چرا افرادی که واکسن زدن کرونا میگیرن و آیا خطرناک است؟

چرا افرادی که واکسن زدن کرونا میگیرن و آیا خطرناک است؟

چرا افرادی که واکسن زدن کرونا میگیرن؟ افرادی که واکسینه شده و به کرونا مبتلا می شوند، آیا علائم بلندمدت کرونا را تجربه می کنند؟ یک مطالعه جدید نشان می دهد افرادی که با وجود تزریق واکسن کرونا، به گونه جدید از ویروس کووید 19 مبتلا شده اند، 49 درصد کمتر عوارض کرونای طولانی مدت را تجربه می کنند. علائم کرونای طولانی مدت می تواند هفته ها تا ماه ها یا حتی بیشتر طول بکشد. این علائم شامل سردرگمی، خستگی، از دست دادن مداوم حس بویایی یا چشایی، ریزش مو و بی حسی هستند.

چرا افرادی که واکسن زدن کرونا میگیرن؟

 برخی از افرادی که به فرم خفیفی کرونا مبتلا شده بودند، هنوز هم علائم طولانی مدت ناشی از این بیماری را تجربه می کنند. این مطالعه جدید نشان می دهد افرادی که با وجود تزریق واکسن کرونا، به این بیماری مبتلا شده اند، کمتر علائم طولانی مدت بیماری را تجربه می کنند.

ویروس کرونا می تواند باعث عوارض جدی و شدیدی در افراد مبتلا شود که گاهی اوقات منجر به بستری شدن و مرگ آن خواهد شد. اما حتی آن دسته از افرادی که علائم خفیفی از این بیماری را تجربه می کنند، ممکن است با علائم طولانی مدتی روبرو شوند که اکنون کرونای طولانی مدت یا "کووید طولانی" نامیده می شود.

علائم طولانی مدت کرونا چیست؟

توماس گات، رئیس دانشکده پزشکی و مدیر مرکز بهبودی پس از کووید، در بیمارستان دانشگاه استاتن آیلند در نیویورک، در این رابطه به منبع معتبر Healthline گفت که: " کووید طولانی به معنای سندرم علائم مداومی است که پس از پاک شدن ویروس ایجاد کننده کرونا از بدن، در افراد مبتلا ایجاد می شود." .

دکتر گات، اظهار می کند که این علائم می توانند هفته ها تا ماه ها ادامه داشته باشند و شامل سردرگمی مغزی (مه مغزی)، خستگی، از دست دادن مداوم بویایی یا چشایی، ریزش مو و بی حسی باشد.

با افزایش واکسیناسیون، متخصصان بهداشت در تلاش هستند تا مشخص کنند آیا افرادی که با وجود تزریق واکسن به کرونا مبتلا می شوند، مانند افراد واکسینه نشده در معرض خطر ابتلا به کرونای طولانی مدت هستند یا خیر.

یک مطالعه جدید که در تاریخ 1 سپتامبر در مجله معتبر لنست (The Lancet Infectious Diseases) منتشر شده است، نشان می دهد واکسیناسیون نه تنها خطر ابتلا به عفونت و علائم شدید کرونا را کاهش می دهد، بلکه اگر یکی از معدود افرادی باشید که با وجود تزریق واکسن به بیماری کرونا مبتلا می شوید، احتمال بروز عوارض طولانی مدت در شما به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

آیا کرونا برای افرادی که واکسن زدند هم خطرناک است؟

خطر تجربه علائم طولانی مدت کرونا در افراد واکسینه شده تا 49 درصد کمتر است. محققان داده های بیش از 1.2 میلیون بزرگسال در بریتانیا را که در مطالعه ملی علائم بیماری کووید شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. آن ها گزارشات افرادی را که حداقل یک دوز واکسن فایزر بیونتک، مودرنا یا آسترازنکا را بین دسامبر 2020 تا ژوئیه 2021 تزریق کرده بودند، مورد ارزیابی قرار دادند.

محققان برای مقایسه گروه کنترل افراد واکسینه نشده را در نظر گرفتند. بر اساس یافته های به دست آمده از 971،504 نفر از افرادی که کاملاً واکسینه شده بودند، تنها 0.2 درصد از آن ها به فرم پیشرفته بیماری مبتلا شده بودند. هنگامی که این داده ها با گزارشات افراد واکسینه نشده مبتلا به کرونا مقایسه شد، مشخص شد که در افراد واکسینه شده؛ خطر تداوم علائم ناشی از کرونا برای 4 هفته یا بیشتر پس از عفونت، 49 درصد کمتر بوده است.

دکتر دیوید هیرشورک، متخصص بیماری های عفونی در Northwell Health در Manhasset، نیویورک، می گوید: "گزارشات اخیر نشان می دهد که برخی از افراد حداقل تا یک سال پس از ابتلا به کرونا، همچنان با برخی علائم درگیر هستند و البته برخی زودتر بهبود خواهند یافت".

بر اساس این مطالعه، افراد مسنی که پس از اولین دوز واکسن، بیمار شده بودند، علائم پایداری مانند ضعف را تجربه کرده بودند.

دو دلیل احتمالی که محققان برای این یافته ارائه کردند این است که بزرگسالان مبتلا به ضعف اغلب در مراکز مراقبتی مانند خانه سالمندان هستند، جایی که خطر ابتلا به بیماری های تنفسی افزایش می یابد و این که سیستم ایمنی بدن آن ها به دلیل افزایش سن ضعیف شده است.

