قرمزی پوست صورت در بارداری یا گر گرفتگی صورت به چه علت است؟
در دوران بارداری ممکن است به شما گفته شود که پوستتان قرمز است. قرمزی پوست صورت در بارداری پدیده ای است که اغلب در دوران بارداری قابل مشاهده است. این میتواند یک بخش واقعی از بارداری باشد و ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد. اگرچه این اتفاق مثل یک افسانه به نظر میرسد، اما قرمزی پوست در بارداری در واقع دلایل پزشکی متعددی دارد. بگذارید دلایل قرمزی پوست در دوران بارداری را آشکار کنیم و ببینیم به چه چیزی مرتبط است.
علت قرمزی پوست صورت در بارداری چیست؟
بر طبق داستانهایی از قرنها پیش، قرمزی و براقیت پوست، مرتبط با بارداری به دلیل خوشحالی است. برخی معتقدند این میتواند به دلیل جنسیت نوزاد باشد. در حالی که ممکن است شما در دوران بارداری خوشحال و هیجان زده باشید، قرمزی پوست میتواند دارای دلایل متعددی باشد. این دلایل در درجه اول وعمدتاً به نوسانات هورمونی و جریان خون شما مرتبط است، اما درخشش و قرمزی پوست میتواند ناشی از سایر تغییرات بدن در هنگام بارداری باشد.
نوسانات هورمونی
افزایش میزان ترشح هورمونها در دوران بارداری میتواند مسبب خشکی و قرمزی پوست صورت در بارداری شما باشد و به چهره شما براقیت ببخشد. این هورمونها شامل استروژن، پروژسترون و گنادوتروپین انسانی هستند.
افزایش جریان خون
در دوران بارداری، بدن شما خون بیشتری تولید میکند. دلیل آن این است که در طول بارداری رحم و اندامهای حیاتی بدن شما نیاز به خون بیشتری برای جنین در حال رشد دارند. چنین افزایشی در میزان خون همچنین سبب اتساع رگهای خونی میشود که در نتیجه میتواند باعث قرمزی و براق شدن پوست شود.
افزایش چربی پوست
برخی از مادران در نتیجه نوسانات هورمونی، افزایش تولید چربی از غدد چربی پوست را تجربه میکنند. همچنین افزایش میزان خون نیز میتواند موجب ترشح چربی بیشتر شود. اگر پوست صورت شما طبیعتاً چرب باشد، مستعد چرب شدن بیشتر پوست در دوران بارداری هستید. این میتواند عوارض ناخواستهای مانند آکنه نیز داشته باشد. اما علاوه بر آکنه و جوش، افزایش چربی سبب میشود پوست شما براق و قرمز شود.
کشیدگی پوست
همراه با افزایش جریان خون و تغییرات هورمونی، کشیده شدن پوست نیز میتواند منجر به خارش و قرمزی پوست صورت در بارداری شود.
گر گرفتگی صورت در بارداری
گر گرفتگی و احساس گرمای بیش از حد طبیعی در دوران بارداری غیر طبیعی نیست. نه تنها تغییرات هورمونی، بلکه افزایش وزن ناشی از حمل جنین نیز میتواند منجر به بالا رفتن دمای بدن شما شود. این عوارض میتواند عرق سوز و گر گرفتگی را ایجاد کند که هر دو اینها میتوانند با تاثیر بر روی پوست سبب قرمزی آن شوند.
حادتر شدن مشکلات موجود پوست
اگر شما دارای مشکلات پوستی هستید، علائم شما ممکن است در دوران بارداری تشدید شوند. این علائم شامل اگزما، لکههای قرمز وپسوریازیس هستند. به واسطه افزایش جریان خون و هورمونها، در پوست صورت قرمزی و براقیت بیشتری مشاهده میشود. گاهی اوقات این قرمزی با قرمزی پوست در بارداری اشتباه گرفته میشود.
قرمزی پوست صورت در بارداری چه زمانی آغاز میشود و چقدر طول میکشد؟
هیچ چهارچوب زمانی برای قرمزی پوست ناشی از بارداری وجود ندارد. با اینحال، شما احتمالا این وضعیت را در دوره تغییرات شدید در بدن، خصوصاً در سه ماهه دوم بارداری تجربه میکنید.
براقی و قرمزی پوست در بارداری، همچنین دلایل نامشخص آن، همگی بعد از زایمان از بین میروند. این یک حالت ماندگار بر روی پوست شما نیست.
