molfix-مولفیکس

از چند ماهگی به نوزاد پنیر فتا بدهیم؟ فواید دادن پنیر فتا به نوزاد

از چند ماهگی به نوزاد پنیر فتا بدهیم؟ فواید دادن پنیر فتا به نوزاد

پنیر فتا، یک پنیر سفید و نرم است که از کشک تهیه شده از شیر گوسفند و بز ساخته شده و سپس آن را به صورت قطعات بلوک مانند درآورده و در آب نمک قرار می دهند تا مدتی بماند. با این وجود، روش تهیه پنیر شور یک روش باستانی است و بسیاری از کشورها پنیر "فتا" را با شیر بز، گوسفند و یا حتی شیر گاو تهیه می کنند. پنیر فتا بسته به جایی که تهیه شده است می تواند خامه ای و یا ترد و شکننده باشد اما بدون توجه به این مساله، طعم و عطر آن تقریباً همیشه ملایم و خوشمزه است. در ادامه این متن به شما خواهیم گفت که دادن پنیر فتا به نوزاد از چند ماهگی امکان پذیر است و آیا دادن پنیر فتا به نوزاد می تواند حساسیت زا باشد یا نه؟

شیرخواران چه زمانی می توانند پنیر فتا بخورند؟

برای معرفی و دادن پنیر فتا به نوزاد دلبند خود، بهتر است تا رسیدن به اولین سال تولد او صبر کنید، زیرا این پنیر، حاوی میزان بسیار زیادی از سدیم است. البته این به آن معنا نیست که تا قبل از 12 ماهگی، نتوانید به فرزند خود پنیر بدهید، اما به جای پنیر فتا، باید به فکر انتخاب های دیگری باشید. بهترین پنیرها برای شیرخواران زیر 12 ماه، پنیر موزارلای تازه، پنیر ریکوتای تازه، پنیر بز، پنیر ماسکارپونه و پنیر سوئیسی هستند. میزان سدیم یا همان نمک موجود در این پنیرها معمولاً به قدر کم و ناچیز است، که برای نوزادانی که به تازگی مصرف مواد جامد را شروع کرده اند، بی خطر باشند.

آیا دادن پنیر فتا به نوزاد مفید است؟

در اعتدال، بله. پنیر فتا دارای میزان سدیم بسیار بالایی است که دریافت بیش از حد آن می تواند منجر به "هایپرناترمی" شود ، شرایطی که در آن میزان سدیم موجود در خون افزایش بیش از حد داشته باشد، که این مساله بر تعادل آب در بدن ما تأثیر می گذارد. همچنین قرار گرفتن زودهنگام و بیش از حد در معرض سدیم، نقش مهمی در افزایش خطر ایجاد بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا و چاقی ایفا می کند.

برای نوزادان 12 ماهه و بالاتر، یک وعده کوچک پنیر فتا (کمتر از 28 گرم) یک وعده کاملا سالم در زمان صرف غذا است. پنیر فتا مملو از چربی و پروتئین است و هضم آن معمولاً از پنیرهای تهیه شده از شیر گاو آسانتر است. پنیر فتا همچنین منبع خوبی از ویتامین های گروه B (به ویژه B6 و B12)، کلسیم، سلنیوم و روی است. مواد مغذی که به ساخت استخوان ها، سلول های بدن، تقویت سیستم ایمنی و داشتن اعصاب سالم کمک می کنند.

هنگام خرید پنیر، به یاد داشته باشید که به طور کلی خوب است به دنبال پنیرهایی بگردید که این ویژگی ها را دارند:

- پاستوریزه

- دارای میزان کم سدیم (کمتر از 100 میلی گرم در هر وعده برای نوزادان زیر 12 ماه)

- چربی کامل

پس از گذشت 12 ماه از تولد فرزندتان و رسیدن او به سن یک سالگی، می توانید طیف وسیعی از پنیرها را امتحان کنید، اما فراموش نکنید که در هر سنی لازم است در مورد میزان سدیم پنیرها و در نتیجه میزان مصرف کل سدیم روزانه فرزندتان، اطلاعات لازم را داشته باشید.

