molfix-مولفیکس

استفاده از چه کرم های برای پسوریازیس در بارداری بی خطر است؟

استفاده از چه کرم های برای پسوریازیس در بارداری بی خطر است؟

پسوریازیس یک مشکل مزمن پوستی است که 2 تا 3 درصد از جمعیت جهان به آن مبتلا می شوند. روش های متعددی برای درمان پلاک های پوستی در پسوریازیس وجود دارد. درمانهای بیولوژیک، داروهای سیستمیک و نور درمانی از جمله این روشها هستند. اولین روش درمانی که معمولا توسط پزشک تجویز می شود، درمان موضعی است.

برخی از درمان های موضعی بدون نسخه هستند اما بعضی از آنها حتما باید با نسخه پزشک تهیه شوند. درمانهای موضعی نیز مانند داروهای خوراکی گاهی اوقات خطر دارند. قبل از استفاده از هر دارو یا پمادی به صورت موضعی بهتر است از عوارض آن مطلع باشید. در ادامه پیرامون پمادهای درمانی پسوریازیس با شما گفتگو می کنیم تا ببینیم مصرف کدام یک از آنها در بارداری بی خطر است و از مصرف کدامیک باید پرهیز کرد.

چرا درمان پسوریازیس در دوران بارداری نگران کننده است؟

ممکن است درمان موضعی معجزه آسایی را برای پلاک پسوریازیس یا نوع دیگری از پسوریازیس پیدا کرده باشید. خوب، مشکل کجاست؟ اگر باردار هستید باید مراقب باشید.

بهتر است بدانید برخی از استروئیدهای موضعی بسیار قوی هستند. این کرم ها پس از مصرف جذب خون می شوند و در شرایط بارداری، خون به جنین می رسد. به همین دلیل، برخی از درمان های موضعی پسوریازیس می توانند به بارداری آسیب برساند.

حتی اگر دارویی از نظر بالینی به بارداری آسیب نرساند، باز هم باید احتیاط کنید. متخصصان می گویند بسیاری از کرم های تجویزی برای درمان پسوریازیس، فاقد اطلاعات ایمنی کافی در خصوص بارداری هستند. اکثر این داروها در دسته سوم بارداری طبقه بندی می شوند، بدین معنی که شواهد مشخصی وجود ندارد که بتواند ارتباط آنها را با نقص های مادرزادی تائید یا رد کند. در واقع استفاده از مادران باردار در آزمایشات بالینی، محدودیت اخلاقی دارد. به این دلیل به سختی می توان اثرات داروها را بر روی جنین بر اساس شواهد عینی بیان کرد.

به طور کلی، نکته ای که باید همیشه به خاطر داشته باشید این است که قبل از مصرف هر دارویی از خطرات و مزایای آن آگاه باشید و هیچ گاه دارو را بدون مشورت پزشک، مصرف نکنید.

داروهای پسوریازیس که باید از مصرف آنها، پرهیز کرد

مصرف استروئیدهای قوی مانند کلوبتازول در دوران بارداری ممنوع است حتی اگر مادر در گذشته آن را استفاده کرده و از نتیجه آن راضی بوده باشد. مصرف این دسته از داروها باید تا پایان شیردهی نوزاد به تعویق بیفتد.

پماد کول تار یا قطران زغال سنگ سالهاست که در درمان پسوریازیس در افراد غیرباردار مورد استفاده قرار می گیرد. اما مصرف آن در دوران بارداری به عنوان یک درمان موضعی، مطلقا توصیه نمی شود. برخی مطالعات حیوانی، خطر شکاف کام و رشد ناقص ریه در جنین را در اثر مصرف این دارو نشان می دهند.

همچنین باید از مصرف تازاروتن یا تازوراک، در دوران بارداری خودداری کرد. این دارو به عنوان در دسته ایکس برچسب گذاری می شود و خطر آسیب دائمی به بارداری و جنین در حال رشد به همراه دارد.

کدام داروهای درمان پسوریازیس در دوران بارداری بی خطر است؟

خبر خوب این است که علائم پسوریازیس ممکن است در دوران بارداری حتی بدون درمان بهبود یابد. بر اساس مطالعه ای که در منبع معتبر به چاپ رسیده است، در 40 تا 60 درصد از مادران باردار بهبود علائم بدون درمان، رخ می دهد. اگر باردار هستید و علائم پسوریازیس در شما بدتر شده است، گزینه های زیر را امتحان کنید:

نرم کننده ها و مرطوب کننده های بدون نسخه

موارد زیر بهترین و امن ترین نمونه کرم های نرم کننده موضعی در درمان پسوریازیس هستند:

• پترولانوم مانند وازلین

• اوسرین

• اوینو

• ستافیل

• روغن معدنی

سعی کنید مقداری روغن معدنی در ظرف بریزید و داخل آن بنشینید. این روغن ها مکمل خوبی برای درمان موضعی هستند. فراموش نکنید قرار گرفتن طولانی مدت در معرض روغن معدنی پوست را خشک می کند، بنابراین حتماً زمان حمام نشیمن را به حدود 10 دقیقه محدود نمائید.

