیدن مواردی مانند: "خوب، خواهیم دید ..." یا "احتمالاً نه"، می تواند برای کودکان ناامید کننده باشد و آنها اغلب التماس می کنند، غر می زنند و تلاش می کنند که یک نه سرسری را به یک بله تبدیل کنند. وقتی منظورتان نه است، پاسخ خود را قطعی کنید. بگویید، "نه، امروز نمی توانی این کار را بکنی"، یا "نه، ما قصد نداریم به آنجا برویم." آن را به شکلی محکم و قاطع بگویید تا نشان دهید منظور شما قطعی است.

البته ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که پاسخ واقعاً "شاید" باشد. در این موارد، با توضیح دلیل عدم قطعیت، عدم اطمینان خود را کاملاً روشن کنید. جمله ای مانند این را بگویید، "من مطمئن نیستم که آیا می توانیم به ساحل برویم. باید منتظر بمانیم و ببینیم هوا بعد از ناهار چگونه به نظر می رسد. "

یک توضیح کوتاه ارائه دهید

یک توضیح کوتاه در مورد اینکه چرا نه می گویید می تواند امتناع شما را به یک تجربه یادگیری تبدیل کند. گفتن، "نه شما نمی توانید بدون جلیقه نجات خود به داخل استخر بپرید"، بدون هیچ توضیحی مفید نیست. فرزند شما ممکن است فکر کند، "من نمی توانم این کار را انجام دهم زیرا مادرم بدجنس است"، بدون اینکه خطر بالقوه را تشخیص دهد.

سعی کنید جملاتی مانند این را بیان کنید: "نه، شما نمی توانید بدون جلیقه نجات خود به داخل استخر بپرید، زیرا شما شناگری نیستید که بتوانید بدون جلیقه نجات تا انتهای استخر شنا کنید." هنگامی که کودک شما دلیل پاسخ شما را بفهمد ممکن است وقتی شما در آنجا نیستید تا به او جواب منفی بدهد، کار خطرناکی انجام ندهد.

به وضوح نشان دهید که قصد کوتاه آمدن ندارید

مهم نیست که فرزندتان چقدر ناله، التماس یا پافشاری می کند، تسلیم نشوید. تغییر دادن نه به بله، فقط باعث تقویت این فکر در فرزند شما می شود که منظور شما واقعاً چیزی نیست که می گویید.

حتی وقتی چیزهایی مانند این را می شنوید، "اما بقیه این کار را انجام می دهند!" یا، "شما خیلی بدجنس هستید. ازت متنفرم!" از حرف خود برنگردید و به فرزند خود یادآوری کنید، "من تو را دوست دارم و این قانون من است" و مکالمه را قطع کنید.

غرغرها را نادیده بگیرید و از بحث و جدل درباره پاسخ خود بپرهیزید. از درگیر شدن در یک بحث داغ خودداری کنید و به هیچ وجه درگیر جنگ قدرت با فرزندتان نشوید.

در صورت لزوم تنبیهات را در نظر بگیرید

اگر رفتار کودک شما آزاردهنده شد، تنبیه را در نظر بگیرید. ممکن است وادار کردن کودک به نشستن در یک جا و سکوت، بهترین پاسخ برای داد زدن، جیغ زدن و اذیت مداوم باشد.

در صورت لزوم یک اخطار بدهید. بگویید، "اگر التماس کردن را متوقف نکنید، پس مجبورم سکوت و یک گوشه نشستن را اعمال کنم." تنبیه هات منطقی همچنین می توانند روش های موثری برای نشان دادن قاطعیت شما، زمانی که منظور شما واقعاً نه است، باشند.

با احساسات خود به روشی سالم کنار بیایید

در حالی که ممکن است بعضی از والدین نه گفتن به کودک یک ساله را دوست نداشته باشند زیرا نمی خواهند بداخلاق نشان داده شوند، دیگر والدین ممکن است از اینکه فرزندشان ناراحت است احساس گناه کنند. توجه به احساس شما هنگام نه گفتن بسیار مهم است تا بتوانید با احساسی سالم و مثمرثمر برخورد کنید.

