molfix-مولفیکس

درمان ترک لب نوزاد به روش خانگی چگونه است؟

درمان ترک لب نوزاد به روش خانگی چگونه است؟

نوزادان که به تازگی قدم به دنیای ما گذاشته اند، پوست بسیار حساسی دارند و هنوز به خوبی با شرایط زندگی در محیط خارج از رحم تطابق پیدا نکرده اند. لب های آنها به علل گوناگونی همچون گرما و سرمای بیش از حد محیط، مکیدن مداوم لب ها، کم آبی بدن، حساسیت و ... می تواند دچار خشکی و حتی ترک خوردگی گردد. این ترک ها اگر در اسرع وقت درمان نگردد دچار خونریزی شده و برای نوزاد بسیار دردناک خواهد بود. در این متن پیرامون درمان ترک لب نوزاد به روش خانگی با شما گفت و گو خواهیم کرد.

درمان ترک لب نوزاد به روش خانگی

برای درمان ترک لب نوزاد داروهای خاصی وجود دارد که مخصوص نوزادان بوده و برای تسکین سریع ناراحتی می توانید از آنها استفاده کنید.

1- وازلین: 

وازلین از روغن تصفیه شده ای موسوم به لانولین تهیه شده و به عنوان یک مرطوب کننده قوی به بهبودی هر چه سریع تر لب های نوزاد کمک می کند. وجود این ماده در وازلین آن را به یک داروی بی خطر تبدیل کرده است به نحوی که اگر نوزاد همچنان تمایل به لیسیدن یا مکیدن لب های خود داشته باشد خطری او را تهدید نخواهد کرد. برای درمان ترک لب نوزاد با کمک وازلین مقدار اندکی از وازلین را با انگشت خود برداشته و آن را به آرامی بر روی لب های نوزاد بمالید. سعی کنید این کار را در طول شب و در زمان خواب بودن نوزاد انجام دهید. این کار باعث می شود وازلین به مدت بیشتری بر روی لب ها مانده و در نتیجه لب ها فرصت لازم برای بهبودی را به دست آورند.

2- روغن نارگیل:

یکی دیگر از روش های درمان ترک خوردن لب نوزاد، استفاده از روغن نارگیل است. از آنجایی که این روغن در اغلب خانه ها موجود است بسیاری از والدین از آن به عنوان یک داروی سنتی استفاده می کنند. ماده اصلی موجود در روغن نارگیل اسید لوریک است که باعث درمان ترک لب نوزاد شده و فاقد هرگونه عوارض جانبی بر نوزاد است. برای انجام این کار ابتدا انگشت خود را ضدعفونی کرده و سپس آن را به مقدار اندکی از روغن نارگیل آغشته کنید. روغن را به آرامی بر روی لب های نوزاد مالیده و هر بار پس از خشک شدن لب ها این کار را مجددا تکرار کنید.

3- شیر مادر:

شیر مادر ایمن ترین و طبیعی ترین روش درمان ترک لب نوزاد است. برای انجام این کار با نوک سینه خود چند قطره شیر را بر روی لب های نوزاد ریخته و یا آن را با انگشت خود به صورت ضربه ای بر روی لب های نوزاد پخش کنید ولی دقت کنید که از مالیدن لب های نوزاد خودداری کنید. شیر مادر لب های نوزاد را آبرسانی کرده و عناصر طبیعی موجود در آن باعث تسریع روند بهبودی لب ها می شود.

در صورت مزمن بودن ترک لب نوزاد چه باید کرد؟

مزمن شدن خشکی و ترک لب های نوزاد می تواند نشان دهنده کمبودهای تغذیه ای و یا حتی مصرف ویتامین A مازاد در نوزاد باشد. در مواردی نادر نیز ممکن است نوزاد به بیماری کاوازاکی مبتلا باشد وضعیتی که منجر به بروز التهاب و تب شده و اغلب در نوزادان 6 ماهه تا دو ساله شایع است. با این وجود ابتلا به این عارضه علاوه بر خشکی لب ها با علائم دیگری از جمله تب و قرمزی چشم ها نیز همراه است. بنابراین در صورت تداوم خشکی لب ها در اولین فرصت به یک پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.

چگونه می توان از ترک خوردن لب های نوزاد پیشگیری کرد؟

به خصوص در مورد نوزادان پیشگیری همواره بهتر از درمان است. به منظور پیشگیری از ترک خوردن لب های نوزاد دمای منزل را در حد متعادل نگه داشته و در صورت لزوم از مرطوب کننده ها استفاده کنید. سعی کنید به نوزاد خود لباس های مناسب پوشانده و از او در برابر آفتاب یا بادهای شدید به خوبی محافظت کنید و در آخر اینکه به منظور پیشگیری از ابتلا نوزاد به مشکل کم آبی در طول فصول گرم سال تعداد دفعات شیردهی به نوزاد خود را افزایش دهید. ترک لب یکی از مشکلات شایع در میان بزرگسالان است. ولی این عارضه در نوزادان به دلیل ماهیت حساس پوست و همچنین نوع تغذیه که از طریق مکیدن است می تواند بسیار ناخوشایند و آزاردهنده باشد. بنابراین در صورت مشاهده خشکی و ترک کوچک، درمان ترک لب نوزاد می تواند از شدید شدن علائم در آنها پیشگیری کند.

 

بیشتر بدانید:

1- نحوه مراقبت از پوست نوزاد

2- 8 دلیل اصلی بیرون آوردن زبان در نوزادان

3- آبریزش دهان نوزاد چهار ماهه، علل شایع و راهکارهای درمانی

4- پرسش های مهم مادران درباره نوزاد!

منبع: parenting.firstcry 

استدیو عکس فیلیک