molfix-مولفیکس

روش های افزایش وزن کودک و چرا کودک وزن اضافه نمی کند؟

روش های افزایش وزن کودک و چرا کودک وزن اضافه نمی کند؟

به طور کلی کودکان با افزایش سن، برای کمک به روند رشد، وزن اضافه می کنند، اما با این وجود هنوز کودکانی وجود دارند که وزن آنها نسبت به سنشان کم است. دلایل زیادی برای این کمبود وزن وجود دارد. شایعترین دلیل این است که کودک شما غذای کافی برای تامین نیازهای بدن خود نمی خورد. اگر پزشک فرزندتان توصیه می کند که کودک شما باید وزن خود را افزایش دهد، بنابراین برای حل این مشکل باید روش های افزایش وزن کودک را پیدا کنید. پیشنهاد می کنیم، برای به دست آوردن اطلاعات در این زمینه، تا پایان این مقاله، ما را همراهی کنید.

از کجا بفهمم که فرزند من به حد کافی وزن اضافه نمی کند؟

همه کودکان یک الگوی رشد دارند که برای ساختار بدن آنها طبیعی است. اگر کودک شما با همان روندی که در نمودار رشد او مشخص شده است، پیش می رود، پس جای نگرانی نیست. شما باید کوچولوی عزیزتان را از هنگام تولد تا حدود دو سالگی، در فواصل معین جهت اندازه گیری قد و وزن، به مرکز بهداشت نزدیک محل سکونت و یا پزشک ببرید.

به چه دلایلی، فرزند من به حد کافی وزن اضافه نمی کند؟

به طور کلی برخی از دلایلی که کودکان به طور طبیعی وزن اضافه نمی کنند، شامل:

• به حد کافی غذا نمی خورند.

• مهارت کافی برای غذا خوردن ندارند و یا مشکل تغذیه ای دارند.

• نیازهای انرژی آنها بیشتر شده است.

• مبتلا به یک عفونت طولانی مدت هستند یا عفونت قبلی آنها دوباره عود کرده است.

• مبتلا به یک بیماری خاص هستند.

اگر کودک من به حد کافی وزن اضافه نکند، ممکن است دچار چه مشکلاتی شود؟

اگر سرعت افزایش وزن کودک دلبندتان خیلی آرام است، ممکن است دچار وقفه در رشد شود. وقفه در رشد یعنی فرزند شما در مقایسه با کودک هم سن خودش وزن اضافه نمی کند. کندی سرعت رشد می تواند باعث رشد ضعیف و یا تاخیر در رشد ذهنی کودک شود. فقط یک پزشک و یا مربی مرکز بهداشت می تواند تشخیص دهد که آیا کودک شما دچار وقفه در رشد شده است یا خیر.

چه زمانی باید فرزندم را نزد پزشک ببرم؟

زمانی که الگوی غذایی کودک شما به طور ناگهانی تغییر کرد و یا فرزندتان از غذا خوردن خودداری می کرد و یا شما به عنوان مادر یا پدر متوجه کاهش وزن او شدید، باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید تا پزشک با بررسی نمودار رشد او تشخیص دهد که کودکتان دچار مشکل تغذیه ای و سلامتی شده است یا خیر.

راه های افزایش وزن سریع کودکان

اگر در وعده های غذایی اصلی و میان وعده هایی که کودکتان در طول روز مصرف می کند، تغییرات کوچکی ایجاد کنید به راحتی می توانید کالری دریافتی او را افزایش دهید. با رعایت نکاتی که در ادامه مقاله در مورد روشهای افزایش وزن کودک گفته می شود، می توانید وزن و سرعت رشد کودکتان را افزایش دهید:

راه های افزایش وزن کودکان، غذاها و نوشیدنی های مقوی و پر انرژی را انتخاب کنید:

• انواع غذاهای مناسب سن کودک عزیزتان را برای سه وعده غذایی اصلی و دو تا سه میان وعده در طول روز را درست کنید.

