molfix-مولفیکس

درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن آیا تأثیری دارد؟

درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن آیا تأثیری دارد؟

عفونت باکتریایی واژن یا همان واژینوز باکتریال نوعی از عفونت واژن است که در اثر رشد بیش از حد باکتری ها ایجاد می شود. واژن به طور طبیعی دارای محیطی است که حاوی باکتری های "خوب" و "بد" است. در موارد واژینوز باکتریایی رشد باکتری های بد از حد طبیعی بیشتر شده و علائمی همچون خارش و سوزش ایجاد می کنند. در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که آیا درمان خانگی برای عفونت باکتریایی واژن تاثیری دارد و چه راه هایی برای درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن وجود دارد.

آیا درمان های خانگی عفونت باکتریایی واژن تاثیری دارند؟

واژینوز باکتریال یک بیماری شایع دستگاه تناسلی زنان است که بسیاری از زنان هر سال بارها به آن مبتلا می شوند، گرچه این عارضه بیشتر در زنانی دیده می شود که رابطه جنسی دارند اما امکان بروز آن در افرادی که هیچ رابطه جنسی ندارند نیز وجود دارد گرچه کمتر! کمک گرفتن از درمان های خانگی در برطرف کردن و پیشگیری از بروز مجدد این عارضه موثر هستند.

برای درمان عفونت واژن درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن بهتر هستند یا استفاده از دارو؟

برای درمان و پیشگیری از آن می توان از داروهای خانگی استفاده کرد. بعضی از روش های درمان خانگی عفونت میکروبی واژن ممکن است از سایرین موثرتر باشند. اما بدون شک این درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن به احتمال زیاد به اندازه داروهای تجویزی توسط ماما یا متخصص موثر نخواهند بود. اما بسیاری از آنها فاقد برخی از عوارض جانبی هستند که داروهای تجویزی می توانند ایجاد کنند.

روش های درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن

برای درمان خانگی عفونت باکتریای واژن روش های گوناگونی وجود دارد که در اینجا به مهمترین و اثربخش ترین آنها اشاره می کنیم:

1. ماست

ماست یک پروبیوتیک طبیعی است. این بدان معنی است که مقدار زیادی باکتری سالم در خود دارد. طبق تحقیقات کلینیک مایو، خوردن ماست ممکن است به ورود باکتری های سالم به بدن کمک کند و این به ایجاد یک PH متعادل در واژن شما منجر خواهد شد که خود مانع از رشد باکتری های نامطلوب می شود و می تواند به مبارزه با باکتری های بد کمک کند. برای درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن حداقل یک وعده ماست در روز بخورید.

2. پروبیوتیک ها

ماست حاوی مقدار زیادی پروبیوتیک است. اما مکمل های پروبیوتیک زیادی در دسترس است. طبق منابع معتبر مصرف روزانه مکمل های پروبیوتیک می تواند به درمان و جلوگیری از واژینوز باکتریایی کمک بسیار زیادی کند.

اگر واژینوز باکتریایی دارید، روزانه پروبیوتیک بخورید تا در درمان و پیشگیری موارد بعدی واژینوز باکتریایی کمک کند. پروبیوتیک ها می توانند به صورت قرص یا مایع باشند. اگر از آنتی بیوتیک برای مدت طولانی استفاده کرده اید احتمالا باکتری های مطلوب واژن شما از بین رفته اند، زیرا این دارو می تواند باکتری های خوب و بد را با هم از بین ببرد. بنابراین باکتری های خوب را با مکمل های پروبیوتیک و ماست جایگزین کنید.

3. سیر

سیر دارای خواص ضدباکتریایی قوی است و مدتهاست که به عنوان درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن استفاده می شده است. یک مطالعه نشان داده که مصرف قرص مکمل سیر می تواند گزینه ای برای درمان واژنوز باکتریایی باشد.

