molfix-مولفیکس

سرخک در کودکان علائم و درمان سرخک در کودکان چیست؟

سرخک در کودکان علائم و درمان سرخک در کودکان چیست؟

گرچه در روزگاران قدیم سرخک یکی از بیماری های کشنده در کودکان بوده است اما امروزه خوشبختانه باتوجه به انجام واکسیناسیون نوزادان، بیماری سرخک در کودکان جای نگرانی ندارد زیرا بعد از تزریق واکسن، دلبند شما درصورت مواجهه علائم بسیار خفیفی را از خود نشان می دهد که به ندرت نیاز به مراجعه به پزشک خواهد داشت. در ادامه این مطلب همه چیز را درمورد سرخک در کودکان برای شما شرح خواهیم داد.

سرخک چیست؟

سرخک یک عفونت تنفسی شدید و بسیار مسری است که در اثر ویروس ایجاد می شود. اما "یک عفونت معمولی نیست که همه کودکان به آن مبتلا شوند." گاهی اوقات سرخک را "سرخجه" یا روبولا نیز می نامند. سرخک را نباید با سرخجه اشتباه گرفت.

درمورد سرخک باید به یاد داشته باشید که:

  • سرخک بسیار مسری است.
  • با واکسیناسیون، از فرزند خود محافظت کنید.
  • اگر فکر می کنید فرزند شما به سرخک مبتلا شده است، فوراً با پزشک تماس بگیرید.

علائم سرخک در کودکان چیست؟

مهمترین علائم سرخک در کودکان زیر دو سال تب و بثورات پوستی قرمز است. سرخک با تب، درد، آبریزش بینی، سرفه شدید شروع می شود و اغلب با برونشیت، عفونت مجاری هوایی و قرمزی چشم همراه است. در ابتدا تصور می شود، کودک سرماخورده است. چند روز بعد بثورات لکه مانند مایل به قرمز از اطراف صورت و سر ظاهر شده و سپس در تمام بدن، بازوها و پاها گسترش می یابد. نور شدید ممکن است باعث درد چشم شود. سرخک می تواند عفونت گوش یا ذات الریه ایجاد کند. ذات الریه بیماری جدی است که در آن تنفس دشوار می شود.    

در موارد شدید، سرخک می تواند انسفالیت یعنی تورم مغز ایجاد کند و به تشنج، آسیب دائمی مغز، کاهش شنوایی یا مرگ منجر گردد.

سرخک در کودکان چگونه گسترش می یابد؟

  • سرخک به طور عمده از طریق هوا پخش می شود. این ویروس می تواند یک ساعت یا بیشتر در هوا زنده بماند، بنابرین فقط با قرار گرفتن در اتاقی که با فرد مبتلا به سرخک در آن حضور دارد یا جایی که به تازگی در آن بوده است، امکان سرایت و ابتلا وجود دارد.
  • وقتی فرد مبتلا به سرخک سرفه یا عطسه می کند، قطرات مستقیماً وارد بینی یا دهان فرد دیگر خواهد شد.
  • کودکان تا 4 روز قبل از شروع بثورات و قبل از تشخیص بیماری، به شدت عامل انتقال هستند.

سرخک بسیار مسری است. اگر قبلا به این بیماری مبتلا نشده اید یا واکسن نزده اید، با قرار گرفتن در اتاقی که فرد مبتلا به سرخک حضور دارد، احتمال قریب به یقین به بیماری مبتلا خواهید شد.  

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر فکر می کنید فرزند شما به سرخک مبتلا شده است فوراً به پزشک مراجعه کنید. در این صورت منشی یا مسئول پذیرش را از ابتلای فرزندتان به سرخک مطلع سازید، کودکان دیگر نباید همراه او در یک اتاق حضور داشته باشند.  

درمان سرخک در کودکان چیست و چگونه می توانم از فرزندم محافظت کنم؟

هیچ درمانی برای سرخک در کودکان وجود ندارد. با اطمینان از واکسیناسیون کودک می توانید از او محافظت کنید .

 مطالعه بیشتر:

بیماری های شایع کودکان چگونه گسترش می یابد؟

چرا باید واکسن بزنیم و اهمیت واکسن زدن چیست؟

علائم سرخجه در نوزادان و کودکان و راههای درمان سرخجه چیست؟

سرخجه در بارداری،علائم سرخجه و خطرات سرخجه در بارداری چیست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های سرخک در کودکان

علائم سرخک در کودکان چیست؟

سرخک با تب، درد، آبریزش بینی، سرفه شدید شروع می شود و اغلب با برونشیت، عفونت مجاری هوایی و قرمزی چشم همراه است. در ابتدا تصور می شود، کودک سرماخورده است. چند روز بعد بثورات لکه مانند مایل به قرمز از اطراف صورت و سر ظاهر شده و سپس در تمام بدن، بازوها و پاها گسترش می یابد.

سرخک در کودکان چگونه گسترش می یابد؟

سرخک به طور عمده از طریق هوا پخش می شود. این ویروس می تواند یک ساعت یا بیشتر در هوا زنده بماند، بنابرین فقط با قرار گرفت. در اتاقی که با فرد مبتلا به سرخک در آن حضور دارد یا جایی که به تازگی در آن بوده است، امکان سرایت و ابتلا وجود دارد. وقتی فرد مبتلا به سرخک سرفه یا عطسه می کند، قطرات مستقیماً وارد بینی یا دهان فرد دیگر خواهد شد. کودکان تا 4 روز قبل از شروع بثورات و قبل از تشخیص بیماری، به شدت عامل انتقال هستند.

آیا سرخک مسری است؟

بله. سرخک بسیار مسری است. اگر قبلا به این بیماری مبتلا نشده اید یا واکسن نزده اید، با قرار گرفتن در اتاقی که فرد مبتلا به سرخک حضور دارد، احتمال قریب به یقین به بیماری مبتلا خواهید شد.

بیماری سرخک چیست؟

سرخک یک عفونت تنفسی شدید و بسیار مسری است که در اثر ویروس ایجاد می شود. اما یک عفونت معمولی نیست که همه کودکان به آن مبتلا شوند. گاهی اوقات سرخک را سرخجه یا روبولا نیز می نامند. سرخک را نباید با سرخجه اشتباه گرفت.

منبع: caringforkids