بعد از قطع جلوگیری، چقدر طول می کشد تا باردار شویم؟

بعد از قطع جلوگیری، چقدر طول می کشد تا باردار شویم؟

هدف اصلی به کارگیری روشهای کنترل بارداری این است که زوجین خودشان در مورد زمان بارداری، تصمیم بگیرند. شاید شما هم مانند خیلی از افراد می خواستید با استفاده از روشهای کنترل بارداری، 15 سال اول زندگی مشترک خود، صاحب فرزند نشوید. اما حالا، عجله دارید و آماده بارداری هستید. آیا این بدان معناست که بلافاصله بعد از قطع جلوگیری، باردار می شوید؟ آیا به همین سادگی به محض قطع قرص ضد بارداری یا سایر روشها باروری شما باز می گردد؟ بهترین پاسخی که می توان به این سوال داد این است که همه چیز بستگی به شرایط دارد.

بعد از قطع جلوگیری، چقدر طول می کشد تا باردار شویم؟

خوب، برای پاسخ به این سوال، باید به یک نکته مهم اشاره کنیم. بازگشت باروری به معنی باردار شدن به خودی خود نیست اما برای باردار شدن لازم است که بارداری خانم بازگردد.

اجازه بدهید موضوع را باز کنیم:

• اکثر روش های کنترل بارداری هورمونی با جلوگیری از تخمک گذاری مانع بارداری می شوند.

• اگر تخمک آزاد نشود، چیزی برای لقاح اسپرم وجود ندارد، بنابراین باردار نمی شوید.

• به عبارت ساده تر، عدم تخمک گذاری برابر با عدم باروری است.

بازگشت باروری بعد از قطع جلوگیری

بعد از قطع جلوگیری به معنی آغاز دوباره تخمک گذاری است. هر زمان باروری بازگشت، می توانیم انتظار بارداری را داشته باشیم. اما اینکه چقدر طول بکشد، بستگی به روش پیشگیری دارد که تاکنون استفاده کرده اید. در ادامه به مقایسه روشهای مختلف جلوگیری از بارداری از این حیث می پردازیم.

روشهای طبیعی و استفاده از حائل ها

اگر از کاندوم، کاندوم زنانه، دیافراگم یا اسپرم کش برای کنترل بارداری استفاده می کنید، خبر خوب برای شما این است که باروری بلافاصله برمی گردد. این روشها فقط مانع رسیدن اسپرم به تخمک می شوند و هیچ تاثیری بر تولید تخمک ندارند. با استفاده از این حائل ها، هیچ تغییری در بدن ایجاد نمی شود. یکی دیگر از مزیت های کاندوم این است که مانع از انتقال عفونت های مقاربتی خواهد شد، بسیاری از عفونت های منتقله جنسی اگر به موقع درمان نشوند، باروری را تحت تاثیر قرار می دهند. اگر برای کنترل خانواده، روش طبیعی را برگزیده باشید، ممکن است سریعتر باردار شوید. در بسیاری از این روش های طبیعی، فرد باید بارورترین روزهای خود را ثبت کند. بنابراین در همین روزها، می توانید برای بارداری اقدام کنید.

روش های ترکیبی کنترل بارداری

حال ببینیم که اگر بخواهید قرصهای ضد بارداری را ترک کنید، چقدر طول می کشد تا باردار شوید. باردار شدن به معنی توانایی بارداری نیست. به عبارت دیگر، بسیاری از خانمها نمی دانند چه موقع بعد از قطع قرص ضدبارداری، باردار می شوند زیرا اطلاعات دقیق و صحیحی در این خصوص وجود ندارد. در اکثر خانم ها تخمک گذاری طی چند هفته بعد از قطع قرص ها شروع می شود، البته در مواردی نیز یک تا سه ماه زمان می برد. این نکته را فراموش نکنید که مکانیسم عملکرد قرص ضدبارداری روی بدن، توقف تخمک گذاری است. اگر خانمی مصرف دو وعده قرص را فراموش کند، بلافاصله باردار می شود زیرا تخمک گذاری دوباره از سر گرفته شده و حتی به عقیده پزشکان به محض قطع مصرف، مادر در بارورترین وضعیت قرار خواهد داشت. بنابراین "افسانه سه ماه" از کجا آمده است؟ بسیاری از پزشکان می گویند تا سه دوره قاعدگی از کاندوم یا روش دیگری استفاده کنید. این توصیه تنها بر این اساس استوار است که انتظار سه ماهه به شما کمک می کند تا چرخه خود را زیر نظر بگیرید. به این ترتیب بهتر می توانید زمان بارداری را پیش بینی کنید.

