آیا خودارضایی سبب اختلال نعوظ می شود؟
بسیاری از افراد گمان می کنند که خودارضایی بیش از حد می تواند باعث اختلال نعوظ شود. اختلال نعوظ زمانی اتفاق می افتد که نتوانید نعوظ داشته باشید یا آن را حفظ کنید (آلت مدت کوتاهی بعد از نعوظ شل شود). گرچه خودارضایی امر ناپسندی است اما استمنا باعث ایجاد اختلال نعوظ در مردان نمی شود.
آیا خودارضایی سبب اختلال در نعوظ می شود؟ مطالعات چه می گویند؟
یک مطالعه به بررسی پرونده مردی پرداخت که معتقد بود عادتهای خودارضایی باعث می شود نتواند نعوظ پیدا کند که این مساله منجر به طلاق شد. سرانجام او به اختلال افسردگی مبتلا شد.
برخی تحقیقات نشان می دهد که خودارضایی مکرر و پورنوگرافی، می تواند با حساسیت زدایی از برخی تصاویر و صمیمیت جسمی، به اختلال نعوظ کمک کند اما سبب آن نمی شود!
آیا پورنوگرافی می تواند سبب اختلال نعوظ شود؟
برخی از اثرات عصبی پورنوگرافی (تصاویر و فیلم های مستهجن) مورد مطالعه قرار گرفته است. با این حال، هیچ تحقیقی در مورد اثبات اینکه تماشای پورنو می تواند باعث پاسخ فیزیکی شود که منجر به اختلال نعوظ شود وجود ندارد.
مطالعه دیگر بر روی مردان از زوجینی را که تحت درمان رفتاری قرار گرفته اند بررسی کرده است که آیا ارتباطات و درک عادت های جنسی یکدیگر می تواند اختلال نعوظ را بهبود بخشد یا نه؟ شرکت کنندگان در مطالعه بهبود را گزارش کرده و شکایت کمتری از اختلال نعوظ داشتند. اگرچه در این مطالعه خودارضایی ذکر نشده است، این نشان می دهد که ارتباط بهتر بین شرکا می تواند به درمان اختلال نعوظ کمک کند.
چه عواملی باعث اختلال نعوظ در مردان می شود؟
اختلال نعوظ می تواند دلایل مختلف جسمی و روانی داشته باشد. در بعضی موارد، می تواند ناشی از هر دو باشد. دلایل جسمی اختلال نعوظ می تواند شامل موارد زیر باشد:
• مصرف بیش از حد الکل یا دخانیات
• فشار خون بالا یا پایین
• کلسترول بالا
• چاقی
• دیابت
• بیماری قلب و عروقی
• شرایطی مانند مولتیپل اسکلروزیس (MS) یا بیماری پارکینسون
دلایل روانی اختلال نعوظ می تواند شامل موارد زیر باشد:
• استرس یا مشکل صمیمیت در روابط عاشقانه
• استرس یا اضطراب ناشی از موقعیت های زندگی شخصی یا شغلی شما
• افسردگی یا سایر شرایط مربوط به سلامت روان
آیا خود ارضایی سبب کور شدن یا ضعیف شدن چشم ها می شود؟
افسانه رایج دیگر این است که خودارضایی می تواند شما را کور کند یا سبب ضعیف شدن بینایی شما شود. این هم نادرست است.
برای جلوگیری از اختلال نعوظ چه کنیم؟
شما می توانید تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنید که می تواند به پیشگیری و درمان اختلال نعوظ کمک کند، از جمله:
• 30 دقیقه در روز ورزش کنید.
• اجتناب از سیگار یا سایر محصولات توتون و تنباکو.
• اجتناب از الکل.
• مراقبه، مدیتیشن و فعالیت هایی که استرس را کاهش می دهند.
اگر مشکل جسمی یا روحی دارید که باعث اختلال نعوظ شما می شود، با پزشک خود در مورد مدیریت آن صحبت کنید. حداقل سالی یک بار معاینه بدنی انجام دهید و از داروهای تجویز شده استفاده کنید تا مطمئن شوید که سلامت خود را تا حد ممکن حفظ می کنید.
آیا اختلال نعوظ درمان قطعی دارد؟
یک برنامه درمانی برای اختلال نعوظ به علت آن بستگی دارد. شایعترین علت اختلال نعوظ ، کمبود جریان خون در عروق آلت تناسلی است، بنابراین بسیاری از روشهای درمانی می توانند این مسئله را برطرف کنند.
بهترین دارو برای درمان اختلال نعوظ
داروهایی مانند ویاگرا، لویترا و سیالیس از متداول ترین روش های درمانی اختلال نعوظ هستند. این داروها می توانند برخی عوارض جانبی از جمله درد معده، سردرد و گرگرفتگی داشته باشند. آنها همچنین می توانند تداخلات خطرناکی با سایر داروها و با شرایطی مانند فشار خون بالا و بیماری های کلیوی یا کبدی داشته باشند. اگر نگران تداخلات دارویی هستید با پزشک خود صحبت کنید.
دستگاه وکیوم برای نعوظ یا پمپ های آلت تناسلی مرد
در صورتی که کمبود جریان خون باعث اختلال نعوظ در شما می شود، می توانید از دستگاه وکیوم استفاده کنید. این وسیله از یک لوله خلاء برای مکش هوا از اطراف آلت تناسلی مرد استفاده می کند، که با تسهیل ورود خون به آلت تناسلی باعث نعوظ می شود.
عمل جراحی برای درمان اختلال نعوظ
دو نوع جراحی نیز می تواند به درمان اختلال نعوظ کمک کند:
• جراحی کاشت آلت تناسلی مرد: در این روش ایمپلنت هایی در آلت کار گذاشته می شود. این ایمپلنت ها به شما امکان می دهند هنگام نعوظ کنترل داشته باشید یا آلت تناسلی خود را پس از دستیابی به نعوظ تا زمانی که می خواهید محکم نگه دارید.
• جراحی رگ های خونی: در این عمل پزشک شریان های آلت تناسلی شما مسدود شده و از خروج جریان خون جلوگیری می کند. این روش بسیار کمتر از جراحی ایمپلنت است، اما ممکن است در بعضی موارد کمک کند.
گزینه های دیگر
همچنین ممکن است پزشک تزریق یا استفاده از شیافی را توصیه کند که به رگ های خونی آلت تناسلی بدن کمک می کند تا گشاد شده و عبود جریان خون را تسهیل کنند. هر دوی این روش های درمانی می توانند عوارضی مانند درد و آسیب در آلت تناسلی یا مجرای ادرار داشته باشند. با توجه به شدت اختلال نعوظ، با پزشک خود در مورد مناسب بودن هر یک از این روش های درمانی صحبت کنید.
اگر پزشک شما معتقد باشد که اختلالات روانی یا احساسی باعث بیماری اختلال نعوظ شما شده است، به احتمال زیاد شما را به یک مشاور یا درمانگر ارجاع می دهد. روانکاو می تواند به شما کمک کند تا در مورد مسائل اساسی بهداشت روان، شرایط روانشناختی یا موقعیت های زندگی شخصی خود که ممکن است در اختلال نعوظ شما نقش داشته باشد، آگاهی بیشتری کسب کنید.
مطالعه بیشتر:
تاثیر پورنوگرافی بر عملکرد جنسی مردان
آیا خودارضایی باعث نازایی در مردان می شود؟
علت اختلال نعوظ در مردان چیست و چگونه درمان می شود؟
اختلال نعوظ و علت های اختلال نعوظ چیست و درمان آن چگونه است؟