به خود یادآوری کنید که خوب است فرزندتان احساسات ناراحت کننده ای مانند غم و ناامیدی را تجربه کند. در واقع، نه گفتن به کودک سه ساله در رابطه با درخواست های فرزندتان به او این فرصت را می دهد تا با احساسات خود به روش اجتماعی مناسبی برخورد کند.

مطمئن شوید که اغلب بله می گویید

نه گفتن به کودک در مورد همه درخواست های فرزندتان می تواند مضر باشد. کودکان به این فرصت احتیاج دارند که مکان های مختلف را کشف کنند و چیزهای جدیدی را امتحان کنند. بنابراین مهم است که به فرزندتان اجازه دهید کارهای مفید برای رشد خود را انجام دهد.

وقتی خودتان را دائم در حال نه گفتن دیدید، از خودتان بپرسید چرا؟ آیا خیلی خسته هستید؟ آیا شما نگران هستید که او خرابکاری کند؟ در حالی که گاهی نه گفتن مشکلی نیست زیرا شما نمی خواهید کاری انجام دهید، اما از روی عادت بیش از حد محدود کننده عمل نکنید.

مطالعه بیشتر:

نحوه برخورد با خواسته های کودک چگونه باید باشد؟

بهترین روش برای تربیت فرزند در شرایط امروزی چیست؟

روش های تربیتی در سنین مختلف از نوزادی تا نوجوانی چیست؟

آموزش مراقبت از خود در برابر آزار جنسی به کودکان چگونه است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های نه گفتن به کودک

چرا باید برخی مواقع به فرزندمان نه بگوییم؟

به خود یادآوری کنید که خوب است فرزندتان احساسات ناراحت کننده ای مانند غم و ناامیدی را تجربه کند. در واقع، نه گفتن به کودک سه ساله در رابطه با درخواست های فرزندتان به او این فرصت را می دهد تا با احساسات خود به روش اجتماعی مناسبی برخورد کند.

بعد از این که درخواست های بچمو قبول نمی کنم مدام نق میزنه چیکار کنم؟

اگر رفتار کودک شما آزار دهنده شد، تنبیه را در نظر بگیرید. ممکن است وادار کردن کودک به نشستن در یک جا و سکوت، بهترین پاسخ برای داد زدن، جیغ زدن و اذیت مداوم باشد. در صورت لزوم یک اخطار بدهید. بگویید، اگر التماس کردن را متوقف نکنید، پس مجبورم سکوت و یک گوشه نشستن را اعمال کنم. تنبیه هات منطقی همچنین می توانند روش های موثری برای نشان دادن قاطعیت شما، زمانی که منظور شما واقعاً نه است، باشند.

چگونه به کودک نه بگوییم؟

یک توضیح کوتاه در مورد اینکه چرا نه می گویید می تواند امتناع شما را به یک تجربه یادگیری تبدیل کند. گفتن، نه شما نمی توانید بدون جلیقه نجات خود به داخل استخر بپرید، بدون هیچ توضیحی مفید نیست. فرزند شما ممکن است فکر کند، من نمی توانم این کار را انجام دهم زیرا مادرم بدجنس است، بدون اینکه خطر بالقوه را تشخیص دهد.

چر باید قاطعانه به کودک نه بگوییم؟

باید پاسخ قطعی بدهید. شنیدن مواردی مانند: خوب، خواهیم دید ... یا احتمالاً نه، می تواند برای کودکان ناامید کننده باشد. و آنها اغلب التماس می کنند، غر می زنند و تلاش می کنند که یک نه سرسری را به یک بله تبدیل کنند. وقتی منظورتان نه است، پاسخ خود را قطعی کنید. بگویید، نه، امروز نمی توانی این کار را بکنی، یا نه، ما قصد نداریم به آنجا برویم. آن را به شکلی محکم و قاطع بگویید تا نشان دهید منظور شما قطعی است.

منبع: verywellfamily