molfix-مولفیکس

شیردهی با پسوریازیس آیا امکان پذیر است و آیا خطری ندارد؟

شیردهی با پسوریازیس آیا امکان پذیر است و آیا خطری ندارد؟

شیردهی دوران ارتباط عاطفی بین مادر و کودک است. در صورت ابتلا به پسوریازیس شیردهی با مشکل مواجه می شود. زیرا این عارضه باعث ناراحتی و حتی دردناک شدن شیردهی می شود. اما آیا شیردهی با پسوریازیس ممکن است یا حتما باید از شیر خشک استفاده کنیم؟ آیا شیردهی با پسوریازیس برای نوزاد خطری ندارد؟ در ادامه این مطلب همه چیز را در مورد شیردهی با پسوریازیس برای شما شرح خواهیم داد.

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس مشکلی پوستی است که ۲ تا ۳ درصد افراد را مبتلا می کند. در این عارضه نقاط قرمز رنگ و ملتهبی روی پوست ظاهر می شود. این نقاط ملتهب ممکن است با برجستگی هایی پوسته مانند و ضخیم پوشیده شده باشند. علائم شایع دیگر شامل موارد زیر است:

• ترک خوردگی، خونریزی و ترشح از لکه ها

• ناخن های برجسته و ضخیم

• خارش پوستی

• سوزش

• درد

پسوریازیس ممکن است نقاطی کوچک در نواحی زیر ایجاد کند:

• ابروها

• زانوها

• آرنج

• گردن

همچنین ممکن است نواحی بیش تری از بدن مانند پستان ها را در بر گیرد. ممکن است این عارضه پستان ها و نوک آن ها را تحت تأثیر قرار دهد. در صورت بروز این عارضه در دوران شیردهی می توانید اقداماتی انجام دهید تا شرایط تا حد امکان برای مادر و کودک آسان تر شود.

توصیه هایی برای شیردهی با پسوریازیس

بسیاری از بانوان مبتلا به پسوریازیس ممکن است قادر به شیردهی باشند، حتی اگر بیماری در دوران شیردهی تشدید شود. طبق توصیه آکادمی اطفال آمریکا همه کودکان باید ۶ ماه اول زندگی خود را از شیر مادر تغذیه کنند. اگر در دوران بارداری یا در دوران شیردهی دچار بازگشت بیماری شدید، می توانید تصمیم بگیرید که شیردهی را آغاز یا ادامه دهید.

در صورت شیردهی با پسوریازیس، مصرف چه داروهایی مجاز است؟

محققان به دلیل دغدغه هایی که در مورد تجویز دارو در دوران بارداری و شیردهی وجود دارد، نمی توانند در مورد درمان بهتر داروها تحقیق کنند. اما پزشکان با تکیه به گزارش های افراد و راه کارهای عملی در یافتن بهترین درمان در مورد این عارضه اعتماد می کنند.

اغلب درمان های غیردارویی در دوران شیردهی بلامانع هستند. این روش ها شامل استفاده از لوسیون ها، پمادها و کرم های مرطوب کننده است. استفاده از برخی داروهای با دوز پایین در این دوران مشکلی ایجاد نمی کند اما قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید. از استفاده مستقیم دارو روی نوک پستان خودداری کنید و قبل از شیردهی پستان را بشویید.

ممکن است درمان پسوریازیس متوسط تا شدید در همه مادران شیرده ایده آل نباشد. نور درمانی یا فتوتراپی که اغلب برای بانوان مبتلا به پسوریازیس استفاده می شود، ممکن است برای مادران شیرده بی خطر باشد. فتوتراپی با اشعه ماورای بنفش B باند باریک یا فتوتراپی با اشعه ماورای بنفش B باند پهن از شایع ترین روش های درمانی است.

داروهای خوراکی شامل داروهای سیستمیک و بیولوژیک برای درمان پسوریازیس متوسط تا شدید تجویز می شود. اما این روش های درمانی معمولا برای مادران شیرده توصیه نمی شود، زیرا ممکن است از طریق شیر مادر به کودک منتقل شود.

محققان در مورد تاثیر این داروها بر نوزادان مطالعه ای انجام نداده اند. اگر پزشک فکر کند برای درمان به این داروها نیاز دارید، با شما در مورد روش های جایگزین تغذیه نوزاد مشورت خواهد کرد. ممکن است نیاز باشد استفاده از این داروها را تا زمانی که به نوزاد خود شیر مادر می دهید و مصرف شیرخشک را آغاز می کنید به تعویق اندازید.

اگر قادر به استفاده از داروهای پسوریازیس نیستید و می خواهید این علائم را با روش های خانگی تسکین دهید، ممکن است گزینه هایی در این زمینه وجود داشته باشد. این درمان های خانگی ممکن است به تسکین علائم پسوریازیس و شیردهی راحت تر کمک کند.

لباس گشاد بپوشید

از پوشیدن لباس ها و سینه بندهای تنگ پرهیز کنید. لباس های تنگ به پستان ها فشار وارد کرده و باعث ایجاد حساسیت بیش تر می شود و در نتیجه عارضه پسوریازیس را تشدید می کند.