نویسندگان مطالعه می نویسند: "بنابراین این افزایش خطر ممکن است نشان دهنده افزایش مواجهه باشد: بر خلاف افراد مسن غیر شکننده، افراد مسن ضعیف ممکن است نیاز به مراقبت جدی تر و یا مراجعه به مراکز مراقبت های بهداشتی داشته باشند."

عفونت های پیشرفته بعد از تزریق واکسن کرونا چقدر شایع هستند؟

هیرشورک گفت: "این نسبتاً غیرمعمول باقی می ماند." اما ما در مقایسه با چند ماه قبل در حال پیشرفت چشمگیری هستیم». وی تأیید کرد که نوع دلتا اثر واکسن را به شدت کاهش داده است. وی گفت: "واکسن ها در پیشگیری از عفونت علامت دار کرونا در حدود 65 درصد موثر هستند، اما برآوردهای قبلی در حدود 90 درصد بود.".

به گفته هیرشورک، افزایش عفونت های احتمالی احتمالاً ناشی از ترکیب عواملی همچون غلبه نوع دلتای عفونی تر، کاهش درجه ایمنی در افرادی که بیش از 6 ماه از واکسینه شدن آن ها گذشته است و کاهش اقدامات اجتماعی و پروتکل های بهداشتی برای جلوگیری از انتقال بیماری است.

وی تأکید کرد که "در حال حاضر شیوع کلی بیماری کرونا افزایش یافته است" ، به این معنی که احتمال قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا برای همه بیشتر شده است. به گفته منبع معتبر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، واکسن های کووید 19، مانند سایر واکسن ها، به طور 100 درصد در پیشگیری از عفونت ها موثر نیستند.

با این حال، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، اشاره می کند که:

• افرادی که کاملاً واکسینه شده و با این وجود به عفونت پیشرفته مبتلا شده اند، کمتر از افرادی که واکسن نزده اند و بیماری کرونا مبتلا شده اند، دچار مشکلات جدی می شوند.

• حتی وقتی افرادی که کاملاً واکسینه شده اند علائم کرونا را نشان دهند، علائم آن ها نسبت به افرادی که واکسینه نشده اند کمتر است و خطر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ را کاهش می دهد.

واکسیناسیون هنوز بهترین محافظت در برابر کرونای طولانی مدت است. هیرشورک گفت واکسیناسیون علیه کرونا برای هر فرد واجد شرایط بسیار مهم است.او گفت: "دلایل بسیار زیادی برای تزریق واکسن کرونا وجود دارد، از جمله اینکه داده های جدید نشان می دهند افرادی که واکسن دریافت کرده اند، در مقایسه با افرادی که واکسینه نشده اند، با احتمال بسیار کمتری کرونای طولانی مدت (در صورت ابتلای احتمالی به بیماری) را تجربه خواهند کرد.".

دکتر گات، متخصص در درمان افراد مبتلا به کرونای طولانی مدت، موافق است که بهترین استراتژی برای کاهش خطر همه عوارض ناشی از کووید 19، از جمله سندرم کرونای طولانی و مرگ، واکسیناسیون است.

نتیجه نهایی

کرونای طولانی مدت تعداد قابل توجهی از افرادی را که از این بیماری بهبود می یابند، تحت تأثیر قرار می دهد. تحقیقات جدید نشان می دهد افرادی که واکسینه شده و دچار عفونت پیشرفته می شوند، 49 درصد کمتر از افراد واکسینه نشده در معرض علائم طولانی مدت قرار دارند. کارشناسان می گویند افرادی که کاملاً واکسینه شده اند و دارای عفونت پیشرفته هستند، کمتر احتمال دارد به بیماری جدی کرونا مبتلا شده و یا در بیمارستان بستری شوند.

آن ها همچنین می گویند در حالی که در حال حاضر درمانی برای کرونای طولانی مدت وجود ندارد، واکسیناسیون یک استراتژی پیشگیری از این مشکلات است.

مطالعه بیشتر:

واکسن کرونا برای کودکان در چه سنی ایمن است؟

واکسن کرونا و اقدام به بارداری مجاز است یا خیر؟

واکسن کرونا در شیردهی و تاثیر واکسن کرونا بر نوزاد چیست؟

چه موقع نباید واکسن زد؟آیا می توان به کودک تب دار واکسن زد؟

?پرسش و پاسخ های کرونا

آیا علائم کرونا در افرادی که واکسن زدند کمتر است؟

بله. حتی وقتی افرادی که کاملاً واکسینه شده اند علائم کرونا را نشان دهند، علائم آن ها نسبت به افرادی که واکسینه نشده اند کمتر است و خطر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ را کاهش می دهد.

چرا افرادی که واکسن زدن کرونا میگیرن؟

افزایش عفونت های احتمالی احتمالاً ناشی از ترکیب عواملی همچون غلبه نوع دلتای عفونی تر، کاهش درجه ایمنی در افرادی که بیش از 6 ماه از واکسینه شد آن ها گذشته است و کاهش اقدامات اجتماعی و پروتکل های بهداشتی برای جلوگیری از انتقال بیماری است.

علائم طولانی مدت کرونا چیست؟

این علائم می توانند هفته ها تا ماه ها ادامه داشته باشند و شامل سردرگمی مغزی (مه مغزی)، خستگی، از دست دادن مداوم بویایی یا چشایی، ریزش مو و بی حسی باشد.

آیا واکسیناسیون مانع از ابتلا به کرونا می شود؟

واکسیناسیون نه تنها خطر ابتلا به عفونت و علائم شدید کرونا را کاهش می دهد، بلکه اگر یکی از معدود افرادی باشید که با وجود تزریق واکسن به بیماری کرونا مبتلا می شوید، احتمال بروز عوارض طولانی مدت در شما به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

منبع: healthline