molfix-مولفیکس

حساسیت به کاندوم و حساسیت به لاتکس آن به چه علت است؟

حساسیت به کاندوم و حساسیت به لاتکس آن به چه علت است؟

ممکن است حین استفاده از کاندوم خارش و سوزش عجبیی را حس کنید و بعد ببینید که بثوراتی در اطراف واژنتان ایجاد شده. حساسیت به کاندوم یا حساسیت به لاتکس زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن شما نسبت به ماده ای بی خطر، مانند یک مهاجم، ویروس یا باکتری واکنش نشان می دهد. به این ترتیب انبوهی از آنتی بادی ها و مواد شیمیایی از جمله آنتی هیستامین ها آزاد می شوند، این روند تا جایی ادامه دارد که باعث پاسخ ایمنی التهابی می شوند. در ادامه می خواهیم در مورد حساسیت به لاتکس (حساسیت به کاندوم) موارد مهمی را برای شما شرح دهیم.

لاتکس چیست؟

لاتکس یک نوع لاستیک طبیعی است که از شیره درخت لاستیک برزیل Hevea brasiliensis تهیه می شود. لاتکس در طیف گسترده ای از محصولات از جمله دستکش طبی و لوله های تزریق استفاده می شود.

آیا حساسیت به کاندوم شایع است؟

اگر بعد از رابطه جنسی با کاندوم دچار خارش مکرر و غیرقابل توضیح هستید، این می تواند نشانه ای از یک واکنش آلرژیک باشد. ممکن است به کاندوم یا هر ماده دیگری مانند روان کننده ها که خود یا همسرتان استفاده کرده اید، حساسیت داشته باشید.

اگرچه حساسیت به هر نوع کاندوم امکان پذیر است، حساسیت به لاتکس متداول ترین نوع حساسیت به کاندوم است. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، بین 1 تا 6 درصد از افراد حساسیت به کاندوم را تجربه می کنند.

علائم حساسیت به کاندوم چیست؟

در بیشتر موارد، افرادی که به لاتکس یا مواد دیگر حساسیت دارند، یک واکنش موضعی را تجربه می کنند. این بدان معنی است که علائم فقط در مکان هایی ظاهر می شوند که پوست شما با کاندوم تماس مستقیم پیدا کرده است.

علائم حساسیت به کاندوم عبارتند از:

• خارش

• سرخی

• ورم

• جوش های ریز

در موارد شدید حساسیت به کاندوم، یک واکنش کامل یا سیستمیک امکان پذیر است. زنان مبتلا به حساسیت به کاندوم به احتمال زیاد یک واکنش سیستمیک را تجربه می کنند. این به این دلیل است که غشاهای مخاطی در واژن پروتئین های لاتکس را سریعتر از غشاهای آلت تناسلی مرد جذب می کنند.

علائم واکنش آلرژیک سیستمیک شامل موارد زیر است:

• کهیرها در مناطقی که با کاندوم تماس ندارند.

• تورم در مناطقی که با کاندوم تماس ندارند.

• آبریزش بینی یا احتقان

• چشمان خیس

• گلو خارش دار

• برافروختگی صورت

علت حساسیت به کاندوم چیست؟

لاتکس طبیعی که با لاتکس مصنوعی از نظر رنگ متفاوت است از درخت لاستیک گرفته شده است. شیره این درخت حاوی چندین پروتئین متفاوت است که به عنوان یک ماده آلرژی زا شناخته می شوند.

اگر حساسیت به کاندوم دارید، سیستم ایمنی بدن شما این پروتئین ها را به عنوان مهاجمین مضر اشتباه گرفته و آنتی بادی هایی را برای مقابله با آنها آزاد می کند. این پاسخ ایمنی ممکن است منجر به خارش، التهاب و سایر علائم آلرژی شود.

اگرچه آلرژی به لاتکس مهمترین دلیل حساسیت به کاندوم است، اما اگر کاندوم حاوی مواد بی حسی، انواع رنگ ها و اسانس ها باشد، ممکن است نه به خود لاتکس بلکه به یکی از این موارد حساسیت داشته باشید.

اگر حساسیت به کاندوم داشته باشم چه می توانم بکنم؟

اگرچه بیشتر کاندوم ها با لاتکس ساخته می شوند، گزینه های زیاد دیگری برای شما وجود دارد. درباره آلرژی خود با همسرتان صحبت کنید و بهترین گزینه غیر از کاندوم را برای جلوگیری از بارداری انتخاب کنید.

کاندوم های ساخته شده از پلی اورتان را انتخاب کنید

کاندوم های پلی اورتان ساخته شده از پلاستیک، به طور موثری از بارداری جلوگیری می کنند و از شما و همسرتان در برابر عفونت های مقاربتی (STI) محافظت می کنند.

پلی اورتان نازک تر از لاتکس است و گرما را به خوبی هدایت می کند، بنابراین حس بدی برای شما ایجاد نمی کند. اما پلی اورتان مانند لاتکس کشش ندارد به همین دلیل، احتمال لغزش یا پاره و سوراخ شدن آنها بیشتر است.