پس از قطع قرص ضد بارداری، هیچ دلیل پزشکی برای سه ماه انتظار قبل از اقدام به بارداری وجود ندارد. فقط آماده باشید که باروری می تواند در اولین ماه پس از قطع قرص بازگردد.

حلقه های ضد بارداری موسوم به پچ و نوارینگ نیز به همان روش قرص عمل می کنند، بنابراین باروری بلافاصله بعد از آن باز می گردد. تحقیقات نشان می دهد که در عرض یک سال پس از قطع قرص یا برداشتن نوارینگ و پچ، 80 درصد بانوانی که قصد بارداری دارند، باردار می شوند. قابلیت باروری در این دسته از مادران مانند هر خانم دیگری در جمعیت عمومی است.

در مورد قرص های ضد بارداری مبتنی بر پروژسترون و همچنین قرص های با سیکل طولانی نیز همین طور است. به این معنی که با قطع قرص، فوراً باروری باز می گردد.

آی یو دی

به دلیل پیش زمینه منفی که از آی یو دی دارید، شاید بپندارید که موجب عفونت لگنی و در نتیجه ناباروری خواهد شد. یادآور می شویم که این تصور، صحت ندارد. آی یو دی بر دو نوع است: هورمونی و مسی.

هر وقت بخواهید می توانید آی یو دی را بردارید و معمولاً فقط در عرض یک ماه، دوباره بارور شوید. برای هر دو نوع آی یو دی نیز چنین است و رحم برای عادت کردن به زمان زیادی نیاز ندارد. پژوهش ها نشان می دهد بعد از برداشتن آی یو دی، قابلیت باروری فرد، با افراد عادی برابر است.

نکس پلانون

نکس پلانون، یک روش جدید ایمپلنت بارداری مبتنی بر پروژستین است که پروژستین را در طی یک بازه زمانی سه ساله ترشح می کند. فرد می تواند در طی این سه سال، هر زمان که بخواهد دستگاه را خارج کند.

پس از برداشتن نکس پلانون معمولاً ظرف یک ماه می توان انتظار بازگشت سریع باروری را داشت. مدت زمان استفاده از دستگاه، تاثیری در سرعت بازگشت باروری ندارد.

آمپول دپوپروورا

تزریق این آمپول به مدت 12 هفته از بارداری جلوگیری می کند. اگر از این روش کنترل بارداری استفاده کردید، انتظار نداشته باشید که خیلی زود باردار شوید. در واقع پیشنهاد می شود که یک سال قبل از اقدام به بارداری، تزریق باید قطع شود. زیرا اگرچه دپو پروورا بعد از سه ماه دیگر محافظتی در برابر بارداری ایجاد نمی کند، هورمون مدروکسی پروژسترون استات به دلیل تزریق به عضله، مدت زمان بیشتری در بدن باقی می ماند.

در مواردی نیز سه ماه پس از آخرین تزریق دپو پروورا، بازگشت باروری گزارش شده است، اما این چندان رایج نیست. خارج شدن هورمون از بدن به طور کامل، به زمان بیشتری نیاز دارد.

به طور متوسط، شروع تخمک گذاری پس از قطع دپوپروورا حدود نه تا 10 ماه و گاهی بیش از یک سال طول می کشد.

سایر عواملی که در باروری باید در نظر گرفت

یک قاعده کلی این است که برای بارداری، باروری باید به وضعیت قبل از پیشگیری بازگردد. بنابراین، اگر قبل از شروع کنترل بارداری چرخه های منظمی داشتید، باید بعد از اینکه کنترل بارداری را کنار گذاشتید، قاعدگی منظمی داشته باشید. سن یکی از عوامل تعیین کننده در باروری است و به خصوص بالاتر از 35 سال بر روند آن تأثیر منفی می گذارد.