4. پراکسید هیدروژن

یک مطالعه 2003 منبع معتبر نشان داد که مصرف مقدار خیلی کم از پراکسید هیدروژن روزانه به مدت یک هفته برای شست و شوی خارج واژن می تواند به درمان واژینوز باکتریایی و همچنین اثر بخشی بیشتر داروهای سنتی کمک کند.

5. روغن درخت چای

روغن درخت چای دارای خواص ضدباکتری و ضد قارچی قدرتمندی است که می تواند به درمان واژنوز باکتریایی کمک کند. مطالعات نشان داده روغن های اساسی مانند روغن درخت چای باید با یک روغن حامل مانند نارگیل، روغن بادام شیرین یا روغن زیتون رقیق شده و سپس استفاده شوند. روغنی را انتخاب کنید که می دانید به آن حساسیت ندارید و 5 تا 10 قطره روغن درخت چای را در مقداری روغن حامل مخلوط کنید. از روغن درخت چای بدون مخلوط کردن آن با روغن حامل استفاده نکنید زیرا باعث سوختن پوست لطیف و حساس واژن می شود.

بسیاری از افراد به روغن درخت چای حساسیت دارند. قبل از اینکه این درمان خانگی را امتحان کنید و قبل از استفاده بر روی بافت واژن، مقدار کمی روغن رقیق شده را روی پوست خود آزمایش کنید. اگر در طی 24 تا 48 ساعت واکنشی مشاهده نشود مشخص می شود که حساسیت ندارید.

روش های مختلفی برای استفاده از روغن درخت چای برای درمان واژینوز باکتریایی وجود دارد، از جمله مخلوط کردن آن با روغن نارگیل (یا روغن حامل دیگر) و خیساندن تامپون در آن. تامپون را داخل واژن قرار داده و پس از یک ساعت آن را خارج کنید. در صورت بروز احساس تحریک همانند خارش و سوزش زودتر آن را بردارید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید. هرگز با تامپون آغشته به روغن درخت چای رقیق شده در جای خود نخوابید. همچنین می توانید شیاف های واژینال روغن درخت چای را خریداری کنید.

6. لباس زیر نخی آزاد نخی بپوشید

انواع خاصی از لباس زیر که در بافت خود پلاستیک دارند به اندازه لباس زیر نخ پنبه ای برای شما مناسب نیستند. پوشیدن لباس زیر ساخته شده از الیاف پلاستیکی می تواند رطوبت را به دام بیندازد. این امر می تواند زمینه تکثیر باکتری را فراهم کرده و باعث بدتر شدن عفونت باکتریایی واژن شود.برای کمک به بهبود سریع واژینوز باکتریایی و جلوگیری از عود مجدد آن لباس زیر نخی بپوشید که آزاد باشد و تنگ و چسبنده نباشد همچنین شلوار تنگ نیز نپوشید.

7. اسید بوریک

از کپسول های اسید بوریک می توان برای درمان واژینوز باکتریایی استفاده کرد. طبق نظر متخصصان کپسول های اسید بوریک را می توان هر شب به مدت دو هفته در واژن قرار داد تا واژینوز باکتریایی را درمان کند.

استفاده از آن در واژن بی خطر است و مشخص شده است که برای درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن موثر است. با این حال توجه داشته باشید که اسید بوریک خوراکی نیست. خوردن این دارو بسیار سمی است باید آن را از کودکان و حیوانات دور نگه داشت. همچنین اگر باردار هستید استفاده از آن ایمن نیست.

اگر می خواهید در مورد نحوه استفاده، خطرات و عوارض شیاف اسید بوریک بیشتر بدانید، اینجا کلیک کنید.

8. دوش واژینال نگیرید

برخی از زنان از دوش واژینال برای تمیز نگه داشتن محیط واژن کمک می گیرند ولی این کار اصلا صحیح نیست! در حقیقت دوش واژینال می تواند تعادل طبیعی باکتری ها را در واژن به هم بزند و احتمال عفونت را افزایش دهد.

