عوارض داروهای میگرن در دوران بارداری
داروهای میگرن در بارداری باید با احتیاط مصرف شوند. مسکن هایی مانند کدئین ( همراه با تایلنول) معمولا کم خطر هستند و استامینوفن نیز به عنوان داروی بی ضرر در دوران بارداری سابقه ای طولانی دارد. اما بسیاری از داروهای دیگر مورد استفاده برای میگرن مشکل ساز هستند.
عوارض مصرف داروهای میگرن در دوران بارداری
در مورد مصرف داروهای میگرن در بارداری اطلاعات زیادی در دسترس نیست. (به دلایل ایمنی و سلامتی مطالعات اندکی بر روی مادران باردار انجام میشود). برای مثال، اطلاعات کافی در مورد تریپتان ها در دست نیست تا بتوان گفت که آنها بی ضرر هستند یا نه.
در اینجا به سایر داروهای میگرن اشاره میکنیم:
ایبوپروفن و سایر داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب در دوران بارداری، خصوصا در سه ماهه سوم بارداری به نظر مطمئن نمیرسند. و هیچ داروی حاوی کافئین (معمولا داروهای میگرن حاوی کافئین هستند) در بارداری توصیه نمیشود، زیرا هر عدد قرص معادل یک فنجان قهوه است. اگر شما روزانه دو عدد قرص مصرف کنید، این مقدار از میزان مجاز کافئین در دوران بارداری بیشتر است.
این مطالب را نیز بخوانید:
پزشکان غالباً داروی فورینال را برای میگرن تجویز میکنند. اما این دارو نه تنها دارای کافئین است، بلکه حاوی باربیتورات است که نباید در دوران بارداری مصرف شود.
همچنین باید از مصرف سدیم دیوالپروکس (دیپاکوت) خودداری کرد زیرا نشان داده شده که سبب نقص لوله های عصبی میشود، مثل بیماری اسپینا بیفیدا.
مصرف روزانه بتابلوکرها میتواند منجر به محدودیت رشد داخل رحمی شوند.
نهایتاً، شما باید از بتابلوکرها در دوران بارداری اجتناب کنید به این دلیل که آنها میتوانند سبب کاهش جریان خون به جفت و جنین شوند.
همیشه قبل از مصرف هرگونه داروی بدون نسخه در دوران بارداری برای اطمینان از بی خطر بودن آن برای شما و جنینتان، با پزشک خود صحبت کنید.
مطالعه بیشتر:
1- با میگرن در بارداری چه کار کنیم؟
2- علت و روش های درمان سردرد میگرنی در بارداری
3- 14 نکته برای مراقبت کردن از همسر میگرنی
4- پیشگیری و درمان سردرد در دوران بارداری
5- آیا سر درد در بارداری طبیعی است؟