The chronograph is started when the event is seen and stopped when it is heard. The chronograph seconds hand indicates the distance from the event on the telemetric scale. Telemeter: on account of most replica watches using a telemeter scale, best rolex replica Three different views from three different continents on the finalists in the Chronograph category at this years Grand Prix d . Audemars Piguet Replica Uk omegasphereco uk.

تست بدون استرس NST چیست و چه کاربردی دارد؟

تست NST یکی از آزمایشهای معمول بارداری در سه ماهه‌ی سوم است که به منظور بررسی سلامت جنين، میزان ضربان قلب جنين در هنگام تکان خوردن را اندازه گیری می کند. ممکن است پزشک زنان و زایمان آزمایشی به نام (تست NST) را تجویز کند که هرگز نام آن را نشنیده‌ اید. آن چنان متعجب می ‌شوید که حتی سوالی نمی‌پرسید. هراسان خود را به منزل می‌رسانید و به گوگل سر می‌زنید. اما دلیلی برای ترس و نگرانی وجود ندارد. اگر به دنبال این هستید که تست بدون استرس در بارداری چیست؟ چگونه انجام می شود و چه کاربردهایی دارد این مطلب را مطالعه کنید.

تست NST یا تست بدون استرس جنین چیست؟

NST مخفف non stress test است. همان طور که از نام تست NST پیداست، این آزمایش نباید باعث استرس شما یا فرزند درونتان شود. تست nst در بارداری یک آزمایش غیرتهاجمی است و باعث ناراحتی یا خطر جسمی نمی‌شود. به گفته‌ی دکتر جانا روسو، متخصص زنان و زایمان، این آزمایشی ایمن است و باعث آسیب دیدن جنین نمی شود. حتی اگر چند تست nst جنین هم انجام دهید نیز آسیبی به شما فرزندتان نمی‌رسد.

تست nst در بارداری چیست؟ این آزمایش با دستگاه کاردیوتوکوگرافی انجام می‌شود، ماشینی که تپش قلب جنین را تفسیر می‌کند. در این تست، با استفاده از تکنیک داپلر، همزمان با احساس حرکات جنین توسط مادر، تسریع تعداد ضربان قلب جنین مشخص می شوداین تست به منظور ارزیابی وضعیت سلامت جنین انجام می‌شود و در برگیرنده‌ی استفاده از یک مانیتور خارجی جهت مشاهده حرکات و تحریکات قلب جنین ( FHR ) همراه با حرکات جنین می‌باشد.

تست بدون استرس چیست؟ این آزمایش معمولاً پس از هفته‌ی بیست و چهارم بارداری انجام می‌شود و تغییرات ضربان قلب جنین را بررسی می‌کند و تغییر حالت جنین از حالت استراحت به فعال را زیر نظر می‌گیرد یا اگر در مراحل زایمان هستید، چگونگی واکنش فرزندتان هنگام انقباض‌ها را برررسی می‌کند. درست مثل ضربان قلب شما، قلب جنین نیز زمانی که فعال است، باید سریع‌تر کار کند. این آزمایش تضمین می‌دهد که فرزندتان سالم است و اکسیژن کافی دریافت می‌کند. اگر پزشک NST دیگری را توصیه کرد، علت آن را سوال کنید و اصلاً نگران نشوید. زیرا نتیجه‌ی غیرمعمول در اولین آزمایش به این معنا نیست که فرزند درونتان ضرورتاً با مشکلی روبه‌روست. امکان دارد او خواب باشد و هنگام آزمایش تکان نخورد.

هدف از این تست فراهم آوردن اطلاعاتی درباره‌ی اکسیژن‌رسانی به فرزندتان است که از طریق بررسی تپش قلب و چگونگی واکنش آن به حرکاتش انجام می‌شود.

 دلالیل موارد کاربرد تست بدون استرس NST چیست؟

اگر حرکت فرزندتان به ظاهر کمتر از معمول باشد، پزشک این آزمایش را توصیه می‌کند. همه‌ی این موارد به وضعیت مادر و جنین بستگی دارد و ممکن است اجرای هفتگی یا دو بار در هفته‌ آن ضروری باشد. اغلب مادرانی که بارداری‌ پرخطری دارند این تست را انجام می دهند. دلایل احتمالی اجرای این تست عبارتند از:

  • کاهش حرکات جنین
  • سابقه‌ی از دست رفتن بارداری
  • بارداری چندقلو همراه با پیچیدگی‌ها
  • عملکرد غیرعادی جفت
  • بیماری‌های مادر (دیابت، فشار خون بالا، لوپوس، بیماری تیروئید، و بیماری قلب)
  • بارداری‌های از موعد گذشته (دو هفته از موعد زایمان گذشته باشد)
  • مشکلات احتمالی با رشد جنین
  • مایع آمنیوتیک بسیار زیاد یا کم
  • پره‌اکلامپسی

اگر تست NST نشان دهد که اوضاع طبیعی و فرزندتان سالم است، پس علتی برای القای زایمان وجود ندارد.  