9. رابطه جنسی ایمن داشته باشید

طبق گزارشات معتبر استفاده از کاندوم می تواند خطر واژینوز باکتریایی را کاهش دهد. داشتن شریک جنسی جدید یا چندگانه می تواند خطر ابتلا به این عارضه را به شدت افزایش دهد. به همین دلیل باید همیشه از کاندوم استفاده کنید.

10. بهداشت را رعایت کنید

نواحی مقعدی و واژن نزدیک به هم هستند. با رعایت بهداشت کافی می توانید از ابتلا به واژینوز باکتریایی جلوگیری کنید. همیشه پس از استفاده از سرویس بهداشتی از جلو به عقب خود را پاک کنید.

در طول پریود روزانه چند بار پد یا تامپون خود را عوض کنید. اگر همسرتان به عفونت های تناسلی مبتلا شده است در اسرع وقت به دنبال درمان باشید. اگر درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن موثر واقع نشد حتما به دنبال درمان های پزشکی باشید زیرا در صورت عدم درمان واژینوز باکتریایی می تواند ادامه یابد و بدتر شود.

چه موقع با پزشک خود تماس بگیرید

اگر بعد از درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن، علائم شما بعد از یک هفته برطرف نشده یا کاهش نیافته است، با متخصص زنان تماس بگیرید. اگر واژینوز باکتریایی شما تکرار می شود باید فوراً علت آن را پیدا کرده و برطرف کنید.

مطالعه بیشتر:

علت و درمان های عفونت قارچی واژن چیست؟

درمان واژینوز باکتریال مقاوم و علت آن چیست؟

واژینوز باکتریایی در بارداری چیست و درمان آن چگونه است؟

آیا عفونت قارچی واژن در بارداری قابل پیشگیری و درمان است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن

آیا استفاده از شیاف اسید بوریک برای درمان عفونت واژن بی خطر است؟

استفاده از آن در واژن بی خطر است و مشخص شده است که برای درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن موثر است. با این حال توجه داشته باشید که اسید بوریک خوراکی نیست. خوردن این دارو بسیارسمی است باید آن را از کودکان و حیوانات دور نگه داشت. همچنین اگر باردار هستید استفاده از آن ایمن نیست.

آیا دوش واژینال به درمان عفونت واژن کمکی می کند؟

خیر. برخی از زنان از دوش واژینال برای تمیز نگه داشتن محیط واژن کمک می گیرند ولی این کار اصلا صحیح نیست! در حقیقت دوش واژینال می تواند تعادل طبیعی باکتری ها را در واژن به هم بزند و احتمال عفونت را افزایش دهد.

چیکار کنم که عفونت واژنم زود خوب بشه؟

انواع خاصی از لباس زیرکه در بافت خود پلاستیک دارند به اندازه لباس زیر نخ پنبه ای برای شما مناسب نیستند. پوشیدن لباس زیر ساخته شده از الیاف پلاستیکی می تواند رطوبت را به دام بیندازد. این امر می تواند زمینه تکثیر باکتری را فرهم کرده و باعث بدتر شدن عفونت باکتریایی واژن شود. برای کمک به بهبود سریع واژینوز باکتریایی و جلوگیری از عود مجدد آن لباس زیر نخی بپوشید که آزاد باشد و تنگ و چسبنده نباشد همچنین شلوار تنگ نیز نپوشید.

برای درمان عفونت واژن چی بخوریم؟

اگر واژینوز باکتریایی دارید، روزانه پروبیوتیک بخورید تا در درمان و پیشگیری موارد بعدی واژینوز باکتریایی کمک کند. پروبیوتیک ها می توانند به صورت قرص یا مایع باشند. اگر از آنتی بیوتیک برای مدت طولانی استفاده کرده اید احتمالا باکتری های مطلوب واژن شما از بین رفته اند، زیرا این دارو می تواند باکتری های خوب و بد را با هم از بین ببرد. بنابراین باکتری های خوب را با مکمل های پروبیوتیک و ماست جایگزین کنید.

منبع: HEALTHLINE