آیا دادن پنیر فتا به نوزاد خطر خفگی دارد؟

بله. پنیر فتا می تواند حالت گچی داشته باشد و بنابراین بلع آن برای نوزادان غالبا دشوار است. در حقیقت، پنیر به طور کلی یکی از رایج ترین خطرات بروز خفگی در نوزادان و کودکان است. برای به حداقل رساندن خطر خفگی، به سادگی می توانید پنیر فتا را در قطعات کوچک خرد کنید و آن را همراه با یک نوشیدنی که به بلع بهتر کمک می کند، به فرزند دلبندتان بدهید. یا اینکه می توانید پنیر فتا را در مخلوط کن ریخته و هم بزنید تا زمانی که صاف و یکدست شود.در زمانی که قصد دارید به فرزندتان پنیر بدهید، حتما در نزدیکی او باشید و مطمئن شوید که برای فرزند دلبندتان یک محیط غذایی امن و بی خطر ایجاد کرده اید تا خطر وقوع خفگی به حداقل برسد.

آیا دادن پنیر فتا به نوزاد حساسیت زا است؟

بله. محصولات لبنی از جمله مواد غذایی معمول حساسیت زا هستند و حتی می توان گفت در میان حساسیت زاترین مواد غذایی برای نوزادان و کودکان طبقه بندی می شوند. آلرژی به شیر گاو یکی از رایج ترین آلرژی ها در میان کودکان خردسال است و بچه ای که به شیر گاو حساسیت دارد ممکن است به شیر گوسفند و یا شیر بز و در نتیجه فرآورده های حاصل از آن ها نیز حساسیت داشته باشد.

چرا نباید دادن پنیر فتا به نوزادان را زود شروع کنیم؟

 پنیر فتا به دلیل داشتن مقدار بالای سدیم نباید اولین فرآورده لبنی باشد که با شروع تغذیه تکمیلی، به فرزند شما معرفی می شود. اما وقتی فرزند شما به اندازه کافی بزرگ شده باشد (12 ماه به بالا)، این عاقلانه است که پنیر فتا را در اندازه ای کم به او داده و معرفی کنید و البته در هنگام انجام این کار در نزدیکی فرزندتان باشید و به دقت او را تحت نظارت قرار دهید. به این ترتیب در صورت بروز واکنش آلرژیک، امیدواریم که بتوان آن را کنترل کرد. توجه داشته باشید که بسیاری از محصولات لبنی، به ویژه پنیرهایی که فرآیند تهیه آن ها طولانی است، حاوی هیستامین ها هستند، که ممکن است واکنش های آلرژیک را در برخی بچه ها بدتر کند.

چگونه می توان پنیر فتا را برای بچه هایی که از شیر گرفته شده اند، آماده کرد؟

هر نوزادی طبق جدول زمانی مختص به خود رشد می کند. پیشنهادات آماده سازی آورده شده در زیر فقط یک نمونه کلی و برای اطلاع رسانی بوده و قطعا جایگزین مشاوره حرفه ای با متخصص اطفال و یا متخصص تغذیه نخواهند بود. بنابراین هرگز توصیه های پزشکی حرفه ای را نادیده نگیرید و یا بر اساس آنچه که در اینجا خوانده اید و یا در اطرافتان دیده اید، از راهنمایی های پزشکی ارائه شده توسط پزشکان، چشم پوشی نکنید.

6 تا 12 ماهگی: به دلیل بالا بودن میزان سدیم از مصرف و دادن آن به نوزادان خودداری کنید.

12 تا 24 ماهگی: پنیر فتا را به قطعات کوچک تر خرد کنید و ذرات خرد شده را روی غذای فرزند خود بپاشید. همچنین می توانید پنیر را در مخلوط کن بزنید تا نرم و یکدست شود.

