The chronograph is started when the event is seen and stopped when it is heard. The chronograph seconds hand indicates the distance from the event on the telemetric scale. Telemeter: on account of most replica watches using a telemeter scale, best rolex replica Three different views from three different continents on the finalists in the Chronograph category at this years Grand Prix d . Audemars Piguet Replica Uk omegasphereco uk.

سونوگرافی واژینال در بارداری چگونه انجام می شود آیا خطر دارد

سونوگرافی جنین برای اطمینان از سلامت و ایمنی بارداری لازم است. در مراحل مختلف بارداری، انواع مختلف سونوگرافی از جمله سونوگرافی ترانس واژینال برای بررسی اندام های تولید مثلی جنین و ارزیابی وضعیت سلامت او انجام می شود.

این روش همانطور که از نامش پیداست، به صورت واژینال انجام می شود و بر خلاف تصور بسیاری از مادران آنقدر دردناک نیست. در این مقاله پیرامون روش سونوگرافی واژینال در بارداری، چگونگی و زمان انجام آن، تشخیص و نحوه آماده سازی با شما گفتگو خواهیم کرد.

سونوگرافی ترانس واژینال چیست؟

سونوگرافی ترانس واژینال یک روش تشخیصی ایمن، موثر و غیر تهاجمی است که تصویری از ناحیه لگن شامل تخمدان ها، لوله های فالوپ، گردن رحم و رحم در اختیار پزشک قرار می دهد. در خانم های باردار، به ارزیابی وضعیت بارداری و سلامت جنین کمک می کند. به کمک سونوگرافی ترانس واژینال می توان قسمت های مختلف بدن جنین از جمله ستون فقرات، سر و قلب را اندازه گیری کرد.

این سونوگرافی با وارد کردن یک مبدل نازک و بلند به داخل واژن انجام می شود. روی این مبدل که اصطلاحاً پروب نام دارد، ابتدا با لاتکس و سپس با یک ژل شفاف و روان کننده مخصوص سونوگرافی پوشانده می شود. اسکنر مورد استفاده در این نوع سونوگرافی از یک میکروفون تشکیل شده است که امواج صوتی با فرکانس بالا ارسال می کند. این امواج به داخل واژن فرستاده، سپس از میکروفون منعکس می شود و تصویری در صفحه نمایش ایجاد می کند.

این سونوگرافی با نام اسکن لگنی، سونوگرافی زنان و زایمان، سونوگرافی اندوواژینال، سونوگرافی ترانس واژینال و سونوگرافی لگن شناخته می شود.

در سونوگرافی واژینال در بارداری چه مواردی نشان داده می شود؟

هر تغییری در رحم مادر، تخمدان ها یا اندامهای مجاور در سونوگرافی نشان داده می شود. علاوه بر این، به تشخیص مشکلات مربوط به سلامت جنین کمک می کند تا در مراحل اولیه قابل کنترل باشد.

در موارد نادر، برای بررسی های بیشتر می توان در حین سونوگرافی از بافت بیمار نمونه برداری نیز کرد. همچنین برای مشاهده و بررسی داخل رحم می توان به طور همزمان هیستروسونوگرافی نیز انجام داد.

سونوگرافی واژینال در بارداری همچنین به موارد زیر کمک می کند:

  1. شناسایی مشکلات مربوط به عملکرد رحم
  2. بررسی عوارض بارداری مانند بارداری خارج رحمی
  3. بررسی وجود هرگونه عفونت یا درد لگنی
  4. کنترل وضعیت جنین و شناسایی موارد احتمالی
  5. مشاهده کیست یا فیبروم یا هرگونه ناهنجاری
  6. تشخیص احتمال سقط جنین یا عوارض زایمان زودرس

هدف اصلی سونوگرافی ارزیابی سلامت جنین و تشخیص عوارض بارداری است. پزشک بر اساس پارامترهای موجود، بهترین زمان سونوگرافی و نحوه انجام آن را تعیین می کند.

سونوگرافی ترانس واژینال در چه مقطعی از بارداری انجام می شود؟

این سونوگرافی معمولاً در مراحل اولیه بارداری یعنی در سه ماهه اول یا شروع سه ماهه دوم تجویز می شود اما می توان بین هفته 10 تا 14 بارداری و در مواردی زودتر یا دیرتر انجام داد.

در هر صورت، زمان مناسب برای سونوگرافی را پزشک مشخص می کند و راهنمایی لازم را برای آمادگی بیمار ارائه می نماید.

