molfix-مولفیکس

مدارس مخصوص کودکان بیش فعال آیا برای کودکان مناسب است؟

مدارس مخصوص کودکان بیش فعال آیا برای کودکان مناسب است؟

اگرچه کودکان مبتلا به بیش فعالی، به دلیل کمبود توجه، حواس پرتی و ناتوانی در آرام نشستن در یک جا، در مسیر موفقیت تحصیلی خود، موانع بیشتری را نسبت به یک دانش آموز عادی تجربه کرده و بنابراین مدرسه رفتن برای آن ها می تواند به یک چالش بزرگ تبدیل شود، اما این بدین معنا نیست که آن ها باید در مدارس متفاوت و مجزا از سایر هم سن و سالان خود درس بخوانند. در این مقاله، به مواردی پیرامون مدارس مخصوص کودکان بیش فعال اشاره شده که با عمل کردن به آن ها می توانید به بهبود عملکرد تحصیلی دانش آموزان بیش فعال کمک کنید.

بیش فعالی چیست؟

اختلال کمبود توجه یا بیش فعالی (ADHD) یکی از اختلالات بسیار رایج در میان کودکان است، به طوری که بر اساس داده های حاصل از تحقیقات، اینطور به نظر می رسد که در حال حاضر در حدود 5.1 میلیون کودک در سرتاسر جهان با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. بیش فعالی به طور معمول با علائمی همچون کمبود توجه و تمرکز، حواس پرتی، فراموش کردن کارها و وظایف محوله، آرام و قرار نداشتن، بی قراری و تحرک بیش از حد شناخته می شود و به همین دلیل است که کنار آمدن با بچه های بیش فعال و تربیت آن ها، چالشی سخت و طاقت فرسا برای والدین و همچنین معلمان و مربیان محسوب می شود. اگر شما هم یکی از این وروجک ها را در خانه داشته باشید، احتمالا نگرانی های زیادی در مورد او خواهید داشت، اما بزرگترین نگرانی زمانی از راه می رسد که باید برای به مدرسه رفتن فرزند دلبندتان آماده شوید و در چنین زمانی است که به احتمال زیاد درست مانند بیشتر پدر و مادر بچه های بیش فعال، با انبوهی از سوالات در ذهن خود مواجه می شوید. سوالاتی از قبیل اینکه: آیا باید فرزندم را به مدارس مخصوص کودکان بیش فعال بفرستم؟ آیا مدارس مخصوص کودکان بیش فعال برای کودکم مناسب ست؟ آیا فرزند من می تواند در کنار سایر کودکان عادی در یک مدرسه درس بخواند؟ آیا در مدارس مخصوص کودکان بیش فعال می توانم امیدوار باشم که وروجک دوست داشتنی من، در درس و مدرسه موفق شده و علمکرد تحصیلی قابل قبولی داشته باشد؟ اگرچه این نگرانی ها، بسیار قابل توجه و مهم هستند اما نباید باعث استرس و ناامیدی شما شوند.

مدرسه مخصوص کودکان بیش فعال

همانطور که گفته شد، محیط کلاس می تواند برای کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی یا کمبود توجه چالش هایی را ایجاد کند. وظایفی همچون ساکت نشستن، بی سر و صدا گوش دادن و تمرکز کردن، دشوارترین مواردی است که آن ها باید در طول روز انجام دهند. این در حالی است که مشکلات عصبی ناشی از بیش فعالی، این کودکان را از یادگیری به روش های سنتی بازمی دارد و منجر به افت تحصیلی آن ها در طولانی مدت خواهد شد. پس چه باید کرد؟ نکاتی که در ادامه به آن ها اشاره شده است، می توانند به حل این مشکل تا حد بسیار زیادی کمک کنند.

نکاتی برای والدین

به عنوان پدر و مادر، به جای گشتن دنبال مدارس مخصوص کودکان بیش فعال، مهم ترین کاری که باید انجام دهید مطلع کردن معلم و مسئولین مدرسه از مشکل بیش فعالی فرزندتان است. بابت این مساله خجالت نکشید و فکر نکنید که پنهانکاری نتیجه بهتری دارد. شما با آگاه کردن معلم و مربیان و برقراری ارتباط مداوم و موثر، باعث می شوید تا آن ها بهتر بتوانند برای آموزش دادن و رفتار با فرزند دلبندتان برنامه ریزی کنند. به علاوه از نکات مخصوص معملین که در ادامه به آن ها اشاره شده است، ایده گرفته و در هنگام انجام تکالیف و درس خواندن فرزندتان در منزل، از آن ها کمک بگیرید تا بازدهی او را افزایش داده و در راستای بهبود عملکرد تحصیلی قدم بردارید.

نکاتی برای معلمین

درک می کنیم که کنار آمدن با کودکی بیش فعال و درس دادن به او تا چه حد می تواند دشوار و خسته کننده باشد، اما باید این نکته مهم را به خاطر داشت که این بچه ها در صورت مدیریت مناسب، می توانند به خوبی مانند همسالان خود پیشرفت کرده و به مدارج علمی بالا برسند. پس این هنر یک معلم است که آینده این بچه ها را تضمین می کند. بسته به نیاز دانش آموز می توان از این راهکارها کمک گرفت:

- کودک باید در جایی نشانده شود که کمترین حواس پرتی را داشته باشد، ردیف اول و یا حتی در کنار معلم، بهترین انتخاب است. بهتر است نیکمت های تک نفره برای این دانش آموزان تهیه شود تا بی قراری آن ها، باعث حواس پرتی بغل دستیشان نشود.