نکته کلیدی: پنیر فتا سریع خشک شده و ترش می شود. برای افزایش ماندگاری، فتا را در ظرفی ذخیره کرده و روی آن روغن زیتون بریزید. از این طریق می توان پنیر فتا را تا 4 هفته در یخچال نگه داری نمود.

 

دستور تهیه

اولین سالاد یونانی

مواد مورد نیاز برای تهیه:

- 1 قاشق غذاخوری پنیر فتا

- ¼ فنجان پیاز قرمز

- 1 قاشق غذاخوری سرکه با کیفیت بالا

- 1 فنجان گوجه فرنگی گیلاسی

- 1 فنجان خیار

- ¼ فنجان زیتون بدون هسته

- روغن زیتون

- فلفل سیاه

طرز تهیه:

1. پیاز قرمز را تا حد ممکن نازک برش دهید. برش های پیاز را در حدود 5 دقیقه در قابلمه کوچکی با آب و سرکه بپزید تا نرم شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و بگذارید در مایع ترشی خنک شود.

2. در حالی که پیاز در حال پخت است، گوجه های گیلاسی را بشویید، به چهار قسمت تقسیم کنید و آن ها را به ظرف مخلوط کن منتقل کنید.

3. خیارها را نیز به خوبی بشویید، پوست بگیرید و نازک برش بزنید و به صورت حلقه ای درآورید، سپس دور آن را به شکلی به 4 قسمت برش دهید تا شکل های مثلث مانندی ایجاد کنید. آن ها را نیز به ظرف مخلوط کن اضافه کنید.

4. زیتون ها را بشویید (با این کار سدیم بیشتری از بین می رود) و آن ها را به صورت حلقه حلقه برش بزنید. هر انتهای آن را کنار بگذارید و هسته اش را نیز در سالاد خود قرار ندهید، زیرا ممکن است خطر خفگی برای فرزند شما داشته باشند. بقیه را به ظرف مخلوط کن اضافه کنید.

5. حالا پیازهای نرم شده را از مایع آب و سرکه خارج کرده و آن ها را ریز خرد کنید، سپس کمی از آن را به ظرف مخلوط کن اضافه کنید. روغن زیتون را به همه این مواد اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید. در نهایت پنیر فتا را خرد کرده و روی سالاد بپاشید. به همین آسانی سالاد یونانی شما آماده است. این سالاد دنیایی از عطر و طعم را برای فرزند دلبندتان به ارمغان خواهد آورد پس از امتحان کردن آن غافل نشوید.

توجه داشته باشید که غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی و یا سرکه ممکن است باعث ایجاد بثورات در اطراف دهان و یا صورت فرزند شما شوند. ظهور این نوع بثورات تماسی در اثر مصرف غذاهای اسیدی اتفاقی رایج بوده و به طور معمول بی ضرر است. اگر فقط بثورات تماسی ظاهر شدند، قرار دادن یک دستمال مرطوب و خنک بر روی صورت فرزندتان، می تواند به کاهش این مشکل کمک کند. اگر همچنان نگران هستید، با پزشک و یا خدمات اورژانس تماس بگیرید.

از امتحان کردن طعم های مختلف نترسید

پنیر فتا به غذاها رایحه و طعم خاصی اضافه می کند. این طعم با سایر غذاهای اسیدی مانند لیمو و گوجه فرنگی عالی خواهد شد، اضافه کردن آن به گوشت های چرب مانند گوشت گاو و گوشت بره و همچنین غذاهای شیرین مانند سیب، طالبی، انگور، گلابی و هندوانه، طعم این مواد غذایی را متعادل می کند. برای افزیش طعم بیشتر، پنیر فتا را به جای مرکبات و یا همراه با آن ها، به سالاد غلات و ماکارونی ها اضافه کنید. به علاوه می توانید این پنیر را به تنهایی با گیاهان تازه مانند نعناع رزماری یا آویشن و کمی روغن زیتون سرو کنید. در واقع این پنیر با بسیاری از مواد غذایی و طعم های مختلف، به خوبی جفت و سازگار می شود. توجه داشته باشید که برای دادن پنیر فتا به نوزادان همراه با سایر طعم ها فقط می توانید از موارد مجاز و متناسب با سن نوزاد استفاده کنید.