آمادگی برای سونوگرافی واژینال در بارداری

با توجه به اینکه سونوگرافی از راه واژن انجام می گیرد، ممکن است بیمار دچار اضطراب شود، در اینجا به طور دقیق فرایند سونوگرافی واژینال و چگونگی آماده سازی برای آن را شرح می دهیم:

  1. سونوگرافی ترانس واژینال یک روش ساده، بی خطر و بدون درد است.
  2. پزشک مراحل سونوگرافی را توضیح می دهد، بنابراین سعی کنید آرام باشید و صحبت های پزشک را بفهمید. ذهن خود را از هر گونه شک و تردید پاک کنید.
  3. اگر به چیزی حساسیت دارید (به خصوص در صورت آلرژی به لاتکس)، حتما به پزشک اطلاع دهید.
  4. قبل از سونوگرافی، مثانه خود را خالی کنید.
  5. اگر پزشک سونوگرافیست مرد باشد، یک پرستار یا اپراتور خانم، شما را همراهی خواهد کرد.
  6. اسکن با قرار دادن میله مبدل (پروب) با رضایت بیمار انجام می شود، بنابراین نگران این موضوع نباشید.

آگاهی و اطلاعات کافی درباره هر موضوعی از نگرانی ها و ناراحتی هایتان خواهد کاست.

سونوگرافی واژینال در بارداری چگونه است؟

این عمل حدود 30 تا 60 دقیقه طول می کشد. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که آرامش خود را حفظ کنید و دستورات پزشک را به کار بندید.

  1. ممکن است پزشک در مورد سلامتی، بارداری، داروها، علائم یا سابقه جراحی از بیمار سوال بپرسد.
  2. بیمار باید هر گونه جواهرات یا زیورآلاتی را که در فرایند سونوگرافی اختلال ایجاد می کند، خارج کند. همچنین پوشیدن لباس بیمارستانی لازم است.
  3. بیمار برای معاینات لگنی باید به پشت با پاهای باز روی تخت مخصوص دراز بکشد.
  4. یک مبدل (کاووشگر) نازک و بلند که روی آن با لاتکس یا پلاستیک و ژل مخصوص روان کننده پوشیده شده است، وارد واژن می شود.
  5. در ابتدا، ممکن است احساس ناراحتی کنید. برای بدست آوردن تصاویر بهتر از لگن، کاووشگر در درون بدن از سمتی به سمت دیگر حرکت داده می شود.  
  6. پس از ثبت تصاویر ، کاوشگر خارج می گردد.

پس از انجام سونوگرافی، می توانید به فعالیت های روزمره خود بازگردید و رژیم غذایی خاصی نیز ندارید. در صورت تشخیص هرگونه ناهنجاری یا مشکل خاص، پزشک دستورالعمل های لازم را ارائه خواهد کرد.

نتایج سونوگرافی در زمان تعیین شده که معمولاً 24 ساعت بعد یا کمتر است، آماده می شود. می توانید برای بررسی بیشتر آن را در اختیار پزشک قرار دهید.

اگرچه سونوگرافی ترانس واژینال روشی بی خطر است، اما مواردی نیز هست که باید در نظر گرفت.

خطرات مربوط به سونوگرافی واژینال در بارداری

سونوگرافی ترانس واژینال معمولاً خطری ندارد. با این حال شرایط خاصی مانند چاقی مفرط، مثانه پر، حساسیت به لاتکس و مشکلات دستگاه گوارش می تواند در نتایج آن اختلال ایجاد کند. در صورت وجود هر یک از این موارد، برای رفع مشکل موضوع را به اطلاع پزشک برسانید.

تنها مشکلی که در این سونوگرافی خواهید داشت، ناراحتی بسیار جزئی است، اما اگر درد غیرقابل تحمل داشتید، پزشک را در جریان امر قرار دهید.  .

سونوگرافی ترانس واژینال یک روش اساسی و ساده در دوران بارداری است که اطلاعات زیادی در خصوص سلامتی جنین در اختیار قرار می دهد. بنابراین بهتر است قبل از انجام آن با پزشک صحبت کنید و برای رفع ابهامات خود، سوالات لازم را با او در میان بگذارید. آرام باشید و اجازه دهید پزشک سونوگراف کار خود را انجام دهد.

مطالعه بیشتر:

تغییرات بدن مادر در سه ماهه اول بارداری

تشخیص بارداری یا حاملگی خارج از رحم

غربالگری سه ماهه اول بارداری (ویدئو)

منبع: momjunction