استفاده از کاپ های تعویضی

از سوتین هایی استفاده کنید که دارای پدهای قابل تعویض هستند و رطوبت را جذب می کنند. هر گاه این پدها خیس شد آن ها را تعویض کنید تا پوست دچار حساسیت نشود.

پوست را التیام بخشید

با استفاده از پارچه ای گرم و مرطوب یا پدهای ژلی گرم به تسکین پوست ملتهب کمک کنید.

از شیر خود به نوک پستان ها بزنید

شیر تازه مادر یک مرطوب کننده طبیعی است و حتی باعث بهبود سریع تر این عارضه می شود. پس از شیردهی کمی از شیر خود را به نوک پستان ها بمالید.

پستان را تعویض کنید

اگر شیردهی با پسوریازیس دردناک است، سعی کنید تا زمانی که پسوریازیس برطرف شده یا به وسیله درمان قابل کنترل باشد شیر خود را بدوشید. اگر فقط یک پستان مبتلا است، از پستان دیگر شیر دهید. سپس پستان دردناک را بدوشید تا ذخیره شیر حفظ شود و از عوارض جانبی دردناک پیشگیری شود.

آیا پسوریازیس می تواند از طریق شیر به نوزاد منتقل شود؟

بسیاری از مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند، دچار اضطراب می شوند. اگر مبتلا به پسوریازیس هستید، این نگرانی ها بیش تر خواهد بود. این که به کودک شیر بدهید یا نه کاملا بستگی به شما دارد. در اغلب موارد شیر دادن مادرانی که پسوریازیس دارند، مشکلی ایجاد نمی کند. این عارضه مسری نیست و از طریق شیر به نوزاد منتقل نمی شود.

اما تمام مادرانی که به پسوریازیس مبتلا هستند، آمادگی شیر دادن به کودک را ندارند و احساس راحتی نمی کنند. در برخی موارد پسوریازیس به حدی شدید است که نیاز به درمان های قوی دارد و به این معنی است که ممکن است نتوانید به نوزاد خود شیر بدهید. با پزشک و متخصص اطفال در مورد روش های بی خطر و موثر مشورت کنید.

مشورت با متخصص پوست

چه قصد دارید باردار شوید یا در دوران بارداری و شیردهی هستید، باید با پزشک در مورد تغییرات پوست خود و درمان ضروری مشورت کنید. ممکن است لازم باشد پس از تولد نوزاد با پزشک خود برنامه ریزی کنید، زیرا تاثیر پسوریازیس در دوران بارداری متفاوت است. تا زمانی که گزینه ای مناسب پیدا نکرده اید، دست از تلاش برندارید.

با پزشک در مورد گروه های حمایتی صحبت کنید. انجمن های حمایتی آنلاین شرایطی را فراهم می کنند تا با مادران دیگری که مبتلا به پسوریازیس هستند و قصد شیردهی با پسوریازیس را دارند آشنا شوید. حتی ممکن است از طریق مطب پزشک محل یا بیمارستان محلی، به یک سازمان محلی ملحق شده و با مادارانی که شرایط مشابه به شما دارند آشنا شوید. مادران عزیز شیردهی با پسوریازیس غیرممکن نیست فقط باید صبر و حوصله داشته و راه مناسب را پیدا کنید.

مطالعه بیشتر:

پسوریازیس مقعدی و علائم پسوریازیس مقعدی چیست؟

لوپوس نوزاد و آیا لوپوس مادر سبب ابتلای نوزاد می شود؟

استفاده از چه کرم های برای پسوریازیس در بارداری بی خطر است؟

تاثیر پسوریازیس بر جنین، آیا پسوریازیس بر بارداری تأثیر می گذارد؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های شیردهی با پسوریازیس

بهترین درمان پسوریازیس در مادران شیرده کدام است؟

نور درمانی یا فتوتراپی که اغلب برای بانوان مبتلا به پسوریازیس استفاده می شود، ممکن است برای مادران شیرده بی خطر باشد. فتوتراپی با اشعه ماورای بنفش Bباند باریک یا فتوتراپی با اشعه ماورای بنفش B باند پهن از شایع ترین روش های درمانی است.

پسوریازیس دارم و شیردهی برام دردناکه، چیکار کنم؟

اگر شیردهی با پسوریازیس دردناک است، سعی کنید تا زمانی که پسوریازیس برطرف شده یا به وسیله درمان قابل کنترل باشد شیر خود را بدوشید. اگر فقط یک پستان مبتلا است، از پستان دیگر شیر دهید. سپس پستان دردناک را بدوشید تا ذخیره شیر حفظ شود و از عوارض جانبی دردناک پیشگیری شود.

آیا پسوریازیس می تواند از طریق شیر به نوزاد منتقل شود؟

در اغلب موارد شیر دادن مادرانی که پسوریازیس دارند، مشکلی ایجاد نمی کند. این عارضه مسری نیست و از طریق شیر به نوزاد منتقل نمی شود.

چه زمانی شیردهی با پسوریازیس ممکن نیست؟

در برخی موارد پزوریاریس به حدی شدید است که نیاز به درمان های قوی دارد و به این معنی است که ممکن است نتوانید به نوزاد خود شیر بدهید. با پزشک و متخصص اطفال در مورد روش های بی خطر و موثر مشورت کنید.

منبع: HEALTHLINE