molfix-مولفیکس

10 کاری که نباید با نوزاد انجام داد

10 کاری که نباید با نوزاد انجام داد

شاید یکی از مهمترین دغدغه های مادران جدید، مراقبت از نوزاد کوچکشان باشد. مهری که به تدریج به آن مجهز خواهید شد. ولی در میان مسائل مختلف نگهداری از کودک نکاتی وجود دارد که نیاز به دقت بیشتری دارند، مثلاً بعضی از کارها که ظاهراً بی‌خطر به نظر می‌رسند؛ ممکن است برای نوزادان و کودکان خطرناک باشند. 

استفاده از گوش پاک کن در نوزاد

هرگز نباید برای تمییز کردن گوش نوزادان و کودکان از گوش پاک کن استفاده کرد. بهتر است برای جلوگیری از پاره شدن و یا آسیب رسیدن به پرده گوش نوزاد به دلیل  تکان خوردن ناگهانی رخ می‌دهد، از یک حوله گرم و مرطوب استفاده کنید؛ چون به کمک آن می‌توانید گوش نوزاد را به آسانی و بدون آنکه چیزی داخل کانال گوش شود، خشک کنید.

استفاده از بالش، کوسن و خرس های عروسکی در رختخواب نوزاد

برای پیشگیری از خفگی نوزاد بهتر است از قرار دادن هر گونه بالش در رختخواب او اجتناب کنید. علاوه بر آن به هیچ وجه اطراف رختخواب نوزاد را با پارچه و کوسن نپوشانید. زیرا این وسایل ممکن است صورت نوزادی که در خواب غلت می‌زند را بپوشاند. در صورت بروز چنین حالتی نوزاد قادر به چرخاندن سر خود نخواهد بود. خرس های عروسکی هم به خصوص برای کودکانی‌که کمی بزرگترند، خطرساز است. چون ممکن است کودک برای گرفتن خرس بلند شده و ... از تخت بیفتد.

دادن شربت ضد سرفه به کودکان زیر 6 ماه

بر اساس توصیه سازمان بهداشت کانادا از دادن داروهای ضد سرفه به کودکان زیر 6 ماه چه به صورت شربت، قرص و یا شیاف خودداری کنید. این داروها علاوه براینکه برای درمان سرفه نوزاد بی‌فایده‌اند، بلکه ممکن است برای سلامت او نیز خطرناک باشد. اگر نوزاد خیلی سرفه کرد اتاقش را مرطوب نگه دارید و در صورتیکه سرفه‌اش بیشتر از 5 روز طول کشید با پزشک مشورت کنید.

استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان پیش از 6 ماهگی

تا پیش از6 ماهگی، پوست نوزاد شما خیلی حساس بوده و برای ابتلا به آلرژی مستعد خواهد بود. بنابراین به جای استفاده از کرم های ضد آفتاب، بهتر است در این سن نوزاد خود را در سایه نگه داشته و به او کلاه و لباس‌های گشاد بپوشانید.

رها کردن کودک برای ساعت های متوالی در کریر

کریر برای انتقال نوزاد از ماشین به داخل کالسکه و همچنین برای اطمینان از امنیت کودک در هنگامیکه برای دوش گرفتن یا آشپزی او را تنها می‌گذارید، وسیله‌ای بسیار عالی است. ولی بهتر است کودک خود را برای ساعت های متوالی در کریر رها نکنید. برای خواب، کودک را به پشت و برای بازی، کودک را برروی شکم بخوابانید. همچنین هرگز نوزاد را به مدت طولانی در صندلی ماشین کودک نگذارید، زیرا به ستون فقرات او فشار زیادی وارد شده و ممکن است در دراز مدت اثرات ناخوشایندی در تنفس کودک ایجاد کند.

