molfix-مولفیکس

خوردن کدام یک از محصولات لبنی در بارداری ممنوع است؟

خوردن کدام یک از محصولات لبنی در بارداری ممنوع است؟

کلسیم یکی از ارکان ضروری برای مادر باردار و همین طور جنین او است. دریافت کلسیم و استفاده از محصولات لبنی در بارداری علاوه بر این که منجر به رشد و تکامل ساختارهایی همچون استخوان ها و غضروف های جنین می شود، مانع از تحلیل رفتن و کاهش ترکم استخوان ها و دندان های مادر خواهد شد. وقتی صحبت از دریافت کلسیم به میان می آید بیشتر افراد به یاد خوردن محصولات لبنی می افتند.

محصولات لبنی که خوردن آن در بارداری مضر است

در دوران بارداری از هر محصول لبنی غیرپاستوریزه باید دوری کنید. این کار باعث می‌شود اطمینان یابید که شما و جنین‌تان به لیستریوزیس دچار نخواهید شد. لیستریوزیس یک عارضه مرگبار است که می‌تواند به هر دوی شما آسیب جدی بزند. در زیر با محصولات لبنی که باید از آن‌ها دوری کنید آشنا می‌شوید.

محصولات لبنی غیرپاستوریزه

همان‌طور که در بالا اشاره شد، یک قانون کلی در مورد ماست و استفاده از محصولات لبنی در بارداری اعمال می‌شود. تا وقتی که پاستوریزه هستند خوردن آن‌ها خالی از اشکال است. محصولات لبنی که پاستوریزه نشده‌اند می‌توانند بصورت بالقوه برای جنین شما مضر باشند.

پنیر نرم با پوسته سفید

این پنیرها با کپک‌های خاصی عمل آمده‌اند که می‌تواند مضر باشد. بعلاوه، آن‌ها اغلب با شیر بز تهیه شده‌اند که ممکن است اغلب غیرپاستوریزه باشند. اگر می‌خواهید از این پنیرها استفاده کنید، اطمینان حاصل کنید که پخته شوند.

پنیر نرم آبی

از مصرف پنیر آبی باید به همان دلیل پنیرهای پوسته سفید دوری کرد. از جمله این پنیرها می‌توان به آبی دانمارکی، روک‌فورت و گورگونزولا اشاره کرد. 

 

محصولات لبنی که خوردن آن‌ها در بارداری بی خطر است

پنیرهای سخت

در این قاعده یک استثناء وجود دارد. پنیرهای سخت، مانند چدار، استیلتون، پارمزان را حتی اگر با شیر غیرپاستوریزه تهیه شده باشند، می‌توان مصرف کرد. دلیل آن این است که رطوبت این نوع پنیرها بسیار کم است و امکان رشد باکتری در آن‌ها بسیار کم محسوب می‌شود. اما بیشتر انواع این پنیرها برای پایین آوردن احتمال خطر، پاستوریزه هستند.

پنیرهای نرم خاص

پنیرهای نرم کمی هستند که خوردن آن‌ها در دوران بارداری بی‌اشکال است. مثل همیشه یادتان باشد که از شیر پاستوریزه استفاده شود. این پنیرها شامل این موارد است: پنیر کوتاژ، ریکوتا، پنیر خامه‌ای، موتزارلا، فتا، پنیر بز، حلومی (پنیر کبابی) و پنیر پروسس.

پنیرهای نرم پخته

یادتان باشد که وقتی پنیر را می‌پزید، آن را تا دمایی بالا می‌برید که باکتری‌های آن کشته ‌شود. اطمینان حاصل کنید که پنیر آب شود و بخار کند و سپس آن را مصرف کنید تا از بی‌خطر بودن آن مطمئن شوید.

در آخر یادتان باشد که ماست، پنیر و محصولات لبنی دیگر برای شما و جنین‌تان بسیار مفید است. از آن‌ها به خاطر اطلاعات نادرست یا ترس اجتناب نکنید. مطمئن شوید که پاستوریزه هستند یا قبل از مصرف آن‌ها را بپزید. در این صورت هیچ مشکلی با مصرف ماست، پنیر و محصولات لبنی دیگر در دوران بارداری نخواهید داشت.

 

آیا در دوران بارداری می‌توانم خامه بخورم؟

بله. خامه کم‌چرب، خامه پرچرب و خامه ترش همه بی‌خطر هستند، اما باز هم به شرط این‌که پاستوریزه باشد. صادقانه بگوییم، توصیه می شد که در دوران بارداری از خامه غیرپاستوریزه نخرید و درمورد محصولات کارخانه ای نیز برای اطمینان همیشه برچسب محصولات را بخوانید.