مطالعه بیشتر:

1- از چند ماهگی به نوزاد مرغ بدهیم؟ فواید دادن مرغ به نوزاد

2- از چند ماهگی به نوزاد نعناع بدهیم؟ فواید دادن نعناع به نوزاد

3- دادن برنج به نوزاد آیا اشکالی ندارد و فواید دادن برنج چیست؟

4- دادن ماست به نوزاد ،زمان ونحوه دادن ماست به نوزاد چگونه است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های دادن پنیر فتا به نوزاد

آیا دادن پنیر فتا به نوزاد مفید است؟

برای شیرخواران 12 ماهه و بالاتر، یک وعده کوچک پنیر فتا (کمتر از 28 گرم) یک وعده کاملا سالم در زمان صرف غذا است. پنیر فتا مملو از چربی و پروتئین است و هضم آن معمولاً از پنیرهای تهیه شده از شیر گاو آسانتر است. پنیر فتا همچنین منبع خوبی از ویتامین های گروه B (به ویژه B6 و B12)، کلسیم، سلنیوم و روی است - مواد مغذی که به ساخت استخوان ها، سلول های بدن، تقویت سیستم ایمنی و داشتن اعصاب سالم کمک می کنند.

آیا دادن پنیر فتا به نوزاد خطر خفگی دارد؟

بله. پنیر فتا می تواند حالت گچی داشته باشد و بنابراین بلع آن برای شیرخواران غالبا دشوار است. در حقیقت، پنیر به طور کلی یکی از رایج ترین خطرات بروز خفگی در شیرخواران و کودکان است. برای به حداقل رساندن خطر خفگی، به سادگی می توانید پنیر فتا را در قطعات کوچک خرد کنید و آن را همراه با یک نوشیدنی که به بلع بهتر کمکمی کند، به فرزند دلبندتان بدهید. یا اینکه می توانید پنیر فتا را در مخلوط کن ریخته و هم بزنید تا زمانی که صدف و یکدست شود.در زمانی که قصد دارید به فرزندتان پنیر بدهید، حتما در نزدیکی او باشید و مطمئن شوید که برای فرزند دلبندتان یک محیط غذایی امن و بی خطر ایجاد کرده اید تا خطر وقوع خفگی به حداقل برسد.

آیا دادن پنیر فتا به نوزاد حساسیت زا است؟

بله. محصولات لبنی از جمله مواد غذایی معمول حساسیت زا هستند و حتی می توان گفت در میان حساسیت زا ترین مواد غذایی برای شیرخواران و کودکان طبقه بندی می شوند. آلرژی به شیر گاو یکی از رایج ترین آلرژی ها در میان کودکان خردسال است و بچه ای که به شیر گاو حساسیت دارد ممکن است به شیر گوسفند و یا شیر بز و در نتیجه فرآورده های حاصل از آن ها نیز حساسیت داشته باشد.

چرا نباید دادن پنیر فتا به نوزادان را زود شروع کنیم؟

پنیر فتا به دلیل داشتن مقدار بالای سدیم نباید اولین فرآورده لبنی باشد که با شروع تغذیه تکمیلی، به فرزند شما معرفی می شود. اما وقتی فرزند شما به اندازه کافی بزرگ شده باشد (12 ماه به بالا)، این عاقلانه است که پنیر فتا را در اندازه ای کم به او داده و معرفی کنید و البته در هنگام انجام این کار در نزدیکی فرزندتان باشید و به دقت او را تحت نظارت قرار دهید. به این ترتیب در صورت بروز واکنش آلرژیک، امیدواریم که بتوان آن را کنترل کرد. توجه داشته باشید که بسیاری از محصولات لبنی، به ویژه پنیرهایی که فرآیند تهیه آن ها طولانی است، حاوی هیستامین ها هستند، که ممکن است واکنش های آلرژیک را در برخی بچه ها بدتر کند.

منبع: solidstarts