 تست NST چگونه اجرا می‌شود؟

برای این تست آماده‌سازی خاصی وجود ندارد. این تست در مطب پزشک اجرا می‌شود و بیست دقیقه زمان می‌برد. اگر بچه خوابیده باشد، لازم است که او را بیدار کنید (با نوشیدن آبمیوه یا حرکت کردن). مادر در وضعیت نیمه نشسته و خوابیده به طرف چپ قرار می‌گیرد سپس مبدل اولتراسونیک پس از آغشته شدن به ژل مخصوص توسط کمربند در قسمتی که ضربان قلب بصورت واضح شنیده می‌شود، قرار می‌گیرد. فشار خون مادر قبل از شروع تست و سپس هر 10 دقیقه چک می‌شود چنانچه افت و یا افزایش ناگهانی فشار خون مشاهده شود وضعیت اصلاح شده و مجدداً تست انجام می‌شود. این تست در هر زمانی بعد از 26 تا 28 هفتگی بارداری توصیه می‌شود.

 از شما درخواست می‌شود که هر زمان فرزندتان حرکت کرد، دکمه‌ای را فشار دهید. این عمل به پزشک اجازه می‌دهد تا هر زمان جنین حرکت کرد، تغییر احتمالی تپش قلب جنین را ثبت کند. احتمالاً نتایج آزمون در همان زمان بررسی می‌شود، در نتیجه این فرصتی برای شماست تا سوال‌های خود را بپرسید. اصلاً خجالت نکشید.

تست بدون استرس nst چه چیزی را بررسی می کند

در هر 30 ثانیه جنین حداقل یک بار تنفس ریه ها را خواهد داشت. در 30 دقیقه جنین حداقل سه مرتبه بدن، دست ها و پاهای خود را تکان می‌دهد. طی آزمایش نبود تنش، جنین حداقل یک بار دستان خود را باز و بسته کرده و کِش می‌دهد. حداقل در هر بیست دقیقه، یک مرتبه تپش قلب جنین با حرکت های او سریع‌تر می‌شود، یعنی برای حدود 15 ثانیه میزان آن با 15 تپش در دقیقه افزایش می‌یابد. اگر جنین طی آزمایش خواب است، می توانید با خوردن، نوشیدن یا تغییر حالت بدنی او را بیدار کنید. اگر پزشک از نتیجه آزمایش راضی نباشد، به ویژه اگر مشکلات دیگری وجود داشته باشند، مثل عفونت، کوچک بودن جنین یا مشکلی در رساندن اکسیژن و مواد مغذی به جفت یا کم خونی جنین (مشکل مرتبط با ناسازگاری گروه خونی زوجین)، یک آزمایش تنش انقباضی ضروری خواهد بود. تست تنش انقباضی در بارداری یک آزمایش چالش اکسی‌توسن است که در آن اندازه‌گیری ضربان قلب جنین هنگام رخ دادن انقباضات رحمی مورد بررسی قرار می گیرد. این تست کمک می‌کند تا احتمال مشکلات جنین و سلامت مادر باردار را جهت انجام روند زایمان بررسی کنند. این تست حدود هفته 34 بارداری یا پس از انجام می شود. این آزمایش پیشرفته‌ با کمک تصویربرداری حرکات و نیز توازن ماهیچه‌ای، تنفس، سلامت جفت و میزان مایع آمنیوتیک جنین را نظارت می‌کند.

اگر دچار مشکلی پزشکی هستید یا نگرانی‌ای وجود دارد که فرزندتان در خطر است یا اگر به دیابت دچار باشید، آزمایش نبود تنش یک مرتبه در هفته یا برای دفعات بیشتری تکرار می شود. در موارد شدیدتر ممکن است در بیمارستان پذیرش شده و پس از 24 ساعت دوباره آزمایش شوید. اگر نتیجه آزمایش طی این زمان بد‌تر شد، امکان دارد فرزندتان به زایمان زودهنگام نیاز داشته باشد. اگر در هفته 36 بارداری یا بیشتر، دهانه رحم نرم و جنین در خطر دریافت ناکافی اکسیژن باشد، احتمال دارد زایمان القاء شود.

امیدواریم با اطلاع از چگونگی انجام و دلایل تست بدون استرس nst بارداری همراه با آرامش و سلامتی داشته باشید.

مطالعه بیشتر:

آزمایشات ضروری دوران بارداری

آزمایش های معمول بارداری چیست و چرا به انجام می رسند؟ (ویدئوی دکتر فیروزه جلوه - متخصص زنان و زایمان)

منبع: نی نی پلاس