از بین بردن بوی بد شیشه شیر، چگونه بوی بد شیشه شیر را از بین ببریم؟
تابحال برایتان پیش آمده که بطری شیر داخل کیفتان بماند و بوی ترشیدگی بگیرد؟ هر چقدر هم بطری را بشویید گرچه تمیز است و تهدیدی برای سلامت کودک به حساب نمیآید اما بو و طعم ناخوشایندی برای شیرخوار ایجاد خواهد کرد. در این مقاله نحوه از بین بردن بوی بد شیشه شیر را به شما آموزش میدهیم.
برای از بین بردن بوی بد شیشه شیر کودک چه کنیم؟
اگر شیر یا هر چیزی برای مدت طولانی در بطری مخصوصا انواع پلاستیکی بماند بوی ناخوشایندی ایجاد میکند. در اینجا به روشهایی برای از بین بردن بوی بد شیشه شیر اشاره میکنیم که میتواند از بو گرفتن بطری پیشگیری کرده یا بوی آن را از بین ببرد:
- برای از بین بردن بوی بد شیشه شیر، هر چه سریع تر بطری را بشویید: بلافاصله بعد از هر بار استفاده از بطری آن را بشویید تا مانع از رشد باکتریها در آن شوید.
- از روشی مناسب برای شستشوی بطری استفاده کنید: بطری را با آب گرم و صابون یا مایع ظرفشویی بشویید و به کمک برسهای شیشه شور تمامی درزها و زوایای پنهان و خارج از دسترس را تمیز کنید.
- بطری را در یخچال بگذارید: زمانی که بطری را در یخچال نگهداری میکنید باکتریها نمیتوانند در آن رشد کنند. در صورتی که بطری ای نشسته یا شسته شده ولی خیس در دمای اتاق باقی بماند به احتمال زیاد در آن باکتری رشد خواهد کرد.
- قبل از تغذیه کردن شیرخوار مجدد بطری را بشویید.
- برای از بین بردن بوی بد شیشه شیر، برحسب اطلاعات روی بسته بندی بطری را بشویید: قبل از آنکه آنها را داخل ماشین ظرفشویی بگذارید مطمئن شوید که این امکان برای آنها مهیاست.
- شیرخشک را طبق دستور درست کنید و طبق مدت زمان نوشته شده روی قوطی نگهداری کنید: اکثر شیرخشکها را بعد از آماده کردن بیش از 4 ساعت در دمای اتاق نمیتوان نگه داشت.
- بطری شیشه ای انتخاب کنید: این نوع بطریها بهتر از انواع پلاستیکی هستند.
در مورد بوهای مختلف چه کنیم؟
1- بوی صابون
اگر بطری بویی شبیه به صابون یا مایع ظرفشویی یا پودر شوینده میدهد باقی ظروف را هم بررسی کنید. گاه بوی شیر مادر بویی شبیه به صابون ایجاد میکند. میتوانید مایع شوینده را عوض کرده و دوباره امتحان کنید. در این موارد برای از بین بردن بوی بد شیشه شیر، بطری را با آب گرم بشویید و خوب آب بکشید. میتوانید بجای ماده شوینده از جوش شیرین یا سایر مواد ضد عفونی کننده استفاده کنید. اگر باز هم این بو باقی مانده برای 10 دقیقه بطری را بجوشانید. فراموش نکنید در برخی مادران به دلیل بالا بودن میزان لیپاز در شیر، بوی صابون مخصوصا بعد از فریز کردن شیر یا در یخچال نگه داشتن شیر دوشیده شده طبیعی باشد. در صورتی که بو ناشی از لیپاز باشد مشکلی وجود ندارد اما اگر شیرخوار این بو را دوست نداشته باشد در عین اینکه شیر تازه را از سینه مادر میخورد ممکن است بطری را نگیرد. کمی گرم کردن و جوشاندن شیری که لیپاز اضافی دارد سبب رفع بوی آن میشود اما این کار میتواند سبب از بین رفتن برخی مواد مغذی شیر مادر و از بین رفتن خواص ضد عفونی کنندگی آن شود. این مسئله اگر گهگاه رخ دهد روی سلامت شیرخوار تاثیر نمیگذارد اما تکرار زیاد آن توصیه نمیشود.
2- بوی ترشیدگی
اگر بطری شیر بوی ترشیدگی گرفته نکات زیر میتواند کمک کننده باشد:
برای از بین بردن بوی بد شیشه شیر با جوش شیرین بطری را بشویید: بطری را با مقداری جوش شیرین و آب داغ پر کنید و دو دقیقه آن را تکان دهید و بعد برای 4-5 ساعت استراحت دهید و در نهایت با آب گرم بشویید.
