molfix-مولفیکس

آیا خام گیاهخواری در دوران بارداری برای جنین مضر است؟

آیا خام گیاهخواری در دوران بارداری برای جنین مضر است؟

شاید رعایت یک رژیم سالم غذایی در دوران بارداری اولین تصمیمی است که نشان می‌دهد شما والدی هستید که مسئولیت سلامت شخص دیگری را نیز به عهده دارید. پژوهش‌های بیشتر نشان می‌دهند که غذایی سالم و رژیمی متناسب با بارداری نه تنها برای رشد سلامت فرزندتان ضروری است، بلکه به بدن شما برای کمک می‌کند تا بارداری و زایمان آسوده‌تری را تجربه کنید. همچنین تاثیر دراز مدتی بر عادات غذایی شما فرزندتان خواهد داشت.

داشتن رژیم غذایی خام گیاهخواری متناسب و متعادل در دوران بارداری هیچ مشکلی برای مادر و جنین ایجاد نمی کند. نکته بسیار مهم این است که باید مراقب باشید که هیچ یک از عناصر غذایی ضروری از قلم نیفتد.

آیا می توان در دوران بارداری به خام گیاهخواری ادامه داد؟

افزایش مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها، مراقبت از میزان آب بدنی و مصرف منظم وعده‌های غذایی، گام‌های موثری برای سلامتی شماست. اما خانم "شارون مرسی" ماما پیشنهاد می‌کند که یک گام جلوتر بروید؛ یعنی خام خواری کنید و برای چهار هفته آخر بارداری‌تان، فقط خوراکی‌های نپخته و فرآوری نشده مصرف کنید.

سلول‌ها مسئول هر یک از عملکردهای بدنی شما هستند، برای عملکرد بهتر سلول‌ها به آنزیم‌ها و شکرهای ویژه‌ای نیاز دارید.

حرارت دادن بیش از 40 درجه سانتی‌گراد غذا، ساختار شیمیایی مواد آن را دگرگون می‌سازد و بسیاری از فواید آنزیم‌ها و مواد قندی آنرا که در مواد اولیه به شکل طبیعی وجود دارند را از بین برده و هضم آنها را مشکل‌‌‌تر می‌کند. جذب تمامی مواد مغذی موجود در تغذیه شما به ویژه هنگام بارداری و زایمان از اهمیت بسیاری برخوردار است، چراکه می‌خواهید بدن‌تان با حداکثر توان ممکن کار کند.

 

رژیم خام گیاهخواری برای دوران بارداری

خانم شارون پیشنهاد می‌کند: اولین نکته شتاب نکردن در اجرای آن و آشفته نکردن سیستم‌ بدنتان است. در 36 هفتگی نمی‌توانید از خواب برخیزید و رژیم‌تان را کاملاً عوض کنید، حتی اگر باردار نبودید باز هم چنین کاری پیشنهاد نمی‌شد. از حدود دوازده هفتگی، یعنی زمانی‌که شدت جریان هورمون‌ها در بدن شما کاهش می‌یابد و احتمالاً کمتر به تهوع صبحگاهی دچارهستید، خوراکی‌های خام بیشتری را به رژیم خود اضافه کنید، مصرف آب‌تان را افزایش دهید و از محصولاتی که شدیداً فرآوری‌ شده‌اند دوری جوئید.( کنسروها، سوسیس و کالباس و ...) این انتقال آرام به رژیم خام خواری مثل یک روش پاک‌سازی (از سموم) است.

 احتمالاً بین هفته‌های 24 و 28 بارداری متوجه می‌شوید که هضم سه وعده بزرگ غذایی در روز دشوار است، این مسئله فقط به علت اینکه فرزندتان فضای بیشتری می‌گیرید نیست، بلکه در این دوران سیستم گوارش شما آهسته‌تر کار می‌کند ( تحت تاثیر هورمون‌ها). بنابراین شانس بیشتری برای جذب تمامی مواد مغذی دریافتی خواهید داشت. در نتیجه اگر تا کنون به این مسئله توجه نکرده‌اید، سعی کنید در طول روز، کم‌کم خوردن را آغاز کنید و درصد خوراکی‌های خام رژیم روزانه خود را افزایش دهید. و سرانجام، برای خام خواری کامل طی آخرین مراحل بارداری آماده شوید.

این روش به معنی خوردن همه یا هیچ نیست؛ بدون این‌که غذاهای پخته را کاملاً از رژیم خود حذف کنید، صرفاً با افزایش خوراکی‌های خامی که می‌خورید، بسیاری از فواید آنرا را احساس می‌کنید. دکتر "هایدی ون لوگرن‌برگ" متخصص هومیوپاتی می‌گوید: مجبور نیستید که صد در صد خام خواری کنید. می‌توانید هر مقداری که دوست دارید بخورید، اما کوشش کنید تا مصرف مواد خام را به 60 تا 80 درصد برسانید. مصرف سبزیجات را افزایش دهید، خصوصاً کلم پیچ، اسفناج، کاهو و ... . انواع برگ‌ها نیز عالی هستند، هرچه سبز تیره‌تر بهتر. اسموتی سبز (مخلوط یخ و آب‌ سبزی)، آب‌میوه‌های سبز و سوپ‌های سبز رنگ، روش مطلوبی برای مصرف روزانه 4 تا 6 فنجان از سبزی‌ها است.

