آیا لانه گزینی دیر هنگام سبب سقط جنین می شود؟
زمان لانه گزینی تخمک لقاح یافته در رحم، احتمال رشد موفقیت آمیز آن را تحت تأثیر قرار می دهد. لانه گزینی دیرهنگام یا خیلی زود ممکن است به معنای مناسب نبودن پوشش داخلی رحم باشد که در این شرایط میزان هورمون های بدن پشتیبانی مطلوب از جنین را فراهم نمی کند. اگرچه لانه گزینی دیر هنگام می تواند عاملی در سقط جنین باشد، اما این چیزی نیست که کسی بتواند آن را کنترل یا از آن جلوگیری کند.
بهترین زمان برای لانه گزینی
هنگام تخمک گذاری، در نیمه راه چرخه قاعدگی، تخمک از تخمدان به داخل لوله رحمی رها می شود. به طور متوسط تخمک 24 ساعت فرصت دارد که بارور شود و پس از آن از بین می رود.
در حین بارداری، تخمک در لوله رحمی لقاح یافته و سپس در امتداد لوله رحمی حرکت می کند تا به رحم راه یابد. هنگامی که تخمک وارد رحم می شود، در درون پوشش رحم (آندومتر) کاشته می شود. مراحل کاشت حدود 48 ساعت طول می کشد.
سفر از لقاح تا لانه گزینی از شش تا 12 روز طول می کشد. لانه گزینی که در اواخر طیف رخ می دهد به عنوان لانه گزینی دیر هنگام شناخته می شود. در نقطه ای که جنین به داخل آندومتر متصل می شود ممکن است برخی از رگهای خونی مختل شوند، که ممکن است از پنج تا 10 روز پس از بارداری باعث خونریزی جزئی شود، اما قبل از پریود نیز به طور معمول رخ می دهد. با این حال، همه خونریزی نمی کنند. فقدان خونریزی به معنای باردار نبودن یا عدم لانه گزینی دیر هنگام نیست.
آیا لانه گزینی دیر هنگام، خطر سقط جنین را افزایش می دهد؟
چندین مطالعه خطر سقط در بارداری هایی را که پیوند بیش از هشت تا 10 روز پس از تخمک گذاری اتفاق می افتد را، نشان داده است. یک مطالعه کلاسیک که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد نشان داد که احتمال سقط با هر روز لانه گزینی دیرتر بعد از روز نهم به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
لانه گزینی در روز نهم، احتمال سقط جنین 13٪ بود. در روز 10، 26٪ بود، و در روز 11 این میزان 52٪ بود. دیرتر از 11 روز، خطر سقط جنین به 82٪ افزایش یافت . اما این یافته ها قابل بحث است.
لانه گزینی دیرهنگام، به خودی خود بعید به نظر می رسد دلیل اصلی سقط باشد. در جنین هایی با ناهنجاری های کروموزومی احتمال سقط بیشتر است. اگر جنین دارای ناهنجاری کروموزومی باشد، ممکن است مواد غیرطبیعی ژنتیکی باعث کاشت جنین دیرتر از حد معمول شود.
نظریه دیگر این است که برخی از عوامل در پوشش رحم می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در حین لانه گزینی شود و این می تواند منجر به سقط جنین شود. با این حال، محققان هنوز در حال مطالعه این موضوع هستند.
چرا لانه گزینی دیر انجام میشود؟
ممکنه لانه گزینی دیر انجام بشه. یک مطالعه در مورد لانه گزینی خیلی دیر نشان داد که سیگار کشیدن در حال حاضر یک عامل خطر برای لانه گزینی دیررس است . اگر می خواهید باردار شوید، این یکی از دلایل متعدد برای ترک سیگار است.
اما به غیر از این، زمان کاشت تحت کنترل کسی نیست. فراتر از انجام یک عمل لقاح آزمایشگاهی که در آن تخمک بارور شده مستقیماً به رحم منتقل می شود، راهی برای تسریع حرکت تخمک از لوله های رحمی به رحم وجود ندارد و هنگامی که تخمک (چه از طریقIVF یا طبیعی)، در رحم قرار گرفت، هیچ راهی وجود ندارد که آن را وادار کنید در پوشش رحم قرار گیرد. اگر چندین سقط داشته باشید، بعید به نظر می رسد که علت آن لانه گزینی دیرهنگام باشد.
هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان می دهد لانه گزینی دیر هنگام باعث سقط جنین می شود. با این حال، هرچه تخمک دیرتر کاشته شود، احتمال سقط جنین بیشتر است. اگر بی نظمی در قاعدگی دارید یا در تلاش برای باردار شدن هستید، با پزشک خود صحبت کنید. اگرچه هیچ آزمایشی برای تعیین زمان کاشت جنین یا علت کاشت دیرهنگام وجود ندارد، اما آزمایش های دیگر ممکن است دلایل اختلال در باروری را کشف کنند.
مطالعه بیشتر:
لانه گزینی چیست و خونریزی لانه گزینی چه علائمی دارد؟
تشخیص خونریزی لانه گزینی و نشانه های آن چگونه است؟
تست بارداری چند روز بعد از نزديكی ،بارداری را نشان می دهد؟
علت دیر باردار شدن زنان چیست و چگونه قابل پیشگیری است؟