molfix-مولفیکس

سرطان و روابط زناشویی و آیا سرطان به معنای پایان رابطه جنسی هست؟

سرطان و روابط زناشویی و آیا سرطان به معنای پایان رابطه جنسی هست؟

در افرادی که از سرطان رنج می برند، رابطه جنسی می تواند تایید کننده قدرت زنده بودن آنها باشد. بسیاری از بیماران می گویند این رابطه یکی از مهمترین شاخص ها برای کیفیت زندگی آنها است. در ادامه این مقاله با شما در مورد سرطان و روابط زناشویی صحبت خواهیم کرد و می گوییم که آیا ابتلا به سرطان به معنای پایان رابطه جنسی هست یا نه.

سرطان و روابط زناشویی

متأسفانه، تحقیقات درمورد سرطان و روابط زناشویی نشان می دهند که فقط حدود 14٪ از پزشکان در مورد زندگی جنسی بیماران مبتلا به سرطان با آنها صحبت می کنند. برخی از بیماران، عدم ارتباط جنسی را به صورت اشتباه تعبیر کرده و گمان می کنند که علائم بیماری آنها بیش از حد شدید است و نباید رابطه جنسی داشته باشند. خوشبختانه، این چنین نیست و مواردی وجود دارد که می توانید برای حفظ رابطه جنسی در طول درمان سرطان و بعد از آن انجام دهید.در این بخش چند پیشنهاد در خصوص سرطان و روابط زناشویی ارائه می دهیم:

• تغییرات فیزیکی

سرطان ممکن است اندام های جنسی و تولید مثل بدن فرد را به خطر بیندازد. به عنوان مثال، یک بیمار مبتلا به سرطان پستان نه تنها ممکن است از دست دادن ویرانگر یک یا هر دو پستان خود را تجربه کند، بلکه اغلب مجبور است از داروهایی استفاده کند که سطح استروژن او را کاهش می دهد، که می تواند نرمی و کشش واژن او را تغییر دهد و حتی به عنوان یک فرد جوان دچار علائم یائسگی می شود.

هفتاد درصد بیماران مبتلا به سرطان پروستات، احتمالا نعوظ خود را از دست می دهند یا آسیب می بینند و تقریبا همه بیماران مبتلا به سرطان تا زمانی که تحت شیمی درمانی و پرتودرمانی هستند، دچار خستگی می شوند و انرژی برای انجام رابطه جنسی نخواهند داشت.

برای بهتر شدن رابطه جنسی بعد از درمان های سرطان چه کنیم؟

 فیزیوتراپی می تواند رابطه جنسی را بعد از تغییرات به وجود آمده ناشی از سرطان برای واژن راحت تر کند و همچنین می تواند به تحرک غدد لنفاوی مسدود شده کمک کند. برای استفاده از کرم استروژن، که اخیرا توسط انجمن یائسگی آمریکای شمالی برای بیماران مبتلا به سرطان پستان تأیید شده است، با متخصص سرطان (انکولوژی) خود مشورت کنید. متخصص کلیه و مجاری ادرار (اورولوژی) شما ممکن است چندین راه حل برای عدم نعوظ با داروهای تقویت کننده نعوظ و حتی پمپ های آلت تناسلی داشته باشد.

داشتن زمان بندی برای رابطه جنسی کمک می کند که در زمان هایی که انرژی دارید و به دور از خستگی با خیالی آسوده رابطه جنسی داشته باشید.

• چالش های عملکردی

سرطان و درمان آن نه تنها تأثیر مستقیمی بر بافت های بدن دارد، بلکه بر مراحل مشخص فرآیندهای بدن در هنگام رابطه جنسی تأثیر می گذارد: میل جنسی، برانگیختگی و ارگاسم.

میل جنسی با شنیدن تشخیص سرطان در همان ابتدا تحت تأثیر قرار می گیرد.

با استفاده از شیمی درمانی، محرومیت هورمونی و مهارکننده انتخابی سروتونین که برای درمان اضطراب و افسردگی مربوط به سرطان استفاده می شود، میل و برانگیختگی جنسی به شدت کاهش می یابد.

مشکلات در برانگیختگی جنسی می تواند بدین معنا باشد که جنبه ای از زندگی که سرشار از لذت و سرگرمی بود، اکنون به یک چالش تبدیل شده است.

پیشنهاد: ممکن است لازم باشد انتظارات خود را در مورد مدت زمان رسیدن به اوج لذت جنسی و همچنین قدرت یا نوع احساس ارگاسم تغییر دهید، خواه یک مرد پس از جراحی سرطان پروستات یا پرتودرمانی باشید یا زن مبتلا به سرطان پستان یا سایر سرطان های مربوط به زنان.

لرزاننده ها (ویبراتورها)، تخیلات وابسته به روابط جنسی و مداخلات پزشکی ممکن است برای برانگیختگی لازم باشند و باید به عنوان ابزار قانونی در نظر گرفته شوند. در مورد داروهای افسردگی و اضطرابی که عوارض جانبی جنسی ندارند، با یک روانپزشک مشورت کنید.