• از بهترین روش های افزایش وزن کودک این است که از گوشت های دارای چربی بالا مانند: گوشت گوسفند، ران مرغ و یا ماهی های چرب مانند سالمون در پخت غذاهای کودکتان استفاده کنید.

• یکی از روش های افزایش وزن کودک این است که از شیر، پنیر، خامه و ماست با چربی بالاتر از سه درصد استفاده کنید.

• برای اینکه کالری دریافتی کودکتان را افزایش دهید می توانید از مخلوط شیر، موز، خرما و انواع مغزها استفاده کنید. نوشیدنی هایی که با ترکیب میوه، شیر، ماست و یا خامه درست شده اند هم بسیار مقوی هستند.

• استفاده از کره برخی مغزها مانند کره بادام زمینی، کره بادام هندی و ... از بهترین راه های افزایش وزن بچه است.

• ازجمله روش های افزایش وزن کودک این است که هرگز اجازه ندهید در هنگام خوردن غذا و میان وعده از نوشیدنی استفاده کند، زیرا باعث پر شدن معده کوچک او می شود.

• از دیگر روش های افزایش وزن کودک این است که غذاهای با کالری بالا درست کنید. مانند: سوپ جو خامه ای، توپک های سیب زمینی با انواع گوشت، دسر میوه ای همراه با خامه و...

روش های افزایش وزن کودک، چند ایده برای تهیه میان وعده های با چربی و پروتئین بالا

• کره مغزها را بر روی موز، یک تکه نان و یا سیب درختی بمالید.

• مخلوط تکه های سیب درختی و ماست یا پنیر.

• مخلوط انواع میوه های خشک و آجیل ( برای جلوگیری از خفگی در کودکانی که کمتر از 6 ماه سن دارند، باید این میوه ها و آجیل ها را به تکه های کوچک برش بزنید.)

• اسموتی (نوشیدنی که از ترکیب چند میوه به تنهایی و یا با شیر درست می شود) که با شیر پرچرب، ماست یونانی و کره بادام زمینی درست شده است.

• انواع کیک و کلوچه های کوچکی که خودتان درست کرده اید و برای مغذی کردن آنها می توانید از پودر چند مغز و یا سویق استفاده کنید.

• ترکیبی از سبزیجات خام به همراه سس خانگی

نحوه اضافه کردن چربی و روغن ها به غذاهای کودک

• کره یا مارگارین غیرهیدروژنه، روغن های گیاهی مانند کانولا یا روغن زیتون را به برنج، ماکارونی و سایر غلات پخته شده اضافه کنید.

• کره بادام زمینی، کره بادام درختی و یا ارده کنجد را بر روی نان، کلوچه و پنکیک اضافه کنید ( دقت کنید که کره انواع مغز به دلیل غلظت زیاد و ایجاد چسبندگی در دهان و خطر خفگی برای کودکانی که کمتر از 4 سال سن دارند، به صورت لایه بسیار نازک بر روی نان پخش کنید.)

• خامه را به انواع سوپ، نوشیدنی های درست شده با شیر، سیب زمینی له شده و سایر غذاها اضافه کنید.

• انواع پنیر و سس ها که خودتان درست کرده اید را به سالاد سبزیجات و میوه ها اضافه کنید.

برای اضافه کردن شیر خشک، ترکیبات گلوکز، روغن های خاص و یا جایگزین کردن شیر معمولی با فرمولاهای شیر مخصوص کودکان با پزشک و یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

نحوه مهیا کردن وعده های غذایی منظم

• هرگز برای غذا خوردن کوچولوی دوست داشتنی خود را تحت فشار قرار ندهید. اگر او گرسنه باشد براحتی غذای خود را می خورد. این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که شما به عنوان مادر و پدر تصمیم می گیرید که کودکتان چه غذایی را در کجا بخورد و فرزندتان تصمیم می گیرد که چطور و چقدر غذا بخورد.

• به کودکتان اجازه دهید خودش غذا بخورد حتی اگر آن محده ای که شما برایش تعیین کرده اید را کثیف کند.

• به عنوان یک خانوده همگی با هم غذا بخورید.