کاندوم های پلی ایزوپرن را انتخاب کنید

پلی ایزوپرن یک لاستیک مصنوعی است. این ماده گرما را بهتر از لاتکس هدایت می کند که خود می تواند احساس طبیعی تری ایجاد کند. همچنین کشش آن بهتر از پلی اورتان است و کمتر پاره می شوند.

کاندوم های پلی ایزوپرن از STI و بارداری محافظت می کنند و می توان آنها را با روان کننده های بر پایه آب یا سیلیکون استفاده کرد.

حساسیت شما ممکن است به مواد داخل کاندوم باشد نه خود آن

ممکن است انواع اسپرم کش (nonoxynol-9) در کاندوم باشد. از اسپرم کش ها معمولاً در ژل ها، شیاف ها و روان کننده های کاندوم استفاده می شود. Nonoxynol-9 متداول ترین ماده فعال در اسپرم کش است. این ماده باعث حساسیت در برخی از افراد می شود، به خصوص هنگامی زیاد از آن استفاده کنید.

اگرچه اسپرم کش در اکثر کاندوم ها استفاده نمی شود، اما در سراسر دنیا ممنوع نشده است. این بدان معناست که برخی از تولید کنندگان کاندوم ممکن است هنوز اسپرم کش به محصول خود اضافه کنند. حتما برچسب محصصولات را مطالعه کنید.

حساسیت شما حتی می تواند مربوط به روان کننده ای باشد که استفاده می کنید

روان کننده ها برای افزایش لذت جنسی طراحی شده اند، اما حاوی طیف گسترده ای از مواد شیمیایی و مواد نگهدارنده هستند که می توانند باعث حساسیت شوند. این مواد شامل گلیسیرین، پارابن و پروپیلن گلیکول است.

علاوه بر تحریک و خارش، این مواد می توانند باعث رشد بیش از حد باکتری ها شوند. این می تواند منجر به عفونت قارچی یا واژینوز باکتریایی شود.

چه موقع باید برای حساسیت به کاندوم به دکتر مراجعه کنید؟

اگر علائم حساسیت به کاندوم یا هر چیز دیگری بیش از یک یا دو روز طول کشید یا پس از آزمایش گزینه های دیگر همچنان ادامه داشت و نمی دانید که دقیقا حساسیت شما ناشی از چه چیزی است به پزشک مراجعه کنید. علائم شما ممکن است در نتیجه عفونت یا بیماری زمینه ای دیگر باشد.

پزشک شما را معاینه کرده و آزمایش های تشخیصی را برای بررسی عفونت های مقاربتی و باکتریایی انجام می دهد. بیشتر عفونت های دستگاه تناسلی را می توان با استفاده از آنتی بیوتیک برطرف کرد. اما در صورت عدم درمان، برخی از عفونت ها می توانند منجر به عوارض شدیدی مانند ناباروری شوند.

پزشک ممکن است شما را به متخصص آلرژی ارجاع دهد. متخصص آلرژی یک آزمایش پچ برای کمک به شناسایی ماده ای که علائم شما را تحریک می کند، انجام خواهد داد و دقیقا مشخص می شود که شما حساسیت به کاندوم دارید یا نه.

مطالعه بیشتر:

انواع راههای جلوگیری از بارداری بعد از زایمان

استفاده از آی یو دی چه خطرات و عوارضی دارد؟

تاثیر انواع روش های جلوگیری از بارداری بر باروری

دیافراگم ضد بارداری چیست و چگونه عمل می کند؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های حساسیت به کاندوم

علائم حساسیت به کاندوم چیست؟

علائم حساسیت به کاندوم عبارتند از: • خارش • سرخی • ورم • جوش های ریز

اگر حساسیت به کاندوم داشته باشم چه می توانم بکنم؟

اگرچه بیشتر کاندوم ها با لاتکس ساخته می شوند، گزینه های زیاد دیگری برای شما وجود دارد. درباره آلرژی خود با همسرتان صحبت کنید و بهترین گزینه غیر از کاندوم را برای جلوگیری از بارداری انتخاب کنید.

آیا اوان کننده ها می توانند حساسیت زا باشند؟

بله. روان کننده ها برای افزایش لذت جنسی طراحی شده اند، اما حاوی طیف گسترده ای از مواد شیمیایی و مواد نگهدارنده هستند که می توانند باعث حساسیت شوند. این مواد شامل گلیسیرین، پارابن و پروپیلن گلیکول است.

چه موقع باید برای حساسیت به کاندوم به دکتر مراجعه کنید؟

اگر علائم حساسیت به کاندوم یا هر چیز دیگری بیش از یک یا دو روز طول کشید یا پس از آزمایش گزینه های دیگر همچنان ادامه داشت و نمی دانید که دقیقا حساسیت شما ناشی از چه چیزی است به پزشک مراجعه کنید. علائم شما ممکن است در نتیجه عفونت یا بیماری زمینه ای دیگر باشد.

منبع: healthline