بازنگری جامع مطالعاتی که در آن پژوهشگران، بازگشت باروری پس از توقف روشهای کنترل بارداری را مورد بررسی قرار دادند، مشخص کرد که جلوگیری از بارداری بر باروری تأثیر منفی ندارد. درصد آماری مادرانی که یک سال بعد از قطع جلوگیری بارداری، باردار شدند، به شرح زیر است:

• مصرف کنندگان قرص های ضد بارداری: 72-94 درصد

• کاندوم یا هر حائل دیگر: 94 درصد

• روش های پیشگیری مبتنی بر پروژستین: 70-95 درصد

• کنترل طبیعی خانواده: 92 درصد

• آی یو دی: 71-96 درصد

باروری با بارداری برابر نیست

بازگشت باروری بعد از قطع جلوگیری، به معنی وقوع بلافاصله بارداری نیست. بعضی از بانوان ممکن است ظرف یک ماه پس از قطع کنترل بارداری باردار شوند و برخی دیگر مدت بیشتری منتظر بمانند.

در این مرحله، قدرت باروری و توانایی باردار شدن به موارد مختلفی بستگی دارد که هیچ ارتباطی با کنترل بارداری ندارند. سن، سلامتی و سبک زندگی مادر می تواند بارداری را دشوارتر کند یا عامل ناباروری باشد.

پس باید چه کار کرد؟

در صورت بروز هر یک از شرایط زیر، بعد از قطع جلوگیری، به پزشک مراجعه کنید:

• عدم وقوع قاعدگی بعد از سه ماه

• بروز تغییرات محسوس در تعداد روزهای قاعدگی

بی نظمی چرخه قاعدگی

• تجربه تغییرات عمده در خونریزی ماهانه

• سن کمتر از 35 سال سن و اقدام به بارداری به مدت 12 ماه

• سن بیشتر از 35 سال و اقدام به بارداری به مدت شش ماه

مطالعه بیشتر:

بارداری بعد از عمل بازگشت وازکتومی

بارداری بعد از مصرف قرص ضد بارداری

احتمال بارداری بعد از پریود،آیا اصلا امکان حاملگی وجود دارد؟

چقدر طول میکشه باردار بشم ومعمولا باردارشدن چقدر طول می کشد؟

?پرسش و پاسخ های بازگشت باروری بعد از قطع جلوگیری

بعد از قطع استفاده از کاندوم چه مدت طول می کشد تا حامله شویم؟

اگر از کاندوم، کاندوم زنانه، دیافراگم یا اسپرم کش برای کنترل بارداری استفاده می کنید، خبر خوب برای شما این است که باروری بلافاصله برمی گردد.

چه مدت بعد از قطع قرص جلوگیری طول می کشد تا باردار شویم؟

در اکثر خانم ها تخمک گذاری طی چند هفته بعد از قطع قرص ها شروع می شود، البته در مواردی نیز یک تا سه ماه زمان می برد.

باروری چند وقت بعد از خارج کردن آی یو دی بازمی گردد؟

هر وقت بخواهید می توانید آی یو دی را بردارید و معمولاً فقط در عرض یک ماه، دوباره بارور شوید. برای هر دو نوع آی یو دی نیز چنین است و رحم برای عادت کردن به زمان زیادی نیاز ندارد. پژوهش ها نشان می دهد بعد از برداشتن آی یو دی، قابلیت باروری فرد، با افراد عادی برابر است.

چه مدت بعد از قطع آمپول می توانم حامله بشم؟

تزریق این آمپول به مدت 12 هفته از بارداری جلوگیری می کند. اگر از این روش کنترل بارداری استفاده کردید، انتظار نداشته باشید که خیلی زود باردار شوید. در واقع پیشنهاد می شود که یک سال قبل از اقدام به بارداری، تزریق باید قطع شود. زیرا اگرچه دپو پروورا بعد از سه ماه دیگر محافظتی در برابر بارداری ایجاد نمی کند، هورمون مدروکسی پروژسترون استات به دلیل تزریق به عضله، مدت زمان بیشتری در بدن باقی می ماند.

منبع: verywellhealth

دیگر مطالب اقدام به بارداری و نکات مهم برای اقدام بارداری صحیح

مطالب دیگر این دسته بندی را می توانید در این بخش مشاهده کنید