آیا قرمزی پوست صورت در بارداری، برای همه مادران رخ میدهد؟
اگرچه تمام مادران تغییرات هورمونی و افزایش جریان خون را در دوران بارداری تجربه میکنند، این به آن معنی نیست که در همه آنان قرمزی پوست رخ میدهد. اگر این وضعیت برای شما پیش نیاید، معنی ان این نیست که اتفاقی غیر طبیعی است. در عوض، این میتواند نشان دهنده آن باشد که پوست شما به شکل متفاوتی به تغییراتی که در سایر بخشهای بدن شما میافتد واکنش نشان میدهد.
سایر تغییرات پوستی که ممکن است رخ دهد
همانطور که گفته شد، جوش و آکنه بارداری در صورتی که پوست شما چربی یبیشتری تولید کند اتفاق میافتد. این نه تنها پوست شما را براق نشان میدهد، بلکه میتواند منجر به ایجاد لکههای قرمز پوست نیز بشود.
شما باید به شستشوی پوست خود، دو بار در روز ادامه دهید، اما ممکن است نیاز باشد در طول بارداری از محصولات شستشوی مختص پوست براق استفاده کنید. با پزشک خود درباره محصولات مناسب و ایمن در دوران بارداری برای پوست خود صحبت کنید.
"ماسک بارداری" یک وضعیت دیگر پوستی مرتبط با بارداری است که ممکن است در برخی از مادران رخ دهد و در برخی نیز اتفاق نیفتد. این وضعیت منجر به ایجاد لکههای قهوهای بر روی پوست میشود که دلیل آن هایپرپیگمنتیشن ناشی از افزایش تولید ملانین در پوست است. این لکهها زمانی که بارداری به اتمام برسد و میزان هورمونها کاهش یابند، از بین میروند، اما قرار گرفتن در معرض آفتاب میتواند آنها را تشدید کند. برای جلوگیری از بروز آن هر روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
قرمزی پوست صورت در بارداری و جنسیت جنین
هنگامی که شما در انتظار فهمیدن جنسیت فرزند خود هستید، حدس زدن آن برای شما یک تفریح است. شما حتما شنیدهاید که تمایل شدید به غذاهای خاص، یا تنفر از برخی مواد غذایی، میتواند نشان دهد که شما یک دختر باردار هستید یا یک پسر. همانطور که شکل بارداری شما نیز میتواند نشان دهنده جنسیت جنین باشد.
بعضی از افراد گمان میکنند که قرمزی و براقیت پوست صورت نیز میتواند مشخص کننده جنسیت نوزاد باشد. با این حال، هیچ شواهد علمی برای این ادعا وجود ندارد. شواهد روایتی حاکی از آن است که ترکیبی از افراد که به ارتباط قرمزی پوست مادر و جنسیت جنین اعتقاد دارند، برخی آن را نشانه دختر بودن نوزاد و برخی پسر بودن نوزاد میدانند.
اگر شما میخواهید جنسیت نوزاد را قبل از تولد او بدانید، بهترین راه این است که تا هفته ۱۶ بارداری و زمانی که پزشک میتواند سونوگرافی را توصیه کند صبر کنید. شما ممکن است در این زمان نیز دارای صورت قرمز باشید، اما هیچ ارتباطی بین آن و جنسیت نوزاد وجود ندارد.
نتیجه:
قرمزی پوست، تنها یکی از تغییرات متعددی است که شما ممکن است در دوران بارداری تجربه کنید. سایر تغییرات ممکن است شامل ناخنهای محکمتر، موهای ضخیمتر و کاهش خشکی پوست باشد. دلایل بسیار زیادی برای این تغییرات وجود دارد. بنابراین میتوان گفت که پوست قرمز یک افسانه نیست، اگرچه افرادی که آن را تجربه نمیکنند نباید نگران شوند. همیشه درباره نگرانی خود در مورد تغییراتی که در طول بارداری در بدنتان اتفاق میافتد با پزشک خود صحبت کنید.
بیشتر بدانید:
1- مشکلات پوست و مو در بارداری
2- 7 مشکل پوستی در دوران بارداری
3- 30 توصیه برای حفظ زیبایی در دوران بارداری
4- آیا استفاده از ماسک صورت در بارداری بی خطر است؟