این متخصص اضافه می‌کند: خام خواری به این معنا نیست که باید گیاه خوار یا ویگن vagan (گیاهخوارانی که محصولات حیوانی مصرف نمی‌کنند) باشید. بارداری زمانی برای محدود کردن رژیم‌تان نیست و بسیاری از افراد نگرانند که اگر رژیمی تمام گیاهی انتخاب کنند به اندازه کافی پروتئین و امگا (اسیدهای چرب اشباع نشده) دریافت نمی‌کنند. مصرف گوشت و ماهی کبابی تضمین می‌کند که پروتئین و امگاهای ضروری بدنتان را  وارد سیستم‌تان می‌کنید. خانم هایدی پیشنهاد می‌کند که انواع مختلف پروبیوتیک‌ها را مصرف کنید، به ویژه طی سه ماهه سوم بارداریتان، خصوصاً اگر ماست را از رژیم خود حذف کرده‌اید. زیرا ضروری است که فرزندتان زندگی خود را با مجاری گوارشی‌ای آغاز کند که باکتری‌های مفید به خوبی در آن ذخیره شده باشد.

 

 

تامین ریز مغذی های ضروری برای جنین در رژیم خام گیاهخواری در بارداری

خانم شارون پیشنهاد می‌کند: مادرانی که قصد بهره بردن از رژیم خام خواری در دوران بارداری را دارند باید حداقل 80 درصد خام خواری کنند. به این معنا که تمام روز خام خواری کنند و سپس برای شام غذایی پخته میل کنند.  

البته پیش از هرگونه تغییری در رژیم غذایی خود با پزشک خود یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

هرگز پیشنهاد نمی‌شود که طی بارداری گوشت و ماهی کاملاً نپخته یا محصولات لبنی غیرپاستوریزه را مصرف کنید، زیرا ممکن است باکتری‌های خطرناکی در این مواد خوراکی وجود داشته باشند. پس خوردن سوشی (ماهی خام)، بیلتونگ (گوشت خشک) و پنیر آبی (بلوچیز) طی این دوران کاملاً ممنوع‌اند.

1- تامین آهن مورد نیاز بدن در رژیم غذایی خام گیاهخواری در بارداری

این ماده غذایی مهم در انواع لوبیاها و جوانه آنها، اسفناج خام، کشمش و ... یافت می شود و مصرف آن همراه با ویتامین C (چند پر پرتقال) جذب آهن در بدن را افزایش می دهد. جوانه غلات و حبوبات، موجب افزایش آهن قابل جذب در مواد غذایی می شود. وقتی غلات جوانه می زنند ویتامین C در آنها افزایش می یابد و میزان تانن ها و اسید فتیک کم می شود. مثلا جوانه زدن بعضی از غلات و حبوبات مثل ماش و عدس به مدت 24 تا 48 ساعت می تواند آهن قابل جذب راتقریبا به دو برابر افزایش دهد. 

یکی از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از کم خونی و فقرآهن، آموزش تغذیه به منظور ایجاد تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه است. اساس این آموزش تغذیه ای دریافت همزمان منابع حاوی آهن و افزایش دهنده های جذب آهن است. همچنین باید از مصرف کاهش دهنده های جذب آهن مانند چای، قبل یا بلافاصله پس از صرف غذا خودداری کرد.

2- تامین کلسیم مورد نیاز بدن در رژیم غذایی خام گیاهخواری در بارداری

برای ساخته شدن بسیاری از ارگان های بدن جنین از جمله استخوان ها ضرورت دارد. کلسیم را می توانید از برخی منابع گیاهی همچون برگ شلغم، چغندر، انجیر، کلم بروکلی و ... دریافت کنید.

3- تامین روی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی خام گیاهخواری در بارداری

این عنصردر که در رشد و تکامل جنین نقش ضروری دارد در جوانه های غلات، ذرت، مغز ها، برنج سبوس دار و ... یافت می شود.

4- ویتامین های گروه در رژیم غذایی خام گیاهخواری در بارداری

این ویتامین ها در انواع مغزها، جوانه ها، لوبیا سبز و ... یافت می شوند.

5- اسید فولیک در رژیم غذایی خام گیاهخواری در بارداری

گیاهخواران و خام گیاهخواران نیازی به نگرانی در مورد کمبود این ویتامین در بدن خود ندارند. این ماده ی غذایی که برای سلامتی جنین نیز اهمیت فراوانی دارد در مواد غذایی همچون کلم بروکلی، دانه ها، مغزها، لوبیا چشم بلبلی و ... یافت می شود.

6- اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی خام گیاهخواری در بارداری

این عنصر مهم در رشد و تکامل مغز و دستگاه عصبی جنین به مقدار فراوان در دانه ها، مغز ها، شاهدانه، اووکادو، تخم کتان و ... وجود دارد.

 

مطالعه بیشتر:

1- آیا رژیم گیاهخواری در دوران بارداری بی خطر است؟

2- آیا گیاه خواری و خام گیاهخواری در دوران شیردهی مجاز است؟

3- آنچه برای داشتن رژیم گیاهخواری در دوران بارداری و شیردهی نیاز دارید

4- استفاده از داروهای خواب آور گیاهی در بارداری و شیردهی

 

استدیو عکس فیلیک