خروپف در بارداری و راهکارهایی برای خلاصی از آن

خروپف در بارداری و راهکارهایی برای خلاصی از آن

اگر باردار هستید و خروپف در بارداری اطرافیان خصوصا همسرتان را شاکی کرده است به شما می گوییم که تنها نیستید. عارضه خروپف در بارداری تعداد بسیار زیادی از مادران را درگیر می کند اما خوشبختانه راهکارهایی برای خلاصی از ان وجود دارد که در این متن شرح داده شده است.

آیا خروپف در بارداری برای جنین خطرناک است؟

بیش از یک سوم مادران باردار، در بارداری خروپف می‌کنند، حتی اگر قبل از آن عادت به خروپف نداشتند. اگرچه خروپف در بارداری در هنگام خواب ممکن است ظاهراً یک ناراحتی جزئی به حساب بیاید، اما وضعیت خواب پر سر و صدا ممکن است خطر ابتلا شما به عوارض را افزایش دهد، از جمله کاهش رشد جنین.

در یک مطالعه اخیر در سوئد، مادران بارداری که خروپف می‌کردند دو برابر بیشتر از سایر مادران احتمال ابتلا به فشار خون بالا یا پره اکلامپسی دارند و نوزادان آنان دارای وزن کمتر و نمره آپگار (بررسی شرایط و وضعیت سلامتی نوزاد) ضعیف‌تری بودند.

دکتر "ناتالی ادواردز"، محقق پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه سیدنی استرالیا می‌گوید مادرانی که خروپف می‌کنند ممکن است مستعد ابتلا به این عوارض باشند، زیرا در طول خواب راه‌های هوایی فوقانی آنان شل شده و تا حدودی بسته می‌ماند که باعث جلوگیری از دریافت اکسیژن کافی و خروج دی اکسید کربن می‌شود. دی اکسید کربن اضافه در سیستم آنها سبب تنگ شدن عروق خونی، افزایش فشار خون و کاهش گردش خون، از جمله در جفت می‌شود.

دلایل خروپف در بارداری

متاسفانه تغییرات هورمونی، اضافه وزن و احتباس مایعات (که می‌تواند باعث تورم راه‌های هوایی فوقانی شود) که همراه با بارداری می‌آید، مادران را در معرض خطر بالاتر خروپف و آپنه خواب قرار می‌دهد، یک وضعیت مرتبط و جدی‌تر که در آن فرد به طور موقت تا ۸۰۰ بار تنفسش متوقف می‌شود.

دکتر ادواردز اضافه می‌کند: به غیر از شکایت همسر، مشکل اصلی خروپف و آپنه خواب، خواب آلود بودن در طول روز است. هر دو حالت می‌تواند مکرراً شما را از خواب شبانه محروم کند و شما را دچار احساس خستگی کند. البته تشخیص این خستگی ازخستگی معمولی بارداری می‌تواند سخت باشد، اما اگر در طول روز در عرض چند دقیقه پس از دراز کشیدن به خواب می‌روید، این می‌تواند یک علامت خطر باشد.

درمان خروپف در بارداری

دکتر ادواردز ادعا می‌کند که درمان غیردارویی برای آپنه خواب و خروپف، که به نام فشار مثبت مداوم به راه‌های هوایی معروف است، می‌تواند به کاهش خطرات خروپف در مادران مبتلا به پرفشاری خون و پره اکلامپسی در ۹۰ درصد مادران کمک کند. دکتر ادواردز می‌گوید: در طول خواب مادران مبتلا به خروپف از یک ماسک بینی استفاده می‌کنند که به یک دستگاه متصل است که جریان دائمی هوای فیلتر شده را از طریق بینی و گلو وارد می‌کند و از تنگ و بسته شدن راه‌های هوایی جلوگیری می‌کند. از نوارهای بینی که در داروخانه‌ها موجود است استفاده نکنید، آنها برای خروپف در بارداری موثر نیستند. آنها تنها در خروپف‌های ناشی از بسته بودن بینی مانند احتقان بینی عمل می‌کنند.