طریقه مصرف پارلودل و چه داروهایی بر پارلودل تاثیر می گذارد؟
پارلودل یکی از داروهایی است که برای درمان مشکلات مربوط به عدم تعادل هورمونی در بدن افراد استفاده می شود طریقه مصرف پارلودل به این صورت است که معمولا آن را دوبار در روز به همراه وعده های غذایی باید مصرف کنید. البته لازم است این دارو و دوز درمانی آن توسط پزشک برای شما تجویز گردد. برای کسب اطلاعات کامل درمورد طریقه مصرف پارلودل و نیز عوارض جانبی آن این متن را مطالعه کنید.
پارلودل را چگونه باید مصرف کرد؟
دقیقاً طبق نسخه و توصیه پزشک باید مصرف شود. در مقادیر بزرگتر یا کوچکتر یا بیشتر از میزان توصیه شده مصرف نکنید. دستورالعمل روی برچسب دارو را رعایت کنید. پزشک ممکن است گاهی اوقات دوز مصرفی شما را تغییر دهد تا اطمینان حاصل کند که بهترین نتیجه را میگیرید. طریقه مصرف پارلودل معمولاً به این شکل است که پارلودل دو بار در روز با وعدههای غذایی مصرف میشود. در حین استفاده از پارلودل، ممکن است نیاز به آزمایش خون داشته باشید. به طور مرتب به پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است در حین مصرف این دارو، افزایش میل جنسی، افزایش تمایل غیرطبیعی به قمار یا تمایلات غیرطبیعی دیگر مشاهده شود. در صورتی که شما این حالات را تجربه میکنید، با پزشک تان صحبت کنید. برخی از افرادی که از داروهای پارکینسون استفاده میکنند، دچار سرطان پوست (ملانوما) شدهاند. با این حال، افراد مبتلا به پارکینسون ممکن است در معرض خطر بالاتر سرطان پوست باشند. در مورد این خطر و علائم پوستی که باید مراقب آن باشید با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است نیاز به معاینات منظم پوستی داشته باشید.
اگر یک وعده دارو را از دست بدهم چه اتفاقی میافتد؟
به محض یادآوری، پارلودل فراموش شده را با غذا میل کنید. اگر تقریباً نزدیک به زمان مصرف قرص بعدی است، داروی فراموش شده را مصرف نکنید. برای جبران دوز فراموش شده، نباید داروی اضافی مصرف کنید.
اگر دارو را بیش از حد مصرف کنم چه اتفاقی میافتد؟
بلافاصله به دنبال کمک پزشکی باشید یا با اورژانس تماس بگیرید. علائم مصرف بیش از حد دارو ممکن است شامل حالت تهوع، استفراغ، یبوست، تعریق، بی رنگ شدن پوست، سرگیجه، خواب آلودگی و خمیازه کشیدن، گیجی، توهم و غش باشد.
هنگام مصرف پارلودل از چه چیزی باید دوری کرد؟
نکته بسیار مهم درباره طریقه مصرف پارلودل این است که در زمانی که پارلودل مصرف میکنید، از مصرف داروی ارگوت خودداری کنید. از مصرف داروهای ارگوت که برای سردردهای میگرنی استفاده میشود، مانند ارگوتامین و غیره خودداری کنید.
پارلودل ممکن است تفکر یا واکنش شما را مختل کند. برخی از افراد که پارلودل مصرف میکنند، در طول فعالیتهای روزمره عادی مانند کار کردن، صحبت کردن، غذا خوردن یا رانندگی به خواب میروند. ممکن است حتی بعد از احساس هوشیاری به طور ناگهانی به خواب بروید. اگر رانندگی میکنید یا مشغول انجام کاری هستید که نیاز به هوشیاری دارد، باید مراقب باشید.
عوارض جانبی پارلودل
در صورت وجود هر یک از این واکنشهای آلرژیک، مانند کهیر، تنفس دشوار، تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.
اگر عارضه جانبی جدی مانند موارد زیر دارید، مصرف دارو را متوقف کنید و با پزشک تان تماس بگیرید:
- مشکلات بینایی، آبریزش مداوم بینی
- درد سینه، درهنگام تنفس، ضربان سریع قلب، تنفس سریع، احساس تنگی نفس (خصوصاً هنگام دراز کشیدن)
- کمر درد، تورم در مچ پا یا پا، کم شدن یا قطع ادرار
- گیجی، توهم، احساس بیهوش شدن
- کاهش قند خون (سردرد، گرسنگی، ضعف، تعریق، لرزش، تحریک پذیری، مشکل تمرکز)
- حرکات غیر قابل کنترل عضلات، از دست دادن تعادل یا هماهنگی
- مدفوع خونی یا سیاه رنگ، سرفه خونی یا استفراغ خونی
- فشار خون بالا به شکل خطرناک (سردرد شدید، تاری دید، وز وز گوش، اضطراب، گیجی، درد قفسه سینه، تنگی نفس و ضربان قلب نامرتب، تشنج)
عوارض جانبی کم خطرتر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سرگیجه، احساس چرخش، خواب آلودگی خفیف، احساس خستگی
- سردرد خفیف، خلق و خوی افسرده، مشکل بی خوابی
- خشکی دهان، بینی پر
- دل به هم خوردگی، تهوع، استفراغ، درد معده، از دست دادن اشتها، اسهال یا یبوست
- احساس سرما یا بی حسی در انگشتان
این یک لیست کامل از عوارض جانبی نیست و سایر موارد ممکن است رخ دهد. برای مشاوره در مورد عوارض جانبی با پزشک خود صحبت کنید.
چه داروهای دیگری بر پارلودل تاثیر خواهند گذاشت؟
بسیاری از داروهای دیگر میتوانند با پارلودل تداخل پیدا کنند. در زیر یک لیست جزئی از این داروها ذکر میشود:
- داروی ضد افسردگی، داروهای آرام بخش یا مواد مخدر برای درمان اختلالات روانی
- داروهای آنتی بیوتیک یا داروهای ضد قارچ، داروهای ضد مالاریا
- داروهای آسم یا ضد آلرژی
- داروهای سرطان، داروهای مورد استفاده برای جلوگیری از رد پیوند عضو
- داروهای کاهش دهنده کلسترول مانند سیمواستاتین
- داروی دیابت خوراکی
- داروی فشار خون، داروهای ضربان قلب
- داروهای اچ آی وی یا ایدز
- داروهای تشنج
- سیلونا فیل ( وایاگرا) و سایر داروهای اختلال نعوظ
- داروهای کاهش دهنده اسید معده
این لیست کامل نیست و داروهای دیگری وجود دارند که با پارلودل تداخل دارند. در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید. این شامل داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه، ویتامین ها و داروهای گیاهی می شود. بدون اطلاع پزشک مصرف هیچ دارویی را شروع نکنید. لیستی از داروهای مصرفی خود داشته باشید و آن را به پزشک یا مرکز بهداشتی که تحت درمان آنها هستید، نشان دهید. لازم به ذکر است حتی اکنون که طریقه مصرف پارلودل می دانید، به هیچ وجه نباید خودسرانه اقدام به تهیه و مصرف آن کنید. استفاده از این دارو، فقط و فقط باید تحت نظر متخصص انجام شود.
https://www.drugs.com/mtm/parlodel.html