برای جلوگیری از خفگی نوزاد آماده باشید 

اگر خدای ناخواسته کودک شما در حالت خفگی قرار گرفت، باید متوجه باشید که نباید مانور هایملیک (فشار به زیر دنده‌ها با انگشتان شصت) را که مخصوص بزرگسالان است، بر روی کودکان انجام داد. پس اگر چیزی در گلوی نوزاد پرید چه کنیم! در صورت بروز این اتفاق کودک را به شکم روی بازوی خود خوابانده و در حالیکه با کف دست، سر و دهانش را نگه داشته اید 5 ضربه سریع و محکم به پشت او بزنید. در صورتیکه جسم خارجی را در دهانش نمی‌بینید و او همچنان دچار خفگی است، با انگشتان خود 5 بار وسط سینه‌اش را محکم فشار دهید. این کار را دوباره تکرار کنید تا جسم خارجی از دهانش خارج شود و یا آنکه نیروهای امداد از راه برسند. در صورتیکه کودک شما بی‌هوش است هر چه سریع‌تر با اورژانس تماس بگیرید.

تنها گذاشتن نوزاد تازه به دنیا آمده با  حیوانات خانگی

نوزادی‌که تازه به دنیا آمده هنوز بوی مخصوص انسان را نمی‌دهد. به همین دلیل نباید نوزاد را با یک حیوان خانگی تنها گذاشت. چون ممکن است نوزاد از دید حیوان خانگی یک موجود متجاوز محسوب شده و برای دفاع از قلمرو خود به او حمله کند.

دادن عسل به نوزاد زیر یک سال

تا پیش از یک سالگی، هرگز عسل را چه به منظور شیرین کردن یک خوراکی یا مزه دار کردن پستانک، به نوزاد خود ندهید. زیرا ممکن است عسل دارای "هاگ بوتولیسم" باشد که می‌تواند وارد روده کودک شده و در آنجا رشد کند. "بوتولیسم نوزادان" بیماری نادر ولی کشنده‌ای است.

عوارض زود ایستادن نوزاد

پاها و کمر نوزاد برای نگه داشتن وزن او به اندازه کافی قوی نیستند. به همین دلیل حتی با گرفتن زیر بغل نوزاد نیز هیچ گاه توصیه نمی‌شود او را زودتر از وقت معمول ایستاده نگه دارید. قرار دادن کودک در روروک هم بسیار خطرناک است. استفاده از روروک به دلیل ریسک بالای خطر از سال 2004 در کانادا ممنوع شده است.

بهتر است برای آنکه کودک را روی پاهایش قرار دهید اجازه دهید تا 6 الی 8 ماهه شود توانایی نشستن را کسب کرده باشد. با این وجود حتی در این سن هم اگر از واکنش‌های فرزندتان احساس کردید که او قادر به ایستادن است، باز هم نباید بیشتر از چند دقیقه نوزاد را ایستاده نگه دارید.

بازی های خشن با نوزاد

نوزادی‌ که می‌خندد، خیلی دوست داشتنی است و همه ما منتظریم که هر چه زودتر با کودک خود بازی کنیم و از خنده های او خوشحال شویم. ولی از آنجاییکه نوزاد بسیار آسیب پذیر است باید با نرمی و لطافت با او رفتار کرد. به طور مثال تکان دادن نوزاد ممکن است، منجر به عوارض عصبی جبران ناپذیری شود. بازوهای نوزاد نسبت به بدنش خیلی ضعیف‌تر است و نمی‌توان نوزاد را از دست گرفته و بلند کرد و چرخاند، چون ممکن است آرنج یا شانه او از جا در برود. برای بازی با نوزاد بهتر است او را به آرامی قلقلک داده و یا مثل هواپیما او را روی دستان خود به هوا بلند کنید. بهتر است بازی‌های پر تحرک‌تر را به کمی بعد موکول کنید.

 مطالعه بیشتر:

1- همه چیز در مورد مراقبت از نوزاد در سه ماه اول پس از زایمان

2- مراقبت از نوزاد در مقابل آلودگی های محیطی و سموم

3- نقش پدر در مراقبت از نوزاد

4- درمان و رفع یبوست نوزاد با روش های خانگی

استدیو عکس فیلیک