برای از بین بردن بوی بد شیشه شیر نوزاد از سرکه استفاده کنید: سرکه یک ماده ضد عفونی کننده مناسب است. میتواند چربی شیرخشک و شیر مادر را از بین ببرد. در ظرفی به طور مساوی آب و سرکه بریزید و بطری را درون آن قرار دهید و برای 4-6 ساعت و حتی یک شب درون ظرف استراحت دهید و بعد آن را با مایع شوینده بشویید.
برای از بین بردن بوی بد شیشه شیر، بطری را استریل کنید: بطری و در آن را درون آب جوش بیاندازید و بجوشانید تا ضد عفونی و استریل شود.
برای از بین بردن بوی بد شیشه شیر، بطری را درون فریزر قرار دهید: بطری را در طول شب درون یخچال قرار دهید تا از رشد باکتریها در آن پیشگیری کند. سرما بو را هم از بین میبرد.
شیر را قبل از ریختن در بطری بررسی کنید: اگر از شیر خشک یا شیر فریز شده استفاده میکنید حتما قبل از آنکه آن را درون بطری بریزید بو کنید تا مطمئن شوید ترش نشده است. اگر شیری بوی ترشیدگی میدهد آن را دور بریزید.
3- بوی پلاستیک سوخته
اگر بطری بوی پلاستیک سوخته میدهد تمام اجزای بطری را چک کنید و اگر در یا بخشی از آن سوخته و ذوب شده آن را دور بریزید. مواد پلاستیکی سوخته سرطان زا بوده و روی ریه و سیستم ایمنی کودک اثر منفی میگذارد. در غیر این صورت میتوانید بطری را در سرکه بخوابانید. ظرفی را نصف نصف از آب و سرکه پر کنید و برای یک شب بطری را درون آن بخیسانید و بعد بطری را بشویید. روش دیگر آن است که بطری را در آب جوش انداخته و بجوشانید. اگر با رعایت این نکات همچنان بطری بوی سوختگی میدهد آن را دور بیاندازید.
4- بوی سفیده کننده
اگر از سفید کننده استفاده کرده اید و بوی آن در بطری مانده میتوانید از تکنیکهای زیر استفاده کنید:
- برای چند ساعت بطری را در آب سرد بخیسانید.
- از آب گرم و ماده شوینده استفاده کنید یا آن را در ماشین ظرفشویی قرار دهید.
- برای چندین مرتبه بطری را بشویید.
- بطری را برای چند دقیقه بجوشانید.
5- بوی پلاستیک
اگر بطری شما بوی پلاستیک میدهد میتوانید آن را با جوش شیرین بشویید و در نهایت با آب گرم و مایع شوینده بشویید.اگر با وجود شستشو، بطری همچنان بوی پلاستیک میدهد با شرکت تولید کننده تماس بگیرید و اگر ممکن است بطری را پس دهید یا تعویض کنید.
6- بوی شیرخشک
اگر با وجودی که بطری را میشویید همچنان بوی شیرخشک میدهد از روشهای زیر استفاده کنید:
- با جوش شیرین بطری را بشویید. مقداری جوش شیرین و آب داغ در بطری بریزید و دو دقیقه آن را تکان دهید. میتوانید در ظرف آبی مقداری جوش شیرین و آب داغ بریزید و برای چند ساعتی بطری را درون آن قرار دهید.
- از آب گرم و سرکه استفاده کنید. در ظرفی مقدار مساوی آب گرم و سرکه بریزید و برای 4-6 ساعت بطری را درون آن قرار دهید و بعد شسته و خشک کنید.
- میتوانید از زغال پودر شده استفاده کنید. آن را درون بطری ریخته و با آب گرم پر کنید. در بطری را بسته و برای 3-4 روز آن را کنار بگذارید و بعد بشویید.
- برای از بین بردن بوی بد شیشه شیر، بطری را برای 10 دقیقه در آب داغ بجوشانید یا از یک روش ضد عفونی کردن مناسب استفاده کنید.
مطالعه بیشتر:
2- آیا ضدعفونی کردن شیشه شیر نوزاد ضرور است؟
3- بهترین شیشه شیر برای نوزاد کدام است،بطری شیشه ای یاپلاستیکی؟
4- انتخاب بطری شیر مناسب برای نوزاد (بطری از جنس پلاستیک یا شیشه)