تغییرات نوزاد در نه ماهگی ،نکاتی در مورد تغییرات نوزاد در نه ماهگی
سه چهارم از سال اول زندگی کودک سپری شده و هیچ نشانهای از آن موجود کوچکی که ۹ ماه قبل از بیمارستان به خانه آوردید، نیست. کودک هماکنون موجودی فعال، پر سر و صدا و با پشتکار زیاد است. در این بخش از راهنمای ماه به ماه نی نی پلاس درمورد تغییرات نوزاد در نه ماهگی با شما گفت و گو خواهیم کرد و متوجه خواهید شد که در ۹ ماهگی چه پیشرفتهایی را باید از کودک انتظار داشته باشید.
تغییرات نوزاد در نه ماهگی، مهارتهای حرکتی
در ۹ ماهگی، کودک یک خزنده ماهر است. برخی از کودکان آنچنان ماهر هستند که میتوانند با یک دست اسباببازی خود را بگیرند و با کمک دو زانو خود را به جلو بکشند. برخی به راحتی از پلهها بالا و پایین میروند. فقط مراقب باشید در ورودی بسته باشد و مراقب او باشید.
در ۹ ماهگی کودک به راحتی میتواند تغییر وضعیت دهد. میتواند به حالت خزیدن درآید و بنشیند و بچرخد و اسباب بازی را به چنگ آورد. کودک دلبند شما میتواند بایستد و به زودی با کمک وسایل خانه دور تا دور خانه راه برود.
ممکن است یک جفت کفش کوچولوی بانمک پشت ویترین مغازه دل شما را برده باشد. اما نیازی نیست تا زمانیکه کودک بخواهد زمان طولانی بیرون از منزل قدم بزند، برای خرید کفش زیر بار هزینههای گزاف بروید. هماکنون پابرهنه بودن در منزل بهترین کاراست. ایستادن و راه رفتن با پای برهنه به تقویت ماهیچهها و تاندونهای پای کودک کمک میکند. همچنین راه رفتن روی زمین در این حالت راحتتر است. وقتی هوای بیرون سرد میشود، پوشیدن جورابهای ضدسرخوردن به گرم نگه داشتن پای کودک کمک میکند.
تغییرات کودک در نه ماهگی، آماده شدن جهت راه رفتن
علاوه بر آماده شدن برای راه رفتن، کودکان ۹ ماهه مهارتهای حرکتی خود را ارتقا میدهند. با انگشتان خود میتوانند اسباببازیای کوچکتر را بردارند و حرکت بین دو دست آنها هماهنگتر شده است. این کارآگاه کوچولو با مهارت جدیدی که به دست آورده در جستجوی کارکرد وسایل مختلف است. برای مثال کدام گیره در سوراخ دایرهای شکل قرار میگیرد، چگونه فنجانها داخل هم میروند و کدام سر تلفن اسباببازی را باید روی گوش خود بگذارد. فقط مراقب باشید اسباببازیها برایش خطر خفگی نداشته باشد.
به خاطر داشته باشید که مهارتهای حرکتی هر کودک با دیگری متفاوت است. برخی از کودکان زمان بسیار کمی را در یک مرحله رشد می گذرانند یا حتی ممکن است از یک مرحله عبور کنند. اگر نگران این هستید که مثلا کودک شما در این سن چهار دست و پا نمیرود، با پزشک اطفال مشورت کنید.
تغییرات نوزاد در نه ماهگی، تقویت مغز کودک
سال اول زندگی زمانی حیاتی برای رشد مغز کودک است. تریلیونها اتصال ریز در مغز وجود دارد که پایه و اساس یادگیری در تمام طول عمر است. با فراهم کردن محیطی محرک میتوانید رشد مغز کودک را سریعتر کنید.
اما برای پرورش کودکی باهوش نیاز نیست هزینههایگزاف صرف خرید ویدئوها یا ابزارهای آموزشی کنید. هیچ دیویدی نمیتواند جایگزین ارتباطات انسانی باشد. کتاب خواندن، آواز خواندن و هر روز صحبت کردن با کودک باعث سرعت رشد مغز کودک میشود. به یاد داشته باشید کودک برای باهوش شدن نیازی ندارد در ۹ ماهگی کتاب خواندن را یاد بگیرد. او فقط نیاز دارد هر روز چیزی جدید بیاموزد.
تغییرات نوزاد در نه ماهگی، برقراری ارتباط
کودک ۹ ماهه مانند بسیاری از کودکان در این سن در همهحال در حال غان و غون کردن هستند. این صداها در حقیقت برای کودک مانند جملات واقعی هستند و کسی به غیر از خود او معنای این جملات را نمیداند. هرچند شما برخی کلمات واقعی مانند «ماما»، «بابا» یا «سلام» را متوجه میشوید.درک کودک از زبان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر از او بپرسید: «توپ کجاست؟» کودک ممکن است برود و توپ را بیاورد. یا ممکن است از او بپرسید: «گاو کجاست؟» و کودک به تصویر گاو در کتاب اشاره خواهد کرد.
در فواصل کوتاه بین غان و غون کردن، کودک در حال شنیدن و خواندن زبان بدن است. ممکن است متوجه شوید کودک اسباببازی مورد علاقه خود را برای شما میآورد تا در جواب لبخند شما را ببیند. حتی برخی کودکان در این سن کم کمدینهای تاثیرگذاری هستند. آنها از خود صداهای خندهدار تولید میکنند تا باعث خنده اطرافیان شوند.
برخی اوقات ممکن است کودک کمتر خوشحال باشد. مخصوصا وقتهایی که مجبورید او را ترک کنید. اضطراب جدایی و همچنین اضطراب از غریبهها یکی از مشکلاتی است که در این سن آغاز میشود. کودک ممکن است نسبت به بعضی افراد و چیزهایی که قبلا باعث آزار او نبودهاند دچار ترس و وحشت شود. برای مثال ممکن است هر بار با آمدن مادربزرگ و هرگاه که چراغ اتاق خواب خاموش میشود شروع به گریه کند. به این دلیل است که آگاهی و حافظه کودک در حال پیشرفت است. به همین دلیل وقتی چیزی را از کودک میگیرید شاهد چند قطره اشک او خواهید بود. خبر خوش اینکه کودک میتوان حواس کودک را در این سن به راحتی پرت کرد و اشکهای او دوامی ندارد.
نکاتی در مورد تغییرات نوزاد در نه ماهگی
• کودک ۹ ماهه دوست دارد به اطراف حرکت کند. فضای کافی برای چهار دست و پا رفتن، ایستادن وگشت و گذار (البته با نظارت شما) برای او فراهم شود.
• نه ماه سن کمی برای شروع محدودیت نیست. اکنون کودک باید معنای کلمه «نه» یا هر جمله مشابه آن را درک کند. هر زمان که کودک باید کاری را انجام دهد یا انجام ندهد، از آن استفاده کنید.
• دستان کودک را بگیرید و دور تا دور اتاق با او راه بروید. به این صورت کودک راه رفتن روی دو پا را فرا میگیرد.
مطالعه بیشتر:
1- تغییرات نوزاد در شش تا نه ماهگی
2- تغییرات نوزاد در نه تا دوازده ماهگی
3- تغییرات نوزاد در دوزاده تا هجده ماهگی
4- تغییرات نوزاد از هجده تا سی و شش ماهگی