• زمانی که برای غذا خوردن صرف می کنید خیلی سریع و یا خیلی طولانی نباشد.

• در هنگام غذا خوردن سعی کنید، عواملی که باعث پرت شدن حواس کودکتان می شوند را از او دور کنید. مانند تلویزیون یا اسباب بازی و...

آیا باید به فرزندم مکمل غذایی بدهم؟

مکمل های تغذیه ای، کالری و مواد مغذی اضافی برای حفظ وزن و رشد کودکتان را ایجاد می کنند. این مکمل ها ممکن است توسط یک متخصص تغذیه و یا مربی بهداشت توصیه شوند اما دقت کنید که مقدار استفاده از آنها در هر سن متفاوت است بنابراین مشورت با پزشک متخصص اطفال بسیار ضروری است.به این نکته توجه کنید که ابتدا تمام مواد مغذی و ویتامین ها را با غذا تامین کنید و سپس از مکمل غذایی استفاده کنید.

همیشه برای انتخاب بهترین مورد از روش های افزایش وزن کودکان و نیز انتخاب مواد غذایی و نوشیدنی ها دقت کافی را داشته باشید تا با مصرف آنها کودک دلبندتان وزن اضافه کرده و سرعت رشد مناسبی داشته باشد. با رعایت مواردی که ذکر شد اگر هنوز نگران وزن کودک خود هستید بهتر است با پزشک مشورت کنید.

 مطالعه بیشتر:

وزن گیری و تغذیه ی نوزاد + راهنمای ماه به ماه

همه چیز درباره تبعات چاقی کودکان؛ چرا باید نگران باشیم؟

وزن گیری نوزاد تازه متولد شده و عوامل موثر در وزن گیری نوزاد

افزایش ماهانه و طبیعی وزن نوزاد با تغذیه و انتخاب مناسب شیر

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های روش های افزایش وزن کودک

برای افزایش وزن بچم چیکار کنم؟

ازجمله روش های افزایش وزن کودک این است که هرگز اجازه ندهید در هنگام خوردن غذا و میان وعده از نوشیدنی استفاده کند، زیرا باعث پر شدن معده کوچک او می شود. از دیگر روش های افزایش وزن کودک این است که غذاهای با کالری بالا درست کنید. مانند: سوپ جو خامه ای، توپک های سیب زمینی با انواع گوشت، دسر میوه ای همراه با خامه و...

از کجا بفهمم که فرزند من به حد کافی وزن اضافه نمی کند؟

همه کودکان یک الگوی رشد دارند که برای ساختار بدن آنها طبیعی است. اگر کودک شما با همان روندی که در نمودار رشد اومشخص شده است، پیش می رود، پس جای نگرانی نیست. شما باید کوچولوی عزیزتان را از هنگام تولد تا حدود دو سالگی، در فواصل معین جهت اندازه گیری قد و وزن، به مرکز بهداشت نزدیک محل سکونت و یا پزشک ببرید.

به چه دلایلی، فرزند من به حد کافی وزن اضافه نمی کند؟

به طور کلی برخی از دلایلی که کودکان به طور طبیعی وزن اضافه نمی کنند، شامل: به حد کافی غذا نمی خورند. مهارت کافی برای غذا خوردن ندارند و یا مشکل تغذیه ای دارند. نیازهای انرژی آنها بیشتر شده است. مبتلا به یک عفونت طولانی مدت هستند یا عفونت قبلی آنها دوباره عود کرده است.

اگر کودک من به حد کافی وزن اضافه نکند، ممکن است دچار چه مشکلاتی شود؟

اگر سرعت افزایش وزن کودک دلبندتان خیلی آرام است، ممکن است دچار وقفه در رشد شود. وقفه در رشد یعنی فرزند شما در مقایسه با کودک هم سن خودش وزن اضافه نمی کند. کندی سرعت رشد می تواند باعث رشد ضعیف و یا تاخیر در رشد ذهنی کودک شود. فقط یک پزشک و یا مربی مرکز بهداشت می تواند تشخیص دهد که آیا کودک شما دچار وقفه در رشد شده است یا خیر.

منبع: unlockfood