- محل نشستن دانش آموز، باید از در، پنجره، پریز برق و سایر مواردی که می توانند باعث حواس پرتی او شوند، دور باشد.

- تلاش ها و عملکرد مثبت دانش آموز بیش فعال، می بایست همواره ستایش و تشویق شود. کادو دادن در چنین مواردی ایده بسیار خوبی است، چون از سویی باعث ایجاد و افزایش انگیزه در این بچه ها شده و از سوی دیگر سبب می شود تا به تکرار کردن رفتارهای مطلوب خود تشویق و ترغیب شوند.

- تکالیف به صورت روشن و واضح توضیح داده شده و در انتها بررسی شود که آیا دانش آموز متوجه شده که چه کاری باید بکند؟

- اطمینان حاصل شود که تکالیف طولانی و تکراری نیستند.

- از روش های عملی مانند وسایل کمک آموزشی، برای درس دادن کمک گرفته شود.

- پروژه ها و تکالیف چند مرحله ای و سخت به بخش های کوچکتر تقسیم شوند.

- مهارت های یادگیری همچون یادداشت برداری به دانش آموز، آموزش داده شود.

- در هنگام درس دادن، فواصل کوتاه برای استراحت و تخلیه انرژی دانش آموز در نظر گرفته شود. به عنوان مثال می توان به او اجازه داد تا برای چند دقیقه به حیاط رفته و مجددا به کلاس برگردد.

- صبوری و اجتناب از به کار بردن جملات تحقیری و با بار معنایی منفی، نقش مهمی در ارتباط موثر با کودکان بیش فعال دارد. معلمان و همچنین والدین این کودکان، باید به صورت جدی بر خشم و کلافگی خود کنترل داشته باشند.

- تنظیم برنامه روزانه و قرار دادن آن در جلوی دید کودک و یا نوجوان بیش فعال، ایده مناسب دیگری است که به افزایش سطح تمرکز او کمک می کند. با تیک زدن موارد انجام شده نیز می توان او را به ادامه مسیر دلگرم کرد.

در کنار این موارد ذکر شده پیرامون مدارس مخصوص کودکان بیش فعال، کمک گرفتن از تیم های روانشناسی و مشاورین کودک نیز بسیار مهم بوده و می تواند در بهبود شرایط موثر باشد.

مطالعه بیشتر:

کودکان بیش فعال چه غذاهایی را نباید مصرف کنند؟

مهمترین علائم بیش فعالی - کم توجهی در کودکان چیست؟

بیش فعالی کودکان چیست ؟ عوامل ابتلا، پیشگیری و درمان

نشانه های بیش فعالی در کودکان ، علایم بیش فعالی کودک چیست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های مدارس مخصوص کودکان بیش فعال

علائم بیش فعالی چیست؟

بیش فعالی به طور معمول با علائمی همچون کمبود توجه و تمرکز، حواس پرتی، فراموش کردن کارها و وظایف محوله، آرام و قرار نداشتن، بی قراری و تحرک بیش از حد شناخته می شود و به همین دلیل است که کنار آمدن با بچه های بیش فعال و تربیت آن ها، چالشی سخت و طاقت فرسا برای والدین و همچنین معلمان و مربیان محسوب می شود.

چرا مدرسه رفتن کودکان بیش فعال یک چالش محسوب می شود؟

همانطور که گفته شد، محیط کلاس می تواند برای کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی یا کمبود توجه چالش هایی را ایجاد کند. وظایفی همچون ساکت نشستن، بی سر و صدا گوش دادن و تمرکز کردن، دشوارترین مواردی است که آن ها باید در طول روز انجام دهند. این در حالی است که مشکلات عصبی ناشی از بیش فعالی، این کودکان را از یادگیری به روش های سنتی بازمی دارد و منجر به افت تحصیلی آن ها در طولانی مدت خواهد شد

بچم بیش فعاله آیا می تونم اونو به مدرسه عادی بفرستم؟

به عنوان پدر و مادر، به جای گشتن دنبال مدارس مخصوص کودکان بیش فعال، مهم ترین کاری که باید انجام دهید مطلع کردن معلم و مسئولین مدرسه از مشکل بیش فعالی فرزندتان است. بابت این مساله خجالت نکشید و فکر نکنید که پنهانکاری نتیجه بهتری دارد. شما با آگاه کردن معلم و مربیان و برقراری ارتباط مداوم و موثر، باعث می شوید تا آن ها بهتر بتوانند برای آموزش دادن و رفتار با فرزند دلبندتان برنامه ریزی کنند.

آیا امکان آموزش دادن به بچه های بیش فعال وجود دارد؟

درک می کنیم که کنار آمدن با کودکی بیش فعال و درس دادن به او تا چه حد می تواند دشوار و خسته کننده باشد، اما باید این نکته مهم را به خاطر داشت که این بچه ها در صورت مدیریت مناسب، می توانند به خوبی مانند همسالان خود پیشرفت کرده و به مدارج علمی بالا برسند. پس این هنر یک معلم است که آینده این بچه ها را تضمین می کند.