بهترین کرم یا لوسیون مرطوب کننده، کرمی است که فاقد رایحه باشد و کمترین خاصیت تحریک کنندگی را داشته باشد، در این صورت بیشترین اثربخشی را خواهد داشت.

استروئیدهای موضعی با دوز پایین

کرم های استروئیدی موضعی، اولین درمان پسوریازیس خفیف تا متوسط هستند. برخی از آنها با توجه به مقدار مصرف، برای بارداری بی خطر تلقی می شوند. به یاد داشته باشید هر چه بیشتر از دارو استفاده کنید، مقدار بیشتری از طریق پوست جذب شده و می تواند به جنین برسد.

نوع دارویی که مصرف می شود نیز اهمیت دارد. بهتر است برای مادران باردار، استروئیدهای ضعیف و گاهی اوقات با قدرت متوسط تجویز شود. این امر به ویژه پس از سه ماهه اول بارداری باید مد نظر قرار گیرد. این داروها باید در زمان و موضع مورد نیاز ، استعمال شوند. در مورد مقدار مناسب مصرف دارو، حتما نظر پزشک را جویا شوید. دزوناید و تریامسینولون برخی از نمونه های استروئیدهای با قدرت کمتر هستند.

مطمئن ترین گزینه درمانی پسوریازیس در دوران بارداری کدامند؟

اگر این داروها برای درمان پسوریازیس دوران بارداری مؤثر واقع نشد، فتوتراپی یا نوردرمانی لازم است. در این روش درمانی از اشعه ماوراء بنفش استفاده می شود. نوردرمانی در درمان پسوریازیس در مرتبه دوم مورد استفاده قرار می گیرد، اما امن ترین گزینه برای همه مادران باردار است، در مطب توسط متخصص پوست انجام می شود و هیچ خطری در بارداری ندارد.

آیا مصرف تمام داروهای پسوریازیس بعد از بارداری، در شیردهی بی خطر است؟

خیر. شاید این تصور پیش آید که بعد از تولد نوزاد می توان از هر دارویی استفاده کرد. اما اگر به نوزاد خود شیر می دهید، باید از مصرف داروهای قدرتمند خودداری کنید. زیرا برخی از داروها از طریق شیر به نوزاد رسیده و عوارض جانبی ایجاد می کنند. در مورد داروهای پسوریازیس که در شیردهی بی خطر هستند، حتما با پزشک مشورت کنید.

موارد دیگری که باید در نظر گرفت

اگر علائم پسوریازیس در دوران بارداری بدتر شد، استرس نداشته باشید. اضطراب و استرس پسوریازیس را بدتر می کند. آب رسانی مناسب پوست در درمان پسوریازیس نقش بسزایی دارد. از هر داروی موضعی که استفاده می کنید، مراقب شکم و سینه خود باشید. این نواحی در دوران بارداری تحت فشار بیشتری هستند و پوست در آنها کشیده تر می شود. با پزشک مشورت کنید تا مؤثرترین روش درمانی برای پسوریازیس که در بارداری نیز بی خطر است، تجویز شود.

مطالعه بیشتر:

مشکلات پوست و مو در بارداری

فندق افسونگر چیست؟ فواید، نحوه مصرف و کاربرد

علت خارش آلت تناسلی مردان و روش‌های درمان آن چیست؟

درماتیت آتوپیک کودکان ونشانه های درماتیت آتوپیک کودکان چیست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های پسوریازیس

آیا بدتر شدن پسوریازیس در دوران بارداری طبیعی است؟

اگر علائم پسوریازیس در دوران بارداری بدتر شد، استرس نداشته باشید. اضطراب و استرس پسوریازیس را بدتر می کند. آب رسانی مناسب پوست در درمان پسوریازیس نقش بسزایی دارد.

آیا مصرف تمام داروهای پسوریازیس بعد از بارداری، در شیردهی بی خطر است؟

خیر. شاید این تصور پیش آید که بعد از تولد نوزاد می توان از هر دارویی استفاده کرد. اما اگر به نوزاد خود شیر می دهید، باید از مصرف داروهای قدرتمند خودداری کنید. زیرا برخی از داروها از طریق شیر به نوزاد رسیده و عوارض جانبی ایجاد می کنند. در مورد داروهای پسوریازیس که در شیردهی بی خطر هستند، حتما با پزشک مشورت کنید.

ایمن ترین کرم ها یبرای پسوریازیس در دوران بارداری کدامند؟

نرم کننده ها و مرطوب کننده های بدون نسخه که بهترین و امن ترین نمونه کرم های نرم کننده موضعی در درمان پسوریازیس هستند: • پترولانوم مانند وازلین • اوسرین • اوینو • ستافیل • روغن معدنی

آیا مصرف استروئیدهای قوی در بارداری مجاز است؟

مصرف استروئیدهای قوی مانند کلوبتازول در دوران بارداری ممنوع است حتی اگر مادر در گذشته آن را استفاده کرده و از نتیجه آن راضی بوده باشد. مصرف این دسته از داروها باید تا پایان شیردهی نوزاد به تعویق بیفتد.