• تصور جنسی از خود

یک جز جدایی ناپذیر از عملکرد جنسی، تصور ذهنی از بدن ما است و به عنوان یک نقشه روانی در مورد چگونگی ارتباط جنسی ما، شامل ظاهر، قدرت بدنی، انرژی و هویت و قدرت اغواگرانه ما عمل می کند. برداشتن سینه (ماستکتومی) و اختلال در نعوظ ممکن است یکپارچگی جسمی فرد را مختل کند و به طور بالقوه می تواند نحوه درک هویت جنسی او را تغییر دهد.

پیشنهاد: ذهن آگاهی راهی قدرتمند برای کنار آمدن با از دست دادن عمیق و تغییر در بدن پس از بیماری است. می توانید اصول مربوط به ذهن آگاهی را از طریق مقالات و فیلم های آنلاین بیاموزید. اگر شما علاقه مند به عمیق تر شدن در مباحثی همانند سرطان خون و روابط زناشویی هستید، در محل زندگی خود به دنبال شرکت در این گونه کلاس ها باشید.

• رابطه جنسی

نیاز جنسی و رابطه بین فردی به طور جدایی ناپذیری با هم پیوند دارند، بنابراین هرگونه مشکل جنسی که در نتیجه سرطان داشته باشید، قطعا بر روابط شما تأثیر می گذارد.

پیشنهاد: درمان روانشناختی درمورد سرطان و روابط زناشویی می تواند به همسرتان کمک کند تا با غم و اندوه شخصی خود مقابله کند. همچنین می تواند به شما و شریک زندگیتان کمک کند تا به جای اینکه از هم دور شوید، برای راحتی بیشتر به سمت یکدیگر تمایل پیدا کنید. توانایی شما، به عنوان یک زوج، در برقراری ارتباط در مورد تغییرات جنسی و احساس راحتی برای یافتن حمایت از یکدیگر، برای بهبودی کامل لازم است. با هم، باید یک رابطه جنسی جدید را بپذیرید و دوباره برنامه ای برای آن طراحی کنید.

مطالعه بیشتر: 

7 خاصیت درمانی رابطه جنسی یا نزدیکی کردن

درمان اختلال ارگاسم و دلایل آنورگاسمی در زنان

همه چیز در مورد روابط زناشویی بعد از تولد نوزاد

علت سرطان دهانه‌ رحم چیست و چگونه درمان می شود؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های سرطان و روابط زناشویی

آیا داشتن سرطان روابط جنسی را تحت تاثیر قرار می دهد؟

متاسفانه، تحقیقات درمورد سرطان و روابط زناشویی نشان می دهند که فقط حدود 14٪ از پزشکان در مورد زندگی جنسی بیماران مبتلا به سرطان با آنها صحبت می کنند. برخی از بیماران، عدم ارتباط جنسی را به صورت اشتباه تعبیر کرده و گمان می کنند که علائم بیماری آنها بیش از حد شدید است و نباید رابطه جنسی داشته باشند. خوشبختانه، این چنین نیست و مواردی وجود دارد که می توانید برای حفظ رابطه جنسی در طول درمان سرطان و بعد از آن انجام دهید.

چگونه سرطان روابط جنسی بین زوجین را تحت تاثیر قرار می دهد؟

سرطان ممکن است اندام های جنسی و تولید مثل بدن فرد را به خطر بیندازد. به عنوان مثال، یک بیمار مبتلا به سرطان پستان نه تنها ممکن است از دست دادن ویرانگر یک یا هر دو پستان خود را تجربه کند، بلکه اغلب مجبور است از داروهایی استفاده کند که سطح استروژن او را کاهش می دهد، که می تواند نرمی و کشش واژن او را تغییر دهد و حتی به عنوان یک فرد جوان دچار علائم یائسگی می شود.

آیا سرطان در مردان روابط جنسی را تحت تاثیر قرار می دهد؟

بله. هفتاد درصد بیماران مبتلا به سرطان پروستات، احتمالا نعوظ خود را از دست می دهند یا آسیب می بینند و تقریبا همه بیماران مبتلا به سرطان تا زمانی که تحت شیمی درمانی و پرتودرمانی هستند، دچار خستگی می شوند و انرژی برای انجام رابطه جنسی نخواهند داشت.

برای بهتر شدن رابطه جنسی بعد از درمان های سرطان چه کنیم؟

فیزیوتراپی می تواند رابطه جنسی را بعد از تغییرات به وجود آمده ناشی از سرطان برای واژن راحت تر کند و همچنین می تواند به تحرک غدد لنفاوی مسدود شده کمک کند. برای استفاده از کرم استروژن، که اخیرا توسط انجمن یائسگی آمریکای شمالی برای بیماران مبتلا به سرطان پستان تایید شده است، با متخصص سرطان (انکولوژی) خود مشورت کنید. متخصص کلیه و مجاری ادرار (اورولوژی) شما ممکن است چندین راه حل برای عدم نعوظ با داروهای تقویت کننده نعوظ و حتی پمپ های آلت تناسلی داشته باشد.

منبع: webmd