اگر کلمه جادویی پاستوریزه را دیدید، خیالتان راحت باشد و آن را روی توت‌فرنگی، کیک یا هر غذای مناسب دیگر بریزید و میل کنید.

 

آیا در دوران بارداری می‌توانم بستنی بخورم؟

بستنی‌های بسته‌بندی بی‌خطر هستند. چراکه معمولا با شیر و تخم‌مرغ پاستوریزه تهیه شده است و بنابراین خطر ابتلا به لیستریا یا سالمونلا را به همراه ندارد.

اگر می‌خواهید حوصله بخرج بدهید و خودتان بستنی درست کنید، می‌توانید از جایگزین تخم‌مرغ یا دستور تهیه بدون تخم‌مرغ استفاده کنید تا خطر ابتلا به سالمونلا را از بین ببرید.

بستنی مانند محصولات دیگر لبنی مقدار زیادی کلسیم به بدن شما می‌رساند اما قند زیادی هم دارد و نباید زیاد از آن مصرف کنید. اما اگر گاهی یک کاسه بستنی، خصوصا در روزهای گرم بخورید هیچ اشکالی ندارد.

نکته‌ای وجود دارد که باید هنگام خرید بستنی به آن توجه کنید. سازمان ملی سلامت آمریکا می‌گوید خوردن بستنی‌های  تهیه‌شده با شیر و تخم‌مرغ پاستوریزه بی‌خطر است، اما برخی از پزشکان و ماماها توصیه می‌کنند از خرید بستنی‌های دستگاهی و دکه‌ای خودداری کنید. استدلال‌شان این که است ماشین‌های آن‌ها به اندازه کافی سرد نیست و می‌تواند حاوی لیستریا باشد.

همین را می‌توان در مورد میلک‌شیک‌های دستگاهی گفت، هرچند که منابعی آن را بی‌خطر می‌دانند. ولی مانند همیشه، احتیاط شرط عقل است و به هر حال تمام این‌ها فقط ۹ ماه طول می‌کشد.

 

در دوران بارداری چه نوع شیر باید بنوشم؟

در دوران بارداری مقدار زیادی شیر بنوشید اما مطمئن شوید که پاستوریزه است، زیرا شیر غیرپاستوریزه می‌تواند حاوی لیستریا ـ یک باکتری خطرناک باشد که در موارد نادر می‌تواند باعث ابتلا به لیتریوسیز و سقط جنین، مرده‌زایی و مشکلات درازمدت برای سلامت شود.

این نه تنها در مورد شیر گاو، بلکه در مورد شیر گوسفند و بز هم مصداق دارد و حتما برچسب روی محصول را بخوانید.

اگر در وضعیتی هستید که تنها شیر غیرپاستوریزه در دسترس است، چاره کار این است که برای از بین بردن باکتری‌های آن شیر را برای مدت 20 دقیقه بجوشانید.

در دوران بارداری چه مقدار باید شیر بنوشم؟

جنین به مقدار خیلی زیادی کلسیم نیاز دارد، بنابراین اگر ویار محصولات لبنی در بارداری دارید کاملا قابل درک است. به ویار خود نه نگویید و زیر نظر پزشک به مقدار کافی شیر بنوشید.

روزانه باید حدود یک لیتر یا یک و نیم لیتر مایعات بنوشید. مقدار نوشیدن شیر به خودتان بستگی دارد اما نوشیدن بیش از نیم لیتر شیر در روز می‌تواند دریافت مقدار زیادی کلسیم را تضمین کند.

برخی از محققان ادعا می‌کنند که نوشیدن شیر در دوران بارداری به بلندتر شدن قد و بهبود ضریب هوشی جنین شما کمک می‌کند. فارغ از این‌که این ادعا درست باشد یا خیر، نوشیدن مقدار زیادی شیر پاستوریزه و دریافت کلسیم بیشتر بدون شک برای شما و جنین‌تان مفید است.

درصورت عدم مصرف محصولات لبنی در بارداری و عدم دریافت کلسیم کافی توسط مادر در این دوران، جنین کلسیم مورد نیاز خود را از دندان ها و استخوان های مادر دریافت خواهد کرد. نتیجه این امر از دست دادم یک به یک دندان ها و کاهش تراکم استخوانهای مادر در سال های بعد از زایمان است.

 

مطالعه بیشتر:

1- خوردن ماست در بارداری چه فواید و عوارضی دارد؟

2- مصرف لبنیات در بارداری چه ارزش غذایی و خواصی دارد؟

3- خوردن بستنی در بارداری چه فواید و مضراتی دارد؟

4- آیا خوردن بستنی در بارداری مضر است؟

5- خوردن محصولات لبنی در بارداری

 

استدیو عکس فیلیک